saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hemera

#1 saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by Hemera »

znam da nije za ovog topic-a ali nema veze,mozda s eneko nadje strucan da odgovori
da li sluzbenik koji izdaje uvjerenje o drzavljanstvu,rodni list i vjencani smije na njemu napisati za sta ga trazim i po kom osnovu,i to hemijskom olovkom u uglu papira? :-)
hvala
akcija007

#2 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by akcija007 »

nisam odavno vadio te dokuemnte i nije mi sluzbenik sarao po njima u tom kontekstu samo se potpisao sto se tice upotrebe hemijske.

Konkretan odgovor ti ne znam ali mislim da ne smije .
A to sto je tebi sarao mene je usmeno pitao za sta mi treba ja kazem na prjavu za posao, on OK pokazi karton s biroa ili plati 4 KM taxe
lajkujMe

#3 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by lajkujMe »

Ne znam smiju li ali posto vadim te dokumente cesto mogu reci da je to postalo veoma ucestalo pa cak bi rekao rutina.
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja danas izvadio uvjerenje o državljanstvu i službenca nije šarala odnosno upisivala svrhu izdavanja, doduše jeste pitala za koju svrhu tražim uvjerenje ali mislim da je to radi zbog njihove evidencije. Smatram da službenik ne bi smio hemijskom ili drugom olovkom dopisivati ništa na uvjerenje, osim ako ta svrha izdavanja nije već predefinisana kao polje na tom dokumentu/uvjerenju.
Hemera

#5 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by Hemera »

ok,hvala
inace nista ne pise na,u smislu za sta ce,na pomenutim dokumentima
mnogi vade,ima mnogo saltera,jel,nisu svi sluzbenici isti,i izgleda svako radi kako hoce :?
kako god
Kona__

#6 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by Kona__ »

Ja neki dan vadila i ista stvar i to odvratnim velikim slovima u desnom gornjem cosku sa sve uzvicnikom.. Znaci, posto se uvijek plasim da ce mi sluzbenici dodatno zagorcati zagorcan zivot nisam smjela nista pitati ali mi isto tako nije jasno. Dakle, ako mi zatreba za nesto drugo uvjerenje o drzavljanstvu moram opet doci, bezbeli je to svrha :?:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by un1ted »

v
burekodsira

#8 Re: saranje po uvjerenju o drzavljanstvu itd

Post by burekodsira »

Kona__ wrote:Ja neki dan vadila i ista stvar i to odvratnim velikim slovima u desnom gornjem cosku sa sve uzvicnikom.. Znaci, posto se uvijek plasim da ce mi sluzbenici dodatno zagorcati zagorcan zivot nisam smjela nista pitati ali mi isto tako nije jasno. Dakle, ako mi zatreba za nesto drugo uvjerenje o drzavljanstvu moram opet doci, bezbeli je to svrha :?:

vjerovatno stvaraju sebi dodatni poso prisljavajuci lazno narod da ponovo dodje po novo uvjerenje... kako nebi sjedili besposleni da ne dobiju nogu kao visak
Post Reply