Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
motachjointa

#1026 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

Jel N3, nagra 3 ili nesto drugo? A ovo za telefon sam citao po nekim forumima da ce valjda moci gledati samo ko bude imao njihov telefonski prikljucak, mada jos nista nigdje nema zvanicno. Ali opet velika je onda vjerovatnoca cim dolaze na satelit da ce se u skorije vrijeme moci i gledati na cs-u.
Rottweiler

#1027 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Da, koristoce nagra 3 sistem zakljucavanje, a to bez box key i rsa nemoze u CS, telefonski priklöjucak nema veze sa tim moze li ili ne u CS ;)
mO k3

#1028 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

napokon je podeseno sve cs i fercera... pravo dobro ... sada sljedeci problem ;)
Ko ce pogledati sve ovo??? ;)
Chivas1

#1029 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Kad nema sporta bit ce ti dosadno neces imat sta gledat :lol: Tako svi kazu pa onda kasnije ... onaj film sto prica ona sa zivotinjama .. 2012 ..17 again ..i sta ja znam koliko ih jos sam pogledao 10000000000000 puta :D Jedino serije su mocne pogotovo na hbo ..tamo pratim 70.te :D
zlatan01

#1030 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Koristim DM500s i sve radi super preko CS-a. Sad planiram kupiti DM800HD pa me zanima koji imidz i eventualno jos sta trba imati za taj uredjaj da bi CS radio i dalje kako treba? Dakle sta treba ako je "kinez" i sta ako je original?
Rottweiler

#1031 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ako je kinez a ima sim 2.01 na ovoj stranici imas sve sredjene image
http://www.dm800sim2.com/
Ja bih ti preporucio da kupis dm500HD ili VU+ Duo, za koji euro vise imat ces stroj u kuci ;)

lp
Tiger 033

#1032 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Tiger 033 »

Nisam citao sve postove...ako moze jedno laicko pitanje za one koji se razumiju u CS...naime htjeo bih uvesti CS ali NE znam da li isti moze raditi na 2-3 TV-a tj. da svi koji gledaju TV mogu gledati razlicite programe???P.S I ako moze preporuka nekoga ko vec ima CS a zadovoljan je... da mi preporuci davaoca usluge CS-a (moze i na PP).
Rottweiler

#1033 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Mozes gledati na tri TV-a samo sa tri resivera ;)
Tiger 033

#1034 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Tiger 033 »

Rottweiler wrote:Mozes gledati na tri TV-a samo sa tri resivera ;)
Na to sam i mislio :-D :thumbup: ali jel' moram kupiti od davaoca usluge sva 3 resivera ili mogu bilo gdje???I usput ovo da pitam kako s internetom a 3 resivera...ima neki razdjeljnik ili???
Rottweiler

#1035 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Imas kupiti switch za to da ih podijelis, ali da bi ti sva tri resivera radila moras da dobijes za svaki razlicitu C liniju koja se kaci na server, eh sad kako ces to izvesti, to moras da vidis sa onim od koga budes uzimao CS
mO k3

#1036 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

imam citav paket sve je to lijepo ovo ono... ali pocinje mi ici na zivce sto cesto zasteka... ..jeli to tako i kod drugih ??
Rottweiler

#1037 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Kod mene jedino zna Bundesliga da zasteka u toku 90 minuta par puta, ali ne pretjerano, taj problem je tesko rijesiv. "Domaci" kanali mi rade bez greske. "Akcioni" kanali rade takodjer bezumorno i bestrzajno :D. Za ostalo pojma nemam jer i negledam, ali sam vec godinama prezadovoljan ;)
Sehro1

#1038 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Sehro1 »

Rottweiler wrote:Kod mene jedino zna Bundesliga da zasteka u toku 90 minuta par puta, ali ne pretjerano, taj problem je tesko rijesiv. "Domaci" kanali mi rade bez greske. "Akcioni" kanali rade takodjer bezumorno i bestrzajno :D. Za ostalo pojma nemam jer i negledam, ali sam vec godinama prezadovoljan ;)
Kod mene domaci kanali, i sport i filmovi (HD kanali) na Sky Italia i Sky De rade bez trzanja ili rijetko kad se desi, tako da sam super zadovoljan. (100 eura godisnje). :-)
mO k3

#1039 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Sehro1 wrote:
Rottweiler wrote:Kod mene jedino zna Bundesliga da zasteka u toku 90 minuta par puta, ali ne pretjerano, taj problem je tesko rijesiv. "Domaci" kanali mi rade bez greske. "Akcioni" kanali rade takodjer bezumorno i bestrzajno :D. Za ostalo pojma nemam jer i negledam, ali sam vec godinama prezadovoljan ;)
Kod mene domaci kanali, i sport i filmovi (HD kanali) na Sky Italia i Sky De rade bez trzanja ili rijetko kad se desi, tako da sam super zadovoljan. (100 eura godisnje). :-)
posalj mi email od koga imas .... hvala unaprijed
Sehro1

#1040 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Sehro1 »

Ženski Dr.Med wrote:
Sehro1 wrote:
posalj mi email od koga imas .... hvala unaprijed
Poslano na PP
mO k3

#1041 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

nema nista na pp :)

koji paketi inace imaju uz CS...

Sada imam Njemacki sky,pink,total i njemacke hd kanale...
Last edited by mO k3 on 28/11/2010 19:44, edited 1 time in total.
Sehro1

#1042 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Sehro1 »

Ženski Dr.Med wrote:nema nista na pp :)
Hehe, onda je greska, evo opet cu :-), kaze da je poslano 8-)
huxley

#1043 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

Ne znam da li je neko imao sličan problem i kako ga je riješio;

Set up je: dm800 bl 72, motorizirani sistem, DreamElite blackhole 2. Nedavno sam promijenio 'provider-a' CS usluge, koji je bio zaključao sistem, tako da sam DM800 flashirao sa ovim gore. Ubacivao sam razne liste kanala (Don, Vento, Likra itd, sli svaki put je isti slučaj).

Elem, sve fercera OK, u smislu komunikacije comp-dm800, ali je problem kada odem na:

Tuner configuration - > advanced -> npr odaberem Astru 19.2, podesim sve, zatim....

Sat finder usaglasim sa gore navedenim, i kada sve završim, odem u listu kanala, i npr. na Astri (koja je npr,. default) sve je OK, međutim kada hoću da gledam nešto na HotBirdu ili na 28.2 motor jednostavno ne vrti (tj ne prebacuje na drugi satelit osim Astre), kao da fali ta komunikacija između receiver-a i motora.).

Kada motor prikopčam na neki stari receiver (strong), sve radi OK.

Jedino što sam našao po raznim forumima je da je moguće da je motor memorisao ranije postavke, koje nisu usklađene sa ovim na listama kanala?

Šta bi moglo biti?
EUROBIH

#1044 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by EUROBIH »

Ženski Dr.Med wrote:nema nista na pp :)

koji paketi inace imaju uz CS...

Sada imam Njemacki sky,pink,total i njemacke hd kanale...

bolje pitaj koji nemaju :dance: :lol: :lol: :lol:

ex yu preko 100 kanala,sportskih 200 kanala,purevina na stotinjak......
neke nikad nisam ni otvarao....dosadi...
BarbaDue

#1045 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BarbaDue »

Ja sam takođe zainteresovan za uvođenje CS...pa molio bih neke info...koliko je to para i sta mi sve treba?
iPod

#1046 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

huxley wrote:Ne znam da li je neko imao sličan problem i kako ga je riješio;

Set up je: dm800 bl 72, motorizirani sistem, DreamElite blackhole 2. Nedavno sam promijenio 'provider-a' CS usluge, koji je bio zaključao sistem, tako da sam DM800 flashirao sa ovim gore. Ubacivao sam razne liste kanala (Don, Vento, Likra itd, sli svaki put je isti slučaj).

Elem, sve fercera OK, u smislu komunikacije comp-dm800, ali je problem kada odem na:

Tuner configuration - > advanced -> npr odaberem Astru 19.2, podesim sve, zatim....

Sat finder usaglasim sa gore navedenim, i kada sve završim, odem u listu kanala, i npr. na Astri (koja je npr,. default) sve je OK, međutim kada hoću da gledam nešto na HotBirdu ili na 28.2 motor jednostavno ne vrti (tj ne prebacuje na drugi satelit osim Astre), kao da fali ta komunikacija između receiver-a i motora.).

Kada motor prikopčam na neki stari receiver (strong), sve radi OK.

Jedino što sam našao po raznim forumima je da je moguće da je motor memorisao ranije postavke, koje nisu usklađene sa ovim na listama kanala?

Šta bi moglo biti?
Daj vise informacija ? Koja SIM je unutra, pretpostavljam 1.0 , ali za svaki slucaj provjeri, ako je 1.0 bojim se da imas losiju kopiju dje driveri ne suradjuju najbolje sa tunerom :( pa se cesto desavaju takvi problemi u komunikaciji DiseQc protokola 1.1i 1.2 :( Ili poruke tipa, no PAT Found itd.
IcedFlame

#1047 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by IcedFlame »

Ima li neko da mu Sky UK paket radi bez trzanja?
Probao sam nekoliko CS 'provajdera' ali jos nisam nasao nikog da mu ovo radi kako treba. Za gledanje nije strasno, izgubim par frejmova u pola sata, ali za snimanje je uzas :(
Sinoc se recimo The Walking Dead nije mogao ni gledati kako treba. Svakih 6-7 minuta izgubljeni frejmovi, a svakih 10-15 zaledi po 3-4 sekunde...
Last edited by IcedFlame on 29/11/2010 10:08, edited 1 time in total.
Chivas1

#1048 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Budi zadovoljan..ja ne mogu ni ufatit sky uk :oops:
huxley

#1049 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

Ono što mi je lik poslao kada sam kupio dm800 (prije godinu dana, iz Kine) je bootloader #72 i image 4.4 (nije naveo koji).

Fol je da je do sada receiver radio bez problema, i.e. vrtio antenu. Ne znam da li bi pomoglo da ga ponovo flashiram, odnosno promijenim image? Koji bi bio OK za ovu verziju?

Dakle, sve ostalo radi osim tog okretanja motora prilikom promjene kanala. (Motor je Opticum 2400).
iPod

#1050 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Pozdrav,

Vidi, nista mi ne znaci dok mi ne kazes koju SIM kartu imas , 1.0 , 1.1 ili 2.0.1 ili Ferrari kartu. A zasto te ovo pitam ? Pa samo da bih te mogao uputiti koji Image da stavis, tj Gemini 5.1 za 1.0 , 1.1, 2.0.1 illi Ferrari. Zato sto oni nose zadnje drivere za "frontend" ( frontpanel + tuner driveri ).

Code: Select all

http://www.8a8f8.com/
Inace to je sajt za DM klonove, tj. sve o njima, software, prerpavke SIM sa starih na nove i slicno.
Post Reply