Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
xXBl0odXx

#1251 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by xXBl0odXx »

E hvala :D

Dakle jedini nacin da se na obje televizije gledaju razliciti programi je da imam dva resivera ? Ili i u tom slucaju mogu da gledam samo isti program na obje televizije :-?
TwistedX

#1252 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by TwistedX »

Lud i ponosan wrote:
xXBl0odXx wrote:E hvala :D

Dakle jedini nacin da se na obje televizije gledaju razliciti programi je da imam dva resivera ? Ili i u tom slucaju mogu da gledam samo isti program na obje televizije :-?
Ako imas 1 resiver gledas isti kanal na 2 TV-a. Ako imas 2 resivera, svaki TV je zaseban i naravno da gledas razlicite kanale.
Naravno na istom satelitu. Opet trebaju ti dvije razlicite linije jer neces modi da dijelis. Isti momenat si banovan sa servera koji ti pruza cccam uslugu. Vec ako zelis da gledas na drugom televizoru drugi satelit , moras kupiti kompletan novi set opreme.

Kao sto kaze "Lud i ponosan", jako je vazan ping i stabilnost samog neta. Ako ljudi vide sa se konstantno diskas sa linije dobit ces ban jer je to njima prikazano kao dva resivera.

Jedan dobio kljuc za kanal, dobio diskonekt jer je drugi resiver isto ratrazio kljuc i tako sve u krug.

LP
ima´l_zime_Marinko

#1253 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by ima´l_zime_Marinko »

Kazete nema veze brzina neta ! imam pitanje, brzina zna biti losa , al nema pucanja konekcije ! sad mene zanima,ako mi skroz normalno radi cijeli npr ORF ili Total, jel moguce da u istom tom trenutku zbog loseg neta Sky shtopa i ledi ?? Da je to moguce, govori mi covjek kojem placam sve to , a meni to nekako nelogicno zvuci :) !
plejka2

#1254 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

ima´l_zime_Marinko wrote:Kazete nema veze brzina neta ! imam pitanje, brzina zna biti losa , al nema pucanja konekcije ! sad mene zanima,ako mi skroz normalno radi cijeli npr ORF ili Total, jel moguce da u istom tom trenutku zbog loseg neta Sky shtopa i ledi ?? Da je to moguce, govori mi covjek kojem placam sve to , a meni to nekako nelogicno zvuci :) !
Takav je sky italy.
Jedino ako primas od onog sto ima sky karticu ti nece stopat u ostalim slucajevima tesko..
ima´l_zime_Marinko

#1255 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Evo trenutno je Download 0.91 (zna i losiji biti) a PING 37 ! OK, znaci petlja mi :D ! Hvala na odg ! A kako ste vi ostali zadovoljni sa svojim CSom i koliko placate ? Ja 20 KM
ima´l_zime_Marinko

#1256 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

plejka2 wrote:
ima´l_zime_Marinko wrote:Kazete nema veze brzina neta ! imam pitanje, brzina zna biti losa , al nema pucanja konekcije ! sad mene zanima,ako mi skroz normalno radi cijeli npr ORF ili Total, jel moguce da u istom tom trenutku zbog loseg neta Sky shtopa i ledi ?? Da je to moguce, govori mi covjek kojem placam sve to , a meni to nekako nelogicno zvuci :) !
Takav je sky italy.
Jedino ako primas od onog sto ima sky karticu ti nece stopat u ostalim slucajevima tesko..
Njemacki Sky stopa, doduse ne stalno, al zna nervirati! A ovaj bas kaze da ima karticu :D
plejka2

#1257 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Provjeri jel hops1 i koliki je ecm time.
sarajovaz

#1258 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

Lud i ponosan wrote:Jel' ima iko ovdje da mu Total i ostali Eutelsat kanali rade savrseno? Posebno nedjeljom u udarnom terminu?

Download ti je sasvim korektan, a ping vise nego dobar. Naravno, pitanje je i gdje se nalazi server i koliko je opterecen. Sky je sam po sebi problematican, ali opet ima linija gdje radi odlicno.
Meni rade ok kanali od totala , sad ne znam sta podrazumjevas pod ostale eutelsat kanale, ali ovi nasi mi rade super.
Sky it ne pratim, a sky njemacki mi radi takodje ok. Naravno nista nije savrseno ali ja sam pravo zadovoljan. I kad je udaran termin u nedjelju? :P
Mustang1

#1259 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Meni u zadnjih par dana slab signal skroz ..odnosno ne moze se nista ni gledat samo kockice na RTL-u i Novoj na Totalu ...
TwistedX

#1260 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by TwistedX »

Za Sky IT ecm ti treba biti oko 0,200 ako je kartica u lokalu kod lika od kojeg uzimas. Paket je gledljiv ako ti je max ecm 0,450-0,500. Tada neces imati nikakvih trzanja. Ovo znaci da mozes slobodno primati hop2 gdje nije opterecena kartica. Ja sam uzeo cccam sa 10 linija. It imam u sva tri hopa. Sad sve zavisi koji je manje opterecen i koji prije dobijem. Ako hocu da primam samo hop 1 na kraj svake linije stavim no {0:0:1}. Tako i provjeravam koje lokale ima provider. Ovo se moze provjeriti i na samom dreambox-u. Samo se ukljuce opcije. Usput moze ti pisati i da je hop2 ali da je u sustini hop1. Neki citaci sami uzmu jedan hop prilikom citanja kartice.

Moras se malo vise uvuci u ovaj sistem. Nije komplikovano.
Fourier88

#1261 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Fourier88 »

ima li neko do 10 KM preporuku? trebaju mi total i sky DE (bez štopanja obavezno)! ranije se spominjao neki lik xserver, koristi li neko i kakav je kvalitet?
TwistedX

#1262 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by TwistedX »

Drug za te pare neces sigurno naci bez stopanja. Pogotovo na Sky DE kad je neka tekma. To ko ti kaze laze te. Sto jeftinija cijena vise pretplatnika i odmah stopanje.
Mustang1

#1263 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Tesko da ces i za nesto vise para naci sky de da ne stopa bundesliga
sarajovaz

#1264 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

Lud i ponosan wrote:
sarajovaz wrote:
Meni rade ok kanali od totala , sad ne znam sta podrazumjevas pod ostale eutelsat kanale, ali ovi nasi mi rade super.
Sky it ne pratim, a sky njemacki mi radi takodje ok. Naravno nista nije savrseno ali ja sam pravo zadovoljan. I kad je udaran termin u nedjelju? :P
Recimo pinkovi i kanali na ostalim paketima na Eutelsatu?

A nedjelja je od 4 popodne pa dalje, s tim sto je ona u principu cijeli dan "udarna", raja sjedi kuci i gleda TV vise nego drugim danima.
Kako ti se ponasa sportklub npr.?
Koliko sam dosad primijetio nedjeljom mi radi ok. Jedino sto ponekad primijetim je recimo na pinku gledam film i nakon 15 minuta ili vise zna ponekad slika da strocne, ali to traje fakat manje od sekunde.
Sto se tice sportkluba radi mi ok. A kakvo je tvoje iskustvo?
Mustang1

#1265 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Hoces od mene ba ovog da vidis m0res li se zdogovorit sa njim .. kazem ti ja sam prezadovoljan ...
mO k3

#1266 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Lud i ponosan wrote:Aj' mi na pp reci gdje i od koga uzimas CS i koliko placas mjesecno :D
i ja imam cs od tipa i stvarno imam rijetko problem...
armintz

#1267 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by armintz »

ja godisnje placam 150 km i za sad sam zadovoljan, nekad bude stopanja ali u normali.
bdzs

#1268 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Vrlo zanimljiva diskusija :zzzz:
necko_sa

#1269 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by necko_sa »

Ako vam treba nesto od sat opreme (dreambox, motori, antene, usluga CS-a i slicno), mozete mi se javiti na PM. ;-)
Mustang1

#1270 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Na Makedonskom paketu na Alfa TV ima prenos spanske lige ...Ko ima CS moze gledat naravno :D Zanimljiv potez Totala zanima me sta ce i hocel sta uradit u vezi Italijanske lige
EUROBIH

#1271 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by EUROBIH »

Bubalo1 wrote:Na Makedonskom paketu na Alfa TV ima prenos spanske lige ...Ko ima CS moze gledat naravno :D Zanimljiv potez Totala zanima me sta ce i hocel sta uradit u vezi Italijanske lige
nema je bolje od komšijskog-albanskog SUPER SPORTA 1,2,3,4,I MIX 5 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mustang1

#1272 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

I meni je isto ..Sa tim da je i meni prije cesto bilo nemoguce gledat zbog slabog signala ..Malo su se ko poboljsali al opet .. :D Al ja govorim za ovaj Total TV i njihov paket ne govorim o ostalim...Imam ja sky italia za italijane .. arape za spance .. :D
zlatarsa

#1273 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatarsa »

Znali se sta je sa ovim Arena sport 1,2,3,4.na CS ,da li ih neko ima? :?: :?:
Doda37

#1274 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

zlatarsa wrote:Znali se sta je sa ovim Arena sport 1,2,3,4.na CS ,da li ih neko ima? :?: :?:
Neko kaze da radi, vecini ne radi ( za gledanje potreban HD receiver) ...imam original kartu i receiver pa gledam( Polaris)
armintz

#1275 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by armintz »

Da li neko zna sta je sa TV 1 imam je mozda sat vremena dnevno i onda nestane :-?
Post Reply