prije, sarajku u konzervi od 0.5l nisam mogao smislit' i samo sam staklenu tamanio, a sad situacija se potpuno obrnula.
naravno, najbolji ukus ima bula ili bombica, zavisi kako je ko zove
ima li jos neko slicnih iskustava?
Moderator: anex
Evo odgovora, sa druge teme, zašto su ''sarajke'' neujednačenog okusa kada se piju u kafiću, restoranu, pa konobar/ica donese otvorenu flašu. Ne otvara pred tobom da čuješ zvuk svježine, ispravnosti:RosaSpinosa wrote:Ne samo da na čepu stoji datum proizvodnje... uostalom kako možeš biti siguran da je to u stvari Sarajevsko pivo... Dokazano je da su neki ugostitelji u veće cilju zarade u male boce sipali pivo iz PET ambalaže (2 l PET = 6 boca 0,33 l pa ti izračunaj) ... I hajd da kupe pivo od istog proizvođača već neko lijevo najjeftinije... I on donese tako otvorenu bocu a ti samo možeš gatati što je unutra
Al profit je profit...
A o meraku da ne govorimo...
Zaboravio si jednu kijuRa. Herbar možeš od nje praviti jer u sebi ima grančicu.Train to Bombay wrote:Koliko pivopija na jedno monitoru, gospode dragi.
Kad si srecan ti popi' jedan stok!
Kad si srecan - konjak , loza - bilo sto!
Kad si srecan i kad s drugim zelis delit srecu tu,
konjak, loza, rakija il' bilo sto.
Kad si konjak - rakiju il' bilo sto!
Viski, vino, vekija, rakija i stok,
Kad si srecan i kad s drugim zelis delit srecu tu,
Kad si srecan ti ponovi ovo sve:
Loza, konjak, pivo, vekija, rakija il' sljiva,
viski, pelinkovac, zuta osa, musolini, bambus,
gemist, ljuta il' pitrolon - burbon, ustanicka,
hepok mostar, rubin, badel, zvecevo il' manastirka,
vinjak, votka, ???, bevanda, petrolej il' kerozin ???,
soda, VD40, malo belo presjeceno,
daskovaca, govnovaca, kurvoazje, seri-brendi,
domaca travarica, palincura il' pivo !

Jbg,sad se prave tzv."party-pive".Hajd' sto su sve manje i manjebez_ideje wrote:U posljednje vrijeme sam na limenci od 0.5 ,zidarsku nikad nisam volila,al to je do vizulene percepcije,ko sto su mi one male pravo simpa,posebno kad ih je puno na stolu-kongres malih piva![]()
![]()
Ja kontala to sve isto bure,pa ni nisam nesto obracala paznju na okus......mene brine sto mi se tuborg pokvario
Smatram da je taj neki procenat alkohola , dakle tih 5% plus-minus nešto, jako bitan za ukus piva, tako da mi to 0% nema ukusa, isto kao druga krajnost, one vrste sa 7% i više, nije to to!Nema to veze sa opijanjem, da se razumijemojOFLA wrote:Je li probao neko Cerićevu pivu, valja li čemu ?
Pa dobro,sta s timJThomas wrote:pa taj tuborg ti po licenci proizvodi panonska pivovara koprivnica, ista koja proizvodi pan...
Ma yock,boze sacuvaj,nego 'nako pitamJThomas wrote:pa ništa, onako komentarišem. jel zabranjeno možda?
Kome,men'frngla wrote:pan ti bolji od premingera i sarajevske LOLdoduse o ukusima se ne raspravlja