Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#926 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by -LIBERO- »

Kako imam neki gorak okus u ustima. Tako mi djeluje da su se ipak svi,ili barem velika vecina,distancirali od Emira.
A i krivo mi je sto nije bio veci front podrske,barem od onih stranaka,organizacija,nezavisnih intelektualaca...koji stoje iza njegovih stavova.
Palestinac1

#927 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Skijash wrote:
tabloid wrote:E ministre Suljagicu,ostavka je najpametnije sto si u svom zivotu uradio.Boljsevik Suljagic,pored svih gorucih problema u skolstvu,njemu zasmetala vjeronauka.
Čovjek je pokazao da mu fotelja nije bitna, nego da je tu da radi svoj posao. Ako mu to ne daju, normalno da će odstupiti. Razumijem ja kako to čudno zvuči za one koji su navikli na ministre klimoglavce, ali Suljagić ovdje nije na gubitku. Dao je fotelju a preko noći dobio još par stotina hiljada simpatizera. Ako ostane dosljedan, velike se stvari ispred njega.
Naravno. Dobio je podršku koja će trajati još 15tak dana i onda ništa. I da, par stotina hiljada simpatizera, kako da ne. Osoba koja nija znala prognozirati posljedice svoje odluke ili je neuka/nemudra ili je licemjerna. Treće opcije nema. Nije bitno šta se desilo poslije njegove odluke. Onaj ko ga bude htio zaposliti, a da nije država, razmisliće o ovoj njegovoj "kvaliteti". Mada mislim da on ostaje na državnim jaslama. Tu za ovakve uvijek ima mjesta.
hajrazguli

#928 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hajrazguli »

-LIBERO- wrote:Kako imam neki gorak okus u ustima. Tako mi djeluje da su se ipak svi,ili barem velika vecina,distancirali od Emira.
A i krivo mi je sto nije bio veci front podrske,barem od onih stranaka,organizacija,nezavisnih intelektualaca...koji stoje iza njegovih stavova.
Emir , Emir aufiderzeehn :lol:
Za i Protiv

#929 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Za i Protiv »

-LIBERO- wrote:Kako imam neki gorak okus u ustima. Tako mi djeluje da su se ipak svi,ili barem velika vecina,distancirali od Emira.
Isti sam... uzas :(
Ripicipi

#930 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

hajrazguli wrote:
Vidis, nekome je ovo smijesno, a meni zalosno :-?
BiH-x

#931 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BiH-x »

Ahmmed wrote:http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /110520092

joj, joj :-) još na naslovnici, ovakvi tekstovi, koji produbuljuju torovske podjele u ionako izdijeljenom tkivu jedine nam domovine :lol: :D
Pa bas zbog ovakvih clanaka (i zbog komentara na portalu) su i najcitaniji bh sajt...
Karl Hungus

#932 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Karl Hungus »

hajrazguli wrote:
Uskoro će biti i Reis Reis allahimanet.... osim ako ne izlobira da postane doživotni reis :-)
Ističe mu drugi i posljednji mandat.
valterbranisarajevo

#933 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

Moram ovo napisati! Od svih najviše me razočarao Željko Komšić. Dva puta sam glasao za njega ali ne mogu ovo prešutiti..Svakome je "pokazivao zube", svakoga "udarao po prstima", ali sada kada njegovog stranačkog kolegu napadaju na najgori mogući način , raskopavajući čak i kosti njegovih ubijenih rođaka, on šuti kao kurva.. E moj Željko hajde sada budi dosljedan pa lupi po prstima i ove..Moli te tvoj vjerni glasač.... :sad:
Palestinac1

#934 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

To je dokaz da većina nije zapravo stajala iza njegovih stavova. Stali su iza njega jer je postao neprijatelj Reisu. A taj je vazda popularan među rajom ... neko vrijeme.
JBT

#935 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

Emir je jednim udarcem zelio vratiti legitimitet i javnim skolama i vjerskim obrazovnim institucijama, ali nije islo. Mafija je odradila i posljednje etnicko ciscenje pa nema vise ko podrzati prave vrijednosti i moral.
Jedini covjek koji je vrijedan po ljudskim kvalitetama u ovoj prici je upravo Emir. Ipak njegova zrtva nije bez znacaja. Pokazao nam je gdje stvarno kao drustvo i drzava jesmo.
Do daljneg mozemo pjevusiti: "Sarajevo ce biti, sve ce drugo proci....."
JBT

#936 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

Karl Hungus wrote:
hajrazguli wrote:
Uskoro će biti i Reis Reis allahimanet.... osim ako ne izlobira da postane doživotni reis :-)
Ističe mu drugi i posljednji mandat.
Treci, prijatelju, treci. :(
Palestinac1

#937 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

valterbranisarajevo wrote:Moram ovo napisati! Od svih najviše me razočarao Željko Komšić. Dva puta sam glasao za njega ali ne mogu ovo prešutiti..Svakome je "pokazivao zube", svakoga "udarao po prstima", ali sada kada njegovog stranačkog kolegu napadaju na najgori mogući način , raskopavajući čak i kosti njegovih ubijenih rođaka, on šuti kao kurva.. E moj Željko hajde sada budi dosljedan pa lupi po prstima i ove..Moli te tvoj vjerni glasač.... :sad:
Ovo je naš problem. Nema potrebe da, kao političar, uradiš nešto konkretno. Bitno je da nas nafuraš nekim sitničarskim potezom i da nam se bijedno samopouzdanje malko digne. Barem do sutra.
Klodovik

#938 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Klodovik »

draganbl wrote:Bez obzira na to kako će se ova fama završiti, a kako god se završi nije bitno, ovdje smo (mi građani) ponovo nasjeli na jeftine političke trikove i ponovo nam je bačena prašina u oči. Pa da li će se uopšte neko od političara angažovati da riješi stvarna, suštinska i sistemska pitanja u prosvjeti:
1. Katastrofalan nivo znanja naših učenika
2. Loši, prevaziđeni i neodgovarajući planovi i programi
3. Korupcija na svakom koraku
4. Nestručnost i neposvećenost nastavnog kadra
5. Loši udžbenici
6. Frizirana istorija, skučena geografija, nikakva fizika, hemija, biologija...
7. Nepismenost na svakom koraku.
8. Matematika, šta je to?
9. Znaju li maturanti šta će studirati?
10. Kakav je nivo nauke na fakultetima?
11. Koji procenat studenata završi fakultet (u razumnom) roku i kakva znanja stiču? Gdje se zapošljavaju...
itd. mogao bih ovako do sutra.
Super je ovo. Juče ukineš ocjene, danas ukinu tebe, sutra te vrate, prekosutra ti vratiš ocjene. I tako u krug, gdje si bio nigdje, šta si radio ništa. Mandat polako teče, godine prolaze. A mi tonemo sve dublje i dublje.
Neće, jer su ti političari, iz raznih stranaka, listom aktivni kao nastavnici u tom istom obrazovnom sistemu.
Palestinac1

#939 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

JBT wrote:Emir je jednim udarcem zelio vratiti legitimitet i javnim skolama i vjerskim obrazovnim institucijama, ali nije islo. Mafija je odradila i posljednje etnicko ciscenje pa nema vise ko podrzati prave vrijednosti i moral.
Jedini covjek koji je vrijedan po ljudskim kvalitetama u ovoj prici je upravo Emir. Ipak njegova zrtva nije bez znacaja. Pokazao nam je gdje stvarno kao drustvo i drzava jesmo.
Aman što jadikujete, kao da je čovjek umro. Par sati razmišljanja i konsultacija, Emir ne bi imao problema. Kao ni svi ostali.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#940 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

drzava nam je tacno onakva kakvu smo zasluzili
i nismo mi za bolje, sta ce nam
palermo

#941 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by palermo »

Palestinac1 wrote:
JBT wrote:Emir je jednim udarcem zelio vratiti legitimitet i javnim skolama i vjerskim obrazovnim institucijama, ali nije islo. Mafija je odradila i posljednje etnicko ciscenje pa nema vise ko podrzati prave vrijednosti i moral.
Aman što jadikujete, kao da je čovjek umro. Par sati razmišljanja i konsultacija, Emir ne bi imao problema. Kao ni svi ostali.
Pa ja mislim da niko ovdje ne jadikuje zbog Emira. Ta nismo mahniti da ne znamo da će naći novi posao. Mislim da većina ljudi, ja barem jesam, jadikuje zbog toga što se pokazalo (opet) da postoje neki koji mogu sve, a ti im ništa ne možeš. Čak i kad diskriminaciju propagiraju.
Palestinac1

#942 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote:drzava nam je tacno onakva kakvu smo zasluzili
i nismo mi za bolje, sta ce nam
Tačno.
xDenisx

#943 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by xDenisx »

Palestinac1 wrote:Aman što jadikujete kao da je čovjek umro. Par sati razmišljanja i konsultacija, Emir ne bi imao problema. Kao ni svi ostali.
Pa postoji li na ovom forumu ista osim jadikovanja i patetike?
Chisum

#944 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chisum »

Ne znam kako ste tako naglo proklizali :D Sto se ckepi? :-D Pa ljudi se bore godinama da ostvare ono o cemu se sanja.

Ljudi, ovo je pocetak necega...
Shvatite da se prije par godina nije moglo ni zamisliti da neko ovom hohstapleru na ovaj nacin, javno i direktno stavi doznanja da nije ovdje sam i da nece raditi sta pozeli. Danas se i to pocelo desavati. Kako ce se zavrsiti - to je do SDP-a i nacina na koji ce amortizovati ovu tarapanu... Od Emira vrlo lako mogu napraviti gubitnika, ali i mucenika, cijim imenom ce mahati kada god posegnu za pricom o gradjanskoj opciji, a takvih prica i pitanja je sve vise, pa ce biti prilike koliko hocete.

Sve je do SDP-a i nacina na koji ce, ili nece iskoristiti ovaj seljakluk koji nam je Koke priredio, ne do njega i njegovih Glupih Bukovica.

Sto se tice Koketa, on djeluje instinktivno, u grcu... koprca se i pokusava da prezivi - naviklo se na gojenje i zivljenje na tudjoj grbaci, pa se malo prepao... Sam nacin na koji se obratio vjernicima, a i drugoj strani, pokazao je strah. Ona pjena na uztima nije moc, nisu muda, jer ja znam da on muda nema, sto je dokazao mnogo puta. To je jednostavan i ocekivan odbrambeni mehanizam, a zna se i od cega.
A da ne govorim kakva ce to sramota biti kada se vjeronauka skine sa prosjeka, pa kada sazna koliko je djaka zaista zainteresovano za istu. Lagano...

Reis je napravio veliku gresku izmislivsi to famozno sarajevsko ljeto... Moglo bi se desi kada se najmanje nada.
Palestinac1

#945 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
Palestinac1 wrote:
Pa ja mislim da niko ovdje ne jadikuje zbog Emira. Ta nismo mahniti da ne znamo da će naći novi posao. Mislim da većina ljudi, ja barem jesam, jadikuje zbog toga što se pokazalo (opet) da postoje neki koji mogu sve, a ti im ništa ne možeš. Čak i kad diskriminaciju propagiraju.
A ko su ti "neki koji mogu sve" a ti im ništa ne možeš?
Kako ti i ostali ne vidite da je vjernika povrijedilo to da pored svih silnih očitih problema u obrazovanju ti krećeš od vjeronauke i to na koji način, ultimatumom. Poslije si za dijalog. Poslije, kada nisi nikoga ništa pitao. Što mu je to trebalo, jednostavno?
kojeime

#946 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 21/05/2011 00:38, edited 2 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#947 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Palestinac1 wrote:
Znas zasto jadikujem?

Jer je reis uspio napraviti takvu pometnju, nalupati se takvih gluposti, a sve samo zbog ocjene. Nije bilo govora o ukidanju predmeta, dakle sve prenapuhano, propaganda je licila na srpsku ratnu propagandu. Prijetili su Emiru, igrali se srebrenickim zrtvama samo zbog petica..

S druge strane, SDP koji obecava promjene, borbu s nacionalistima, multietnicno drustvo, na prvoj ozbiljnijoj prepreci je izdao svog covjeka i pokorio se reisu.

I sta da ocekujem dalje? Da reis naredi da se pokrijemo? I da SDP to podrzi? neka se onda SDP izjasni kao bosnjacka stranka i zdravo.
JBT

#948 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

Palestinac1 wrote:

Prijatelju, nece ovo st(r)anje kod nas nikakve konsultacije promjeniti. Emir je pokazao svoje ljudske kvalitete, ali nije problem sto on vise nece biti ministar, nego sto polako shvatamo u kakvom smo blatu i da se normalnim nacinima tj. demokratskim procesima iz toga ne mozemo izvuci. Ja ovo dozivljavam kao prelomnu tacku. Mnoge su iluzije spaljene Emirovom ostavkom i mislim da covjek koji veceras ima najvise razloga za slavlje sjedi u zatvorskoj jedinici u Haag-u. Izgleda da njegova borba nije bila uzaludna. Ipak ce njegov projekat podjele Bih proci.
Nisam pesimista po prirodi, vjerujem da sam realni oprimista, ali je ovo zestok udarac svemu onome demokratskom sto nas je trebalo odvesti u Europu kao cjelovitu i suverenu BiH.
Mozda ti to veceras ne kontas. ali doci ce vrijeme kada ces se ovoga sjetiti, sto mene nikako ne cini sretnim.
Last edited by JBT on 21/05/2011 00:28, edited 1 time in total.
Palestinac1

#949 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Chisum wrote:Ne znam kako ste tako naglo proklizali :D Sto se ckepi? :-D Pa ljudi se bore godinama da ostvare ono o cemu se sanja.

Ljudi, ovo je pocetak necega...
Shvatite da se prije par godina nije moglo ni zamisliti da neko ovom hohstapleru na ovaj nacin, javno i direktno stavi doznanja da nije ovdje sam i da nece raditi sta pozeli. Danas se i to pocelo desavati. Kako ce se zavrsiti - to je do SDP-a i nacina na koji ce amortizovati ovu tarapanu... Od Emira vrlo lako mogu napraviti gubitnika, ali i mucenika, cijim imenom ce mahati kada god posegnu za pricom o gradjanskoj opciji, a takvih prica i pitanja je sve vise, pa ce biti prilike koliko hocete.

Sve je do SDP-a i nacina na koji ce, ili nece iskoristiti ovaj seljakluk koji nam je Koke priredio, ne do njega i njegovih Glupih Bukovica.

Sto se tice Koketa, on djeluje instinktivno, u grcu... koprca se i pokusava da prezivi - naviklo se na gojenje i zivljenje na tudjoj grbaci, pa se malo prepao... Sam nacin na koji se obratio vjernicima, a i drugoj strani, pokazao je strah. Ona pjena na uztima nije moc, nisu muda, jer ja znam da on muda nema, sto je dokazao mnogo puta. To je jednostavan i ocekivan odbrambeni mehanizam, a zna se i od cega.
A da ne govorim kakva ce to sramota biti kada se vjeronauka skine sa prosjeka, pa kada sazna koliko je djaka zaista zainteresovano za istu. Lagano...

Reis je napravio veliku gresku izmislivsi to famozno sarajevsko ljeto... Moglo bi se desi kada se najmanje nada.
Eto, sad se i legende počinju štancati. Poraz pretvaramo u pobjedu. A tako smo naučili da se smijemo onima kojima je to ugravirano u svakonevnoj praksi.
Ponovo

#950 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ponovo »

-LIBERO- wrote:Kako imam neki gorak okus u ustima. Tako mi djeluje da su se ipak svi,ili barem velika vecina,distancirali od Emira. A i krivo mi je sto nije bio veci front podrske,barem od onih stranaka, organizacija, nezavisnih intelektualaca.. .koji stoje iza njegovih stavova.
Emir, SDP, i vi forumasi(gradjani) ste pobijedili! Imali za cilj da ukinete diskriminaciju djece koja ne pohadjaju vjeronauku, i to ste postigli. Na danasnjoj skupstini KS-a je donesena odluka da se od sledece skolske godine uvede alternativni predmet za ostalu djecu, tako da sva djeca imaju jednak broj ocjena i jednake sanse pri upisu u druge/vise skole.

Dakle, postigli ste svoj cilj i ukinuli ste diskriminaciju. U cemu je sada problem?

...ili je po srijedi bilo nesto drugo...?
Locked