Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajovaz

#1726 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

bdzs wrote:
JoseMujica wrote:ja bih CS ali bih uzeo DB 500 HD umjesto ovog 800 starijeg koji ima problem pregrijavanja.

ne mogu da vjerujem da može iko porediti CS sa Moja TV :-) što se tiča mogućnosti izbora kanala i programa :shock:
Ne lozi covjeka, da bi imao kvalitetan (gledljiv) CS covjek mora napravit vlastiti server, a to ne pada s kruske.
Ne slazem se sa tom konstantacijom, treba se samo obratiti kvalitetnom provideru ja takvih znam, doduse oni sebe ne reklamiraju.
sarajovaz

#1727 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

JoseMujica wrote:ja bih CS ali bih uzeo DB 500 HD umjesto ovog 800 starijeg koji ima problem pregrijavanja.

ne mogu da vjerujem da može iko porediti CS sa Moja TV :-) što se tiča mogućnosti izbora kanala i programa :shock:
To jedino moze porediti neko ko ne zna sta je cs.
bdzs

#1728 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

:-D
slatka_sa

#1729 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by slatka_sa »

Suludo porediti neku kablovsku ili iptv uslugu sa vlastitim sat sistemom.
Kablovska ili nesto tipa moja tv je za ljude sa manjim zahtjevima za kvalitetom i kvantitetom, tj to je za nekoga sa plicim dzepom.
Neki hd risiver i cs ispod plazme ili lcd-a neprocjenjlivo. To kosta ali koliko para toliko muzike.
Tacno je da niko ne gleda nekoliko hiljada programa ali se moze probrati i mnogo je veci izbor nego npr na kablovskoj gdje ne neko odredio 60 tak programa pa se tebi svidjelo ili ne.
bdzs

#1730 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Pa evo prijatelju ako si spreman investirati u CS to ti ovako izgleda, pa vidi ko je lud :

Sat resiver (HD) -300 eura
motor ili multiholder -50 (eura
tanjir - 50 eura i više
lnb-ovi, kablovi, montaza ....necu racunati
i CS kvalitetan (da mozes gledati hd kanale :-D ) a ne fush - 20 Eura =240 eura (godisnje)
suma = 640 eura

javit ce ti se dosta delegata koji ce ti ponuditi jeftinije resiver i cs, mozda i montazu al to ti je to, jeftinije nemoze valjat.
bude

#1731 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bude »

Sacekaj jos malo dok izadje azbox me, za sada su najave :-)
ocekivana cijena EUR 200, treba da vrti izmedju ostalog i android tako da...
Hasharijast

#1732 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hasharijast »

bude wrote:

Taman kada sam se odlucio za ovaj DB 800 HD pvr, u pricu se uvuce i ovaj Azbox me :) Posto koristim android telefon, primjetio sam da za Dreamboxove postoji android aplikacija koja je pravi open source Enigma 2 client i izmedju ostalog ima i daljinski i streaming sat. signala na mobitel.

http://www.reichholf.net/wp/dreamdroid/
Doda37

#1734 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Meni radi, upravo zbog tebe prebacio, jedina razlika sto je kod mene u skinu 4/5 ali to mislim da je zbog E2

frekvencija je ispravna, e sada jeli nemas signala ili ti ne radi kanal Barca TV
plejka2

#1735 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Hasharijast wrote:
bude wrote:

Taman kada sam se odlucio za ovaj DB 800 HD pvr, u pricu se uvuce i ovaj Azbox me :) Posto koristim android telefon, primjetio sam da za Dreamboxove postoji android aplikacija koja je pravi open source Enigma 2 client i izmedju ostalog ima i daljinski i streaming sat. signala na mobitel.

http://www.reichholf.net/wp/dreamdroid/
Na forumima se svasta pise o azboxu jedni ga hvale drugi kako nis ne valja.Valjda mu je fabricki sw ok dok e2 jos nije kompletna.Kakav ce ovaj novi bit ne znam al za drima ima puno vise stvari i e2 mu je kompletnija.Ako ces klona uzimat obrati paznju jer se svasta prodaje.Ako mislis orginal onda nema problema.
mO k3

#1736 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

imali lijeka za cs :)
brazzo19

#1737 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Lud i ponosan wrote:
Ne fercera. Real TV regularno radi :D

Ima li ko da gleda Barca TV na satelitu, posto pretpostavljam da je frekvencija promjenjena, a ovaj sajt nije azuriran (ne bi bilo prvi put)?
Meni radi barca tv u sklopu spanskog paketa digital + bas sam sinoc gledao :wink:
clarion_

#1738 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

Ženski Dr.Med wrote:imali lijeka za cs :)
hehe mislis za total?? dakako da ima, samo malkice sacekati!!!!
mO k3

#1739 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

clarion_ wrote:
tooooo jarane :)
moke_31

#1740 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by moke_31 »

Imam SkyStar 2 HD. Dobio iz Njemačke i koristio par mjeseci i sad je prodajem pa ako nekog interesuje nek se javi.

Imali neko da zna koliko košta polovna ili nova Sky Star 2 HD kod nas ili gdje se ima kupiti da se orijentišem sa cijenom.

Nadam se da ne kršim kakva pravila foruma :)!
samir77

#1741 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samir77 »

moke_31 wrote:Imam SkyStar 2 HD. Dobio iz Njemačke i koristio par mjeseci i sad je prodajem pa ako nekog interesuje nek se javi.

Imali neko da zna koliko košta polovna ili nova Sky Star 2 HD kod nas ili gdje se ima kupiti da se orijentišem sa cijenom.

koliko je cijenis
iPod

#1742 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

clarion_ wrote:
misliš malo više ?
clarion_

#1743 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

iPod wrote:
clarion_ wrote:
misliš malo više ?
ne ne i ne!!!! sve sto "smijem" reci je da je taj period vrlo kratak, toliko kratak da su i popravni zavrsni ispiti na fakultetima daleko!!!
inace bi bilo bolje da sto manje pricamo o tome, sto vise pricamo manje gledamo!!!
iPod

#1744 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

clarion_ wrote: ne ne i ne!!!! sve sto "smijem" reci je da je taj period vrlo kratak, toliko kratak da su i popravni zavrsni ispiti na fakultetima daleko!!!
inace bi bilo bolje da sto manje pricamo o tome, sto vise pricamo manje gledamo!!!
Hajd super!

Nego evo i RTS Sat preko Astra 19.2e garant je to uvertira za mozda novi paket Telekoma Srbije.... slicna prica kao sto je T-Com Hrvatska uradio...

http://teve.ba/article/1635/astra-potpi ... kom-srbija
moke_31

#1745 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by moke_31 »

samir77 wrote:
moke_31 wrote:Imam SkyStar 2 HD. Dobio iz Njemačke i koristio par mjeseci i sad je prodajem pa ako nekog interesuje nek se javi.

koliko je cijenis
Nemam pojma. Koliko ti daješ? Ne mogu nigdje da nađem koliko je nova ili koliko je polovna da neko prodaje da se orijentišem.

Pošalji na PP sugestiju/ponudu. :)
neo7

#1746 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by neo7 »

Moze li jedan mala pomoc bez toga da se uputi na citanje prijasnih postova :D

Treba mi uspustvo (znam sve osnove) kako da na yumatu IQ uneesem BISS key za TV1 (koliko znam jos uvijek radi tako) = Ako moze neko da napise ovde ili da poslje TACAN key jer na google ima par kljuceva a ja se ne sjecam koji je.

Treba mi tacan kljuc jer kada odem da ukucam amidzi nemam pristupa netu a necu moci dva puta ici do njega jer sutra putujem :lol: :lol:

Hvala... :)
mO k3

#1747 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

kod mene proradio veliki dio total kanala i komplet pink...
Mustang1

#1748 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Ozbiljno ? Kada ? :D Ja jutros gledao sport klub srpski nije mogao a mogao sportklub + ..a kasnije malo ne moze ni + vise nisam ni gledao gledaju moji neku seriju na obn.u na digiju :D
mO k3

#1749 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Bubalo1 wrote:Ozbiljno ? Kada ? :D Ja jutros gledao sport klub srpski nije mogao a mogao sportklub + ..a kasnije malo ne moze ni + vise nisam ni gledao gledaju moji neku seriju na obn.u na digiju :D
pa juce ... drugar... jedan dio totala sprtklub sam gledo da li radi on ne radi ... ali pink je bio zatvoren on sada radi
Kod totala jedan dio kanala nekih 1o komada

Korigiram moj post velik dio kanala.. izvinjavam se
Mustang1

#1750 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Meni je pink radio nije nikako ni prestajao..radi i sada :D a na totalu nista ne radi ..rade dole neki rumunski bugarski koji vec kanali albanski sta ja znam :D ali to nisam gledao nikad niti cu ikad :D
Post Reply