Sarajlije - luzeri???
-
DonDavudes
nebi da se mijesam u raspravu. samo...
broj godina na forumu je irelevantan
broj godina na forumu je irelevantan
-
tempora
Smib i sama znas, da samari i batine nikada nisu efikasno vaspitno sredstvo! 
Ali ne sumnjam da ne znas.
Kada bih ja svim svojim sticenicima lijepila cuske, pljeske i sl za ucinjeno ili izreceno, ja bih bila najveci monstrum mimo onog sto slobodno seta u Japanu
Nacin ucenja nije nikada bio "vratiti istom mjerom" samo malo sofisticiranije! Samo suprotno ponasanje, za svakoga ko zeli izgradjivati sebe, moze nesto da postigne. Iako je taj put duzi i iziskuje vise vremena no preventivna vaspitna palica ( sto retoricka/sto fizicka) on je zaista efikasan!
Ja krajnje shvatam da uvreda zaboli, kome od nas bi to molim te bilo svejedno! Ali smib, mi moramo naci nacina da stojimo iznad toga! Ja vjerujem da je to jedini put!
Ja i ako kazem nesto sto se apsolutno kosi sa tvojom mislju, ne znaci da ne postujem drugaciji stav. Ili da covjeka gledam samo kroz tu prizmu!
Ali svi to ucimo smib, svi ponaosob, u zavisnosti od nasih mogucnosti!
Ali ne sumnjam da ne znas.
Kada bih ja svim svojim sticenicima lijepila cuske, pljeske i sl za ucinjeno ili izreceno, ja bih bila najveci monstrum mimo onog sto slobodno seta u Japanu
Nacin ucenja nije nikada bio "vratiti istom mjerom" samo malo sofisticiranije! Samo suprotno ponasanje, za svakoga ko zeli izgradjivati sebe, moze nesto da postigne. Iako je taj put duzi i iziskuje vise vremena no preventivna vaspitna palica ( sto retoricka/sto fizicka) on je zaista efikasan!
Ja krajnje shvatam da uvreda zaboli, kome od nas bi to molim te bilo svejedno! Ali smib, mi moramo naci nacina da stojimo iznad toga! Ja vjerujem da je to jedini put!
Ja i ako kazem nesto sto se apsolutno kosi sa tvojom mislju, ne znaci da ne postujem drugaciji stav. Ili da covjeka gledam samo kroz tu prizmu!
Ali svi to ucimo smib, svi ponaosob, u zavisnosti od nasih mogucnosti!
-
smib
Have, nadam se da ne misliš ozbiljno ovo što si rekao.
Ja se družim sa ovim forumom jer na njemu ima dragih ljudi s kojima volim razgovarati. I ni u jednom se trenutku ne osjećam nikako superiorna nad njima. Glupost. A meni je moj ego sasvim zadovoljan. Ne moram ga ni na čiji račun hraniti.
Ja se družim sa ovim forumom jer na njemu ima dragih ljudi s kojima volim razgovarati. I ni u jednom se trenutku ne osjećam nikako superiorna nad njima. Glupost. A meni je moj ego sasvim zadovoljan. Ne moram ga ni na čiji račun hraniti.
-
Glumica
nas najveci problem je sto necemo realno da sagledamo svoje mogucnosti...mislim da je najveci problem u manjku sigurnosti kod bosanaca ili kompleksu nize vrijdnosti.
nase okruzenje je sada takvo da nema SANSE da postignemo neki ogroman uspjeh u skupim grupnim sportovima... nema sanse jednostavno da nasa fudbalska reprezentacija ode na svjetsko prvenstvo, ma kako individualno dobre igrace mi imali... nas problem je to sto su nam kosarka i nogomet sve za sta znamo, a ostalo je bezveze... to je lakse... uspjeh nekog fazlije ne znaci nista... to je sve talasika...
nemamo MOGUCNOSTI da finansiramo velike ekipe... a nemamo ni razuma da se okrenemo individualnim sportovima, koji traze manje ulaganja i kojima smo tradicionalno uspjesni, koji nam leze...
-
ake
sarajlije i bosanci nekada nisu bili luzeri, evropom su harali rukometasi, kosarkasi, bokseri,...
no to je bilo u ona lijepa vremena, kada ni najveci jalijasi ne bi rekli nekoj zeni poserem ti se na glavu,
a da ne govorim da bi neka druga zena, kao sada tempora, to opravdavala, pa ni okolo kole, fuj
zavist da hrvati imaju fenomenalne sportske uspjehe, skijanje, fudbal, rukomet...
a i komsije sa istoka, kosarka, odbojka, vaterpolo...
je mozda i normalna stvar, jer ste se vi bosnjaci mnogo navikli na sadaku,
a toga u sportu nema
o cemu se radi, hrvati i srbi igraju zaista srcem za svoje reprezentacije, i u dobru i u zlu,
takodje oni imaju svoje sahovnice i orlove, koji su njihovi simboli vijekovima
posljednji legitimni bosanski simbol je bila petokraka, koju su svi obozavali, ali stvari su se promjenile
jednostavno bosnjaci, nemate nikakvih sansi u sportu, pogotovu kao reprezentacija,
grb, zastava, himna ili ne postoji ili je farsa, kako motivisati tu sportiste, nemaju pojma za koga da igraju,
pitaju se da li ce pojedini srbin ili hrvat (uglavnom oni koji nisu uspjeli da dobiju mjesto u hrvatskoj i reprezentaciji SCG,
dakle objektivno slabiji igraci) da proda utakmicu za dobre pare
ili da li je zbog kljuca uzeo mjesto nekom boljem bosnjaku
medjutim nemojte biti tuzni, imam ja rjesenje za vas
predlazem da bosnjaci igraju za bosnjakistan sa svojim grbovima, zastavama, himnama, alahu egber navijanjem itd
bez lazi i obmana, imacete sportske uspjehe zagarantovano, jer vi niste nista manje talentovani od vasih komsija,
prakticno isti narod, samo drugacija religija,
navijacu onda za vas, od srca
mnogo uspjeha u buducim sportskim aktivnostima zeli vam vas ake
no to je bilo u ona lijepa vremena, kada ni najveci jalijasi ne bi rekli nekoj zeni poserem ti se na glavu,
a da ne govorim da bi neka druga zena, kao sada tempora, to opravdavala, pa ni okolo kole, fuj
zavist da hrvati imaju fenomenalne sportske uspjehe, skijanje, fudbal, rukomet...
a i komsije sa istoka, kosarka, odbojka, vaterpolo...
a toga u sportu nema
o cemu se radi, hrvati i srbi igraju zaista srcem za svoje reprezentacije, i u dobru i u zlu,
takodje oni imaju svoje sahovnice i orlove, koji su njihovi simboli vijekovima
posljednji legitimni bosanski simbol je bila petokraka, koju su svi obozavali, ali stvari su se promjenile
jednostavno bosnjaci, nemate nikakvih sansi u sportu, pogotovu kao reprezentacija,
grb, zastava, himna ili ne postoji ili je farsa, kako motivisati tu sportiste, nemaju pojma za koga da igraju,
pitaju se da li ce pojedini srbin ili hrvat (uglavnom oni koji nisu uspjeli da dobiju mjesto u hrvatskoj i reprezentaciji SCG,
medjutim nemojte biti tuzni, imam ja rjesenje za vas
predlazem da bosnjaci igraju za bosnjakistan sa svojim grbovima, zastavama, himnama, alahu egber navijanjem itd
bez lazi i obmana, imacete sportske uspjehe zagarantovano, jer vi niste nista manje talentovani od vasih komsija,
-
Ero
ake wrote:sarajlije i bosanci nekada nisu bili luzeri, evropom su harali rukometasi, kosarkasi, bokseri,...![]()
a da ne govorim da bi neka druga zena, kao sada tempora, to opravdavala, pa ni okolo kole, fuj![]()
a i komsije sa istoka, kosarka, odbojka, vaterpolo...![]()
a toga u sportu nema![]()
takodje oni imaju svoje sahovnice i orlove, koji su njihovi simboli vijekovima![]()
posljednji legitimni bosanski simbol je bila petokraka, koju su svi obozavali, ali stvari su se promjenile![]()
medjutim nemojte biti tuzni, imam ja rjesenje za vas![]()
-
johnatan
Kame:-
"Poserem se ja tebi na glavu!"
-------------------------------------
Kame, Kame...nevaljalo deriste i neodgojeno.
Sarajevska te skola ovome nije ucila, da se na ovakav nacin obracas jednoj dami.
Sramota mladicu!
Znas li ti,zasto nikada ne bi mogao biti ptica?
Jer bi ljudima srao po glavi.
Vodila je priroda o tome racuna.
Zato i jesi samo malo nevaljalo deriste i neodgojeno.
-----------------------------------------------------------------
"Poserem se ja tebi na glavu!"
-------------------------------------
Kame, Kame...nevaljalo deriste i neodgojeno.
Sarajevska te skola ovome nije ucila, da se na ovakav nacin obracas jednoj dami.
Sramota mladicu!
Znas li ti,zasto nikada ne bi mogao biti ptica?
Jer bi ljudima srao po glavi.
Vodila je priroda o tome racuna.
Zato i jesi samo malo nevaljalo deriste i neodgojeno.
-
tempora
Ake, posustala tvorevino sta da ti kazem sto bi bilo u tvome domenu shvatanja!?
Nistica.
Angela, ja cu da mjerim smibinu rijec kako i na koji nacin meni odgovara. A za pomoc takvoga vida jos uvijek ne trebam nikoga. Te ne znam odakle ti ta ideja o pozivima za pomoc, no dobro.( nadjoh se prozvanom) Pojedine dame imaju ovdje svoje tumace, koji priskoce kada ih drugi forumasi ne razumiju. Pa je to uredu po receptu "popularnosti" na forumu ili sta? :s
Kamus je jasan kao dan u svojim sirovim izjavama. Pa ga je itekako lako staviti na linc. Kao sto je onomad stavljen car ili neko drugi. Primitivci je'l da?A mi svi fini okorjeli oreoli kulture, covjekoljublja, razumjevanja i dobrote :s
Sa jednom razlikom. Ova djeca nisu imala tu srecu da odrastaju pod normalnim okolnostima. I sva nepravda istoga lako se ocituje na njihovoj rijeci. Vrlo je lako jednoj umjerenoj sredini, odrjedjivati dobro i lose.
A kako ce ista razumjeti misao ovakve istorije? :s
Angela, ja cu da mjerim smibinu rijec kako i na koji nacin meni odgovara. A za pomoc takvoga vida jos uvijek ne trebam nikoga. Te ne znam odakle ti ta ideja o pozivima za pomoc, no dobro.( nadjoh se prozvanom) Pojedine dame imaju ovdje svoje tumace, koji priskoce kada ih drugi forumasi ne razumiju. Pa je to uredu po receptu "popularnosti" na forumu ili sta? :s
Kamus je jasan kao dan u svojim sirovim izjavama. Pa ga je itekako lako staviti na linc. Kao sto je onomad stavljen car ili neko drugi. Primitivci je'l da?A mi svi fini okorjeli oreoli kulture, covjekoljublja, razumjevanja i dobrote :s
Sa jednom razlikom. Ova djeca nisu imala tu srecu da odrastaju pod normalnim okolnostima. I sva nepravda istoga lako se ocituje na njihovoj rijeci. Vrlo je lako jednoj umjerenoj sredini, odrjedjivati dobro i lose.
A kako ce ista razumjeti misao ovakve istorije? :s
-
winetou
Napisali ste pet stranica o sarajlijama kao luzerima, a ja pratio samo dvije stranice
Nego izgleda da je rijec o ovome
Samo ljudi bez oformljene licnosti i identiteta trebaju polupismena loptotrckarala da im grade recimo taj neki nacionalni identitet.
Winetou je to davno prevazisao mada volim sport, ali na kraju dana sasvim mi je svejedno jel Bosna prva ili zadnja na FIFA listi.
Ako neko velikanima smatra one milionere koji nakon sportske karijere otvore birtiju onda hmmm, bice da i jeste luzeri
Nego izgleda da je rijec o ovome
Samo ljudi bez oformljene licnosti i identiteta trebaju polupismena loptotrckarala da im grade recimo taj neki nacionalni identitet.
Winetou je to davno prevazisao mada volim sport, ali na kraju dana sasvim mi je svejedno jel Bosna prva ili zadnja na FIFA listi.
Ako neko velikanima smatra one milionere koji nakon sportske karijere otvore birtiju onda hmmm, bice da i jeste luzeri
- Prince
Promocija države se najlakše pravi kroz fudbal i košarku. Čast svim ovim sportovima, ali nemoj da se zavaravamo s tim što spominješ. Ima još popularnih sportova, u kojima smo takođe jako loši, rukomet, odbojka, plivanje, vaterpolo (nema nas nikako)... BTW, nisam upućen, ali mi se čini da ovi naši bokseri mlate praznu slamu, tj. da ih mediji napucavaju više nego što bi trebalo, svi imaju titulu u nekog ŽLJW kategoriji... Ili se varam?i napomena, nogomet i kosarka nisu jedino sto spada u sport...
predlazem da se malo pogleda sjedeca odbojka, streljastvo, judo, karate, kik box... nije bas ni tako crno...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
osisam ga svako malo, ostavim samo par dlaka na jajima

-
DonDavudes
horni, momak je htio reci: KO TE HEBE