Treba bivšoj Vojinoj džukeli dati priliku ali ga držati na distanci.
Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
-
PM72
#26 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Sviđa mi se i brkino i skijaševo viđenje stvari.
-
PM72
#27 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Rtf,
Koliko imaš godina? Izvini na pitanju ali čim vidim pamflete o uništavanju genocidne-želudac mi se okrene.Odmah znam koliko je sati i koliko godina ima taj koji poziva " u boj za narod svoj".
Koliko imaš godina? Izvini na pitanju ali čim vidim pamflete o uništavanju genocidne-želudac mi se okrene.Odmah znam koliko je sati i koliko godina ima taj koji poziva " u boj za narod svoj".
-
Basvod
#28 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Pa dobro. To je dokaz da Bosnjaci polako spustaju loptu. Sto je dobro.
Nedavno je Tadic bio velikocetnik u periodu kada se poklonio Srebrenici a danas je Vucic dobar samo zato sto ne podrzava secesiju RS. A politika Vucica i Tadica prema RS je identicna, mozda nije prema Dodiku ali prema RS jeste.
Nedavno je Tadic bio velikocetnik u periodu kada se poklonio Srebrenici a danas je Vucic dobar samo zato sto ne podrzava secesiju RS. A politika Vucica i Tadica prema RS je identicna, mozda nije prema Dodiku ali prema RS jeste.
-
wolf07
#29 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Vucic je cetnik! Svako ko u to sumnja nije normalan!
-
PM72
#30 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Pa vidim friško si registrovan a odmah krenuo na mobilizaciju.Predpostavljam da ni vojske služio nisi a krenuo bi u konačni obračun.Ne ide to tako.12, sto pitas?
Samo se ti jarane nadaj da ces sa genocidnom fasistickom prdotinom i sa fasistickim i segregacijskim i nepravednim Daytonskim ustavom kojeg su sastavljali zlocinci Milosevic i Tudjman, zivjeti u drzavi koja, postuje ljudska prava i da ces imati visok zivotni standard i efikasnu i pravednu drzavu, ono nadaj se uzalud o visokom standardu, ljudskim pravima, pravu i svemu sto odlikuje danas visoko razvijene i slobodne drzave.
To ti je utopija i nikad se desiti nece. Koliko god ti imao godina, svejedno je kad si glup.
Sutra kad bi im naumpalo da raspišu referendum - mogli bi im soli na rep staviti.U ishod istog i ne treba sumnjati.Šta bi mi u tom slučaju? Palili zgrade,malo se bunili,zvali UN,OHR,pozivali se napravdu ? Šta? Ratovali? Čime?Ko bi nas vodio i okupio? Pa nismo u stanju izabrati vlast u mjesnoj zajednici bez skandala i sranja.
Naša jedina sreća jeste što Mile to nesmije uraditi.Prvo,nemaju para ni za štampanje obrazaca o referendumu a kamoli šta drugo.Srbija ga ne bi smjela javno pomagati jer bi im ameri skočili za vrat pa vježbali mišiće na nejakoj Srbiji,pošto nesmiju rusima prosipati pasjaluke.Rusija daleko a Bog visoko.
Također,svijet neće nikad dopustiti muslimansku državu u Europi,ko biva mi da se "oslobodimo".Mi nikom nismo interesantni a status "kvo" će ovdje biti još ihihiii godina.Još dugo će ovdje biti visoki predstavnici,OSCE,UN jer im nigdje nije bolje i sigurnije.Malo loži narod,podrži čobane a ovce su ionako u toru.Dejtonski ustav je sastavljao i Alija sa svojom svitom-pas i mater...
Meni je RS uzela mnogo.I materijalno i duhovno.Imam u sebi i materijalnih tragova stvaranja iste.Iliti gelera.Kunem ti se svim na svijetu ali bi dao svoj život kad bi to bio uslov da te tvorevine do ujutro nestane.Ali ne može.Ustavna su kategorija,možemo qrcu pričati i naglabati ali ona će trajati još dugo.Ovo su samo predizborne priče i trikovi...a ti se pališ.
-
zavrzlama
#31 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Ono sto je imao Tadic u svoje vrijeme ,nece imati nikad vucic...tadic je na vlast dosao kao salonac,a vucic kao teski cetnik...vucicevo presvlacenje od teskog cetnika u salonskog se moze dobro kapitalizovati,a vec se kapitalizovalo,tako sto dodik nema javnu podrsku u svom separatistickom divljanju....zato sarajevo ne laje previse na vucicaBasvod wrote:Pa dobro. To je dokaz da Bosnjaci polako spustaju loptu. Sto je dobro.
-
zavrzlama
#32 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
rtf wrote:Ti si stvari na jednoj drugoj temi, savrseno dobro opisao, medjutim ovdje si fulio.zavrzlama wrote:Ono sto je imao Tadic u svoje vrijeme ,nece imati nikad vucic...tadic je na vlast dosao kao salonac,a vucic kao teski cetnik...vucicevo presvlacenje od teskog cetnika u salonskog se moze dobro kapitalizovati,a vec se kapitalizovalo,tako sto dodik nema javnu podrsku u svom separatistickom divljanju....zato sarajevo ne laje previse na vucicaBasvod wrote:Pa dobro. To je dokaz da Bosnjaci polako spustaju loptu. Sto je dobro.
Nedavno je Tadic bio velikocetnik u periodu kada se poklonio Srebrenici a danas je Vucic dobar samo zato sto ne podrzava secesiju RS. A politika Vucica i Tadica prema RS je identicna, mozda nije prema Dodiku ali prema RS jeste.....umijece politike i strategije se uci konstantno
Sarajevo kakvo jeste slijepo, ono je i salonskom cetniku Tadicu lizalo dupe dok je on skupljao poene u Briselu, ono kao covjek se dosao izvinuti u Srebrenicu, a ovamo Milu Glavu podrzavao u rastakanju Bosne. Isto tako danas Sarajevo opet lize dupe Vucicu, i lizati ce dupe svima koji dolaze iz Beograda, sluziti ce njihovoj svrsi.
Sad ima li u Sarajevu zaista toliko KOS-ovaca ili ne, tesko je sad reci, medjutim Sarajevo ce biti takvo dok se ne nadje jedan Bosnjak koji ce prevaspitati na ovaj ili onaj nacin takvo ljigavo Sarajevo, sto politicko, sto medijsko.
Za BIH vise znaci 2 minuta TV prenosa gdje u beogradu vucic prica o postovanju cjelovitosti BIH a dodik mu stoji iza ledja ,nego 2000 bosnjackih politicara koji danonocno na TV objasnjavaju kako je vucic cetnik kao i ostali cetnici....znamo mi svi ko je vucic,ali ako vucic od teskog cetnika prelazi u salonskog,nemojmo ga sprecavati u tome jer ta tranzicija mora ostetiti velikosprski interes u BIH....kontas jarane...
-
zavrzlama
#33 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Pogresno....cilj neprijatelja BIH je da postoji bosnjacka policija,bosnjacka armija.jer znaju da ce biti jaka onoliko koliko je jaka i zajednicka OSBIH ,koja bi se raspala na tri komponente,zato je bolje nakon raspada OSBIH zadrzati legalitet iste,nego imati paralegalnu bosnjacku armiju...postojanje OSBIH sa najlosijim oruzjem je bolje za BIH nego bosnjacka armija sa najboljim oruzjem....radi se o politicko-strateskim razlozima...rtf wrote:Ma sta mi to znaci, jebe mi se za sve sa istocne strane Drine izuzev Sandzaka. Bosnjaci trebaju se naoruzavati imati armiju svoju pod bosnjackom kontrolom koju niko od lesinara u susjedstvu nece moci u agresiji pobijediti i to onda prica vise nego sve ostalo. Prestanimo se zajabavati, nemamo zajednicku policiju, ne treba nam ni zajednicka armija. Od NATO-a nema nista, razvaljivati OS BiH, vratiti ABIH naoruzati se dobro pa neka govna cetnicka pricaju sta hoce, mi cemo raditi po svome i to je to. Prestanimo vise pokusavati nesto sto je nemoguce, da dobijemo mirnu, efikasnu, stabilnu i cjelovitu Bosnu nez drzavnih represivnih alata, kao sto je jaka vojska i efikasna policija. Cijeli svijet izdvaja stotine milijardi godisnje za naoruzanje, a mi se zajebavamo i cekamo da nam opet kakav cetnik pravi Srebrenice. Uzmem novine, iste one koje lizu dupe Vucicima i ostali cetnicima, citam o gadostima koje su cetnici radili i onda u drugom clanku lizeu dupe cetnicima. Prestanimo vise s tim.zavrzlama wrote:
Za BIH vise znaci 2 minuta TV prenosa gdje u beogradu vucic prica o postovanju cjelovitosti BIH a dodik mu stoji iza ledja ,nego 2000 bosnjackih politicara koji danonocno na TV objasnjavaju kako je vucic cetnik kao i ostali cetnici....znamo mi svi ko je vucic,ali ako vucic od teskog cetnika prelazi u salonskog,nemojmo ga sprecavati u tome jer ta tranzicija mora ostetiti velikosprski interes u BIH....kontas jarane...
-
Basvod
#34 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Mislis kao sto je prelazak Mesica iz Ustase u Evropejca narusio velikohrvatski interes u BiH?zavrzlama wrote:rtf wrote:Ti si stvari na jednoj drugoj temi, savrseno dobro opisao, medjutim ovdje si fulio.zavrzlama wrote:
Ono sto je imao Tadic u svoje vrijeme ,nece imati nikad vucic...tadic je na vlast dosao kao salonac,a vucic kao teski cetnik...vucicevo presvlacenje od teskog cetnika u salonskog se moze dobro kapitalizovati,a vec se kapitalizovalo,tako sto dodik nema javnu podrsku u svom separatistickom divljanju....zato sarajevo ne laje previse na vucica....umijece politike i strategije se uci konstantno
Sarajevo kakvo jeste slijepo, ono je i salonskom cetniku Tadicu lizalo dupe dok je on skupljao poene u Briselu, ono kao covjek se dosao izvinuti u Srebrenicu, a ovamo Milu Glavu podrzavao u rastakanju Bosne. Isto tako danas Sarajevo opet lize dupe Vucicu, i lizati ce dupe svima koji dolaze iz Beograda, sluziti ce njihovoj svrsi.
Sad ima li u Sarajevu zaista toliko KOS-ovaca ili ne, tesko je sad reci, medjutim Sarajevo ce biti takvo dok se ne nadje jedan Bosnjak koji ce prevaspitati na ovaj ili onaj nacin takvo ljigavo Sarajevo, sto politicko, sto medijsko.
Mnogo su se Hrvati u BiH promjenili nakon tog Mesicevog poteza...
A Dodikovo "secesionisticko divljanje"... mislis laprdanje? Ni jedan ozbiljan politicar sa one strane Drine ga nece javno podrzati u tome. Dodikovo laprdanje je iskljucivo za internu upotrebu.
-
Basvod
#35 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Jes jes... Lebensraum vam je tanak boga mi.rtf wrote:Ma sta mi to znaci, jebe mi se za sve sa istocne strane Drine izuzev Sandzaka. Bosnjaci trebaju se naoruzavati imati armiju svoju pod bosnjackom kontrolom koju niko od lesinara u susjedstvu nece moci u agresiji pobijediti i to onda prica vise nego sve ostalo. Prestanimo se zajabavati, nemamo zajednicku policiju, ne treba nam ni zajednicka armija. Od NATO-a nema nista, razvaljivati OS BiH, vratiti ABIH naoruzati se dobro pa neka govna cetnicka pricaju sta hoce, mi cemo raditi po svome i to je to. Prestanimo vise pokusavati nesto sto je nemoguce, da dobijemo mirnu, efikasnu, stabilnu i cjelovitu Bosnu nez drzavnih represivnih alata, kao sto je jaka vojska i efikasna policija. Cijeli svijet izdvaja stotine milijardi godisnje za naoruzanje, a mi se zajebavamo i cekamo da nam opet kakav cetnik pravi Srebrenice. Uzmem novine, iste one koje lizu dupe Vucicima i ostali cetnicima, citam o gadostima koje su cetnici radili i onda u drugom clanku lizeu dupe cetnicima. Prestanimo vise s tim. Nema ozbiljne, prosperitetne i cjelovite drzave bez jake armije. Prestanite sanjati. Osim toga, niko nece braniti nas zivotni prostor, ako ga mi ne odbranimo. A danas smo sprceni na mali zivotni prostor, jer nam je ukradena vecina naseg zivotnog prostora. I mozemo mi koliko hocemo biti mirotvorci, nema napretka, stabilnosti i prosperiteta bez dovoljno zivotnog prostora. Danas 10% bosanske populacije, katolicke vjere, da na spominjem one druge koji pokusavaju ukrasti pola Bosne, ima vise zivotnog prostora od Bosnjaka kojih je mozda i vise od 50% u BiH. O svemu ostalom dok se to ne rijesi, nema potrebe pricati, ukljucujuci tu i ekonomiju. Najveci uzrok ekonomske stagnacije, siromastva i nezaposlenosti je upravo malen zivotni prostor. A kad se to ima, onda dolazi do masovne korupcije i izdaje.zavrzlama wrote:
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#36 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Kad se govori o Vučiću ne može se, mislim, samo govoriti sa aspekta četništva, jer je to stara vijest, i nije bio neki borac, kažu, a i rekao je nedavno "Došao sam pameti, ko ima pameti može doći do nje, ko je nema i ne može"
Lično sam Vučućev ratni neprijatelj i politički neistomišljenik. Ja sam bila u gradu 1992, on na Jevrejskom pa na palama, ja sad ne volim RS, on je voli. Ipak, toliko mi svakodnevnih poniženja donose oni kojima plaćam poreze i oni koji mi vloadaju zemljom, da želim i to otvoreno kažem imati za premijera nekog kao Vučića. Onog ko mu negira promjene koje je donio u pristupu politici i vladanju, samo štiti nacionalno i samo se iza toga može kriti.
Ono po čemu je Vučić specifičan i u zadnje vrijeme toliko spominjan jeste bespoštedna borba sa kriminalom, korupcijom i najava boljeg sutra, rad po 15 sati dnevno i dojam da postoji isrrena želja da se nešto u svojoj zemlji napravi.
To jeste za Balkan nov, neobičan i iznenađujuće dobar pristup koji daje nadu da je moguće i pošteno raditi (jer Vučiću ni najveći oponenti ne spočitavaju da je šta ukrao), prvo sebi pa drugima smanjiti plaću itd.
Kad je usporedi sa vlastitom stvarnošću gdje se političari i njihovi sljedbenici cere u lice na primjedbu o nepoštenju "Šta je , tebi krivo što ti nisi i ne možeš", kad je krađa tuđeg postala normala, a narodni novac Alajbegova slama, onda zaista jeste za zavist prema poreskim obveznicima Srbije. Pozitivnu zavist. Imaju premijera (budućeg) koji im nekoliko puta dnevno kaže da živi od njihovih para , da mu oni daju plaću i da mu je dužnost čuti svaki odgovor. Pitam one koji žive u BIH (dakle ne dijasporu) kad smo mi to doživjeli od nekog našeg političara?
Dalje, lajkani postovi u kojima se posprdno govori o "Sarajevu" (nikad ne znam na šta se misli, ali hajd), i navosnom ulizivanju, kad pola zemlje gleda što lijevo što desno od Drine i Save , su licemjerno ljuljuškanje u nestvarnosti i fantaziji. Ukoliko se želi sačuvati cjelovita BIH, a ne samo svoja avlija i te kako se mora i treba koketirati sa prihvatljivim politikama iz Zagreba i Beograda. Jedino moguće, umjeće mogućeg.
Tek sam sad vidjela, ali već sam , mislim, dala odgovor na pitanje

Lično sam Vučućev ratni neprijatelj i politički neistomišljenik. Ja sam bila u gradu 1992, on na Jevrejskom pa na palama, ja sad ne volim RS, on je voli. Ipak, toliko mi svakodnevnih poniženja donose oni kojima plaćam poreze i oni koji mi vloadaju zemljom, da želim i to otvoreno kažem imati za premijera nekog kao Vučića. Onog ko mu negira promjene koje je donio u pristupu politici i vladanju, samo štiti nacionalno i samo se iza toga može kriti.
Ono po čemu je Vučić specifičan i u zadnje vrijeme toliko spominjan jeste bespoštedna borba sa kriminalom, korupcijom i najava boljeg sutra, rad po 15 sati dnevno i dojam da postoji isrrena želja da se nešto u svojoj zemlji napravi.
To jeste za Balkan nov, neobičan i iznenađujuće dobar pristup koji daje nadu da je moguće i pošteno raditi (jer Vučiću ni najveći oponenti ne spočitavaju da je šta ukrao), prvo sebi pa drugima smanjiti plaću itd.
Kad je usporedi sa vlastitom stvarnošću gdje se političari i njihovi sljedbenici cere u lice na primjedbu o nepoštenju "Šta je , tebi krivo što ti nisi i ne možeš", kad je krađa tuđeg postala normala, a narodni novac Alajbegova slama, onda zaista jeste za zavist prema poreskim obveznicima Srbije. Pozitivnu zavist. Imaju premijera (budućeg) koji im nekoliko puta dnevno kaže da živi od njihovih para , da mu oni daju plaću i da mu je dužnost čuti svaki odgovor. Pitam one koji žive u BIH (dakle ne dijasporu) kad smo mi to doživjeli od nekog našeg političara?
Dalje, lajkani postovi u kojima se posprdno govori o "Sarajevu" (nikad ne znam na šta se misli, ali hajd), i navosnom ulizivanju, kad pola zemlje gleda što lijevo što desno od Drine i Save , su licemjerno ljuljuškanje u nestvarnosti i fantaziji. Ukoliko se želi sačuvati cjelovita BIH, a ne samo svoja avlija i te kako se mora i treba koketirati sa prihvatljivim politikama iz Zagreba i Beograda. Jedino moguće, umjeće mogućeg.
Tek sam sad vidjela, ali već sam , mislim, dala odgovor na pitanje
Ako je gore obrazloženo "obrana", da branim ga, mada ne svodim odnos prema nekome na "braniti" i "kuditi"Sezam wrote:Bas me zanima razlog zasto bas ti od svih ljudi na forumu, imas potrebu da branis Vucica svaki put kad mu se spomene ime?
Last edited by KatarinaKosaca on 16/04/2014 23:45, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#37 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
I jesu se promijenili....osim djelica zapadne hercegovine,vecina ostalih hrvata ne vjeruje u covicevu pricu o trecem entitetu...drugacuije bi bilo da je Mesic otvrao skolu sa nazivom "Treca HB gimnazija"umjesto sto je porucio da je BIH domovina BIH hrvata...Mislis kao sto je prelazak Mesica iz Ustase u Evropejca narusio velikohrvatski interes u BiH?
Mnogo su se Hrvati u BiH promjenili nakon tog Mesicevog poteza...
A Dodikovo "secesionisticko divljanje"... mislis laprdanje? Ni jedan ozbiljan politicar sa one strane Drine ga nece javno podrzati u tome. Dodikovo laprdanje je iskljucivo za internu upotrebu.
dodik ne laprda ,nego govori ono sto vecina srba u BIH zeli...normalno da nijedan politicar u srbiji nece javno dodika podrzati,to se radi tajno i salonski...
dodikovo interno laprdanje kosta BIH srbe 15 000 ljudi godisnje,tako da to nije lapradnje nego nanosenje teskih gubitaka i moralno-psiholoskih traumai stom narodu..
dodikovo divljanje je slika i prilika medjunarodnog polozaja srbije
- Grover
#38 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Hašimu Vučiju.Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
- daxon
#39 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Odakle samo izmigoljite, iz kakvih rupa se pojavljujeteKonjanik1 wrote: Mentalitet "raje". Kaze, ma raja je on. U biti ojebina koja ne zna sama artikulisati svoje misli i ciljeve.
BTW
U Sarajevu, ako nisi raja onda si šupak, treće nema, tako je bilo u stara vremena, tako je danas, a tako će uvijek i biti.
- Havatar
#40 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Pa to se vidi i po samom znacenju rijeci posto raja na turskom znaci stado . Drugo znacenje je raja = podanici .Konjanik1 wrote:daxon wrote:Odakle samo izmigoljite, iz kakvih rupa se pojavljujeteKonjanik1 wrote: Mentalitet "raje". Kaze, ma raja je on. U biti ojebina koja ne zna sama artikulisati svoje misli i ciljeve.![]()
BTW
U Sarajevu, ako nisi raja onda si šupak, treće nema, tako je bilo u stara vremena, tako je danas, a tako će uvijek i biti.
Znam. Prepoznao si se. Istina boli, ali sta se moze!
Upravo je to definicija raje. Sjecam se Hadzica 1992. Pocetak rata. Kafici rade, "raja se smije" dok Drinom vec plutaju lesevi. Mujo kaze ma nece to kod nas. Mi smo "raja". Par sedmica nakon toga jedan dio mujove "raje" odvede Muja i jos 300 Muja.... I dan danas im traze kosti.
Da. Upravo je to definicija raje. Neko ko ne zna sam artikulisati svoje misli, ciljeve i pokrete. Neko ko ce biti miran u gomili. Ulizivati se svemu i svacemu sam da bi bio pomilovan po glavi.
Neko ko misli svojom glavom je izvan te price.
Hajde sad me prozovi fasistom. Za drugo i ne znate.
Last edited by Havatar on 20/04/2014 19:37, edited 1 time in total.
- daxon
#41 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Nemam te šta prozivati, ni tebe ni bilo koga drugog, međutim, simptomatično je kako se sa porastom papanluka i seljakluka u gradu Sarajevu, paralelno pojavljuju i teorije po kojima je biti "raja" zlo i naopako, a biti šupak i frustrirani patološki paranoik je kao nešto pozitivno.
-
neregistrovan
#42 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
raja je nosala Titine slike i crvene zastave sa srpom i cekicem i pjevali "samo da rata ne bude", kasnije je ta raja najvise najebala jel je morala pretrcavat 4 godine raskrsnice kad idu po kanister vode, a oni koji su ih ganjali snajperima uzivali su u tome.sad kad neko na to ukazuje po tebi je supak i bezbeli fašista jer zeli raju zavaditi sa dobrim komsijamadaxon wrote:Odakle samo izmigoljite, iz kakvih rupa se pojavljujeteKonjanik1 wrote: Mentalitet "raje". Kaze, ma raja je on. U biti ojebina koja ne zna sama artikulisati svoje misli i ciljeve.![]()
BTW
-
Juvelandia
#43 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
neregistrovan wrote:raja je nosala Titine slike i crvene zastave sa srpom i cekicem i pjevali "samo da rata ne bude", kasnije je ta raja najvise najebala jel je morala pretrcavat 4 godine raskrsnice kad idu po kanister vode, a oni koji su ih ganjali snajperima uzivali su u tome.sad kad neko na to ukazuje po tebi je supak i bezbeli fašista jer zeli raju zavaditi sa dobrim komsijamadaxon wrote:Odakle samo izmigoljite, iz kakvih rupa se pojavljujeteKonjanik1 wrote: Mentalitet "raje". Kaze, ma raja je on. U biti ojebina koja ne zna sama artikulisati svoje misli i ciljeve.![]()
BTW
- Seoskivaralica
#44 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Malo ridjobrki ,malo katarina ,malo ,pm 72 ,svi ste u pravu iz svog ugla i podrzavam.....
Medjutim cast svakom i eto ih tamo ....
I preko Drine i preko Save , Une i Dinare....
Nema nama srece dok goT gledamo u njihove prvake ko su i sta su i sta kazu...
Lijepo su mi dosadni...kakav narod takve vodje...
Pogledajte nase BGTi....
Medjutim cast svakom i eto ih tamo ....
I preko Drine i preko Save , Une i Dinare....
Nema nama srece dok goT gledamo u njihove prvake ko su i sta su i sta kazu...
Lijepo su mi dosadni...kakav narod takve vodje...
Pogledajte nase BGTi....
- JThomas
#45 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
i ti misliš da neko misli da imaju dvojica takvih?fostrere wrote:Konjanik1 wrote:
Znam. Prepoznao si se. Istina boli, ali sta se moze!
Upravo je to definicija raje. Sjecam se Hadzica 1992. Pocetak rata. Kafici rade, "raja se smije" dok Drinom vec plutaju lesevi. Mujo kaze ma nece to kod nas. Mi smo "raja". Par sedmica nakon toga jedan dio mujove "raje" odvede Muja i jos 300 Muja.... I dan danas im traze kosti.
Da. Upravo je to definicija raje. Neko ko ne zna sam artikulisati svoje misli, ciljeve i pokrete. Neko ko ce biti miran u gomili. Ulizivati se svemu i svacemu sam da bi bio pomilovan po glavi.
Neko ko misli svojom glavom je izvan te price.
Hajde sad me prozovi fasistom. Za drugo i ne znate.
![]()
Vidi se da nemas dosta komentara. Komentar ti je dosta pametan. Vjerovatno si bio vec virtualno likvidiran ovdje zato sto pises kontra politike vlasnika ove stranice ili ti multikulti antibosnjackog ubleharanja tipa "'mi smo Jugosloveni i mi se borimo za srpstvo".
-
wolf07
#46 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Ja samo ne znam na temelju cega ovi koji brane Vucica to rade? Da li je taj covjek IKAD IGDJE ponudio neko izvinjenje, kazao kako je grijesio i slicno za brojne fasisticke ispade u svojoj karijeri mada meni ni izvinjenje ni iskaz o tome kako je grijesio ne bi bili konoacan dokaz da se popravio! Hej, sto Muslimana za jednog poginulog Srbina!!!! Pa to je ravno sa onim Svapskim u Kragujevcu, jel' to mozda nacizam? Lijepio plakate "Ulica RATKA MLADICA" po Beogradu, sta kaze danas o tim danima. Dolazio u BiH na ratiste u vise navrata, konkretno, visio iznad Sarajeva sa Poplasenom, Seseljom, Nikolicem! Sta su radili, donijeli humanitarnu pomoc nekome?
Stvarno na cemu vi temeljite pricu kako je Vucic sad OK??? Ja vjerujem da je on promijenio svoju PRICU, i vidim da Srbijom upravlja na nacin koji je dosta drukciji od onog kako su to radili njegovi prethodnici ali, kakve to veze ima u odnosu prema BiH? Neki se pale na njegov odnos prema Dodiku, kao da je Dodik uspostavio PC i kao da ce PC nestati onog trena kad Dodik sidje sa politicke scene. Sve sto vam se cini kao dobro u tome sto on ne ferma Dodika potice ustvari otud sto je Dodik otvoreno podrzao Tadica i sto Vucic zeli nekog u PC-u ko ce biti jos veci cetnik nego sto je to Dodik.
A sto se tice polemike "raja" vs. "papci", sve sto mogu da kazem na tu temu je - eto vam Nemanje Kusturice, on je prava Sarajevska raja kao i jaran mu Nele Karajlic. Ono praaaaaavo su duhoviti, kad hoce znaju i da govore ono "s'a je ba" i tome slicno. Sve dok "bre" ne postane profitabilnije od "ba"! Serem se u usta i njima i onima koji tako definisu ko valja a ko ne valja!
Stvarno na cemu vi temeljite pricu kako je Vucic sad OK??? Ja vjerujem da je on promijenio svoju PRICU, i vidim da Srbijom upravlja na nacin koji je dosta drukciji od onog kako su to radili njegovi prethodnici ali, kakve to veze ima u odnosu prema BiH? Neki se pale na njegov odnos prema Dodiku, kao da je Dodik uspostavio PC i kao da ce PC nestati onog trena kad Dodik sidje sa politicke scene. Sve sto vam se cini kao dobro u tome sto on ne ferma Dodika potice ustvari otud sto je Dodik otvoreno podrzao Tadica i sto Vucic zeli nekog u PC-u ko ce biti jos veci cetnik nego sto je to Dodik.
A sto se tice polemike "raja" vs. "papci", sve sto mogu da kazem na tu temu je - eto vam Nemanje Kusturice, on je prava Sarajevska raja kao i jaran mu Nele Karajlic. Ono praaaaaavo su duhoviti, kad hoce znaju i da govore ono "s'a je ba" i tome slicno. Sve dok "bre" ne postane profitabilnije od "ba"! Serem se u usta i njima i onima koji tako definisu ko valja a ko ne valja!
-
neregistrovan
#47 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
kad se samo sjetim onog ublehasa Bakira i njegovih 60minutskih hvalospijeva reformisti, socijaldemokrati i politickoj snazi koja ce konacno vise nego sve stranke a posebno vise nego bosnjacke pokrenuti sve naprijed u drzavi, Dodiku. bilo je potrebno blacenje Armije BiH, boraca, komandanata, pokusaj blacenja i kompromitovanja cijele casne borbe Armije i cijelog bosnjackog naroda, a sve u cilju kako bi se bilo "raja" i kako bi se "reformskim i pozitivnim snagama" u cetnitetu uvuklo duboko u dupe, dok se laktaski krmak nije otkrio u pravom svjetlu onakav kakav jeste, i poceo cak prijetiti štocevima u nos.
isti ili slican je i danas slucaj nekih sarajevskih medija i cetnika Vučića koji se predstavlja kao razumna politicka snaga koja moze Srbiju bez uplitanja u okolne drzave voditi ka EU integracijama. vjerovati u ova sranja bilo bi isto kao vjerovati, da su nekim slucajem prezivjeli Himler, Gebels, Göring i da bi oni Njemacku vodili ka izgradnji Europske zajednice poslije Drugog s. rata
isti ili slican je i danas slucaj nekih sarajevskih medija i cetnika Vučića koji se predstavlja kao razumna politicka snaga koja moze Srbiju bez uplitanja u okolne drzave voditi ka EU integracijama. vjerovati u ova sranja bilo bi isto kao vjerovati, da su nekim slucajem prezivjeli Himler, Gebels, Göring i da bi oni Njemacku vodili ka izgradnji Europske zajednice poslije Drugog s. rata
-
wolf07
#48 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Konjanik1
Ima jedan vic, kad Fata udje u kucu i zatekne svog Sulju "na kamari" sa komsinicom. Suljino opravdanje je glasilo: "Fato, jel' vise vjerujes meni il' svojim ocima"!
Vidis, problem naseg naroda je u tome sto smo mi po svoj prilici Fata koja vise vjeruje Sulji nego svojim ocima! To sto pojedini srpski politicari jedan drugom rade o glavi nije nista novo. Imaju oni dugu istoriju medjusobnog skracivanja za glavu. Da nabrojimo neke slucajeve: Vujica Azanjac je po direktivi Obrenovica umlatio Karadjordja, grupa oficira je ubila kralja Aleksandra Obrenovica i kraljicu, isjekli im genitalije i bacili ih s balkona, Draza Mihajlovic je naredilo likvidaciju Koste Pecanca, Drazu je po svoj prilici prodao Nikola Kalabic, Slobo Milosevic je prvo politicki a zatim i stvarno (putem elemenata iz JSO) eliminisao Stambolica, Slobu je Hagu isporucio Djindjic, Djindjica su ukokali opet Srbi iz JSO (vjerovatno sponzorisani iz suprotstavljenog politickog tabora), Draskovic prezivio dva atentata.... ima toga koliko hoces samo kad se zarovis u istoriju. Medjutim, nista od toga nije promijenilo odnos bilo kog od navedenih likvidatora i likvidiranih prema Bosni i Hercegovini! Kad je ova zemlja u pitanju svi oni disu jednim plucima!
Ima jedan vic, kad Fata udje u kucu i zatekne svog Sulju "na kamari" sa komsinicom. Suljino opravdanje je glasilo: "Fato, jel' vise vjerujes meni il' svojim ocima"!
Vidis, problem naseg naroda je u tome sto smo mi po svoj prilici Fata koja vise vjeruje Sulji nego svojim ocima! To sto pojedini srpski politicari jedan drugom rade o glavi nije nista novo. Imaju oni dugu istoriju medjusobnog skracivanja za glavu. Da nabrojimo neke slucajeve: Vujica Azanjac je po direktivi Obrenovica umlatio Karadjordja, grupa oficira je ubila kralja Aleksandra Obrenovica i kraljicu, isjekli im genitalije i bacili ih s balkona, Draza Mihajlovic je naredilo likvidaciju Koste Pecanca, Drazu je po svoj prilici prodao Nikola Kalabic, Slobo Milosevic je prvo politicki a zatim i stvarno (putem elemenata iz JSO) eliminisao Stambolica, Slobu je Hagu isporucio Djindjic, Djindjica su ukokali opet Srbi iz JSO (vjerovatno sponzorisani iz suprotstavljenog politickog tabora), Draskovic prezivio dva atentata.... ima toga koliko hoces samo kad se zarovis u istoriju. Medjutim, nista od toga nije promijenilo odnos bilo kog od navedenih likvidatora i likvidiranih prema Bosni i Hercegovini! Kad je ova zemlja u pitanju svi oni disu jednim plucima!
- Seoskivaralica
#49 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
Tako nekako....od Kulina bana do danasnjih dana , vjerovatno i oTprije imamo sa njima iste probleme...sta cemo kad su na njihovoj djedovini nasi cukundjedovi pokopani.....ha ha ha....wolf07 wrote:Konjanik1![]()
![]()
![]()
Nama oni nista ne mogu , treba im milijarda godina da uniste Bosnu , dok god iko bude citao znati ce se za Bosnu i dobre Bosnjane....
Sva im se politika svodi na ignorisanje univerzalne istine .....
Eto ih tamo...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#50 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!
apsolutno se slažem sa definicijom raje koju je dao konjanik
vazda mi je bila bezveze i glupa ta furka "raja" kao nešto dobro i pozitivno
ono "raja" si kad pustiš da te maltretiraju i zajebavaju od škole mahale radnog mjesta pa do ovih pitanja bitnih za opstanak naroda i države a "papak" si ako zauzmeš gard i ne daš na sebe i svoje
tako i ovo oko vučića ... "raja" si ako zaboraviš i naguziš se a "papak" ako kažeš - u redu vučić je sada najjači i glavni u srbiji moramo raditi sa njim i pokušati izvuči naviše i najbolje iz trenutne situacije ALI NISMO ZABORAVILI ... i nečemo prestati pričati
nije do vučića nego do nas
onako kako se mi(probosanski orijentirani) postavimo prema njemu tako če i on prema nama
i zato za ovu finu gradsku raju poruka - jebo vučića
vazda mi je bila bezveze i glupa ta furka "raja" kao nešto dobro i pozitivno
ono "raja" si kad pustiš da te maltretiraju i zajebavaju od škole mahale radnog mjesta pa do ovih pitanja bitnih za opstanak naroda i države a "papak" si ako zauzmeš gard i ne daš na sebe i svoje
tako i ovo oko vučića ... "raja" si ako zaboraviš i naguziš se a "papak" ako kažeš - u redu vučić je sada najjači i glavni u srbiji moramo raditi sa njim i pokušati izvuči naviše i najbolje iz trenutne situacije ALI NISMO ZABORAVILI ... i nečemo prestati pričati
nije do vučića nego do nas
onako kako se mi(probosanski orijentirani) postavimo prema njemu tako če i on prema nama
i zato za ovu finu gradsku raju poruka - jebo vučića