Sarajlije imate li posao???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muha_sa

#201 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:
PalaSa Marsa wrote:Jes' tuzna ova tema :roll:

:D
potpuno se slazem sa konstatacijom moje drage marsovke :-D

Šveđani nemaju pravo glasa na ovoj temi. :evil: :D :lol:
Požuri kući,dosta ti je deset dana. :D :wink:
vala--jebo tudjinu i ovu ljepotu :D da mi je samo na kafu kod Ote otic :D
HOCU KUCIIIIII :D
HAVANA

#202 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
PalaSa Marsa wrote:
muha_sa wrote:veliki otpozdrav :-D

cekam kad ce ova tema nagurat jubilarnu desetu str. :D
Eto upravo si to udradio, Cestitam muha :thumbup: :D

Nego citajuci ovo malo ti se razocarah muha dragi :roll:
i ja bogme marsovko draga--ne bih da stavljam u prvi plan mjesto rodjenja mojih i moje--nisam se tim nikad u prsa buso nit po tome ljude cijenio---al sta ces--svako vrijeme nosi svoje breme :D joj,jesam ovo dobro reko :D

Sjooo,jesi je sročio. :lol:
Nego,kako si ti mogo ko stari sarajlija jedini platiti kaznu za vožnju sa biciklom u suprotnom smjeru ulice? :lol:
Bruka i sramota. :D
PalaSa Marsa

#203 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by PalaSa Marsa »

muha_sa wrote:
PalaSa Marsa wrote:
muha_sa wrote:veliki otpozdrav :-D

cekam kad ce ova tema nagurat jubilarnu desetu str. :D
Eto upravo si to udradio, Cestitam muha :thumbup: :D

Nego citajuci ovo malo ti se razocarah muha dragi :roll:
i ja bogme marsovko draga--ne bih da stavljam u prvi plan mjesto rodjenja mojih i moje--nisam se tim nikad u prsa buso nit po tome ljude cijenio---al sta ces--svako vrijeme nosi svoje breme :D joj,jesam ovo dobro reko :D
Jesi nego sta si muha, nego zar je bitno to..Eto meni drago i pored svega, sto na kraju balade svi (dakle i oni sa sela k'o i oni iz grada) mogu dobit' neku novu sansu za otpocet novi zivot..Pa zar i to trebam ogledat' odakle je ko i sta. Meni prosto drago sto je raja ostala ziva..pa makar, sta da kazemo onima sto su nas s' brda gadjali, ubijali a eno ih sad po funkcijama i itd?..E ovo je meni tuga, a za raju kako rekose "doslje" ama brate dragi, neka raje, nek se snalazi, svi mi zasluzujemo bolji zivot. Niko nikom nije kriv sto onaj "dosljo" recimo vise radi i trudi se, jer zna da je zbog tog' dos'o, a ovaj navik'o sjedit' po ljetnim bastama i rokat' kafe u hladu i kontat "vidi ga majku mu (da prostite) on ima pos'o, a ja nemam"..Zar ovo moze bit' umjetnost ili neka pravednost.? :roll:

:D
muha_sa

#204 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:

Sjooo,jesi je sročio. :lol:
Nego,kako si ti mogo ko stari sarajlija jedini platiti kaznu za vožnju sa biciklom u suprotnom smjeru ulice? :lol:
Bruka i sramota. :D
:lol:
cim se vrnem i kad sjedemo pokazem ti tapiju :D original--s muhurom :D
evo vidi sad ovako.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=30410
PalaSa Marsa

#205 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#206 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by HAVANA »

Hoš se ti kofrčit po telalima :D :lol:
Lesli Eldridž

#207 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Pusur wrote:Lesli istina boli cak i kad je bljutava a i nisi od rijeci.
Rece da nemas vise sta za dodati a opet se javljas.
Nego laku noc i fino spavaj :)
Ja mislim da tebe boli. Neka boli i treba da boli. :D Dobro jutro došljo :lol:
medisa

#208 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by medisa »

Kako ste mi spavali?Jeste spremni na još jednu rundu?Dokle?
oldplague

#209 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by oldplague »

Lesli Eldridž wrote:
klaker wrote:U Sarajevo se najvećim dijelom dovlače oni koji se nisu snašli u svojim manjim prebivalištima te im je to druga šansa da nešto postignu. Nagradno pitanje: za koga glasaju "došlje"?
:thumbup: :D ;-)
A ko li ih izglasa 1990. godine? Aaaah, otelo se. :roll:
black

#210 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by black »

atko wrote:Ako ne zelis da okrenes temu u pogresnom pravcu zasto uopste djelis ljude na one iz Sarajeva i one npr iz Visokog ili Ilijasa ili Breze i sl ...

Zasto samtras da bi trebao biti privilegovaniji samo zato sto ti je mjesto stanovanja blize Sebilju ?

Sarajevo je glavni grad i najveci grad svih Bosanaca i Hercegovaca i centar skoro svih desavanja i svako ima pravo da dodje da se skoluje i da trazi posao svidjalo se to tebi ili ne ?

Sad ces ti ponavljati da ne zelis temu u ovom smjeru ali ona je sama po sebi u tom smjeru cim je postavis i glupa je iznad svega ;)
sve recheno :thumbup:
x0z0y0

#211 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by x0z0y0 »

fuj gdje tema ode..
Upravo tako. I šta se koji kurac bunite, ljudi vam donose pare u tu fukareštinu.
Cijela ta priča oko sarajevskog asfalta je puna rupa baš kao i taj asfalt. Što se mene lično tiče, jeb'o ja taj asfalt ako je sarajevski...
i da ne nabrajam dalje...

fuj...
Lesli Eldridž

#212 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Tačno tema se pretvorila u jedno fuj. Isfrustriranost pojedinih forumaša što ne mogu da se uklope u Sarajevo već ga po običaju preoblikuju prema sebi i običajima koji su donijeli sa sobom iz svojih rodnih mjesta je nevjerovatna. Sreća što svi došljaci nisu takvi (primitivci), ali i ovako ih (primitivaca) ima previše... Nevjerovatno, ali istinito-pojedini forumaši iznose teške frustracije i mržnju Prema Sarajevu i sarajlijama jer se osjećaju manje vrijednim i isfrustriranim... End 8-)
Basta

#213 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Basta »

valter.ba wrote:Ne bih zelio da me neko pogresno shvati i unaprijed zelim da naglasim da nemam nikakvih predrasuda prema raji iz drugih gradova pogotovo ako su to dobra raja :D Medjutim stvarno sam shokiran cinjenicom da ogroman broj ljudi sa strane radi u SA a mi u samom gradu imamo ogromnu nezaposlenost. Nemojte mi samo reci da su ovi ta tlane toliko pametniji i sposobniji :lol: U posljednjoj deceniji sam promjenio mnogo radnih mjesta i to uglavnom u medjunarodnim organizacijama i svaki put se u rodjenom gradu nadjem u manjini :skoljka:
Molim vas da podijelite sa ostalima svoja iskustva i NIKAKO ne pokusavajte okrenuti temu u pogresnom pravcu jer zbilja nemam nikakvih predrasuda kao sto sam vec naglasio na pocetku.
Tema ima za cilj da spoznamo koliko raje iz drugih gradova radi u SA i zasto ovolika nezaposlenost raje iz SA !!!
Hvala na iskrenim i konstruktivnim odgovorima ;-)
Pa ocigledno je da si nesposoban i da imas predrasuda. Po tvome bi u oglasu trebalo stajati "trazim radnika Sarajliju"! Smijesno.
tranquil

#214 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by tranquil »

Moje iskustvo (ne samo u Sarajevu) mi govori da je porijeklo najvažnije i da se stalno pozivaju na njega (ovdje ne mislim samo na mjesto rođenja, nego i na druge stvari, kao što su "porijeklo iz ugledne porodice") oni ljudi koji u vlastitom životu nisu postigli ništa tako da je jedino što imaju i što stalno ističu ono što su dobili od svojih predaka.

Sve sredine pate od toga.
Ridjobrki

#215 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Ridjobrki »

tranquil wrote:Moje iskustvo (ne samo u Sarajevu) mi govori da je porijeklo najvažnije i da se stalno pozivaju na njega (ovdje ne mislim samo na mjesto rođenja, nego i na druge stvari, kao što su "porijeklo iz ugledne porodice") oni ljudi koji u vlastitom životu nisu postigli ništa tako da je jedino što imaju i što stalno ističu ono što su dobili od svojih predaka.

Tako je, od toga pate određeni ljudi u svakoj sredini koji vlastiti nerazvijeni identitet mijenjaju za neki kolektivni u kojima se naizgled gube njihovi nedostaci. Po meni je to čista debilana i neprihvatljivo je.

Po meni su sandžaklija - novopečeni bogataš koji se ponaša u smislu "šta ti bolan, glupane, hoćeš, ja imam milion maraka - ko je ovdje pametan?" i sarajlija koji kaže "šta ti, bolan, znaš o kulturi, ja se u Sarajevu rodio" dva kraja istog štapa.
Lesli Eldridž

#216 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela... 8-)
Ridjobrki

#217 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Ridjobrki »

Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela... 8-)
E, da bi ti to tvrdio fino pokažeš studiju ili neku anketu koja će to potvrditi. I meni se čini da je je ove godine šljiva lošije rodila ali dok je ne trehnemo i ne vagnemo džaba meni pričat'...
Lesli Eldridž

#218 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Ridjobrki wrote:
Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela... 8-)
E, da bi ti to tvrdio fino pokažeš studiju ili neku anketu koja će to potvrditi. I meni se čini da je je ove godine šljiva lošije rodila ali dok je ne trehnemo i ne vagnemo džaba meni pričat'...
Daj ba to svi znamo. Pogledaj samo prezimena zaposlenih u npr. gradskom opštinama i sve će ti se samo reći... Svi znamo da je tako, a ti sad izmišljaš toplu vodu da ti se dokaže da nije tako... Samo pogledaj prezimena... 8-)
Loulou

#219 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Loulou »

tranquil wrote:Moje iskustvo (ne samo u Sarajevu) mi govori da je porijeklo najvažnije i da se stalno pozivaju na njega (ovdje ne mislim samo na mjesto rođenja, nego i na druge stvari, kao što su "porijeklo iz ugledne porodice") oni ljudi koji u vlastitom životu nisu postigli ništa tako da je jedino što imaju i što stalno ističu ono što su dobili od svojih predaka.

Moje je iskustvo identično.

Isto kao što su Purgerima za sve što im se dešava krivi Hercegovci i njihovo "plemensko ustrojstvo". Priča ista, lokacija druga.
Lesli Eldridž

#220 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Čim se raja bune i zajebaju se na tu temu i u ZG i u Sarajevu, znači da tu ima nešto... 8-)
Ridjobrki

#221 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Ridjobrki »

Lesli Eldridž wrote:
Ridjobrki wrote:
Daj ba to svi znamo. Pogledaj samo prezimena zaposlenih u npr. gradskom opštinama i sve će ti se samo reći... Svi znamo da je tako, a ti sad izmišljaš toplu vodu da ti se dokaže da nije tako... Samo pogledaj prezimena... 8-)
Pa dobro, neko gleda prezimena, neko vjeru, neko naciju, neko boju kože, neko svoja posla....
Lesli Eldridž

#222 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

Nije ostalo puno od multietničkog Sarajeva, ali to je već druga tema. Ili možda i nije. Zna se koje su nacije novopridošli, i koje ih stranke i plemena zapošljavaju u Sarajevu... 8-)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#223 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Latina »

Ridjobrki wrote:

Pa dobro, neko gleda prezimena, neko vjeru, neko naciju, neko boju kože, neko svoja posla....
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Edit : Procitala sam cijelu temu ( nazalost :D :D :D ).

Pa ka'e... :D
Ridjobrki wrote:
Lesli Eldridž wrote:Nije to pročitaj mojih par postova. Sarajlije nemaju para, a ovi sa strane obično imaju više para i zato je to tako...

Upravo tako. I šta se koji kurac bunite, ljudi vam donose pare u tu fukareštinu. :roll:
I Jope'... :D
Ridjobrki wrote:
Cijela ta priča oko sarajevskog asfalta je puna rupa baš kao i taj asfalt. Što se mene lično tiče, jeb'o ja taj asfalt ako je sarajevski...
:lol: :lol: :lol:

Na kraju mi samo jedno nije jasno : Je li vise gledas svoja posla ili ne volis ( :D ) Sarajevo ? :lol: :lol: :lol: ;-)
Last edited by Latina on 07/06/2009 19:16, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#224 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by Lesli Eldridž »

kiki-miki wrote:
Lesli Eldridž wrote:Nije ostalo puno od multietničkog Sarajeva, ali to je već druga tema. Ili možda i nije. Zna se koje su nacije novopridošli, i koje ih stranke i plemena zapošljavaju u Sarajevu... 8-)

Hajde prestani začatavati više ovdje je bilo riječi o poslu,a ne o naciji.
Brže bolje idi na politiku pa malo tamo njima tupi mozak.

Zar nemaš pametnija posla?
Ne to nije začatavanje, to je odgovor Ridjobrkom... 8-) Što se nerviraš? Boli te istina? 8-)
studeni76

#225 Re: Sarajlije imate li posao???

Post by studeni76 »

BTW. Koja su to prava sarajevska prezimena,sa hiljadugodisnjom tradicijom?!
Locked