zadovoljan?
Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
- House
#1 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
treba ga srušiti i pokakit' se na njega
zadovoljan?
zadovoljan?
- shibonja
#2 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
sadada wrote:Niti sam sarajlija, niti sam srbin, niti hrvat a ne daj boze niti bosnjak ali ovo sa ovim krstom je samo dokaz da muslimanima nije mjesto u Europi.
a krst ko krst ..kriz ko kriz...nisan ko nisan....
zao mi je sto oni nevino stradali po sarajevu nemaju ni dan danas mira
I nisi,ti si samo jedan u nizu koji se pojave ,traju par sati i budu banovani
- travnik
#3 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Kao prvo, krstu/križu na Zlatištu nije mjesto jer je u funkciji provokacije i zlouporabe vjere, a ne odavanja časti ubijenim. Kao takav, nema smisla, a i vrijeđa sve, osobito bi treba biti uvredljiv za obitelji ubijenih i poginulih jer se smrt njihovih najmilijih koristi u svrhu provokacije i sakupljanja jeftinih političkih poena. Dakle, isti treba, ako je moguće, izmjestiti, odnosno pošto je ovo od početka bandera, isti treba graditi na drugoj lokaciji.
Kao drugo, u BiH ne postoji istinski multietnički grad, pa tako da se ne može očekivati da SA bude neka multi-kulti oaza. Multi-kulti SA je floskula koju još jedino koriste pojedini novinari i političari, ali mislim da i oni znaju da su smješni. Jedini koliko-toliko multi-kulti gradovi su oni duboko podijeljeni nevidljivim granicama i u glavama ljudi (npr. Novi Travnik, Vitez, Mostar i sl.), a i u njima ima veoma malo Srba. Dakle, multi-kulti grada, na način koji je bio prije rata, u BiH više nema.
Kao drugo, u BiH ne postoji istinski multietnički grad, pa tako da se ne može očekivati da SA bude neka multi-kulti oaza. Multi-kulti SA je floskula koju još jedino koriste pojedini novinari i političari, ali mislim da i oni znaju da su smješni. Jedini koliko-toliko multi-kulti gradovi su oni duboko podijeljeni nevidljivim granicama i u glavama ljudi (npr. Novi Travnik, Vitez, Mostar i sl.), a i u njima ima veoma malo Srba. Dakle, multi-kulti grada, na način koji je bio prije rata, u BiH više nema.
- kritichar
#4 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe
„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić
„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić
„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić
"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić
„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić
„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić
„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić
"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić
- arte.fakt
#5 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
ako ti se ne svidja skim zivis razgulis na prvom traktoru ...sadada wrote:ti si ocit primjer bika "shibonje" koji tuzlu koristi za mjesto boravista.shibonja wrote:sadada wrote:Niti sam sarajlija, niti sam srbin, niti hrvat a ne daj boze niti bosnjak ali ovo sa ovim krstom je samo dokaz da muslimanima nije mjesto u Europi.
I nisi,ti si samo jedan u nizu koji se pojave ,traju par sati i budu banovani![]()
a krst ...kakav da je .on je "krst"
bio on na banderi ili omoriki ili na dimnjaku on ZNACI nekome nesto.
ako je Bih imalo drzava onda je na drugi nacin trbalo ukloniti to vjersko obiljezje a ne da tamo neki napumpani "biseri" to rade.
e tugo moja sa kime mi zivimo
I
-
splinter
- shibonja
#7 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
sadada wrote:ti si ocit primjer bika "shibonje" koji tuzlu koristi za mjesto boravista.shibonja wrote:sadada wrote:Niti sam sarajlija, niti sam srbin, niti hrvat a ne daj boze niti bosnjak ali ovo sa ovim krstom je samo dokaz da muslimanima nije mjesto u Europi.
I nisi,ti si samo jedan u nizu koji se pojave ,traju par sati i budu banovani![]()
a krst ...kakav da je .on je "krst"
bio on na banderi ili omoriki ili na dimnjaku on ZNACI nekome nesto.
ako je Bih imalo drzava onda je na drugi nacin trbalo ukloniti to vjersko obiljezje a ne da tamo neki napumpani "biseri" to rade.
e tugo moja sa kime mi zivimo
I
Treba imat damu pa stajat iza svog nicka ,a ne se po potrebi registrovati iznova i iznova.....necu se dalje upustati sa takvima.
-
dječak sa šibicama
#8 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
A nije losa ideja, kad bi se dovoljno ljudi pokenjalo na onu banderu, nebi se vise vidjela bandera nego samo brdo... jel.
Skoro pa konceptualna umjetnost.
Skoro pa konceptualna umjetnost.
- spreca
#9 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
ali zato si ober cetniksadada wrote:Niti sam sarajlija, niti sam srbin, niti hrvat a ne daj boze niti bosnjak ali ovo sa ovim krstom je samo dokaz da muslimanima nije mjesto u Europi.
-
RahatHurmašica
#10 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
kačavendin podmladak....
Last edited by RahatHurmašica on 25/09/2014 08:17, edited 1 time in total.
-
Wind
#11 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
U principu, nikad ne odgovaram na ovakve postove jer to obicno pisu ili neki provokatori ili osobe koje pojma nemaju sta pricaju, tako da...najbolje bi bilo ovo sve izbrisat.
Prvo to nije nikakav "krst" nego dvije obicne bandere postavljene u taj polozaj da lice na krst. Da postavim, recimo, dvije olovka u taj polozaj, to je krst i to ne smije niko da dira...
Drugo, zasto je to postavljeno krisom, tokom noci, bez ikakve dozvole, saglasnosti cak i od njihove opcine. Znaci, smisljeno je i uradjeno iskljucivo kao provokacija da bi se osobe kao ti upalile i pricali gluposti. Zato ga treba ili potpuno ignorisat jer ne predstavlja nista i srusit ce sam od sebe, cim prodju izbori, ili ga kao bespravni objekat treba srusit.
Trece, znas li koliki VELIKI krst stoji u Hrasnici? (Istocna Ilidza) Znas li? Znas li da ga niko ne dira jer napravljen kako treba, kao spomenik, sa spiskom ljudi koji su poginuli. I tamo je poginulo puno nasih ljudi pa ga niko nije srusio. Ma nemas ti pojma.
Sto bi jedan kolega forumas rekao, EOD!
Prvo to nije nikakav "krst" nego dvije obicne bandere postavljene u taj polozaj da lice na krst. Da postavim, recimo, dvije olovka u taj polozaj, to je krst i to ne smije niko da dira...
Drugo, zasto je to postavljeno krisom, tokom noci, bez ikakve dozvole, saglasnosti cak i od njihove opcine. Znaci, smisljeno je i uradjeno iskljucivo kao provokacija da bi se osobe kao ti upalile i pricali gluposti. Zato ga treba ili potpuno ignorisat jer ne predstavlja nista i srusit ce sam od sebe, cim prodju izbori, ili ga kao bespravni objekat treba srusit.
Trece, znas li koliki VELIKI krst stoji u Hrasnici? (Istocna Ilidza) Znas li? Znas li da ga niko ne dira jer napravljen kako treba, kao spomenik, sa spiskom ljudi koji su poginuli. I tamo je poginulo puno nasih ljudi pa ga niko nije srusio. Ma nemas ti pojma.
- vaučer
#12 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Multietničnost je ionako mrtva a uglavnom i nevažna.
U Sarajevu koliko znam se ne živi sa Srbima već pored Srba.
O suživotu se može govoriti kad se prestane izrugivati mrtvima i provocirati - od te točke nadalje počinje podnošenja života u blizini nekog tko je ubijao tvoje susjede ili obitelj, do te točke je provokacija koja zahtjeva odgovor jer kosti ubijenih zahtjevaju. Koji dio tog ti nije jasan?
U Sarajevu koliko znam se ne živi sa Srbima već pored Srba.
O suživotu se može govoriti kad se prestane izrugivati mrtvima i provocirati - od te točke nadalje počinje podnošenja života u blizini nekog tko je ubijao tvoje susjede ili obitelj, do te točke je provokacija koja zahtjeva odgovor jer kosti ubijenih zahtjevaju. Koji dio tog ti nije jasan?
- shibonja
#13 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
siponja vaskrsno 
- vaučer
#14 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Čuj rušenje križa je zločin.
De mani se tog lažnog moraliziranja, gadljivo je.
To zapišavanje teritorija križevima i krstovima gledam svaki dan u Mostaru. Ima najmanje veze s vjerom i pijetetom a najviše s mržnjom i upravo takvim lažnim moraliziranjem - umivanjem lica koja imaju krv na svojim rukama.
De mani se tog lažnog moraliziranja, gadljivo je.
To zapišavanje teritorija križevima i krstovima gledam svaki dan u Mostaru. Ima najmanje veze s vjerom i pijetetom a najviše s mržnjom i upravo takvim lažnim moraliziranjem - umivanjem lica koja imaju krv na svojim rukama.
-
RahatHurmašica
#15 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
jebi kačavendu, ili još bolje, nek on tebe.......sadada wrote:covjece shvati da sam i ober kinez rusenje krsta je zlocin....a pogotovo kad ga uradi onaj krkan...mamu mu jebemspreca wrote: ali zato si ober cetnik
- Vares City
#16 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Vaistinu vaskrsnoshibonja wrote:siponja vaskrsno
- shibonja
- Point.
#18 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Jebo te krst te jebo sta hoces koji racku? Tamo gdje mu nije mjesto i treba ga srusit. A sad mrs odavde, ti koji nisi ni srbin ni hrvat a nedaj Boze ni bosnjak.
- shibonja
#19 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Point. wrote:Jebo te krst te jebo sta hoces koji racku? Tamo gdje mu nije mjesto i treba ga srusit. A sad mrs odavde, ti koji nisi ni srbin ni hrvat a nedaj Boze ni bosnjak.
- CaneBos
#20 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Ma sto se trosis dzaba bolan objasnjavati nesto sto je samo po sebi kristalno jasno osim fasizoidnim retardima i likovima kojima je zivotna ambicija da se ponasaju ko muhe na govnetu.Wind wrote:U principu, nikad ne odgovaram na ovakve postove jer to obicno pisu ili neki provokatori ili osobe koje pojma nemaju sta pricaju, tako da...najbolje bi bilo ovo sve izbrisat.
Prvo to nije nikakav "krst" nego dvije obicne bandere postavljene u taj polozaj da lice na krst. Da postavim, recimo, dvije olovka u taj polozaj, to je krst i to ne smije niko da dira...![]()
Daj Boze da svi mi ovakve teme samo zaobidjemo i ne hranimo provokatorski iditoziam replikama
- shibonja
#21 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Tresem se od straha
Lijepo je bilo tog 15. maja 1992
Lijepo je bilo tog 15. maja 1992
- shibonja
#22 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Pozdrav za pripadnike Patriotske lige koji su oslobodili Smolucu od cetnickog agresora !

- shibonja
#23 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
A sad ide ona: Kad jaganjci utihnu
Sabahhajrula moderatorima
- Alfons Kauders
#24 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
Samo vi kuhajte. Do jednom...sadada wrote:Biku...okani se politike....Prosetaj malo do Mirnesa....shvatices da nije lijepo rusiti vjerska obiljezja.shibonja wrote:A sad ide ona: Kad jaganjci utihnu![]()
Evo...primjer
Dajem 5 000 km ko razbije par ploca u Potocarima?
Izvoli?
- joint union
#25 Re: Sarajlije se posrale na svoju multietnicnost!
sadada wrote:Biku...okani se politike....Prosetaj malo do Mirnesa....shvatices da nije lijepo rusiti vjerska obiljezja.shibonja wrote:A sad ide ona: Kad jaganjci utihnu![]()
Evo...primjer
Dajem 5 000 km ko razbije par ploca u Potocarima?
Izvoli?
Koliko placas da ljubis banderu?