Sad si mi dirnuo u struku... Uvođenje reda u haotični sistem, moja omiljena temaJoseMujica wrote:ma ljudi nije niko ovdje pobjedio nego je Sarajevo izgubilo.
Izgubila se inercija za bilo kakav pokušaj uvođenja reda u kaotični sustav....nećete nakon ovoga vidjeti više niti jednog ministra reformatora
Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- nellington
#851 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
-
Nera_22
#852 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa eno u tuzli imaju alternativni predmet pa niko na njega ne ide jer je tezi deset puta nego vjeronauka. jos profesori vecinom izfrustrirani pa i obaraju djecu iz tog izbornog predmeta. Kako bolan ne ulazi pa citas li ti. "Ministarstvo će do početka iduće školske godine definirati listu i nastavni plan i program alternativnog/ih predmeta u osnovnom i srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo; " ovo je jako los potez SDP-a a pogotovo ministra da tako naglo donese tu odluku. umjesto da je reko od slijedece godine se ne racuna puno malnje bi se prasine diglo. ovako je zbog jedne godine zacementiro vjeronauku u skolama za navjekjefferson wrote:Kako ti znas da ce vecina djece ici?Nera_22 wrote:Ovo je cista pobjeda Cerica. On je trazio da ne dira niko u vjeronauku i poslusali su ga. Vjeronauka i dalje ostaje sasvim regularan predmet u skoli. I dalje ce vecina djece ici na vjeronauku jer njihovi roditelji tako zele. Da su usvojili ovo da ne ulazi u prosjek ocjena to bi onda bio prvi korak ka ukidanju vjeronauke jer nebi vise imala status regularnog predmeta. sad sa uvodjenjen ovoga alternativnog predmeta zacementirana je vjeronauka u skolama zauvijek.
Drugo, zar od 2011/12 se ne racuna u prosjek, bar tako odluka kaze?
A to sto je ceric pobjedio? Blago nama a pogotovo djeci!
- amrica
#853 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
plain vanilla wrote:Trebamo reisa u Predsjednistvo umjesto Bakira, ionako je Zukorlic rekao da je Bakir nelegitiman
a zukorlic da bude reis saraj-sandzaka
-
jefferson
#854 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Sorry, moja greska. Pobrkao loncice.Nera_22 wrote:Pa eno u tuzli imaju alternativni predmet pa niko na njega ne ide jer je tezi deset puta nego vjeronauka. jos profesori vecinom izfrustrirani pa i obaraju djecu iz tog izbornog predmeta. Kako bolan ne ulazi pa citas li ti. "Ministarstvo će do početka iduće školske godine definirati listu i nastavni plan i program alternativnog/ih predmeta u osnovnom i srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo; " ovo je jako los potez SDP-a a pogotovo ministra da tako naglo donese tu odluku. umjesto da je reko od slijedece godine se ne racuna puno malnje bi se prasine diglo. ovako je zbog jedne godine zacementiro vjeronauku u skolama za navjekjefferson wrote:Kako ti znas da ce vecina djece ici?Nera_22 wrote:Ovo je cista pobjeda Cerica. On je trazio da ne dira niko u vjeronauku i poslusali su ga. Vjeronauka i dalje ostaje sasvim regularan predmet u skoli. I dalje ce vecina djece ici na vjeronauku jer njihovi roditelji tako zele. Da su usvojili ovo da ne ulazi u prosjek ocjena to bi onda bio prvi korak ka ukidanju vjeronauke jer nebi vise imala status regularnog predmeta. sad sa uvodjenjen ovoga alternativnog predmeta zacementirana je vjeronauka u skolama zauvijek.
Drugo, zar od 2011/12 se ne racuna u prosjek, bar tako odluka kaze?
A to sto je ceric pobjedio? Blago nama a pogotovo djeci!
Pa ovo ima i pozitivan efekat.
Taman kad pomislim da se mozda vratim u BiH, pojavi se neko kao Reis koji mi bilo kakvu zelju za povratkom ubije.
To ja onako, s licnog gledista!
- Felis
#855 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
amrica wrote:plain vanilla wrote:Trebamo reisa u Predsjednistvo umjesto Bakira, ionako je Zukorlic rekao da je Bakir nelegitiman
a zukorlic da bude reis saraj-sandzaka![]()
OT - Reis ovaj sad, Cericko, treba da bude poglavar nekakve evropske IZ... uveliko evropljani hoce neku glavnu instituciju muslimana za Evropu. Mucka se fino...
-
palermo
#856 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ma ja mislim da je ovdje sama odluka najmanje bitna, nisam ja uopšte siguran da je ona u ovom trenutku bila i politička mudra i da nije ishitrena, i da ovdje nema ministrove nezrelosti i tako dalje. Ali poruka koju nam je Cerić poslao, i koju nam ponavljaju njegovi vazali, ali što je najgore i neki od tzv. običnih vjernika je strašna, ako nije po mome (našem) budite spremni na sve. Ko zna šta li je sutra na redu.....ultima_palabra wrote: Ja ne bih poredio jednu manje-više nebitnu, istina ishitrenu odluku sa srednjovjekovnim reakcijama koje je izazvala. Da nije reis taj koji jeste, reakcija bi se svela na par članaka u Saffu i Glasu Koncila
-
michio
#857 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Politika podrazumijeva prije kompromis nego konsenzus i ministar je to morao znati ali po bosanski i on je pravi galamdzija gdje sve mora biti po njegovom.
Nije mu to kolumna : "ja bi to 'vako"
Nije mu to kolumna : "ja bi to 'vako"
- BiH-x
#858 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slave
Nikada necu kapirati tu bolesnu bosnjacku potrebu da pljuju po sebi samima...
- ultima_palabra
#859 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Jbg, zapitaš se o prioritetimapalermo wrote:Ma ja mislim da je ovdje sama odluka najmanje bitna, nisam ja uopšte siguran da je ona u ovom trenutku bila i politička mudra i da nije ishitrena, i da ovdje nema ministrove nezrelosti i tako dalje. Ali poruka koju nam je Cerić poslao, i koju nam ponavljaju njegovi vazali, ali što je najgore i neki od tzv. običnih vjernika je strašna, ako nije po mome (našem) budite spremni na sve. Ko zna šta li je sutra na redu.....ultima_palabra wrote: Ja ne bih poredio jednu manje-više nebitnu, istina ishitrenu odluku sa srednjovjekovnim reakcijama koje je izazvala. Da nije reis taj koji jeste, reakcija bi se svela na par članaka u Saffu i Glasu Koncila
- amrica
#860 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Felis wrote:[
OT - Reis ovaj sad, Cericko, treba da bude poglavar nekakve evropske IZ... uveliko evropljani hoce neku glavnu instituciju muslimana za Evropu. Mucka se fino...
jos malo off, sorry
to se dugo suska, trebala je nova dzamija (megalomansko zdanje) u Ljubljani da bude cericevo sjediste, ali to su cifre boli glava
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#861 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
nema tu bolesnih potreba nego je to reakcija da ne bih postali baš kao Dodikova Šumska okolo kole pa na mala vrataBiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slave![]()
- Za i Protiv
#862 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Drug u RS nema vjeronauke u srednjim skolama. Imaju kulturu religije i predaju je sociolozi. A krstovi su davno izbaceni iz skola. Zivim u RS, a radim u FBiH kao profesor i mogu ti reci da su dalje od nas dogurali....BiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slave![]()
-
palermo
#863 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa nema ovdje pljuvanja po sebi. Ja sam spreman da ratujem protiv Dodika, jer ovu zemlju uništava, krši ljudska prava, provodi diktaturu, uništava budućnost mog djeteta.....i sad ti meni postireš primjer Dodika i njegove RS. Zbog čega....da bi ga slijedio...da bi bio isti kao on , koja je poenta onog što si napisao.......jel misliš da ja ne znam kako je u RS-u ili u zapadnoj hercegovini. Baš zato što znam kako je tamo, ja bih da ondje gdje počinje i završava Bosna i Hercegovina bude drugačije, bolje, humanije, pravednije.BiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slaveNikada necu kapirati tu bolesnu bosnjacku potrebu da pljuju po sebi samima...
- JoseMujica
#864 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
evo nešto što sam napisao na jednoj drugoj temi...za razmišljanje za sve nas koji smo preživili rat ovdje a preživljavamo i mir:
U svakom nacionalizmu dešava se romantizacija povijesti, a u slučaju Bošnjačkog nacionalnog narativa, islamizacija svega pa i ove nedavne prošlosti, kojoj smo bili i još smo živi svjedoci. I to precizno na idejama "Islamske dekleracije". Nekad kad pročitam šta ljudi napišu o nekim događajima, gdje sam bio, samo se sjetim Ramba sa onim: Đe sam bio šta sam radio i kako sam se na sopstveni kurac nasadio!? Tako ti je moja mila mome kad hoš da budeš svoj na svome...
jedan od primjera je npr. dešavanja ispred skupštine 92, oni antiratni protesti....ako primjetite vrlo malo se o tome priča u javnosti, malo ima slika u medijima isto kao da se taj posljednji krik, građanske i antiratne BiH sakriva od ljudi. A početak kraja, ubistvo Olge i Suade, je brižljivo reducirano samo na ime Suada. Hebiga ja se nikad neću pomirit sa tim kao čovjek, ni racionalno ni emocianalno, nisam tako odgojen
http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25122.shtml
ili ovo iz 2008.
ili 2011.
sad razumijem da biciklijadu i stipednije daje univerzitet i da je Suada bila studentica, ali Olge niđe na mapi
i kao Sarajliju stid me je toga
zar je došlo vrijeme da se stidimo Olge?
U svakom nacionalizmu dešava se romantizacija povijesti, a u slučaju Bošnjačkog nacionalnog narativa, islamizacija svega pa i ove nedavne prošlosti, kojoj smo bili i još smo živi svjedoci. I to precizno na idejama "Islamske dekleracije". Nekad kad pročitam šta ljudi napišu o nekim događajima, gdje sam bio, samo se sjetim Ramba sa onim: Đe sam bio šta sam radio i kako sam se na sopstveni kurac nasadio!? Tako ti je moja mila mome kad hoš da budeš svoj na svome...
jedan od primjera je npr. dešavanja ispred skupštine 92, oni antiratni protesti....ako primjetite vrlo malo se o tome priča u javnosti, malo ima slika u medijima isto kao da se taj posljednji krik, građanske i antiratne BiH sakriva od ljudi. A početak kraja, ubistvo Olge i Suade, je brižljivo reducirano samo na ime Suada. Hebiga ja se nikad neću pomirit sa tim kao čovjek, ni racionalno ni emocianalno, nisam tako odgojen
http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25122.shtml
Peti je april 1992. Jutro. Grad Sarajevo. Fahira Hadžiosmanović, Sarajka kod koje žive dvije sestre Dubrovčanke iz familije Dilberović, jednu od njih - Suadu, studenticu pete godine Medicinskog fakulteta, pokušava odgovoriti od odlaska na "mirne demonstracije". Suada samo odmahne rukom, nasmiješi se i kaže: "Idem braniti svoje Sarajevo", i izlazi iz kuće.
Pred zgradom Skupštine RBiH već se okupilo na hiljade građana, među njima je najviše mladih. Službenici u Skupštini tiskaju se po prozorima i gledaju šarenu rijeku ljudi. Dolje su zastave, Titove slike, transparenti "Mi smo za mir".
Olga Sučić, 34-godišnja službenica Skupštine, zaposlena u daktilobirou, neće da demonstracije gleda tek kroz prozor. Iako je radni dan, izlazi iz kancelarije. Na stolu ostavlja tašnu i kaže kolegama da će se brzo vratiti. Utapa se u masu koja viče: "Ovo je Sarajevo, mi smo za mir!"
Jutro se polako pretvara u podne i Most Vrbanja već podrhtava pod težinom ljudi. S njegove lijeve strane, demonstranti to već znaju, nalaze se oni što hoće rat. "Nevidljivom neprijatelju" svjetina šalje poruke mira.
Novinari su se razmiljeli po mostu. Trče, a kamere im poskakuju na ramenima. Jedan reporter prilazi Olgi Sučić i pita je: "Zašto ste tu?" "Ja sam majka dvoje djece i branit ću ovaj grad", odgovara Olga u kameru i kreće dalje sa demonstrantima.
Nekoliko minuta nakon toga, čuju se pucnji. Dolaze iz pravca Jevrejskog groblja. I završavaju u masi demonstranata na mostu. Vrisak, panika, bježanje… Na pločniku leže dva tijela. Oba ženska. Suada Dilberović u samrtničkom hropcu pita: "Zar je ovo Sarajevo?", i izdiše. Olga Sučić ne pita ništa. Na putu do bolnice i ona umire.
Večer 5. aprila. Novine, TV i radiostanice izvještavaju o demonstracijama i svaka kao glavnu vijest ističe da je na Vrbanji pala PRVA žrtva - Suada Dilberović. Olgu Sučić niko ne spominje. Isto prenose i strani mediji.
Osmi april 1992. Suadu i Olgu sahranjuju na groblju Bare. To je posljednji mirnodopski ukop na tom groblju. Stotine građana i desetine novinara i TV kamera prate sahranu Suade Dilberović. Nad rakom pripremljenom za Olgu Sučić samo su njeni najbliži.
Šesti april 1996. Prva poratna godina. Vrbanja most preimenovan je u Most Suade Dilberović. Na mostu su se okupili mnogobrojni građani i rodbina rahmetli Suade. Dvojica muškaraca skidaju crveno platno sa ograde mosta i ispod njega se pojavljuje granitna ploča sa Suadinim imenom i stihom: "Kap moje krvi poteče i Bosna ne presuši."
Između Skenderije i Mosta Suade Dilberović, u jednoj uskoj uličici, raste djevojčica Nora. Ona je, kada je Olga Sučić ostavila tašnu u kancelariji i izašla na demonstracije, imala tek dvije godine. Sada joj je sedam. Pošla je u školu. Pitaju je za mamu. "Kazali su mi da je mama poginula na mostu - onom dolje", odgovara Nora. Dočekuje je muk.
Kod kuće, baka i tata, ponovo joj pričaju o mami i mostu. Djevojčica trči, trči… Evo je na mostu. Vidi cvijeće i ploču. Približava se, a malo srce hoće da joj iskoči. Zastaje i čita. Potom trči natrag, trči i plače. Utrčava u kuću i govori ocu: "Svi mi lažete, moja mama nije poginula na mostu. Tamo je ime samo neke tete Suade. Gdje je moja mama?"
Otac (Goran Trifković) zna da u TV BiH postoje snimci kad Norina majka govori da ide braniti grad, ali i oni kada Olga pored Suade leži u lokvi krvi. On zna i da ne može ništa uraditi da se ti snimci nađu.
Godina je 1999. Bliži se proljeće i sedma godišnjica od pogibije Olge i Suade. Novinarka Oslobođenja Edina Kamenica i bivši suprug Olge Sučić obijaju pragove institucija Kantona i traže da se na ploču doda i Olgino ime. Idu u Kantonalnu komisiju za obilježavanje historijskih događaja, oni ih šalju u Zavod za izgradnju grada, a ovi u Zavod za zaštitu kulturnog nasljeđa, spominju budžet, spominju kako je prva ploča koštala nekoliko stotina maraka, da se nova mora osmisliti, napraviti, platiti…
Treći decembar 1999. Službene novine Kantona Sarajevo, na stranici 742, objavljuju: "Na lokalitetu Most Vrbanja, područje Općine Centar, podići će se spomen-ploča Suadi Dilberović i Olgi Sučić, koje su petog aprila 1992. godine ubijene od strane paravojnih formacija SDS-a…"
Šesti april 2001. Na nekadašnjem Mostu Vrbanja promijenjena je ploča. Ponovo se okupio svijet, prijatelji i rodbina Suade Dilberović i Olge Sučić. Među prisutnima je i mala Nora. Sada joj je već 11 godina. Crvena plahta polako klizi i ispod nje se pomalja nova ploča. Na njoj su uklesana zlatnim slovima oba imena: Suada Dilberović i Olga Sučić. I stih: "Kap moje krvi poteče, i Bosna ne presuši."
ili ovo iz 2008.
Kulturno-sportska manifestacija „Biciklijada - Memorijal Suada Dilberović"
ili 2011.
Dodijeljene 222 stipendije iz Fonda "Suada Dilberović"
sad razumijem da biciklijadu i stipednije daje univerzitet i da je Suada bila studentica, ali Olge niđe na mapi
Last edited by JoseMujica on 20/05/2011 21:06, edited 2 times in total.
- kamen spoticanja
#865 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ja sam nadam da se ovo konacno zavrsilo...jer je nevjerovatna kolicina mrznje isplivala s obe strane
koliko je dubok jaz izmedju dvije polovine iste jabuke pokazala je jedna,realno realno sasvim bezazlena, odluka(naravno bezazlenost se gubi onda kad u igru upadne i boljsevicki pedigre koji ima stranka ministra u ostavci)...
i koliko je opasan ovakav presedan rusenja demokratski izabranog ministra(kakav je da je,pobjedio je na izborima i rusit se smio samo,ponovo na izborima)...mustafa ceric je definitivno spreman za penziju(ovo najmanje)...nevjerovatno...
i sama potreba ministra u ostavci da se na ovaj nacin u ovakvom ambijentu igra s ovakvim stvarima kao da su zivotno krucijalne i kao da ne zna da javno mjenje ne cine samo nosara i ekipa sa saxa
...hajd sto je svojoj partiji zakucao autogol pod precku,nego sto je bio u 100% prilici da svoju partiju vrati u postizborne procente kao onomad kad je mutavi alija behmen borce poredio s cetnicima...i samo se treba zahvaliti onome iz partije ko ga je na koncu pritisnuo a i sda kadru koja je sutila i iza kulisa prijetila raskidom koalicije...da je tihi ili bakir izasao u javnost sa javnom osudom ili cak raskidom koalicije,sdp bi opet bio debela opozicija,odmah iza fahre radoncica...
i dzaba bi bio sav dosadasnji dobar posao oko majorizacije
,par dobrih poteza na ekonmskom planu,sjajno pariranje dodiku na njegovu balvan politiku...sve bi to otislo u vjetar...i nikako mi nije jasno,zasto centrala pomenute partije ne zeli da uci na vlastitim greskama i ne shvati da se u neke stvari ne dira...ili bar sto ne pitaju hamdiju lipovacu kako treba da se prema nekim stvarima odnose...
a sad malo forumasi...jaraneeeee koliko kolicina ksenofobije,sovinizma,ciste,koncentrovane mrznje...da ne povjerujes...
jedan bi zabranio islam...jedan bi zabranio dzamije...jedan dozvoljava klanjanje samo kuci i pomogucnosti ne izlazenje iz kuce...
s druge strane jedni prizivaju revoluciju,mrtve glave na ulicama sarajeva,zbog ocjene iz fakultativnog predmeta...povlace mubaraka,glade testise i izborne apetite fahre radoncica...
a iste jabuke dvije polovice
i sad me samo zanima kome je ovo najvise trebalo...jer vrijeme ce pokazat da nije trebalo ni jednim ni drugim i da ce zbog ovoga opet nahebati ta ista jabuka sa svim svojim polovicama...
zabavili su nas o sebi...a to mi se ne svidja...nikako
ja sam govorio...howgh
koliko je dubok jaz izmedju dvije polovine iste jabuke pokazala je jedna,realno realno sasvim bezazlena, odluka(naravno bezazlenost se gubi onda kad u igru upadne i boljsevicki pedigre koji ima stranka ministra u ostavci)...
i koliko je opasan ovakav presedan rusenja demokratski izabranog ministra(kakav je da je,pobjedio je na izborima i rusit se smio samo,ponovo na izborima)...mustafa ceric je definitivno spreman za penziju(ovo najmanje)...nevjerovatno...
i sama potreba ministra u ostavci da se na ovaj nacin u ovakvom ambijentu igra s ovakvim stvarima kao da su zivotno krucijalne i kao da ne zna da javno mjenje ne cine samo nosara i ekipa sa saxa
i dzaba bi bio sav dosadasnji dobar posao oko majorizacije
a sad malo forumasi...jaraneeeee koliko kolicina ksenofobije,sovinizma,ciste,koncentrovane mrznje...da ne povjerujes...
jedan bi zabranio islam...jedan bi zabranio dzamije...jedan dozvoljava klanjanje samo kuci i pomogucnosti ne izlazenje iz kuce...
s druge strane jedni prizivaju revoluciju,mrtve glave na ulicama sarajeva,zbog ocjene iz fakultativnog predmeta...povlace mubaraka,glade testise i izborne apetite fahre radoncica...
a iste jabuke dvije polovice
i sad me samo zanima kome je ovo najvise trebalo...jer vrijeme ce pokazat da nije trebalo ni jednim ni drugim i da ce zbog ovoga opet nahebati ta ista jabuka sa svim svojim polovicama...
zabavili su nas o sebi...a to mi se ne svidja...nikako
ja sam govorio...howgh
Last edited by kamen spoticanja on 20/05/2011 21:07, edited 1 time in total.
-
Wind
#866 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
E da hoce vise poceti to sarajevsko ljeto....oduzila se ova zima, nikako da ugrije.... 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#867 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Jesi li procitao komentare gdje se onima koji se ne slazu s ovim preporucuje da isele iz Sarajeva? Da biraju izmedju Banjaluke i Zagreba?BiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slave![]()
- Corto Maltese
#868 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Na žalostNera_22 wrote:Ovo je cista pobjeda Cerica. On je trazio da ne dira niko u vjeronauku i poslusali su ga. Vjeronauka i dalje ostaje sasvim regularan predmet u skoli. I dalje ce vecina djece ici na vjeronauku jer njihovi roditelji tako zele. Da su usvojili ovo da ne ulazi u prosjek ocjena to bi onda bio prvi korak ka ukidanju vjeronauke jer nebi vise imala status regularnog predmeta. sad sa uvodjenjen ovoga alternativnog predmeta zacementirana je vjeronauka u skolama zauvijek.
Usput, treba biti viši nivo bekana pa stvoriti situaciju u kojoj te Mustafa Cerić može pobjediti. Još od prošlih izbora za reisa on na domaćem terenu nikog nije pobijedio. Olešio ga Tihi dok je sokolio Bakira. Pa ga taj isti Bakir oder'o kad je preselio na Šćepinu klupu. Pa ga Softić razvalio dok je sekundiro Bičakčiću... Ali ovako nabačenu loptu ni Mustafa nije mog'o mašit.
-
popajic
#869 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Apsolutno tacno...na zalost !palermo wrote:Istina, i pitat će se gdje je moral, pravda, jednakost za sve i tako slične ublehe. Žalosno je da onda kad smo diskriminirani osjećamo potrebu da branimo univerzalne vrijednosti, a onda kada smo bogami mi oni koji tlače, e onda diskriminacija ima drugo ime, zove se demokratsko pravo većine.pemanapemani wrote:Sutra, kada se budu spominjale dvije škole pod jednim krovom, križevi u učionicama, krsne slave..., ovi što danas likuju će bacati virtuelno drvlje i kamenje na zle secesioniste, fašiste i protivnike multietničkog društva. Isto kao kuća, država se gradi od temelja. Temelj BiH je glavni grad u kome svaki pojedinac mora (nema treba, nego mora) imati zajamčena sva ljudska prava.
Stvarno, čemu izbori kada popovi i hodže mogu raditi šta oni hoće. Ako ne bude po njihovom imat ćemo nerede.
-
bosnovizija
#870 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Objavljeno 20.05.2011. u 19:59
KOLUMNA
Oštar start
Edin, Saša i Nemanja: Vjeronauke pod zastavom BiH!
Vjerujte li u Boga, državu, ljude koji vas okružuju? Konkretno, da li ste vjernici? Pitanja su koja vas neće nahraniti, riješiti vaše egzistencije. Međutim, postala su predmet politikantstva, pa su proteklih dana skrenuli pažnju sa fantastične stvari koja se desila ovoj državi.
Piše: Bakir Tiro
Vjera u školskim klupama. Što se mene tiče da, ali sa isključivim poštivanjem drugih na njihova tzv. "alternativna prava". Ma, ko mene šta pita o tome?!
Sportistima ne mogu prodati govor mržnje
Naravno, niko. Ipak, ostati ravnodušan na govor mržnje moćnika, hodža, popova i njihovih "ćata" nisam mogao.
Oni prijete i damama, dok bi nekoga i fetvom indirektno "isključili" iz vjere. "Ćate" huškaju narod i pišu kako neistomišljenicima ne treba ni dženazu klanjati. Baš pametno i vjerski!
Direktno i indirektno u cijeloj monstruoznoj priči podržavaju ih i popovi. Nema šta, jedinstvena Bosna i Hercegovina!
Eh, evo nas na pravom putu. Vjerujete li u jedinstvenu i normalnu Bosnu i Hercegovinu? Ja više no ikada. Ne zbog interesnog jedinstva hodža i popova, već radi izvanrednih sportista i ljudi ove zemlje.
U našim reprezentacijama odavno vlada duh jedinstva. Sportisti nisu, ne mogu i nikada neće pasti na svakodnevnu šljam retoriku huškača koji na taj način "plivaju" u ovom jadnom društvu, odnosno dobro zarađuju od zanimanja "zavađanje naroda". Svako ko je jednom došao na stadion i u dvoranu kada igra reprezentacija Bosne i Hercegovine doživio je istinski preporod. Dušu i tijelo ispunio je neprocjenjivim bogatstvom i moći suživota, jedinstva, tolerancije, patriotske niti koja funkcioniše po principu istinske vjere. Voljeti vlastitu vjeru, poštovati tuđu, na terenu i tribinama boriti se jedni za druge, a sve sa jednim ciljem. Ciljem, zajedničke pobjede krvlju natopljene i voljene zemlje.
Vjera u Boga, svoju državu i ljude
A, sada spektakl. Edin Džeko, idol mnogih Bosanaca i Hercegovaca u Engleskoj je nepunih pola godine, a već je uzeo jedan trofej. Postao je pobjednik FA Cupa. Zlobnici će reći nije igrao u finalu. Odgovorit ćemo im, ako su zaboravili, a ko je dao golove koji su u ranijoj fazi takmičenja trasirali put Manchester Cityja ka peharu. I kada su građani podigli pehar cijeli svijet pričao je o Bosni i Hercegovini. Ogrnut zastavom žuto-plave boje sa zvjezdicama Džeko je slavio sa saigračima. Slika je obišla planetu. Sarajlija je britanskim novinarima na našem jeziku govorio: "Mačester je šampion". Bravo Edine majstore!
Saša Papac, fudbalski genijalac iz Mostara i protekle sezone briljirao je na Ostrvu. Sa Glasgow Rangersom opet je osvojio titulu prvaka Škotske. I on je osvajanje trofeja proslavljao sa zastavom Bosne i Hercegovine u rukama i oko vrata. Bravo Sale majstore!
Da je zastava Bosne i Hercegovine sve više u modi na cijelom teritoriju države, koja polako, možda sporo, ali sigurno postaje pravna i normalna, dokaz je i događaj sa Svjetskog prvenstva u kuglanju. Nemanja Galić, mladi reprezentativac BiH iz Bosanske Gradiške/Gradiške u super jakoj konkurenciji, na opće iznenađenje mnogih u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch – Zetra", prigrlio je bronzanu medalju. Na proglašenje pobjednika krenuo je, a kako bi drugo, u zagrljaju svojih prijatelja iz reprezentacije, ali i zagrljen zastavom svoje Bosne i Hercegovine. Bravo Nemanja majstore!
Primjeri Edina, Saše i Nemanje vjera su u Boga, svoju državu, ljude u njoj i naše zajedničko bolje sutra.
To su vjeronauke pod zastavom Bosne i Hercegovine!
Izvor: Sarajevo-x,com
KOLUMNA
Oštar start
Edin, Saša i Nemanja: Vjeronauke pod zastavom BiH!
Vjerujte li u Boga, državu, ljude koji vas okružuju? Konkretno, da li ste vjernici? Pitanja su koja vas neće nahraniti, riješiti vaše egzistencije. Međutim, postala su predmet politikantstva, pa su proteklih dana skrenuli pažnju sa fantastične stvari koja se desila ovoj državi.
Piše: Bakir Tiro
Vjera u školskim klupama. Što se mene tiče da, ali sa isključivim poštivanjem drugih na njihova tzv. "alternativna prava". Ma, ko mene šta pita o tome?!
Sportistima ne mogu prodati govor mržnje
Naravno, niko. Ipak, ostati ravnodušan na govor mržnje moćnika, hodža, popova i njihovih "ćata" nisam mogao.
Oni prijete i damama, dok bi nekoga i fetvom indirektno "isključili" iz vjere. "Ćate" huškaju narod i pišu kako neistomišljenicima ne treba ni dženazu klanjati. Baš pametno i vjerski!
Direktno i indirektno u cijeloj monstruoznoj priči podržavaju ih i popovi. Nema šta, jedinstvena Bosna i Hercegovina!
Eh, evo nas na pravom putu. Vjerujete li u jedinstvenu i normalnu Bosnu i Hercegovinu? Ja više no ikada. Ne zbog interesnog jedinstva hodža i popova, već radi izvanrednih sportista i ljudi ove zemlje.
U našim reprezentacijama odavno vlada duh jedinstva. Sportisti nisu, ne mogu i nikada neće pasti na svakodnevnu šljam retoriku huškača koji na taj način "plivaju" u ovom jadnom društvu, odnosno dobro zarađuju od zanimanja "zavađanje naroda". Svako ko je jednom došao na stadion i u dvoranu kada igra reprezentacija Bosne i Hercegovine doživio je istinski preporod. Dušu i tijelo ispunio je neprocjenjivim bogatstvom i moći suživota, jedinstva, tolerancije, patriotske niti koja funkcioniše po principu istinske vjere. Voljeti vlastitu vjeru, poštovati tuđu, na terenu i tribinama boriti se jedni za druge, a sve sa jednim ciljem. Ciljem, zajedničke pobjede krvlju natopljene i voljene zemlje.
Vjera u Boga, svoju državu i ljude
A, sada spektakl. Edin Džeko, idol mnogih Bosanaca i Hercegovaca u Engleskoj je nepunih pola godine, a već je uzeo jedan trofej. Postao je pobjednik FA Cupa. Zlobnici će reći nije igrao u finalu. Odgovorit ćemo im, ako su zaboravili, a ko je dao golove koji su u ranijoj fazi takmičenja trasirali put Manchester Cityja ka peharu. I kada su građani podigli pehar cijeli svijet pričao je o Bosni i Hercegovini. Ogrnut zastavom žuto-plave boje sa zvjezdicama Džeko je slavio sa saigračima. Slika je obišla planetu. Sarajlija je britanskim novinarima na našem jeziku govorio: "Mačester je šampion". Bravo Edine majstore!
Saša Papac, fudbalski genijalac iz Mostara i protekle sezone briljirao je na Ostrvu. Sa Glasgow Rangersom opet je osvojio titulu prvaka Škotske. I on je osvajanje trofeja proslavljao sa zastavom Bosne i Hercegovine u rukama i oko vrata. Bravo Sale majstore!
Da je zastava Bosne i Hercegovine sve više u modi na cijelom teritoriju države, koja polako, možda sporo, ali sigurno postaje pravna i normalna, dokaz je i događaj sa Svjetskog prvenstva u kuglanju. Nemanja Galić, mladi reprezentativac BiH iz Bosanske Gradiške/Gradiške u super jakoj konkurenciji, na opće iznenađenje mnogih u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch – Zetra", prigrlio je bronzanu medalju. Na proglašenje pobjednika krenuo je, a kako bi drugo, u zagrljaju svojih prijatelja iz reprezentacije, ali i zagrljen zastavom svoje Bosne i Hercegovine. Bravo Nemanja majstore!
Primjeri Edina, Saše i Nemanje vjera su u Boga, svoju državu, ljude u njoj i naše zajedničko bolje sutra.
To su vjeronauke pod zastavom Bosne i Hercegovine!
Izvor: Sarajevo-x,com
- Chisum
#871 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
palermo wrote:Pa nema ovdje pljuvanja po sebi. Ja sam spreman da ratujem protiv Dodika, jer ovu zemlju uništava, krši ljudska prava, provodi diktaturu, uništava budućnost mog djeteta.....i sad ti meni postireš primjer Dodika i njegove RS. Zbog čega....da bi ga slijedio...da bi bio isti kao on , koja je poenta onog što si napisao.......jel misliš da ja ne znam kako je u RS-u ili u zapadnoj hercegovini. Baš zato što znam kako je tamo, ja bih da ondje gdje počinje i završava Bosna i Hercegovina bude drugačije, bolje, humanije, pravednije.BiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slaveNikada necu kapirati tu bolesnu bosnjacku potrebu da pljuju po sebi samima...
Vidim, reiZ ima koga da uzme kao primjer, kada hoce da opravda svoja nastojanja i pokaze da je i na drugim mjestima tako kako bi on zelio da bude i ovdje..... Ima npr. Dodikov klerofasisticki kartel...
Odlicno!
Last edited by Chisum on 20/05/2011 21:16, edited 1 time in total.
- Država
#872 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Nemoj, živa bila...plain vanilla wrote:Trebamo reisa u Predsjednistvo umjesto Bakira, ionako je Zukorlic rekao da je Bakir nelegitiman
- BiH-x
#873 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Lazes. Bezobrazno lazes. Rodjak mi pohadja OS Vuk Stefanovic Karadzic u B.Petrovu, i ne samo da ima krst u ucionici, nego ima sama skola krsnu slavuZa i Protiv wrote:Drug u RS nema vjeronauke u srednjim skolama. Imaju kulturu religije i predaju je sociolozi. A krstovi su davno izbaceni iz skola. Zivim u RS, a radim u FBiH kao profesor i mogu ti reci da su dalje od nas dogurali....BiH-x wrote:Citam komentare tipa "Dodik je u pravu, Sarajevo je Teheran" zato sto je vjeronauka jos uvijek regularni predmet u sarajevskim skolama, a u Dodikovoj RS ne samo da ima vjeronauk, nego se postavlja krstove u skolama koje imaju krsne slave![]()
Jesam. I iskreno, ako neki stvarno, ali stvarno misle da je Sarajevo tako gadna i odvratna bliskoistocna kasaba (kao sto se ovdje cesto pise) ne razumijem zasto osjecaju potrebu da ovdje ostane...Jesi li procitao komentare gdje se onima koji se ne slazu s ovim preporucuje da isele iz Sarajeva? Da biraju izmedju Banjaluke i Zagreba?
-
palermo
#874 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Šta god da netko osjeća ili misli, ti nemaš pravo da mu kažeš idi, nemaš čak ni pravo da mu kažeš skloni se u ćošak.BiH-x wrote:[
Jesam. I iskreno, ako neko stvarno, ali stvarno misli da je Sarajevo tako gadna i odvratna bliskoistocna kasaba (kao sto se ovdje cesto pise) ne razumijem zasto osjecaju potrebu da ovdje ostane...
A ako misliš da imaš pravo, onda nemaš pravo da Dodiku bilošta zamjeriš.
- JoseMujica
#875 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
BiH-x
ma čekamo da zvanično postanemo Zapadna Turska (kad Kurdi dobiju državu) jer nam je lakši Ataturkov građanski koncept nego Cerićev teokratski
Last edited by JoseMujica on 20/05/2011 21:21, edited 1 time in total.