satelitska tv..na vise aparata
Moderator: Benq
- irfan2
#1 satelitska tv..na vise aparata
imal sanse..
imam tri tevea kuci i nekako mi gloopo kupovat tri resivera....a nesvidja mi se ideja da uplacujem svaki mjesec 10ak kerma za kablovsku....
dakle, mozel se situacija rijesit sa jednim resiverom, a da se na teveu mijenjaju kanali....
imam tri tevea kuci i nekako mi gloopo kupovat tri resivera....a nesvidja mi se ideja da uplacujem svaki mjesec 10ak kerma za kablovsku....
dakle, mozel se situacija rijesit sa jednim resiverom, a da se na teveu mijenjaju kanali....
- Alfons Kauders
irfane - nazalost nemre...
- Alfons Kauders
problem i jest u tome sto nije u pitanju kablovska, vec satelitska, a za satelitsku valja imat risiver uz svaki tv...sulesavic wrote:Ne kontam, ljudi. Kabel od kablovske je u kući. Na taj kabel se nabode jedan T takozvani (ne znam kako se to zove), iz njega se razvedu druga dva kabla i uštekaju u televizore. I svako bi nezavisno mogao gledati šta hoće.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Nisi u zabludi, ... Welsovo objasnjenje je tacno. Sve signale opet prihvata jedan risiver. Koliko LNB-ova, toliko signala sa raznih satelita.sulesavic wrote:Onda ti nema spasa. Mada sam jednom čuo nešto o hepeku koji ide na tanjir, a zove se LNB, al1 nije jedan, nego dupli, i ide preko jednog recivera. Jesam li u zabludi?
-
neko iz mase
ni kablovska nije vise kao sto je bila. Sad se uvodi digitalna kablovska, gdje se na svaki PC kaci i digital cable receiver, sto znaci da ce razlika izmedju kablovske i satelitske biti minimalna