Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
ultima_palabra

#601 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ultima_palabra »

Palestinac1 wrote:
ultima_palabra wrote:Onaj hrsuz Šeta opet zakuhava... ionako Tihić ima pik na njega.

BTW, ko su ti ljudi čije tekstove postavljate? Imaju li kakva dostignuća iza sebe, jesu li igdje radili nešto? Obično na forumu možeš pročitati Dežulovića, Kebu, Berića i slične, ko su sad pa ovi :-?
Hm... kakve to veze ima?
Jesul to ovi pomenuti neki nobelovci?
Pa ima veze... za te koje postavljaš su pojedini forumaši izmislili pisanje.
vox-populi

#602 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by vox-populi »

@Palestinac

imas li ti neko svoje misljenje ili bar misljenje Rijaseta? Ili ti je Cera dao Press clipping?
Palestinac1

#603 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Boom71 wrote:
Palestinac1 wrote:@ Havana

Niko nikada nije tvrdio da je Vjeronauka ključ rješenja svih problema u BiH. Druga strana pak tvrdi da je ona srž svih problema u BiH.
@ Palestinac

Nije ni daleko cinjenica o srzi problema...U svakom slucaju,danas kada se gradi i stvara jedna moderna Evropska drzava i to u atmosferi u kojoj je vec 20 godina,ova prica o vjeronauci je prilicno destabilizirajuca prica.

Imas dio BiH,koji se zove RS i u kojoj crkva ima veoma bitnu ulogu.Crkva je u RSovaca najbitnija ustanova,a rezultate te ljubavi izmedju vlasti i crkve imas na svakom pedlju tog entiteta.Znaci vidio sam i znam kako to izgleda.
Ja to svojoj djeci i potomcima nikada nebih mogao uciniti!
To nikakve veze nema sa Islamom. Jesil gdje vidio u školama mjesec i zvijezdu, na brdu, u vladama, u bolnicama? Porediti SPC i Islamsku zajednicu nema smisla. Da se Islamska obilježja forsiraju po državnim institucijama tako kao crkvena u RS-u ili u nekim županijama, prvi bih bio protiv.
Palestinac1

#604 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

ultima_palabra wrote:
Palestinac1 wrote:
ultima_palabra wrote:Onaj hrsuz Šeta opet zakuhava... ionako Tihić ima pik na njega.

BTW, ko su ti ljudi čije tekstove postavljate? Imaju li kakva dostignuća iza sebe, jesu li igdje radili nešto? Obično na forumu možeš pročitati Dežulovića, Kebu, Berića i slične, ko su sad pa ovi :-?
Hm... kakve to veze ima?
Jesul to ovi pomenuti neki nobelovci?
Pa ima veze... za te koje postavljaš su pojedini forumaši izmislili pisanje.
Dobro. Tvoj stav, tvoje mišljenje. Nisu sve tekstoviMuhameda Velića, kojeg lično ne gotivim ni sekunde. Mislim da vas taj argument može ujesti za stražnjicu, ali to do sada nije urodilo plodom.

Većina ovih koji pišu ovamo ne žive od pisanja ili novinarstva.
ultima_palabra

#605 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ultima_palabra »

Palestinac1 wrote:Dobro. Tvoj stav, tvoje mišljenje. Nisu sve tekstoviMuhameda Velića, kojeg lično ne gotivim ni sekunde. Mislim da vas taj argument može ujesti za stražnjicu, ali to do sada nije urodilo plodom.

Pa teško da bi se najeli hljeba od toga...

I šta kaže Velić "iz guzice u glavu" na stranici Rijaseta :-) Još samo fali Fatko Alispahić iz svoje "fekalne faze" :lol: Čudi me da se on ne oglasi...
Palestinac1

#606 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

vox-populi wrote:@Palestinac

imas li ti neko svoje misljenje ili bar misljenje Rijaseta? Ili ti je Cera dao Press clipping?
Imam. Reis je preagresivno reagovao. Očito vrlo emotivno. Moguće da je čak izrekao i par uvreda, ali mislim da su krajnje nenamjerne, imajući u vidu djela, a ne riječi. Ministar je teški ublehaš. Imajući u vidu djela, a ne riječi.
Palestinac1

#607 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

ultima_palabra wrote:
Palestinac1 wrote:Dobro. Tvoj stav, tvoje mišljenje. Nisu sve tekstoviMuhameda Velića, kojeg lično ne gotivim ni sekunde. Mislim da vas taj argument može ujesti za stražnjicu, ali to do sada nije urodilo plodom.

Pa teško da bi se najeli hljeba od toga...

I šta kaže Velić "iz guzice u glavu" na stranici Rijaseta :-) Još samo fali Fatko Alispahić iz svoje "fekalne faze" :lol: Čudi me da se on ne oglasi...
Mene ne interesuju Velić i Alispahić. Pisaca tog nivoa ima i među "socijaldemokratama". Ne interesuju me ni oni.
udrch

#608 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

Kakav nam je ministar i dali je odluka utemeljena govori podatak od maloprije koji sam dobio..
Školama je data instrukcija da ne štampaju svjedočanstva, jer još nije konačno odlučeno..
A on kaže juče da je odlučeno, svejedno što su se prekuče dogovorili da nije odlučeno..
Ovo je diskriminacija pameti..
udrch

#609 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

Palestinac1 wrote:

Imam. Reis je preagresivno reagovao. Očito vrlo emotivno. Moguće da je čak izrekao i par uvreda, ali mislim da su krajnje nenamjerne, imajući u vidu djela, a ne riječi. Ministar je teški ublehaš. Imajući u vidu djela, a ne riječi.
Prijatelju nemaš se ti šta ovim dotičnim gore opravdavati..
Oni su tebe već diskriminirali, jer si uzeo nick Palestinac1..samim tim ti si Hamasovac i radikalan si..nema šanse da možeš recimo biti Fatahovac..d ane govorim da ni slučajno ne možeš biti demokrata Izraelac..
Boom71

#610 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Boom71 »

Palestinac1 wrote:
Boom71 wrote:
Palestinac1 wrote:@ Havana

Niko nikada nije tvrdio da je Vjeronauka ključ rješenja svih problema u BiH. Druga strana pak tvrdi da je ona srž svih problema u BiH.
@ Palestinac

Nije ni daleko cinjenica o srzi problema...U svakom slucaju,danas kada se gradi i stvara jedna moderna Evropska drzava i to u atmosferi u kojoj je vec 20 godina,ova prica o vjeronauci je prilicno destabilizirajuca prica.

Imas dio BiH,koji se zove RS i u kojoj crkva ima veoma bitnu ulogu.Crkva je u RSovaca najbitnija ustanova,a rezultate te ljubavi izmedju vlasti i crkve imas na svakom pedlju tog entiteta.Znaci vidio sam i znam kako to izgleda.
Ja to svojoj djeci i potomcima nikada nebih mogao uciniti!
To nikakve veze nema sa Islamom. Jesil gdje vidio u školama mjesec i zvijezdu, na brdu, u vladama, u bolnicama? Porediti SPC i Islamsku zajednicu nema smisla. Da se Islamska obilježja forsiraju po državnim institucijama tako kao crkvena u RS-u ili u nekim županijama, prvi bih bio protiv.
Ne poredim u tom smislu i hvala Bogu da je tako.Inace,to se i ne moze porediti,nego sistem i zelja da odnosi budu prisni,a uticaj neupitan.
udrch

#611 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

bandini wrote:
Palestinac1 wrote:Vrijedi pročitati, ako smo već ustanovili neku logiku:
Na jednom portalu neki čitalac je iznio ovakav stav po pitanju vjeronauke u školama, (parafraziram): „Vjeronauci nije mjesto u školi, onaj ko želi da se vjerski obrazuje nek' ide NEDJELJOM u crkvu ili džamiju pa nek' tamo uči do mile volje..."

Zašto nedjeljom u džamiju?

Ovdje se zapravo krije istinska diskriminacija, a možemo zamisliti kakvu bi samo halabuku izazvalo ovo pismo da ga uistinu i uputim ministru. Ali kad je bal nek' je maskembal.

Cijenjeni gospodine,

Dirnut Vašim nadasve ljudskim gestom kojim ste spriječili diskriminaciju djece koja ne pohađaju vjeronauku odlučio sam vas zamoliti da nastavite u tom smjeru.

O čemu se zapravo radi. Naime, već duže vrijeme u Sarajevskom kantonu, a moguće i u ostalim dijelovima Federacije provodi se praksa da se kao neradni dani uzimaju samo oni dani koji su sveti Jevrejima i kršćanima, dakle subota i nedjelja. Obzirom da je u Sarajevskom kantonu značajan broj djece koja nisu jevrejske ili kršćanske vjeroispovijesti, a smatraju da bi petkom trebali odlaziti na džumu jer je po njihovoj vjeri džuma farz-ajn (stroga dužnost), mislim da se ne bi trebali diskriminirati time što taj dan bivaju na nastavi.

Da bolje pojasnim, recimo mali Josip ustane u nedjelju, lijepo se obuče, doručkuje, uhvati svog oca za ruku i polako sa njim ode do crkve, na misu, poslije se vrati kući na zajednički obiteljski ručak. Isti je slučaj i sa malim Josifom.

A Jusuf???

Jusuf jednostavno ne može, on ustane u petak, lijepo se obuče i .... mora u školu, šta ćeš... A ukoliko mu nastavnik i dopusti da ode na džumu, onda gubi gradivo te time ne malo bude zakinut, u njegovoj maloj glavi bespotrebno se javlja dilema ostati ili otići, što nije slučaj sa njegovim kolegama druge vjeroispovijesti. Nemojmo djecu dijeliti još u klupama.

Jusuf može samo u subotu i nedjelju na porodični ručak, u petak ne može, ali taj ručak onda gubi svaki smisao. Zamislite kako bi se osjećali kršćani da im je neradni dan petak, a radni nedjelja, ili Jevreji kad bi im šabat bio u petak.

A kako se osjećaju muslimani ... znam da je to apsolutno nebitno, ali pišem čisto iz razloga što znam da ste neprijatelj svih oblika diskriminacije. Vjerujem da ste i sami primijetili preko TV-a da na misama prisustvuje uz svoje roditelje i veliki broj djece, na džumama nažalost nemamo priliku vidjeti njihove vršnjake. Oni su u tom periodu u školi. I tako tokom čitavog školovanja (12 godina) muslimanska djeca nisu u mogućnosti prisustvovati onome čemu žele, osim za raspust. Njihovi vršnjaci za misu ili liturgiju neće biti zakinuti niti jedan jedini put u čitavom životu. Nažalost mnoga muslimanska djeca za vrijeme čitavog djetinjstva ne dožive da sa roditeljem odu na džumu.

Pretpostavljam da ste upoznali tradicionalnu sarajevsku multikulturalnost, iako ste tek odskora Sarajlija, i znate da je multietničnost i multikonfesionalnost u Sarajevu svetinja, a znate da Sarajevo nije tek od Tita već još od Isa-bega. Problemi za Jusufa ovdje, nažalost, ne završavaju.

Kada Jusuf poraste i upiše neki od sarajevskih fakulteta, opet ima problem, opet ima problem sa petkom, naime često ima predavanja u vrijeme džuma-namaza, a vrlo često i ispit. Ne znam ima li Josip ispite ili predavanja nedjeljom u deset, ali nisam nikad vidio gužvu na fakultetima nedjeljom, petkom vjerujte, iz nekih neobjašnjivih razloga, kao da vidim fakultete da rade ili se ipak samo varam. Neću vas opterećivati činjenicom da Jusufa i nakon fakulteta čeka isti problem, opet se mora, ukoliko se zaposli, umiljavati direktoru kao ranije nastavnicima ili profesorima da mu dozvole da ode na džumu.

Ali vi ste ministar obrazovanja pa vratimo se opet tamo gdje smo stali.

Obrazovan ste čovjek pa znate šta su ljudska i dječija prava, vjerujem da su Vam i evropske integracije imperativ, pa ste vjerovatno upoznati sa činjenicom da jevrejska i kršćanska djeca u Evropi imaju pravo na slobodne svoje svete subote i nedjelje, čak im je i vjeronauka u rangu ostalih predmeta. Ako ste bili, recimo u Dubaiju, mogli ste primijetiti da su dani vikenda četvrtak i petak, tako je i u ostatku svijeta, neradni dani su tzv. sveti dani.

Znam koliko ste osjetljivi kada su djeca u pitanju i da nećete čekati nikakve konsultacije sa roditeljima, a pogotovo ne sa vjerskim službama.

Prijedlog za rješenje

Pošto je protekla vlast svih ovih godina liemjerno žmirila na ove očito diskriminacijske postupke, molim vas, a znam da ćete to i učiniti, prekinite ovu nepravdu ODMAH!!!

Pošaljite dopis, odluku, instrukciju ili šta već, školama u Sarajevskom kantonu da već idući petak bude neradni dan. Znam da je ostalo još malo do kraja školske godine, ali pravda je pravda, a diskriminacija je diskriminacija. Možete razmotriti i ovu opciju da petak bude, recimo „izborno-obavezujući" dan ili „fakultativni" ili tek da ne ulazi u raspored časova, s tim da se, ukoliko neko ipak želi da prisustvuje nastavi i taj dan, to treba omogućiti, ali da mu se to nigdje ne bilježi (ovaj zadnji prijedlog mislim da je vama najprihvatljiviji). Ili pak, možemo i u potpunosti ukinuti „svete dane", jer, majka mu stara, ovo nije kršćanska ili jevrejska teokratska država već SEKULARNA. A nećemo valjda biti sekularni samo kada je islam u pitanju. Znam da će i vaša stranka, a Helsinški odbor pogotovo, to podržati jer za njih su sva djeca jednaka i neće dozvoliti da neki budu jednakiji. Sve što barem malo umanjuje diskriminaciju oni će da podrže. Vjerujem da ćete preporučiti i drugim kantonima da slijede primjer Sarajevskog.

Ne bojte se retrogradnih snaga koje će se odmah obrušiti na vas, jer, imajte na umu, ovo nije država za jedne nego za sve, a prvenstveno ZA ČOVJEKA.

Azem Feriz / Rijaset

evo ga jos jedan
mozes li biti ofirniji jarane
Ovo je čisti pamflet..pa vidi smo gdje je objavljen..čim je na rijaset.ba to ne treba ni čitati..
Lakše je reći da je neko klon nego ppročitano prešutiti, jer objektivno nema smisla šta je ovaj sve napisao..
Alfons Kauders

#612 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Za ove sam ja nobelovac.
moj fikus je za njih nobelovac :D
Palestinac1

#613 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Boom71 wrote:
Ne poredim u tom smislu i hvala Bogu da je tako.Inace,to se i ne moze porediti,nego sistem i zelja da odnosi budu prisni,a uticaj neupitan.
Izvini, ali ne razumijem. Možeš li pojasniti šta si želio reći. Kad bi muslimani u BiH isticali svoju vjeru onoliko koliko je vjernici druge dvije religije u BiH ističu, pva država bi ličila na pijacu. Srećom, to nije ni izbliza tako. Muslimani samo traže da se ostave na miru, da se njima ne bavimo kao što se bavimo nekom neobičnom pojavom, da ih se ne poredi sa drugim vjerskim skupinama u ovoj državi.
Palestinac1

#614 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

udrch wrote:
Palestinac1 wrote:

Prijatelju nemaš se ti šta ovim dotičnim gore opravdavati..
Oni su tebe već diskriminirali, jer si uzeo nick Palestinac1..samim tim ti si Hamasovac i radikalan si..nema šanse da možeš recimo biti Fatahovac..d ane govorim da ni slučajno ne možeš biti demokrata Izraelac..
Ma znam i razumijem ja to. Taj trend omalovažavanja Islama je skrenuo pažnju ljudi na Islam. Kad su malo bolje pogledali u Islam, ne samo da su vidjeli da standardni stereotipi nisu tu, nego su ga počeli i primjenjivati. Ali, neka nas i ovakvih i onakvih. Sve je to od Boga.
sarajlija_ba

#615 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

Kulturan i fin pa sad gledaj da se družiš s njim.
Češe se iznad guzice dok prilazi govornici, maše rukama, mikrofon samo što nije slomio.

Poslije poklopi mikrofon skroz...šta će mu, svakako mu je smet'o od početka :lol:
Na 2:05 ne valja mu ni civilni sektor :lol:

Prava slika i prilika "ministra".
Boom71

#616 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Boom71 »

Palestinac1 wrote:
Boom71 wrote:
Izvini, ali ne razumijem. Možeš li pojasniti šta si želio reći. Kad bi muslimani u BiH isticali svoju vjeru onoliko koliko je vjernici druge dvije religije u BiH ističu, pva država bi ličila na pijacu. Srećom, to nije ni izbliza tako. Muslimani samo traže da se ostave na miru, da se njima ne bavimo kao što se bavimo nekom neobičnom pojavom, da ih se ne poredi sa drugim vjerskim skupinama u ovoj državi.
Ja ne poznajem ni jednog ugrozenog muslimana u Sarajevu u smislu njegovih vjerskih sloboda.Nisam to primjetio ni prije rata.Ne sjecam se da smo krili baklavu i tajno isli u podrum da je jedemo,niti bi moj dedo izvodio akcije specijalnih namjera kada bi isao u dzamiju.

Vjerovatno su nam percepcije suprotne,a i zelje u kakvom drustvu treba da zivimo.
Palestinac1

#617 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

sarajlija_ba wrote:Kulturan i fin pa sad gledaj da se družiš s njim.
Češe se iznad guzice dok prilazi govornici, maše rukama, mikrofon samo što nije slomio.

Poslije poklopi mikrofon skroz...šta će mu, svakako mu je smet'o od početka :lol:

Za ovog je moj fikus ministar.
Banksy

#618 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Banksy »

Malo ot, da ne otvaram novu temu, a mislim da je važno,

Postoji li mogućnost da ministar da instrukciju, ili na neki drugi način utiče, na visinu cijena aranžmana koje školarci plaćaju za ekskurzije? Ovih dana djeca u sarajevskim osnovnim školama moraju izdvojiti 600 maraka ako žele da s vršnjacima provedu 7 dana u Italiji.
To je skandalozno, to je nečija mjesečna plaća, to je strašno puno novca i za one kojima je plaća i triput veća. Ogroman broj djece, možda i većina, uopće ne ode na ekskurziju, jer to sebi ne može priuštiti. Djeca su bijesna, roditelji frustrirani što svom djetetu ne mogu obezbijediti novac, a nadležni, škole i pedagozi uopće ne haju.
Zar i to nije diskriminacija, zar to nije sramota, ko je uopće uveo tu modu skupih ekskurzija, ko se uvezao s turističkim agencijama, mora li se baš ići u Italiju (Jadran, Grčka: 200 KM, 7 dana), kako je moguće da na to niko dosad nije reagovao, može li ministar zakonski urediti i tu oblast?
Zar svrha ekskurzije nije druženje i nagrada za uspješno završeno školovanje, zar ovakvo dijeljenje na bogate i siromašne također nije diskriminacija? Može li se nekako iznos limitirati bar na 300 maraka, da što više djece ode na ekskurziju?
itd,
Ako ko vidi ministra, nek priupita, hvala.
cukelo

#619 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

sarajlija_ba wrote:Kulturan i fin pa sad gledaj da se družiš s njim.

koja budaletina. eno sad place po vladi da mu nadju rijesenje da ne ispadne glupan jer ga se odrekla i sdp i vlada. hoda po hodniku ko muha bez glavu sa cigarom u ruci. budaletina na kvadrat.
cukelo

#620 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

Banksy wrote:Malo ot, da ne otvaram novu temu, a mislim da je važno,

Postoji li mogućnost da ministar da instrukciju, ili na neki drugi način utiče, na visinu cijena aranžmana koje školarci plaćaju za ekskurzije? Ovih dana djeca u sarajevskim osnovnim školama moraju izdvojiti 600 maraka ako žele da s vršnjacima provedu 7 dana u Italiji.
To je skandalozno, to je nečija mjesečna plaća, to je strašno puno novca i za one kojima je plaća i triput veća. Ogroman broj djece, možda i većina, uopće ne ode na ekskurziju, jer to sebi ne može priuštiti. Djeca su bijesna, roditelji frustrirani što svom djetetu ne mogu obezbijediti novac, a nadležni, škole i pedagozi uopće ne haju.
Zar i to nije diskriminacija, zar to nije sramota, ko je uopće uveo tu modu skupih ekskurzija, ko se uvezao s turističkim agencijama, mora li se baš ići u Italiju (Jadran, Grčka: 200 KM, 7 dana), kako je moguće da na to niko dosad nije reagovao, može li ministar zakonski urediti i tu oblast?
Zar svrha ekskurzije nije druženje i nagrada za uspješno završeno školovanje, zar ovakvo dijeljenje na bogate i siromašne također nije diskriminacija? Može li se nekako iznos limitirati bar na 300 maraka, da što više djece ode na ekskurziju?
itd,
Ako ko vidi ministra, nek priupita, hvala.
ma bitno je njemu samo da ukine vjeronauku. nema on mozga. sa njim upravljaju drugi a ovakvi tipovi su izmisljeni za zrtvovati ga. da su mu rekli da donese odluku o ukidanju vjeronauke on bi pristo. ludo mahnito
Palestinac1

#621 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Boom71 wrote:
Palestinac1 wrote:
Boom71 wrote:
Ja ne poznajem ni jednog ugrozenog muslimana u Sarajevu u smislu njegovih vjerskih sloboda.Nisam to primjetio ni prije rata.Ne sjecam se da smo krili baklavu i tajno isli u podrum da je jedemo,niti bi moj dedo izvodio akcije specijalnih namjera kada bi isao u dzamiju.

Vjerovatno su nam percepcije suprotne,a i zelje u kakvom drustvu treba da zivimo.
Evo ti dokaza po forumu koji govore o tome šta bi se tačno trebalo uraditi sa vjerom u državi, o Islamu sada govorim samo, kada bi ovo što ima muslimana u BiH bilo manje ili kako već. Muslimane u BiH, priznaćeš, nije teško pridobiti. Kad ih pridobiješ, odazvaće se i pomoći državi na razne načine. Imaju želju i volju, ako ništa, barem kao vi, socijaldemokrati. Imaju i ljude, imaju i hrabrosti, imaju i morala da to rade ...
Banksy

#622 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Banksy »

cukelo wrote:
ma bitno je njemu samo da ukine vjeronauku.

nema on mozga. sa njim upravljaju drugi a ovakvi tipovi su izmisljeni za zrtvovati ga. da su mu rekli da donese odluku o ukidanju vjeronauke on bi pristo. ludo mahnito
Ne vjerujem, mada ne bih imala ništa protiv. Vjeronauku je mjesto u vjerskim objektima.

Da, vjerujem da ga žrtvuju, nažalost.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#623 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Naime, kako ističu u SDA, na Kolegiju je dogovorena korekcija stava ministra u smislu da ocjena iz predmeta vjeronauka ulazi u prosjek ocjena kao što je to bilo i do sada te da će se izvršiti korekcije zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u smislu preciznijeg definiranja ove oblasti.

"Ministri u Vladi KS s nevjericom su primili saopćenje Vlade KS koje ne odražava dogovor Kolegija Vlade KS, te s razlogom traže pojašnjenje iz SDP-a, a prije svih premijera Musića kakve su namjere partnera u budućnosti kad kršeći dogovore zbunjuje javnost", rečeno je na kraju saopćenja Službe za odnose s javnošću Kantonalnog odbora SDA.
hoce li pucati crveno-zelena koalicija?
jucer je lagumdzija bio 2 sata s Covice, hoce li ga mijenjati za Sulju?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#624 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

cukelo wrote:
koja budaletina. eno sad place po vladi da mu nadju rijesenje da ne ispadne glupan jer ga se odrekla i sdp i vlada. hoda po hodniku ko muha bez glavu sa cigarom u ruci. budaletina na kvadrat.
:lol: :lol: :lol: jašta vala ...evo sad me zove kaže nestalo mu cigara :-) pa je u iskušenju da počne motat ko onaj hudnik u Kožama

dajte ljudi... ako diskutujete o nečemu bar se potrudite da vam je argumentacija bar malo iznad obične bljuvotine :-) a iskreno ću reći iznenadila me količina i dubina laži koje "vjernici" šire. Vjera nije ideologija, ali ne mogu da ne primjetim da upravo to mnogi ovdje od vjere prave: političku ideologiju!
Last edited by JoseMujica on 20/05/2011 12:36, edited 1 time in total.
Banksy

#625 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Banksy »

Palestinac1 wrote: Muslimane u BiH, priznaćeš, nije teško pridobiti. Kad ih pridobiješ, odazvaće se i pomoći državi na razne načine. Imaju želju i volju, ako ništa, barem kao vi, socijaldemokrati. Imaju i ljude, imaju i hrabrosti, imaju i morala da to rade ...
... i listom su glasali za SDP na zadnjim izborima. :)
Locked