Šarena Monstera (Filadendron)
Moderator: anex
- Phia
#1 Šarena Monstera (Filadendron)
Biljku monsteru (filadendron) poznaje sigurno dosta ljudi a mnogi ljubitelji cvijeća je sigurno i imaju kod kuće. I sama imam jedan veliki primjerak (zelene obicne). Ja tražim ovu varijantu te biljke koja ima prošarane listove tj zeleno-bijele a koja se zove stručno Philodendron Monstera deliciosa Variegated Borsigiana ili Monstera Variegata ukratko.Kod nas je u prodavnicama nema kupiti a kad pitam u cvjecarama svi me blijedo gledaju kao da sam trazila da mi prodaju meso u pekari. Mislila sam naruciti preko ebaya ali je to totalno rizicno plus da ne pricam o cijeni svega toga za jedan obicni pelzer uz troskove transporta. Zato evo hocu da pokusam mozda ovdje neko ima da zna za tu biljku ili je ima kod kuce pa mozda bi se moglo dogovriti nesto za jedan pelcer naravno i uz neku novcanu naknadu. Iskreno se nadam da postoji neko takav kod nas jer biljka je nekad prije bila rijetka a sad i nije bas toliko.Evo jedan link za tu biljku http://abrimaal.pro-e.pl/araceum/monste ... osavar.htm a evo i njena slika

Last edited by Phia on 06/08/2012 21:57, edited 2 times in total.
- Hemera
#2 Re: Šarena Monstera (Filadendron)
jeste li gledali po rasadnicima?ako niste onda pogeldajte mozda i oni znaju kako je nabaviti