vala--jebo tudjinu i ovu ljepotuHAVANA wrote:muha_sa wrote:potpuno se slazem sa konstatacijom moje drage marsovkePalaSa Marsa wrote:Jes' tuzna ova tema![]()
Šveđani nemaju pravo glasa na ovoj temi.![]()
![]()
![]()
Požuri kući,dosta ti je deset dana.![]()
HOCU KUCIIIIII
vala--jebo tudjinu i ovu ljepotuHAVANA wrote:muha_sa wrote:potpuno se slazem sa konstatacijom moje drage marsovkePalaSa Marsa wrote:Jes' tuzna ova tema![]()
Šveđani nemaju pravo glasa na ovoj temi.![]()
![]()
![]()
Požuri kući,dosta ti je deset dana.![]()
muha_sa wrote:i ja bogme marsovko draga--ne bih da stavljam u prvi plan mjesto rodjenja mojih i moje--nisam se tim nikad u prsa buso nit po tome ljude cijenio---al sta ces--svako vrijeme nosi svoje bremePalaSa Marsa wrote:Eto upravo si to udradio, Cestitam muhamuha_sa wrote:veliki otpozdrav![]()
cekam kad ce ova tema nagurat jubilarnu desetu str.![]()
![]()
Nego citajuci ovo malo ti se razocarah muha dragijoj,jesam ovo dobro reko
Jesi nego sta si muha, nego zar je bitno to..Eto meni drago i pored svega, sto na kraju balade svi (dakle i oni sa sela k'o i oni iz grada) mogu dobit' neku novu sansu za otpocet novi zivot..Pa zar i to trebam ogledat' odakle je ko i sta. Meni prosto drago sto je raja ostala ziva..pa makar, sta da kazemo onima sto su nas s' brda gadjali, ubijali a eno ih sad po funkcijama i itd?..E ovo je meni tuga, a za raju kako rekose "doslje" ama brate dragi, neka raje, nek se snalazi, svi mi zasluzujemo bolji zivot. Niko nikom nije kriv sto onaj "dosljo" recimo vise radi i trudi se, jer zna da je zbog tog' dos'o, a ovaj navik'o sjedit' po ljetnim bastama i rokat' kafe u hladu i kontat "vidi ga majku mu (da prostite) on ima pos'o, a ja nemam"..Zar ovo moze bit' umjetnost ili neka pravednost.?muha_sa wrote:i ja bogme marsovko draga--ne bih da stavljam u prvi plan mjesto rodjenja mojih i moje--nisam se tim nikad u prsa buso nit po tome ljude cijenio---al sta ces--svako vrijeme nosi svoje bremePalaSa Marsa wrote:Eto upravo si to udradio, Cestitam muhamuha_sa wrote:veliki otpozdrav![]()
cekam kad ce ova tema nagurat jubilarnu desetu str.![]()
![]()
Nego citajuci ovo malo ti se razocarah muha dragijoj,jesam ovo dobro reko
HAVANA wrote:
Sjooo,jesi je sročio.![]()
Nego,kako si ti mogo ko stari sarajlija jedini platiti kaznu za vožnju sa biciklom u suprotnom smjeru ulice?![]()
Bruka i sramota.
Ja mislim da tebe boli. Neka boli i treba da boli.Pusur wrote:Lesli istina boli cak i kad je bljutava a i nisi od rijeci.
Rece da nemas vise sta za dodati a opet se javljas.
Nego laku noc i fino spavaj
A ko li ih izglasa 1990. godine? Aaaah, otelo se.Lesli Eldridž wrote:klaker wrote:U Sarajevo se najvećim dijelom dovlače oni koji se nisu snašli u svojim manjim prebivalištima te im je to druga šansa da nešto postignu. Nagradno pitanje: za koga glasaju "došlje"?![]()
![]()
sve rechenoatko wrote:Ako ne zelis da okrenes temu u pogresnom pravcu zasto uopste djelis ljude na one iz Sarajeva i one npr iz Visokog ili Ilijasa ili Breze i sl ...
Zasto samtras da bi trebao biti privilegovaniji samo zato sto ti je mjesto stanovanja blize Sebilju ?
Sarajevo je glavni grad i najveci grad svih Bosanaca i Hercegovaca i centar skoro svih desavanja i svako ima pravo da dodje da se skoluje i da trazi posao svidjalo se to tebi ili ne ?
Sad ces ti ponavljati da ne zelis temu u ovom smjeru ali ona je sama po sebi u tom smjeru cim je postavis i glupa je iznad svega
Upravo tako. I šta se koji kurac bunite, ljudi vam donose pare u tu fukareštinu.
i da ne nabrajam dalje...Cijela ta priča oko sarajevskog asfalta je puna rupa baš kao i taj asfalt. Što se mene lično tiče, jeb'o ja taj asfalt ako je sarajevski...
Pa ocigledno je da si nesposoban i da imas predrasuda. Po tvome bi u oglasu trebalo stajati "trazim radnika Sarajliju"! Smijesno.valter.ba wrote:Ne bih zelio da me neko pogresno shvati i unaprijed zelim da naglasim da nemam nikakvih predrasuda prema raji iz drugih gradova pogotovo ako su to dobra rajaMedjutim stvarno sam shokiran cinjenicom da ogroman broj ljudi sa strane radi u SA a mi u samom gradu imamo ogromnu nezaposlenost. Nemojte mi samo reci da su ovi ta tlane toliko pametniji i sposobniji
U posljednjoj deceniji sam promjenio mnogo radnih mjesta i to uglavnom u medjunarodnim organizacijama i svaki put se u rodjenom gradu nadjem u manjini
![]()
Molim vas da podijelite sa ostalima svoja iskustva i NIKAKO ne pokusavajte okrenuti temu u pogresnom pravcu jer zbilja nemam nikakvih predrasuda kao sto sam vec naglasio na pocetku.
Tema ima za cilj da spoznamo koliko raje iz drugih gradova radi u SA i zasto ovolika nezaposlenost raje iz SA !!!
Hvala na iskrenim i konstruktivnim odgovorima
Tako je, od toga pate određeni ljudi u svakoj sredini koji vlastiti nerazvijeni identitet mijenjaju za neki kolektivni u kojima se naizgled gube njihovi nedostaci. Po meni je to čista debilana i neprihvatljivo je.tranquil wrote:Moje iskustvo (ne samo u Sarajevu) mi govori da je porijeklo najvažnije i da se stalno pozivaju na njega (ovdje ne mislim samo na mjesto rođenja, nego i na druge stvari, kao što su "porijeklo iz ugledne porodice") oni ljudi koji u vlastitom životu nisu postigli ništa tako da je jedino što imaju i što stalno ističu ono što su dobili od svojih predaka.
Sve sredine pate od toga.
E, da bi ti to tvrdio fino pokažeš studiju ili neku anketu koja će to potvrditi. I meni se čini da je je ove godine šljiva lošije rodila ali dok je ne trehnemo i ne vagnemo džaba meni pričat'...Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela...
Daj ba to svi znamo. Pogledaj samo prezimena zaposlenih u npr. gradskom opštinama i sve će ti se samo reći... Svi znamo da je tako, a ti sad izmišljaš toplu vodu da ti se dokaže da nije tako... Samo pogledaj prezimena...Ridjobrki wrote:E, da bi ti to tvrdio fino pokažeš studiju ili neku anketu koja će to potvrditi. I meni se čini da je je ove godine šljiva lošije rodila ali dok je ne trehnemo i ne vagnemo džaba meni pričat'...Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela...
Moje je iskustvo identično.tranquil wrote:Moje iskustvo (ne samo u Sarajevu) mi govori da je porijeklo najvažnije i da se stalno pozivaju na njega (ovdje ne mislim samo na mjesto rođenja, nego i na druge stvari, kao što su "porijeklo iz ugledne porodice") oni ljudi koji u vlastitom životu nisu postigli ništa tako da je jedino što imaju i što stalno ističu ono što su dobili od svojih predaka.
Sve sredine pate od toga.
Isto kao što su Purgerima za sve što im se dešava krivi Hercegovci i njihovo "plemensko ustrojstvo". Priča ista, lokacija druga.Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela...
Pa dobro, neko gleda prezimena, neko vjeru, neko naciju, neko boju kože, neko svoja posla....Lesli Eldridž wrote:Daj ba to svi znamo. Pogledaj samo prezimena zaposlenih u npr. gradskom opštinama i sve će ti se samo reći... Svi znamo da je tako, a ti sad izmišljaš toplu vodu da ti se dokaže da nije tako... Samo pogledaj prezimena...Ridjobrki wrote:E, da bi ti to tvrdio fino pokažeš studiju ili neku anketu koja će to potvrditi. I meni se čini da je je ove godine šljiva lošije rodila ali dok je ne trehnemo i ne vagnemo džaba meni pričat'...Lesli Eldridž wrote:Da ali kako to da u Sarajevu ima sve manje zaposlenih sarajlija, a sve više došla? I ako sarajlije imaju više iskustva, više škole, bolje sve ostale referencije, opet se ovi sa strane prije zaposle i uhljebe. E to se zove štela. Plemenska štela...
Ridjobrki wrote:
Pa dobro, neko gleda prezimena, neko vjeru, neko naciju, neko boju kože, neko svoja posla....
I Jope'...Ridjobrki wrote:Lesli Eldridž wrote:Nije to pročitaj mojih par postova. Sarajlije nemaju para, a ovi sa strane obično imaju više para i zato je to tako...
Upravo tako. I šta se koji kurac bunite, ljudi vam donose pare u tu fukareštinu.
Ridjobrki wrote:
Cijela ta priča oko sarajevskog asfalta je puna rupa baš kao i taj asfalt. Što se mene lično tiče, jeb'o ja taj asfalt ako je sarajevski...
Ne to nije začatavanje, to je odgovor Ridjobrkom...kiki-miki wrote:Lesli Eldridž wrote:Nije ostalo puno od multietničkog Sarajeva, ali to je već druga tema. Ili možda i nije. Zna se koje su nacije novopridošli, i koje ih stranke i plemena zapošljavaju u Sarajevu...
Hajde prestani začatavati više ovdje je bilo riječi o poslu,a ne o naciji.
Brže bolje idi na politiku pa malo tamo njima tupi mozak.
Zar nemaš pametnija posla?