Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
znam da nije za ovog topic-a ali nema veze,mozda s eneko nadje strucan da odgovori
da li sluzbenik koji izdaje uvjerenje o drzavljanstvu,rodni list i vjencani smije na njemu napisati za sta ga trazim i po kom osnovu,i to hemijskom olovkom u uglu papira?
hvala
nisam odavno vadio te dokuemnte i nije mi sluzbenik sarao po njima u tom kontekstu samo se potpisao sto se tice upotrebe hemijske.
Konkretan odgovor ti ne znam ali mislim da ne smije .
A to sto je tebi sarao mene je usmeno pitao za sta mi treba ja kazem na prjavu za posao, on OK pokazi karton s biroa ili plati 4 KM taxe
Ja danas izvadio uvjerenje o državljanstvu i službenca nije šarala odnosno upisivala svrhu izdavanja, doduše jeste pitala za koju svrhu tražim uvjerenje ali mislim da je to radi zbog njihove evidencije. Smatram da službenik ne bi smio hemijskom ili drugom olovkom dopisivati ništa na uvjerenje, osim ako ta svrha izdavanja nije već predefinisana kao polje na tom dokumentu/uvjerenju.
ok,hvala
inace nista ne pise na,u smislu za sta ce,na pomenutim dokumentima
mnogi vade,ima mnogo saltera,jel,nisu svi sluzbenici isti,i izgleda svako radi kako hoce
kako god
Ja neki dan vadila i ista stvar i to odvratnim velikim slovima u desnom gornjem cosku sa sve uzvicnikom.. Znaci, posto se uvijek plasim da ce mi sluzbenici dodatno zagorcati zagorcan zivot nisam smjela nista pitati ali mi isto tako nije jasno. Dakle, ako mi zatreba za nesto drugo uvjerenje o drzavljanstvu moram opet doci, bezbeli je to svrha
Kona__ wrote:Ja neki dan vadila i ista stvar i to odvratnim velikim slovima u desnom gornjem cosku sa sve uzvicnikom.. Znaci, posto se uvijek plasim da ce mi sluzbenici dodatno zagorcati zagorcan zivot nisam smjela nista pitati ali mi isto tako nije jasno. Dakle, ako mi zatreba za nesto drugo uvjerenje o drzavljanstvu moram opet doci, bezbeli je to svrha
vjerovatno stvaraju sebi dodatni poso prisljavajuci lazno narod da ponovo dodje po novo uvjerenje... kako nebi sjedili besposleni da ne dobiju nogu kao visak