Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- kukuruz_kokicar
#1876 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ja sam od moje kone čuo da su Emir i Mustafa pravo dobri haveri .. ma znate ona vrsta prisnih havera.
Često ih vidi zajedno u Trovačnici kako ispod glasa sevdišu revolucionarnu ilahiju:
Što je više na Igmanu grana, to je više Mladih Muslimana.
Što je više na Igmanu lista, to je više sdpeeeista.
Često ih vidi zajedno u Trovačnici kako ispod glasa sevdišu revolucionarnu ilahiju:
Što je više na Igmanu grana, to je više Mladih Muslimana.
Što je više na Igmanu lista, to je više sdpeeeista.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1877 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pokusao si zatrollati, pa cekao da se neko primi i ode u Banovice dok ti se vratis..bas lijepo od tebe, ali ne suosjecam s tobom sto se niko nije "primio"udrch wrote:Subhanallah šta je ovo..
Dok sam otišao na podne u džamiju, ovi ovdje razbacili po pivi i roštilju..
Arzulah ti si me iznenadio, nema veze što je bezalkoholno..
Ja se trudio da napišem čak i program islamizacije Bosne u 13. tačaka ( ne slučajno, jer je to trebalo obznaniti ljudima u petak 13-tog), a vi me niste ni proglasili islamistom i ateistomrziteljem..
Biće da je do ove kiše koja je saprala ovu prljavaštinju sa naših jezičina..
plain vanilla nisam ti htio odgovarati, jer se mi razumijemo, više puta sam ponovio da sam za vjeronauku u džamijama, ali takve odluke se ne donose na ovakav način, a mislim da i to mišljenje dijelimo..
Samo od vas nekih ponekad očekujem da odgovorite i vašim ekstremistima..
Odluka da se ukine vjeronauka nije ni bila donesena, tako da je o tome bespredmetno polemisati.
A ja sam odgovarajuci svakojakim ekstremistima prozvana i sdp-ovim vojnikom, i franjinom, i velikosrpkinjom, i bosnjackim nacionalistom.. tako da vise ne znam koji su moji ekstremisti
-
popajic
#1878 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ahmmed wrote:Ahbabu, polahko. Taman smo se opustili. Živ i zdrav ti meni bio, prvi bi ovi komunisti sa sa-xa ustali na noge, kad bi ko u džamije barno... .Ponosan wrote:ne mogu roditelji cija djeca ne idu na vjeronauku uskracivati to pravo djeci ciji roditelji zele da njihova djeca idu na vjeronauku,bez ocjenjivanja to je u startu neizvodivo! kada se to pravo ukine u Banja Luci ili zapadnoj Hercegovini,dakle tamo gdje nema Bosnjaka,onda ce se ukinitu i u Sarajevskom kantonu! mnogi potcjenjuju price o Sarajevskom ljet,potcjenivali su i Egipatsko proljece i Arapsku revoluciju,pa sta bi!??? komunisti,ne igrajte se vatrom i ostavite vjeru i vjernike na miru,inace cete zazalit,debelo! u Sarajevskom kantonu ima oko 200 Dzamija,petkom su pune,krcate,a u njih dolaze samo muskarci,pa dodajte tu njhove porodice i dobit cete cifru od nekoliko stotina hiljada ljudi na sarajevskim ulicama!IZ ce se veoma jednostavno i lako organizovati i pozvati narod na bunt! neka mi komunisti kazu koja je to sila koja ce obespravljeni narod sprijeciti da izadje na ulice!???
Vjerovao ili ne , zamislio sam situaciju u kojoj si upravo ti novi reis.
Garantujem da se o vjeonauci ne bi na ovaj nacin trunilo, niti bi se spominjala neka sarajevska ljeta ( osim neizbjeznog, kalendarskog
Sve je to maksimalno ispolitizovano,a religija je podobro postala sredstvo da se mase pridobiju, pokrenu za ne
ke sasvim druge nakane.
Tvoje pisanje me podsjetilo na neke davne dane ,na dane sa puno vise postovanja prema razlicitom, bez gaziluka ( u pogrdnom smislu) ....
Islo se na bajrame, bozice. Sa porodicom i prijateljima se slavilo , bez turbo folk lumperaja, nekako dostojanstveno,
primjerenije i ljudskije.
Ovo danas sto nam se "prodaje" pod halabukom o vjeronauci je cista segregacija i to najranjivijeg dijela drustva, djece, a pod prizmom ocuvanja onog famoznog " svog" se sve radi da drugo i drugacije bude omrazeno.
Iz OVIH razloga , cvrsto sam ubijedjen da u nasoj drzavi, u nasim uslovima, vjeronauci nije mjesto u skolama.
Zakon je, medjutim, rekao da jeste....pa te molim da , kada postanes Reis, uhavizas vjernike da sve ove kritike nisu upucene protiv vjere i vjernika ( stvarnih) nego protiv ubleha koje se poturaju pod plastom religije.
Eto, ja toliko
-
udrch
#1879 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ja ću te Ahmede pogurati ako se odlučiš..ako je Popajic za tebe, ja ti mogu donijeti nekoliko glasova..
Ako pak nisi kvalifikovan, poguraću te da makar budeš savjetnik muftiji Kavazoviću, on je uvijek znao saslušati mlađe od sebe..
Ako pak nisi kvalifikovan, poguraću te da makar budeš savjetnik muftiji Kavazoviću, on je uvijek znao saslušati mlađe od sebe..
-
udrch
#1880 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ovo prvo nisam mislio, u ovo drugo iz moje perspektive nisam siguran, a na ovo treće se ne treba obazirati jer je to jedan od načina da diskredituješ protivnika kojem neznaš drugačije odgovoriti..plain vanilla wrote:Pokusao si zatrollati, pa cekao da se neko primi i ode u Banovice dok ti se vratis..bas lijepo od tebe, ali ne suosjecam s tobom sto se niko nije "primio"udrch wrote:Subhanallah šta je ovo..
Dok sam otišao na podne u džamiju, ovi ovdje razbacili po pivi i roštilju..
Arzulah ti si me iznenadio, nema veze što je bezalkoholno..
Ja se trudio da napišem čak i program islamizacije Bosne u 13. tačaka ( ne slučajno, jer je to trebalo obznaniti ljudima u petak 13-tog), a vi me niste ni proglasili islamistom i ateistomrziteljem..
Biće da je do ove kiše koja je saprala ovu prljavaštinju sa naših jezičina..
plain vanilla nisam ti htio odgovarati, jer se mi razumijemo, više puta sam ponovio da sam za vjeronauku u džamijama, ali takve odluke se ne donose na ovakav način, a mislim da i to mišljenje dijelimo..
Odluka da se ukine vjeronauka nije ni bila donesena, tako da je o tome bespredmetno polemisati.
A ja sam odgovarajuci svakojakim ekstremistima prozvana i sdp-ovim vojnikom, i franjinom, i velikosrpkinjom, i bosnjackim nacionalistom.. tako da vise ne znam koji su moji ekstremisti
- liliput
#1881 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pismo cijenjenom ministru: Kad je bal nek' je maskenbal ...
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=184
- plain vanilla
#1882 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
pa onda me nemoj pozivati da odgovorim svojim ekstremistimaudrch wrote:ovo prvo nisam mislio, u ovo drugo iz moje perspektive nisam siguran, a na ovo treće se ne treba obazirati jer je to jedan od načina da diskredituješ protivnika kojem neznaš drugačije odgovoriti..plain vanilla wrote:Pokusao si zatrollati, pa cekao da se neko primi i ode u Banovice dok ti se vratis..bas lijepo od tebe, ali ne suosjecam s tobom sto se niko nije "primio"udrch wrote:
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1883 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ideologijom i religijom se bavi sirotinja moj Maho. Ja se tebi čudim!?
2'41''
2'41''
-
udrch
#1884 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ja bih recimo volio da ne radim petkom, ali sam manjina, pa i ne potežem to pitanje..liliput wrote:Pismo cijenjenom ministru: Kad je bal nek' je maskenbal ...
- Marilyn
#1885 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
hoće li to i petak biti neradni dan 
-
Great Cornholio
#1886 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Hoće, ako bog daMarilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
- Alfons Kauders
#1887 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ovo i rijaset poceo furati satiricne tekstove?liliput wrote:Pismo cijenjenom ministru: Kad je bal nek' je maskenbal ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1888 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
hoćel onda petkom biti jeftina struja cijeli dan?Marilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
-
Great Cornholio
#1889 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Evo i ja bih te u tome podržao, biće posla, nije tica, neće utećudrch wrote:ja bih recimo volio da ne radim petkom, ali sam manjina, pa i ne potežem to pitanje..liliput wrote:Pismo cijenjenom ministru: Kad je bal nek' je maskenbal ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1890 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ja vala dajte kakav konkretan prijedlog pa da podržimo Mustafu i skinemo to breme antiislamizmaMarilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
Last edited by JoseMujica on 22/05/2011 16:00, edited 1 time in total.
- Kupalo
#1891 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Marilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
Ja sam za petak , subota, nedjelja, uz blizinu mora, par maraka u depu , dobar sator i eto ga pravo sarajevsko ljeto .
-
Great Cornholio
#1892 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ljudi, kad malo bolje razmislim, nije ovo loš prijedlog, al' stvarno.
- statix
#1893 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Zato odluku treba primjeniti na cijelu BiH, kako ne bi bilo Jusufu vjeronauka ne ulazi, a Marku ulazi u prosjek.Alfons Kauders wrote:ovo i rijaset poceo furati satiricne tekstove?liliput wrote:Pismo cijenjenom ministru: Kad je bal nek' je maskenbal ...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1894 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Tri dana vikenda. Među prvim u svijetu! Svi zadovoljni, vuk sit, ovce na broju u džamijama, crkvama i sinagogama, a jaganjci će utihnuti.Chmoljo wrote:hoćel onda petkom biti jeftina struja cijeli dan?Marilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan![]()
p.s.
*Struja da bude jeftinija petkom!
- JoseMujica
#1895 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
i svi pozivi prema "našoj" mreži besplatniPipiDugaDevetka wrote:Tri dana vikenda. Među prvim u svijetu! Svi zadovoljni, vuk sit, ovce na broju u džamijama, crkvama i sinagogama, a jaganjci će utihnuti.Chmoljo wrote:hoćel onda petkom biti jeftina struja cijeli dan?Marilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan![]()
p.s.
*Struja da bude jeftinija petkom!
-
Great Cornholio
#1896 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Vala i trebaju nam tri neradna dana u sedmici, a ne kao što je to danas slučaj da ljudi kod gazda, inače velikih vjernika, imaju slobodan dan svake druge sedmice.JoseMujica wrote:ja vala dajte kakav konkretan prijedlog pa da podržimo Mustafu i skinemo to breme antiislamizmaMarilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
- hamza_sa
#1897 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Last edited by hamza_sa on 22/05/2011 16:11, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#1898 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Baš je dobro vidjeti da je islamska zajednica počela da se bavi pravima obespravljenih radnika.
- JoseMujica
#1899 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
i to ako imaju sreće pa gazda nije nasekiranGreat Cornholio wrote:Vala i trebaju nam tri neradna dana u sedmici, a ne kao što je to danas slučaj da ljudi kod gazda, inače velikih vjernika, imaju slobodan dan svake druge sedmice.JoseMujica wrote:ja vala dajte kakav konkretan prijedlog pa da podržimo Mustafu i skinemo to breme antiislamizmaMarilyn wrote:hoće li to i petak biti neradni dan
- plain vanilla
#1900 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
zamalo pola gradjana vec ne radi petkom..mozda bi se rado mijenjali s ovima sto rade petkom