Sarajlije prodaju bubrege u oglasniku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trinaesti

#1 Sarajlije prodaju bubrege u oglasniku

Post by trinaesti »

"U jednom bosanskom oglasniku novinari portala Pincom.info pronašli su zanimljivu ponudu smještenu u rubrici 'Pribor i ostalo'. Naime, u tekstu oglasa stajale su tri ponude prodaje bubrega. Pisalo je samo: bubreg AB + i broj telefona, zatim B+, a uz treći oglas za prodaju bubrega stajala je napomena, kako u obzir dolaze "samo ozbiljne ponude". Najsmiješnije je što se ispod te tri ponude bubrega nudio dušek. Nakon poziva na ponuđene oglase, novinari su doznali tko i zašto prodaje vlastiti organ."

Nadjoh ovo na monitor.hr-u, pa se pitam jel ovo ozbiljno? jesul ozbiljni oglasi ili su ovi iz pincoma toliko glupi da neciju, nadam se zezanciju, prenesu kao vijest...
Comrad

Post by Comrad »

Kupi oglase sto izlaze petkom i eto, ja sam nekoliko puta vidio da se prodaju bubrezi...sad da li je zezancije ili ne... :roll:
chuchumbamayumbe

#4 Re: Sarajlije prodaju bubrege u oglasniku

Post by chuchumbamayumbe »

trinaesti wrote:"U jednom bosanskom oglasniku novinari portala Pincom.info pronašli su zanimljivu ponudu smještenu u rubrici 'Pribor i ostalo'. Naime, u tekstu oglasa stajale su tri ponude prodaje bubrega. Pisalo je samo: bubreg AB + i broj telefona, zatim B+, a uz treći oglas za prodaju bubrega stajala je napomena, kako u obzir dolaze "samo ozbiljne ponude". Najsmiješnije je što se ispod te tri ponude bubrega nudio dušek. Nakon poziva na ponuđene oglase, novinari su doznali tko i zašto prodaje vlastiti organ."

Nadjoh ovo na monitor.hr-u, pa se pitam jel ovo ozbiljno? jesul ozbiljni oglasi ili su ovi iz pincoma toliko glupi da neciju, nadam se zezanciju, prenesu kao vijest...
Nije smijesno, nije zezancija, iza oglasa stoje osobe koje stvarno nude svoj bubreg na prodaju. Naravno, uvijek ima onih kojima je transplantacija potrebna i koji ce moci platiti, a ovim ocajnicima ce pare od bubrega itekako pomoci u rjesavanju, ko da gledam, osnovnih egzistencijalnih pitanja.
Dakle, niti je sta smijesno, niti je zajebancija.
amrino

Post by amrino »

Glupo mi je cak i pitati....ali zna li iko koliko se krece cijena jednog bubrega? Bas me zanima o kojoj cifri se radi...
Uh ne mogu da vjerujem kakvo pitanje sam upravo postavila :shock: :-)

P.S prvi put kad sam procitala oglas u novinama- kontala sam da neko prodaje onu torbicu "bubreg"- vidim pored AB+- pa mi nista nije jasno bilo...ne moze mozak valjda namah da obradi informaciju
Post Reply