"U jednom bosanskom oglasniku novinari portala Pincom.info pronašli su zanimljivu ponudu smještenu u rubrici 'Pribor i ostalo'. Naime, u tekstu oglasa stajale su tri ponude prodaje bubrega. Pisalo je samo: bubreg AB + i broj telefona, zatim B+, a uz treći oglas za prodaju bubrega stajala je napomena, kako u obzir dolaze "samo ozbiljne ponude". Najsmiješnije je što se ispod te tri ponude bubrega nudio dušek. Nakon poziva na ponuđene oglase, novinari su doznali tko i zašto prodaje vlastiti organ."
Nadjoh ovo na monitor.hr-u, pa se pitam jel ovo ozbiljno? jesul ozbiljni oglasi ili su ovi iz pincoma toliko glupi da neciju, nadam se zezanciju, prenesu kao vijest...
Sarajlije prodaju bubrege u oglasniku
- fantom slobode
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Sarajlije prodaju bubrege u oglasniku
Nije smijesno, nije zezancija, iza oglasa stoje osobe koje stvarno nude svoj bubreg na prodaju. Naravno, uvijek ima onih kojima je transplantacija potrebna i koji ce moci platiti, a ovim ocajnicima ce pare od bubrega itekako pomoci u rjesavanju, ko da gledam, osnovnih egzistencijalnih pitanja.trinaesti wrote:"U jednom bosanskom oglasniku novinari portala Pincom.info pronašli su zanimljivu ponudu smještenu u rubrici 'Pribor i ostalo'. Naime, u tekstu oglasa stajale su tri ponude prodaje bubrega. Pisalo je samo: bubreg AB + i broj telefona, zatim B+, a uz treći oglas za prodaju bubrega stajala je napomena, kako u obzir dolaze "samo ozbiljne ponude". Najsmiješnije je što se ispod te tri ponude bubrega nudio dušek. Nakon poziva na ponuđene oglase, novinari su doznali tko i zašto prodaje vlastiti organ."
Nadjoh ovo na monitor.hr-u, pa se pitam jel ovo ozbiljno? jesul ozbiljni oglasi ili su ovi iz pincoma toliko glupi da neciju, nadam se zezanciju, prenesu kao vijest...
Dakle, niti je sta smijesno, niti je zajebancija.
-
amrino
Glupo mi je cak i pitati....ali zna li iko koliko se krece cijena jednog bubrega? Bas me zanima o kojoj cifri se radi...
Uh ne mogu da vjerujem kakvo pitanje sam upravo postavila
P.S prvi put kad sam procitala oglas u novinama- kontala sam da neko prodaje onu torbicu "bubreg"- vidim pored AB+- pa mi nista nije jasno bilo...ne moze mozak valjda namah da obradi informaciju
Uh ne mogu da vjerujem kakvo pitanje sam upravo postavila
P.S prvi put kad sam procitala oglas u novinama- kontala sam da neko prodaje onu torbicu "bubreg"- vidim pored AB+- pa mi nista nije jasno bilo...ne moze mozak valjda namah da obradi informaciju