Satanizacija Milorada Dodika!?
- MuaDib
Dok se u Federaciji
priča stara priča,
u Srpskoj,
sve gradi Mića.
Naletio sam na ovaj stih.
Ova diskusija, koju sam ja pokrenuo, otišla je malo predaleko. Po vašoj priči u Bosni su cvjetale ruže dok Dodik nije došao. Ma dajte!
Milorad Dodik je tip klasičnog političara u BiH, kad mu ponestane glasova malo okrene na nacionalnu histeriju. Federalni primjer Haris Silajdžić.
Dakle možemo zaključiti Dodik ima nacionalističke istupe u granicama normale, ali na ekonomskom i vizionarskom planu za budućnost, nema mu ravnog.
priča stara priča,
u Srpskoj,
sve gradi Mića.
Ova diskusija, koju sam ja pokrenuo, otišla je malo predaleko. Po vašoj priči u Bosni su cvjetale ruže dok Dodik nije došao. Ma dajte!
Milorad Dodik je tip klasičnog političara u BiH, kad mu ponestane glasova malo okrene na nacionalnu histeriju. Federalni primjer Haris Silajdžić.
Dakle možemo zaključiti Dodik ima nacionalističke istupe u granicama normale, ali na ekonomskom i vizionarskom planu za budućnost, nema mu ravnog.
-
klif
Tvoj zaključak me podsjeća na još neosuđenog pedofila koji, doduše, seksualno zlostavlja dijete i time mu svjesno nanosi trajnu i nepopravljivu štetu, ali mu istovremeno stavlja na raspolaganje svu svoju "ljubav" i ispunjava mu "sve želje" materijalnog karaktera, te za njega "gradi" grandiozne planove za budućnost.MuaDib wrote: Dakle možemo zaključiti Dodik ima nacionalističke istupe u granicama normale, ali na ekonomskom i vizionarskom planu za budućnost, nema mu ravnog.
Čovjek ili ima moralne kriterije kojih se pridražava u odnosu sa (svim) ljudima ili ih nema.
- MuaDib
Pa de mi ti nađi moralnog političara.klif wrote:Tvoj zaključak me podsjeća na još neosuđenog pedofila koji, doduše, seksualno zlostavlja dijete i time mu svjesno nanosi trajnu i nepopravljivu štetu, ali mu istovremeno stavlja na raspolaganje svu svoju "ljubav" i ispunjava mu "sve želje" materijalnog karaktera, te za njega "gradi" grandiozne planove za budućnost.MuaDib wrote: Dakle možemo zaključiti Dodik ima nacionalističke istupe u granicama normale, ali na ekonomskom i vizionarskom planu za budućnost, nema mu ravnog.
Čovjek ili ima moralne kriterije kojih se pridražava u odnosu sa (svim) ljudima ili ih nema.
- Narandza
ma lahko je prodat drzavnu tudju imovinu....koju su tokom rata oteli
........a opet gledano s druge strane, i dobro je i nije dobro kad privatizira sva drzavna imovina
....jedinu pametnu od njeg koju sam cuo jeste, da nece prodavat elektroprivredu i hidrocentrale
........a opet gledano s druge strane, i dobro je i nije dobro kad privatizira sva drzavna imovina
....jedinu pametnu od njeg koju sam cuo jeste, da nece prodavat elektroprivredu i hidrocentrale
- zlatiborka
Evo nesto novo ili manje novo......
-----------------------------------------------------------------------------------
Američko "ukroćivanje" Dodika
Dodik, koji je ranije prijetio referendumima o osamostaljenju Republike Srpske u slučaju da Kosovo stekne samostalnost nakon sastanka s američkim veleposlanikom spušta ton i izjavljuje kako odluka o konačnom statusu Kosova neće bitnije utjecati na stanje u BiH.
Piše: Pejo Gašparević
BANJA LUKA - Sjedinjene Američke Države i NATO savez pojačali su svoju preokupiranost Balkanom uoči skorašnjeg službenog objavljivanja odluke o budućem statusu Kosova. Američki veleposlanik u našoj zemlji Douglas McElhaney potkraj prošloga tjedna u Banjoj Luci razgovarao je s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom o stanju u regiji, odnosno o Kosovu, Republici Srpskoj...
Dodik, koji je ranije prijetio referendumima o osamostaljenju Republike Srpske u slučaju da Kosovo stekne samostalnost nakon sastanka s američkim veleposlanikom spušta ton i izjavljuje kako odluka o konačnom statusu Kosova neće bitnije utjecati na stanje u BiH.
"Vlada Republike Srpske zna svoje obveze, a one su osigurati potpunu stabilnost u BiH, ali i u regiji", rekao je Dodik. Kristalno jasno se iz ovih Dodikovih riječi može iščitati zaključak da je on od Amerikanaca dobio "domaću zadaću" u kojoj nema ni traga od referenduma ili odcjepljenja Republike Srpske o čemu se donedavno bučno grmjelo u Banjoj Luci.
Umjesto toga, od Dodika se nakon razgovora s McElhaneyjem očekuje "osiguranje potpune stabilnosti u BiH, ali i regiji". Slobodnije govoreći, Amerikanci su Dodika spustili na zemlju i pokazali mu koja je njegova realna mjera. Nitko nije uspio tako elegantno obuzdati Dodikove mjesecima javno izražavane pretenzije kao što su to ovaj put učinili Amerikanci.
Ova američka diplomatska akcija "ukroćivanja Dodika" odvijala se gotovo istodobno s nastupom posebnog izaslanika Ujedinjenih naroda za status Kosova Marttia Ahtisaaria na sastanku u Beču s članovima Kontakt skupine.
Iznoseći plan o konačnom statusu Kosova pred dužnosnicima najmoćnijih zemalja svijeta Ahtisaari je dobio javnu potporu NATO-a i glavnog tajnika Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffera za taj plan. Čini se ispravnim takvu NATO-ovu potporu Ahtisaariju shvatiti kao preventivnu poruku kosovskim Albancima i Srbima da i ne pomišljaju na eventualno nasilno ispoljavanje nezadovoljstva nakon što uskoro i službeno bude poznata odluka o statusu Kosova.
Američkim discipliniranjem premijera Republike Srpske Dodika i NATO-vim podupiranjem Ahtisaarijeva plana rješavanja statusa Kosova, zapravo izbjegnuta je pogreška demonstrirana početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada su i Sjedinjene Američke Države i NATO oklijevali pravodobno (preventivno) upotrijebiti svoju moć na obuzdavanju Miloševićeva osvajačkog pohoda najprije na Hrvatsku, a potom i na BiH. Gospodnje 2007., čini se, Amerika i NATO odlučili su na pažljivo dizajniran način pokazati tko je stvarni gazda u BiH i na Kosovu.
-----------------------------------------------------------------------------------
Američko "ukroćivanje" Dodika
Piše: Pejo Gašparević
BANJA LUKA - Sjedinjene Američke Države i NATO savez pojačali su svoju preokupiranost Balkanom uoči skorašnjeg službenog objavljivanja odluke o budućem statusu Kosova. Američki veleposlanik u našoj zemlji Douglas McElhaney potkraj prošloga tjedna u Banjoj Luci razgovarao je s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom o stanju u regiji, odnosno o Kosovu, Republici Srpskoj...
"Vlada Republike Srpske zna svoje obveze, a one su osigurati potpunu stabilnost u BiH, ali i u regiji", rekao je Dodik. Kristalno jasno se iz ovih Dodikovih riječi može iščitati zaključak da je on od Amerikanaca dobio "domaću zadaću" u kojoj nema ni traga od referenduma ili odcjepljenja Republike Srpske o čemu se donedavno bučno grmjelo u Banjoj Luci.
Umjesto toga, od Dodika se nakon razgovora s McElhaneyjem očekuje "osiguranje potpune stabilnosti u BiH, ali i regiji". Slobodnije govoreći, Amerikanci su Dodika spustili na zemlju i pokazali mu koja je njegova realna mjera. Nitko nije uspio tako elegantno obuzdati Dodikove mjesecima javno izražavane pretenzije kao što su to ovaj put učinili Amerikanci.
Ova američka diplomatska akcija "ukroćivanja Dodika" odvijala se gotovo istodobno s nastupom posebnog izaslanika Ujedinjenih naroda za status Kosova Marttia Ahtisaaria na sastanku u Beču s članovima Kontakt skupine.
Iznoseći plan o konačnom statusu Kosova pred dužnosnicima najmoćnijih zemalja svijeta Ahtisaari je dobio javnu potporu NATO-a i glavnog tajnika Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffera za taj plan. Čini se ispravnim takvu NATO-ovu potporu Ahtisaariju shvatiti kao preventivnu poruku kosovskim Albancima i Srbima da i ne pomišljaju na eventualno nasilno ispoljavanje nezadovoljstva nakon što uskoro i službeno bude poznata odluka o statusu Kosova.
Američkim discipliniranjem premijera Republike Srpske Dodika i NATO-vim podupiranjem Ahtisaarijeva plana rješavanja statusa Kosova, zapravo izbjegnuta je pogreška demonstrirana početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada su i Sjedinjene Američke Države i NATO oklijevali pravodobno (preventivno) upotrijebiti svoju moć na obuzdavanju Miloševićeva osvajačkog pohoda najprije na Hrvatsku, a potom i na BiH. Gospodnje 2007., čini se, Amerika i NATO odlučili su na pažljivo dizajniran način pokazati tko je stvarni gazda u BiH i na Kosovu.
-
rashid
Evo dobro ... to je neka istina (samo teoreticki). Aj bogati sta rade politicari u Federaciji? Dok tako zvani "manji entitet" dozivljava bum, i dobiva na ekonomskoj snagi, koja ce definitivno pustiti pozitivan efekat i neko ko je jedan forumas reko crna rupa, u federciji se grade dzamije i slusaju komentari jednog veoma vaznog covjeka efendije cerica. I da ne pricamo o propagandi, kad nesro nejde, da se automatski krivi ... "manji entitet".zavrzlama wrote:Dodik je ubaceni igrac Beograda,da spasi sto se spasiti moze,zbog ratne i poratne katrasrofalne politike SDS-a....Dodik prodavajuci ne "srpsku" nego BIH imovinu zeli da uvuce "Pravoslavni element" BIH i da pokusa da brani Karadjicevu zaostavstvinu,s time sto ce internacionalizovat pitanje opstanka tog entiteta i u igru ubaciti sto vise stranih zemalja koje su naklonjene ideji podjele BIH....telekom Srbiji...rafineriju Rusima...rudnik Sase Rusima itd...On se nece nikad promijeniti nego ce samo kao i SDS mijenjati strategiju rusenja BIH...iscekivajuci neku radikalizaciju BIH muslimana,promjenu u svjetskim odnosima i ozivljavanje ideje o trecem entitetu kod dijela Hrvatskog naroda u BIH....
Dodika mogu srusiti najefikasnije Beograd(radi financijske pomoci zapada u zamjenu za smirivanje istog)
ili
Osobe poput Radmanovica,Spirica,Ivanica(kojim ce zbog pritisaka MZ-e i izmicanja sopstvene fotelje biti lakse okrenuti ledja Dodiku nego izgubiti privilegije)
Na kraju svih krajeva..Dodik je toliko zanesen nekom njegovom moci i karizmom,da nece lako odstupiti sa vlasti i nije uopste iskljuceno da izazove desavanje naroda,jer on i dresira svoj narod na netrpeljivost prema BIH i drugim narodima.......ako MZ i Amerika procijene da bi mogao napraviti kakvo vece sranje....kvar na avionu je izgledan..
Komentari koji su slicni forumasa/ice "zavrzlama" su cista suplja i blokada sistema normalnog funkcioniranja. Zasto?
Jer ako se prodaju firme (telekom,etc...) onda lokalni politicari, nece moci vise u sveje dzepove trpati. Pa bolje njima u dzep nego narodu.
Jedan dobar primjer svima "dripcima" u federaciji moze biti Dodik.
- Drvosjeca iz Dejcica
Ja se uprezem svim silama da dokucim taj BUM u R.S-u ali nikako da vidim to na sta je Dodik & Co. ponosan. Prodao je Telecom i navodno naftnu industriju? OK, zar je problem prodati telecom firmu koja posluje pozitivno?rashid wrote:
Evo dobro ... to je neka istina (samo teoreticki). Aj bogati sta rade politicari u Federaciji? Dok tako zvani "manji entitet" dozivljava bum, i dobiva na ekonomskoj snagi, koja ce definitivno pustiti pozitivan efekat i neko ko je jedan forumas reko crna rupa, u federciji se grade dzamije i slusaju komentari jednog veoma vaznog covjeka efendije cerica. I da ne pricamo o propagandi, kad nesro nejde, da se automatski krivi ... "manji entitet".
Komentari koji su slicni forumasa/ice "zavrzlama" su cista suplja i blokada sistema normalnog funkcioniranja. Zasto?
Jer ako se prodaju firme (telekom,etc...) onda lokalni politicari, nece moci vise u sveje dzepove trpati. Pa bolje njima u dzep nego narodu.
Koliko je uspjesna prodaja naftne industrije govori podatak da Rusi traze da se u BiH za 5 godina odlozi primjena EU zakona o kvaliteti goriva. Skontali ljudi da im treba najmanje 5 godina za dostizanje standarda o kvaliteti goriva...
STRABAG
Kako stvari stoje gradnja buducih autocesta kroz R.S ce morati ici na tender - logicno. Mile je mislio da sa memorandumom o razumijevnaju gradi autoceste.
Modernizacija zeljeznica R.S
Federacija BiH vec ove godine dobiva vozove iz Francuske dok R.S tek trazi partnera i to iz Amerike.
Nemam nista protiv da se R.S brze razvija od F.BiH ali sve infomacije govore u prilog da je sve ostalo samo na zeljama.
Stereotipe o F.BiH, Cericu necu ni komentaristati jer je to mahalanje bez osnove. Dakle samo argumente na vidjelo pa mozemo oplesti.
- darius_maximus
E ljudi moji...
Kao prvo, ja ne vidim nista dobro
u tome sto je Dodik "uspio da proda"
par firmi, i to jednu Srbiji, drugu Rusiji...
Mislim da to svako moze, pa i ovi "nasi" iz FBiH,
ali im nije u interesu, bolje da oni hapaju pare,
nego neko drugi...
Ne mislite valjda stvarno da je Dodik firme prodao
da bi se Bosna razvila?
Pa onda bi bio velika budala,
a to nije, zna on sta hoce, i za ostalo ga boli briga...
Svako ovdje ima svoju racunicu.
To sto njegovu ne mozemo jos da shvatimo,
nije nikakvo cudo.
Za godinu dvije i o njemu ce se pisati
kad je sta zajebao i koga...
Kao drugo, pitanje je li on za Bosnu ili za RS,
on je za RS, koju ja ne priznajem,
dok god on ili neko od predstavnika srpske vlasti
ne kaze:
"Ljudi, mi smo pocinili genocid, na vasoj krvi
smo stvorili ovaj "entitet", molim vas,
recite nam sta da uradimo da nam oprostite..."
Umjesto toga,
Dodik, a i ostali njegovi ahbabi
glume sad fakine, sad oni zajebani...
Dok nisu dosli na vlast, huskali su sve medjusobno,
da bi zaradili koji glas vise...
Tacno je da Dodik navija za Srbiju, a ne za Bosnu
kad igraju fudbala, procitajte izjavu
kojom inicijator ove diskusije pokusava da objasni
da Dodik to nije tako mislio...
Samo procitajte, pa mi recite,
gdje je on to izjavio da ne navija...?
Da ne govorim o nedavnoj aferi oko BHT-a,
i svega onoga...
E ono je bio glup potez...
Najveci broj pretplatnika su bosanci,
a srbi ne placaju nista,
a opet najveci dio para koji se zaradi od BHT-a,
ide u RS, kad se sve sagleda...
Ja ne znam zasto se svi cude sto mnogi
smatraju da je Dodik samo seljak i kreten,
kad i on o nama misli sve najgore...?
RS ne moze postojati u granicama BiH,
kao funkcionalna sredina,
dok se on ne potrudi da uhvati Kradzica i Mladica,
i dok se svim gradjanima ne izvine za sve zlocine,
a on to nece nikad uraditi,
jer bi ga srbi smijenili i lincovali,
s toga, sva daljna rasprava po meni,
vodi u corsokak...
Pa njegov odos prema EU,
pa sliku koju stvara o nama u svijetu,
pa jos milion stvari...
Najmanji je njemu problem Telekom RS-a...
Kao prvo, ja ne vidim nista dobro
u tome sto je Dodik "uspio da proda"
par firmi, i to jednu Srbiji, drugu Rusiji...
Mislim da to svako moze, pa i ovi "nasi" iz FBiH,
ali im nije u interesu, bolje da oni hapaju pare,
nego neko drugi...
Ne mislite valjda stvarno da je Dodik firme prodao
da bi se Bosna razvila?
Pa onda bi bio velika budala,
a to nije, zna on sta hoce, i za ostalo ga boli briga...
Svako ovdje ima svoju racunicu.
To sto njegovu ne mozemo jos da shvatimo,
nije nikakvo cudo.
Za godinu dvije i o njemu ce se pisati
kad je sta zajebao i koga...
Kao drugo, pitanje je li on za Bosnu ili za RS,
on je za RS, koju ja ne priznajem,
dok god on ili neko od predstavnika srpske vlasti
ne kaze:
"Ljudi, mi smo pocinili genocid, na vasoj krvi
smo stvorili ovaj "entitet", molim vas,
recite nam sta da uradimo da nam oprostite..."
Umjesto toga,
Dodik, a i ostali njegovi ahbabi
glume sad fakine, sad oni zajebani...
Dok nisu dosli na vlast, huskali su sve medjusobno,
da bi zaradili koji glas vise...
Tacno je da Dodik navija za Srbiju, a ne za Bosnu
kad igraju fudbala, procitajte izjavu
kojom inicijator ove diskusije pokusava da objasni
da Dodik to nije tako mislio...
Samo procitajte, pa mi recite,
gdje je on to izjavio da ne navija...?
Da ne govorim o nedavnoj aferi oko BHT-a,
i svega onoga...
E ono je bio glup potez...
Najveci broj pretplatnika su bosanci,
a srbi ne placaju nista,
a opet najveci dio para koji se zaradi od BHT-a,
ide u RS, kad se sve sagleda...
Ja ne znam zasto se svi cude sto mnogi
smatraju da je Dodik samo seljak i kreten,
kad i on o nama misli sve najgore...?
RS ne moze postojati u granicama BiH,
kao funkcionalna sredina,
dok se on ne potrudi da uhvati Kradzica i Mladica,
i dok se svim gradjanima ne izvine za sve zlocine,
a on to nece nikad uraditi,
jer bi ga srbi smijenili i lincovali,
s toga, sva daljna rasprava po meni,
vodi u corsokak...
Pa njegov odos prema EU,
pa sliku koju stvara o nama u svijetu,
pa jos milion stvari...
Najmanji je njemu problem Telekom RS-a...
-
liberal
Hajde da preformulisemo pitanje
dali postoji covjek (ne politicar ) u rs za kojeg bi se moglo reci da je vrijedan paznje ?
stecem utisak da bilo koji srbin koji nije pod "federalnom" kapom nije dobar srbin a oni koji su u federaciji moraju da paze sta da kazu jer su odmah prekvalifikovani u izdajnike i cetnike .
dali postoji covjek (ne politicar ) u rs za kojeg bi se moglo reci da je vrijedan paznje ?
stecem utisak da bilo koji srbin koji nije pod "federalnom" kapom nije dobar srbin a oni koji su u federaciji moraju da paze sta da kazu jer su odmah prekvalifikovani u izdajnike i cetnike .
-
rashid
Tacno tako. To je jedan klise u bosni.liberal wrote:Hajde da preformulisemo pitanje
A jedva cekam da vidim te vozove iz Francuske.
Jaooo jaooooo evo valjam se od smjeha. Pa vidjet ces, da ce prvo stici vozovi iz Amerike nego iz Francuske ... ako ne, neka me jebe pola foruma.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
MuaDib wrote:Dok se u Federaciji
priča stara priča,
u Srpskoj,
sve gradi Mića.
MuaDibe, bolan, bas mislis li ti da ova publika ovdje nezna odakle ti "tipkas" i zasto??
.
- MuaDib
Pa očito ti nemaš pojma.seiko22 wrote:
MuaDibe, bolan, bas mislis li ti da ova publika ovdje nezna odakle ti "tipkas" i zasto??![]()
.
Vidjet će mo za godinu dana, oko Dodika puno priče, a sve reforme provedene. Ja ne mogu pomoči Bošnjacima da progledaju i smjene ove klimoglavce. Ali imam pravo pohvaliti pametne ljude. Jer Srbi neće čekati Federaciju da idu naprijed. A vama poručujem zadojenima da će Bošnjaci istrunuti u ispravljanju krive Drine, ukoliko ne budu imali viziju šta žele biti. Da bogdo imamo mi Dodika u Federaciji.
- Suicidal Siberian
Pa svedjani i svedjankeAhmmed wrote:i ko su ti, Siberian, nazovi građani Sarajeva? Odakle su? Što su došli u Sarajevo?
Dosli su u Sarajevo,da seru po haustorima, da bacaju smece kroz prozor, da kad vide tramvaj vicu: "nu ga, nu voza!!"....itd
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
E, ovdje si u pravu, oni imaju viziju ,(a i ti), sto posto cistu, faschisticku, i cetnicku!!MuaDib wrote:Pa očito ti nemaš pojma.seiko22 wrote:
MuaDibe, bolan, bas mislis li ti da ova publika ovdje nezna odakle ti "tipkas" i zasto??![]()
.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidjet će mo za godinu dana, oko Dodika puno priče, a sve reforme provedene. Ja ne mogu pomoči Bošnjacima da progledaju i smjene ove klimoglavce. Ali imam pravo pohvaliti pametne ljude. Jer Srbi neće čekati Federaciju da idu naprijed. A vama poručujem zadojenima da će Bošnjaci istrunuti u ispravljanju krive Drine, ukoliko ne budu imali viziju šta žele biti. Da bogdo imamo mi Dodika u Federaciji.
.
-
zavrzlama
rashid wrote:Evo dobro ... to je neka istina (samo teoreticki). Aj bogati sta rade politicari u Federaciji? Dok tako zvani "manji entitet" dozivljava bum, i dobiva na ekonomskoj snagi, koja ce definitivno pustiti pozitivan efekat i neko ko je jedan forumas reko crna rupa, u federciji se grade dzamije i slusaju komentari jednog veoma vaznog covjeka efendije cerica. I da ne pricamo o propagandi, kad nesro nejde, da se automatski krivi ... "manji entitet".zavrzlama wrote:Dodik je ubaceni igrac Beograda,da spasi sto se spasiti moze,zbog ratne i poratne katrasrofalne politike SDS-a....Dodik prodavajuci ne "srpsku" nego BIH imovinu zeli da uvuce "Pravoslavni element" BIH i da pokusa da brani Karadjicevu zaostavstvinu,s time sto ce internacionalizovat pitanje opstanka tog entiteta i u igru ubaciti sto vise stranih zemalja koje su naklonjene ideji podjele BIH....telekom Srbiji...rafineriju Rusima...rudnik Sase Rusima itd...On se nece nikad promijeniti nego ce samo kao i SDS mijenjati strategiju rusenja BIH...iscekivajuci neku radikalizaciju BIH muslimana,promjenu u svjetskim odnosima i ozivljavanje ideje o trecem entitetu kod dijela Hrvatskog naroda u BIH....
Dodika mogu srusiti najefikasnije Beograd(radi financijske pomoci zapada u zamjenu za smirivanje istog)
ili
Osobe poput Radmanovica,Spirica,Ivanica(kojim ce zbog pritisaka MZ-e i izmicanja sopstvene fotelje biti lakse okrenuti ledja Dodiku nego izgubiti privilegije)
Na kraju svih krajeva..Dodik je toliko zanesen nekom njegovom moci i karizmom,da nece lako odstupiti sa vlasti i nije uopste iskljuceno da izazove desavanje naroda,jer on i dresira svoj narod na netrpeljivost prema BIH i drugim narodima.......ako MZ i Amerika procijene da bi mogao napraviti kakvo vece sranje....kvar na avionu je izgledan..
Neka ba Rasho suplje
Tu tvoju jaku Dodikovu privatizaciju necemo imati kad vidjeti na djelu....valja lazne milionske tkz. prodaje telekoma i rafinerije Srbiji i Rusima nekako baciti u drugi plan da se nebi narod zapitao"de su pare"..sad ce Dodik pocet "srbovanje" u vezi reforme policije i promjene grba i himne..... i dok se to rijesi ako se ikad rijesi..dotle ce lova od privatizacije biti zaboravljena i opet Jovo-Na novo..
-
JAMBO
Dodik je stoprocentni vlasnik RS ali me brine što ga Silajdžić uvlači i u vlast Federacije BiH. Namjerava mu dati dva minisarstva u Vladi FBiH a to bi bila katastrofa. Dodik je postavio ultimatum: neća glasati za izbor Gavrila Grahova u Domu naroda ako mu Silajdžić ne da dva ministarstva. Grahovac se ne možće izabrati bez glasova Srba a Srbe u Domu naroda ima samo SNSD i SDP- Silajdžiću je draži Dopdik nego Lagumdžija i zato će platiti visoku cijenu.
- darius_maximus
MuaDib, da ti nesto iskreno kazem...
Nece RS nigdje, kao ni ostatak Bosne, dok se ne dogovorimo sta je bilo,
i kako treba biti...
Ne moze se krenuti samo od 95. pa nadalje i reci vidi sto se RS fino razvija, masala...
Ne moze se ona razvijati, dok se ne rijesi pitanje kako je RS nastala i na ciju stetu... To zna svaki politicar u RS-u, pa i Dodik, stoga on nema ekonomiju koju treba razvijati, pa ce se nakrasti para, kao i svaki, jer opet ponavljam: Bio bi izuzetno glup kad to ne bi uradio...
Stoga, prije hvalospjeva, ja bih sacekao koju godinu, a mozda i koji mjesec, dok se malo prasina ne slegne, pa ces vidjeti sta je Dodik uradio. Prodavao maglu, kao i svi sto su i kao sto ce i svi, dok se ne dogovorimo (znaci i RS i FBiH) sta ce biti s ovom drzavom... Ne moze se 49% drzave ekonomski razvijati...
i kako treba biti...
Ne moze se krenuti samo od 95. pa nadalje i reci vidi sto se RS fino razvija, masala...
Ne moze se ona razvijati, dok se ne rijesi pitanje kako je RS nastala i na ciju stetu... To zna svaki politicar u RS-u, pa i Dodik, stoga on nema ekonomiju koju treba razvijati, pa ce se nakrasti para, kao i svaki, jer opet ponavljam: Bio bi izuzetno glup kad to ne bi uradio...
Stoga, prije hvalospjeva, ja bih sacekao koju godinu, a mozda i koji mjesec, dok se malo prasina ne slegne, pa ces vidjeti sta je Dodik uradio. Prodavao maglu, kao i svi sto su i kao sto ce i svi, dok se ne dogovorimo (znaci i RS i FBiH) sta ce biti s ovom drzavom... Ne moze se 49% drzave ekonomski razvijati...
-
_BosanaC
Kako nece kad pokusava utusiti HE Visegrad i TE Gacko?Narandza wrote:ma lahko je prodat drzavnu tudju imovinu....koju su tokom rata oteli
A uz to uporno radi na projektu Gornji horizonti...
-
Goran_35
Za mene jesu!I ne samo iz ovih partija vec i iz recimo SDP-a_BosanaC wrote:Ako su Dodikovci i predstavnici SBIH, SDA i HDZ-a - slozicu se s tobomGoran_35 wrote:Jasno mi je,i nadam se da neces vise ponavljati_BosanaC wrote: A ja upravo pricam i o Dodiku i o njegovoj vladi u kojoj sjede i Srbi i Hrvati i Bosnjaci. Svidjalo se to tebi ili ne![]()
Slobodno procitaj bilo koji moj post na temu njega pa ce ti biti jasno sta mislim o njemu i njegovoj vladi...da u dodikovoj vladi ima i Hrvata i Bosnjaka
![]()
Ali tebi ocito nije jasno,ono sto sam ja htio reci!A to je opasnost od jednoumlja i udara koji se trenutno sprovode prema novinarima od strane dodikovaca
Na stranu ovo u vezi medija sto je moras se sloziti veoma opasno i sluzi u svrhu cenzure,politickog pritiska i uvodjenja jednoumlja...
Pogledaj samo pricu oko rs-a kao "boljeg" entiteta!U plasiranju te price ucestvuju neki mediji iz federacija i neke politicke partije!Sta je cilj?Pa istovremeno govoreci da je federacija zbog kantona "neuspjesniji" dio BiH ide se SVJESNO NA PROMJENU USTAVA!A kada se promjeni ustav i recimo bolje organizuje federacija,RS postaje cinjenica prihvacena na legalan nacin.Onda svi mozemo cestitati Milosevicu,bar sto se tice BiH,tu je postigao pob'edu
Ja sam svakako za preustroj Federacije,ali na nacin da i RS bude obuhvacena promjenama,odnosno da se Ustav moze mjenjati samo ako se ide ka normalnoj gradjanskoj i demokratskoj drzavi bez kantona i entiteta!
Zasto ne traziti nazad nelegalno ponisteni Ustav R BiH?Pravda,zakon i medjunarodno pravo je na strani zagovornika povratka Ustava R BiH,jer sam taj Ustav je ponisten i suspendovan na jedan nelegalan i nedemokratski nacin.Povratkom Ustava R BiH automacki se stvaraju preduslovi za euroatlanske integracije a sloboda,jednakopravnost svih gradjana Ustavom R Bi H je mnogo veca.
Znaci,povratkom Ustava R BiH
a) stedi se vrijeme i automacki stvaraju preduslovi za euroatlanske integracije-a to Evropa i Svijet od nas traze
b) postuje se zakon i pravda i ponistava nelegalno i nedemokratsko suspendovanje Ustava RBiH kao medjunarodno priznate drzave-a koji je zamjenjen Ustavom JEDNOG MIROVNOG PROCESA sto je presedan...
c) Obezbjedjuje se demokratija i jednaka prava svih gradjana BiH,svih Naroda,Narodnosti i manjina
-
_BosanaC
Ovo ti je rezervacija karte za BANovice!seiko22 wrote:E, ovdje si u pravu, oni imaju viziju ,(a i ti), sto posto cistu, faschisticku, i cetnicku!!MuaDib wrote:Pa očito ti nemaš pojma.seiko22 wrote:
.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
-
_BosanaC
Nema se sta dogovarati... Svi dobro znamo, pa i Dodik, i sta je i kako je bilo... Tu dogovora nema.darius_maximus wrote:MuaDib, da ti nesto iskreno kazem...
i kako treba biti...