valter.ba wrote:atko wrote:Ako ne zelis da okrenes temu u pogresnom pravcu zasto uopste djelis ljude na one iz Sarajeva i one npr iz Visokog ili Ilijasa ili Breze i sl ...
Zasto samtras da bi trebao biti privilegovaniji samo zato sto ti je mjesto stanovanja blize Sebilju ?
Sarajevo je glavni grad i najveci grad svih Bosanaca i Hercegovaca i centar skoro svih desavanja i svako ima pravo da dodje da se skoluje i da trazi posao svidjalo se to tebi ili ne ?
Sad ces ti ponavljati da ne zelis temu u ovom smjeru ali ona je sama po sebi u tom smjeru cim je postavis i glupa je iznad svega

Obzirom na tvoju lokaciju:
vu(c)kojebina
razumijem tvoju slabost i glupost
Obzirom da ti to ne mogu nacrtati pokusacemo ovako: zamisli u toj tvojoj vu(c)kojebini radi 15 ljudi iz SA i ti jedan iz te
vu(c)kojebine, je li malo cudno to? Znam da ce biti jos ovakvih komentatora te ih odmah molim da preskoce temu

Apsolutno se slažem sa atkom. Eto ja sam rođen u Sarajevu, imam ovdje posao i mislim da je normalno da ljudi iz svih krajeva dolaze ovamo i rade, studiraju, žive... Muka mi je od rođenih sarajlija koji su umislili da imaju neke bogom date privilegije (a iskreno, i imamo privilegije). Sarajevo će ostati ksenofobična selendra ako se mislimo i ovako dijeliti. U mnogim glavnim gradovima u svijetu, preko pola stanovništva nije tu i rođeno. Znači sasvim normalna stvar.
Je li tebi valtere neko brani da odeš i radiš u nekom drugom mjestu? Da si ti rođen negdje drugo (ako si uopšte iz SA), da li bi volio da ti neko ograničava, na osnovu mjesta rođenja, gdje možeš da radiš? Pa eto.
Da dodam da je vrlo popularan način stvaranja podjela priča o ugroženosti, naročito ako se obraća primitivnoj publici, nekom nižem staležu u kojem je lakše pobuditi nacizam, nacionalizam, fašizam... pričom kako im određena grupacija uzima posao, prava, kako ta "grupa" ulazi u sve pore društva... I zato im treba uzvratiti "istom" mjerom... Halooo!!!