Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pufi

#1 Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by pufi »

Pozdrav sta mislite

o SUZUKI SWIFTU 1.3GTi

I njega mi nude u zamenu za moja kola,onaj tipo sam da kazemo otpisao pa mi se ukazala prilika da menjam za SWIFTA

Kakav je to auto,kakv je za odrzavanje,el su skupi delovi,kako se pokazao

Crvene je boje ima KN FIlter i Remus

Savetujte me!!!
AdnanSA

#2 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by AdnanSA »

Skoro pa nepoderiva mašina. Vidi u kakvom je stanju limarija i ovjes to su mu najveće boljke.
HAVANA

#3 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by HAVANA »

AdnanSA wrote:Skoro pa nepoderiva mašina. Vidi u kakvom je stanju limarija i ovjes to su mu najveće boljke.

To je to...
GaRGa

#4 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by GaRGa »

pufi wrote:Pozdrav sta mislite

o SUZUKI SWIFTU 1.3GTi

I njega mi nude u zamenu za moja kola,onaj tipo sam da kazemo otpisao pa mi se ukazala prilika da menjam za SWIFTA

Savetujte me!!!

Generalno gledano strasan autic u voznji, samo ga prije kupovine odveziu u servis na provjeru.
whow

#5 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by whow »

pufi wrote:Pozdrav sta mislite

o SUZUKI SWIFTU 1.3GTi

Savetujte me!!!
Koje godiste ? Ja sam nekada davno imao 1987 Suzuki / Chevy Sprint sa 1.0T masinom i to mi je auto ostalo u dobroj uspomeni. Trosi na kasiku . Ja sam sa njim isao do Calgarija i natrag nekih 600 km za $ 15 goriva.
mayab

#6 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by mayab »

Jel to , negdje, 90. , 91., 92. godiste?
I jos ima KN i Remus?Jarane to je gaženo nemilice.
I sta da ti onda kazem, osim da mi je 1990.godine to bio auto snova-malo, lagano, brzo, mislim da je ispod 9 sekundi do 100kmh, ali si ga student tada nije mogao priustiti :sad:
pufi

#7 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by pufi »

1991 godiste

Pa valjda su ti motori napravljeni da bi se gazili

Ipak ima dve pregaste i treba da se gazi
whow

#8 Re: Sat mislite o SUZUKI SWIFT 1.3GTi 101KS

Post by whow »

91 godiste znaci ulazi u 20 -tu godinu , vjerovatno izmedu 250-350 hiljada kilometara na masini. Realno taj auto je odavno presao svoj zivotni vjek i svaki kilometar koji sada prede mu je bonus. Realno to se ne isplati uzimati jer su djelovi i serivs za takvo auto skupi i mislim da ces imati probleme sa odrzavanjem takvog auta u Sarajevu. Moj Sprint je imao problem da se gasi ukoliko stanem recimo na semaforu sve dok se motor ne postigne radnu temperaturu. Problem je bio u tome sto se nakon toga auto nije moglo upaliti 20-tak minuta sve dok se ponovo ne ohladi. Ovo je bilo izuzetno zajebano jer kad se auto ugasi na semaforu jedino sto mozes je da da odguras negdje u kraj i cekas 20 minuta i onda ponovo pali i nema stajanja dok se dobro ne zagrije, kad je bio ugrijan isao ko' flak . Isao sam kod tone majstora , prikljucivali na komp . niko nije znao sta mu je. Uglavnom poslije dvije godine zajebancije i guranja na semaforima otisao je u prodaju " a bio mi drag jebo mater svo ju" .
Jaranski savjet , cuvaj se Punta jer je to lakse opraviti , popraviti a bogami i prodati u BiH.
Post Reply