Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Večeras, od 21 do 23 vidjećemo ( u BiH) pomračenje prirodnog Zemljinog satelita, Mjeseca.
Molim vaše informacije i saznanja koja mogu biti zanimljiva.
Ovaj plimni talas na Jadranu i plavljenje gradića Mali Lošinj (Vidi vijesti sa-x: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080816039), te neobično visoki valovi u cijelom Jadranu, imaju li ikakve veze sa ''redanjem'' zvijezde Sunca, planete Zemlje i satelita Mjeseca?
Molim vaše informacije i saznanja koja mogu biti zanimljiva.
Ovaj plimni talas na Jadranu i plavljenje gradića Mali Lošinj (Vidi vijesti sa-x: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080816039), te neobično visoki valovi u cijelom Jadranu, imaju li ikakve veze sa ''redanjem'' zvijezde Sunca, planete Zemlje i satelita Mjeseca?
- clav
#2 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
hvala na informaciji. a mislim da plimni val nema veze s ovim.
- jennisjoplin
#3 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
mjesec ima veze samo sa plimom i osekom na znanje i ravnanjeclav wrote:hvala na informaciji. a mislim da plimni val nema veze s ovim.
- sheilak
#4 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Evo, ja ga bas sad gledam! Polako pocinje. Zanima me, hoce li promijeniti boju? Negdje sam procitala da ce biti crvenkast.
Meni je mjesecina nesto najljepse.
- jennisjoplin
#5 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
pogotovo ako si u zagrljaju, more i gitara aaahhhhsheilak wrote:Evo, ja ga bas sad gledam! Polako pocinje. Zanima me, hoce li promijeniti boju? Negdje sam procitala da ce biti crvenkast.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Još ne vidim od zgrada (1. kat). Ima li nekoga da uslika? Je li polumjesec obrnut u odnosu na uobičajno kada se gleda sa naših prostora?
- jennisjoplin
#7 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
dobro pitanje, ja vidim kod sebe samo oblake, a sinoc bio zaheb pa uslikano prije pomrcine, hebiga posta bude sudnji dan pa da raja vidi kakav je bio mjesecPipiDugaDevetka wrote:Još ne vidim od zgrada (1. kat). Ima li nekoga da uslika? Je li polumjesec obrnut u odnosu na uobičajno kada se gleda sa naših prostora?
PS dobit cete tu fotku uskoro
- Lace
#8 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila 
- black
#9 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
sad je vise od polaLace wrote:ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila
- jennisjoplin
#10 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
gdje ste vi? nema sanse, kada to traje do iza ponoci a startalo oko 21,30, ispade da imaju rusku raketu u ghuziciblack wrote:sad je vise od polaLace wrote:ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
@Lace, čipkasta,Lace wrote:ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila
Odavno ti ne vidjeh avatara,...je li istina da je tvoj dragi ukrao ovo više od pola mjesečine i stavio je u tvoje oči?
- sheilak
#12 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Sad je skroz nestao
-
BajrinNajmladji
#13 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Pančićeva breza i omorika mi smetaju da vidim fenomen pomračenja Mjeseca.
Fino sam govorio Hamdiji, ne sadi mi ništa pančićevo, zaklanjaće mi sunce. I evo, sada ja ne vidim naopakog polumjeseca.
Fino sam govorio Hamdiji, ne sadi mi ništa pančićevo, zaklanjaće mi sunce. I evo, sada ja ne vidim naopakog polumjeseca.
-
guevera
#14 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
hoce li biti ista od tih slika?
- jennisjoplin
#15 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
guevera wrote:hoce li biti ista od tih slika?
otiđi na post: moja fotografija
-
Saraswati
#16 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Jeste, bio je crven! I bio je prekrasan! Doduše, prije pomrčine 
Sad je tek dopola zamračen
Sad je tek dopola zamračen
- travar
#17 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Sliiikeeeeeee, sad totalno ništa ne vidim od oblaka 
- jennisjoplin
#18 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
travar wrote:Sliiikeeeeeee, sad totalno ništa ne vidim od oblaka
drugi i zadnji pu: otiđite na post: MOJA FOTOGRAFIKA - umjeće fotkanja pa ćete uzivati
- travar
#19 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Zahvaljujem, a sad odoh da se bacim sa maslačka jer sam propustio nepropustivojennisjoplin wrote:travar wrote:Sliiikeeeeeee, sad totalno ništa ne vidim od oblaka
drugi i zadnji pu: otiđite na post: MOJA FOTOGRAFIKA - umjeće fotkanja pa ćete uzivati
- Lace
#20 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
hehehe...moj dragi ovo nije vidio jer je na poslu ali ja jesam...i pitat cu ga kad dodjePipiDugaDevetka wrote:@Lace, čipkasta,Lace wrote:ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila
Odavno ti ne vidjeh avatara,...je li istina da je tvoj dragi ukrao ovo više od pola mjesečine i stavio je u tvoje oči?
- jennisjoplin
#21 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
jeli vrijedi čemu tak maslačak?travar wrote:Zahvaljujem, a sad odoh da se bacim sa maslačka jer sam propustio nepropustivojennisjoplin wrote:travar wrote:Sliiikeeeeeee, sad totalno ništa ne vidim od oblaka
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#22 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
bilo je stvarno predivno
kod mene je vec oko 11:3 bilo pomracenje i kasnije normala, cekala sam hocel bit jos ali nista
nek i to vidjeh
kod mene je vec oko 11:3 bilo pomracenje i kasnije normala, cekala sam hocel bit jos ali nista
nek i to vidjeh
- homo_sapiens
#23 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
PipiDugaDevetka wrote:@Lace, čipkasta,Lace wrote:ja ga vidim...sada je do pola pomracen...cak sam i uslikala nesto i malo snimila
... lijepo, lijepo .....
- campa_xxx
#24 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
Snimao sam i ja sad cu pokusati staviti video na youtube...
- jennisjoplin
#25 Re: Satelit Mjesec: Večeras pomračenje
hebi ga , ne zaboravi staviti i link zacampa_xxx wrote:Snimao sam i ja sad cu pokusati staviti video na youtube...