Zar ja nisam na IGNORE kod tebe ?bandini wrote: nece biti krivi vjernici nego "vjernici" poput tebe
kojem je bitno da izgura svoje ne zbog islama nego cisto da podjebava nekog
a gebels si zato sto zanemarujes sve sto ti ljudi kazu i dokazu
ti si meni dao dokaze i ja sam ih pogledao
ja tebi dajem dokaze tebi se kao ne da traziti, neces ni da ih pogledas
znaci guras samo ono sto tebi odgovara
to je to
gebels
Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- sarajlija_ba
#1626 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
-
kojeime
#1627 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
.
Last edited by kojeime on 22/05/2011 10:43, edited 1 time in total.
- sarajlija_ba
#1628 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ima u BiH ali nema u SarajevuGreat Cornholio wrote: Ima u BIH garant preko hiljadu džamija, pa 40 učenika na jednu džamiju nije puno.
Mi pričamo o Sarajevu jaraniko.
A šta je sa ostalim uslovima ? Da se vjerska zajednica složi, da obezbijediš pare, da dobiješ saglasnost 90% roditelja.
Hajde lijepi moj...reci kako bi ti to odradio ?
- bandini
#1629 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
sarajlija_ba wrote:Zar ja nisam na IGNORE kod tebe ?bandini wrote: nece biti krivi vjernici nego "vjernici" poput tebe
kojem je bitno da izgura svoje ne zbog islama nego cisto da podjebava nekog
a gebels si zato sto zanemarujes sve sto ti ljudi kazu i dokazu
ti si meni dao dokaze i ja sam ih pogledao
ja tebi dajem dokaze tebi se kao ne da traziti, neces ni da ih pogledas
znaci guras samo ono sto tebi odgovara
to je to
gebels
ej pravi si car
dzentlmen i ucen covjek
ja to uvijek za tebe kazem
pokuso sam jos zadnji put da vidim ima li barem neka graska u tvojoj glavi, tamo gdje bi trebao biti mozak
nema jbg
zao mi je
al kad si dosad tako isao kroz zivot bice tebi dobro
sad jesi defitnitivno ignore
- fatamorgana
#1630 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Fali partijska knjižica ...GOLFER wrote:da zakljucimo dobar MUSLIMAN je onaj koji:
1-pije
2-ne salje djecu na vjeronauku
3-prodaje alkohol
4-ne posti
5-ne naziva selam nikome na ulici, pa cak i starom hadziji iz komsiluka.
6-praktikuje sex prije braka
7-kocka se
8-maramu na zeni smatra necim zaostalim
9-ne klanja
10-nikad u javnosti ne spominje vjeru i ne komentarise je
11-pusta nevjernicima da mu odredjuju sta on treba da radi i kako
12-najglasniji je protim pravljenja dzamija
13...itd...
dodatak
14-jede svinjetinu
15-nikada se javno ne bori za prava svoje zajednice
16-placa porez ali nema nikakve zahtjeve kao gradjanin u vezi svojvjere i svoje zajednice...
- Marilyn
#1631 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
@ sarajlija_ba
a zamisli da se legalizuje prostitucija i nekom padne na pamet da uvede te časove u škole ... i ima podršku 80 000 ljudi ... i ima zakonski osnov ...
eto nešto mi samo palo na pamet
sad me spali na lomači
a zamisli da se legalizuje prostitucija i nekom padne na pamet da uvede te časove u škole ... i ima podršku 80 000 ljudi ... i ima zakonski osnov ...
sad me spali na lomači
- bandini
#1632 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ma sta mu ne odgovara to ne komentarisekojeime wrote:sarajlija.ba, pa ne rece ti, moze li ovako:
Umjesto gradnje dvora na Kovacima, taj novac upotrijebiti u gradnju skola u kojima bi djeca pohadjala vjeronauk. Pa postoje banke, a u bankama se dobiju krediti. Pa se kreditima grade skole. Ili se to vjerske zajednice boje da im niko nece htjeti biti zirant?
tako da se ne nadas odgovoru
barem ne nekom smislenom
nalupace gluposti ko i dosad
- bandini
#1633 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
imas moju podrsku odmahMarilyn wrote:@ sarajlija_ba
a zamisli da se legalizuje prostitucija i nekom padne na pamet da uvede te časove u škole ... i ima podršku 80 000 ljudi ... i ima zakonski osnov ...eto nešto mi samo palo na pamet
![]()
sad me spali na lomači
- sarajlija_ba
#1634 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Prvo, ja nisam spominjao Kovače uopšte.kojeime wrote:sarajlija.ba, pa ne rece ti, moze li ovako:
Umjesto gradnje dvora na Kovacima, taj novac upotrijebiti u gradnju skola u kojima bi djeca pohadjala vjeronauk. Pa postoje banke, a u bankama se dobiju krediti. Pa se kreditima grade skole. Ili se to vjerske zajednice boje da im niko nece htjeti biti zirant?
Drugo, sjedište na Kovačima se gradi od para iz donacija tako da tu niko nema pravo da se miješa. Da si ti donator ti bi kao dao pare da ih neko troši u šta hoće i kako hoće ? Ahaaa
Treće, mi imamo škole i ne trebaju nam nove...upravo obratno, imamo sve manje djece pa će biti viška i nastavnika i škola.
Četvrto, nemate pojma o temi...al' fakat nemate pojma.
-
kojeime
#1635 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
.
Last edited by kojeime on 22/05/2011 10:43, edited 1 time in total.
-
Klodovik
#1636 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Mislim da se preuveličava reisova moć u ovoj situaciji. Stvari i širi kontekst su politički tako posložene da SDP sada ne može ići u toliko direktnu konfrontaciju, jednostavno se ne isplati. I... meni odluka vlade o dopuni instrukcije ne izgleda kao uzmicanje SDP-a pred razjarenim reisom; više je smatram boljom procjenom stanja od ministrove.JBT wrote:
Tacno, za to je potrebno 10-15 godina (a mozda i 5-10) ali ako se radi o snagama koje su sposobne za to. Ako pokleknu pod reisovim prijetnjama onda se ljudima ne moze zamjeriti da su nerealni ako sumnjaju u kapacitet SDP-a potreban za ekonomsko cudo.
I nema sta reis traziti u svemu ovome jer nema te ovlasti kao sto ih ima Emir ministar. Ali evo, ispade da je reis alfa i omega u kantonu, a mozda i u Federaciji.
Vlada (SDP) umjesto da podrzi Emira koji radi svoj posao, a pri tome ne ukida vjeronauk, ne ukida ocjenjivanje istoga (mada je ocjenjivanje vjeronauka glupost u svojim osnovama), ali ukida ulazak tih ocjena u prosjek i time dikriminira odredjen broj djece u kantonu, vlada (SDP) bukvalno ponistava ministrovu odluku od straha pred razjarenim reisom koji zna da ako zijani ovu bitku moze zijaniti i podrsku koju je imao do sada jer na vjeronauk u tom slucaju ne bi mozda islo ni 20% dosadasnjih ucenika.
A ako ostane ovako kao sto je reis zelio, a sta je dobio nakon prijetnji koje spadaju u domen krivicnog djela, onda se trebamo pitati da li smo se odmakli iole od torova bez obzira sto je SDP najjaci na kantonu, ali nista ne moze uraditi bez dozvole reisa.
- sarajlija_ba
#1637 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Haj razmisli još jednom...nisam ja tebi svak' jel'de ?bandini wrote: sad jesi defitnitivno ignore
Priznaj da me simpatišeš
-
kojeime
#1638 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
.
Last edited by kojeime on 22/05/2011 10:44, edited 1 time in total.
- sarajlija_ba
#1639 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ne čitam naučnu fantastikuMarilyn wrote:@ sarajlija_ba
a zamisli da se legalizuje prostitucija i nekom padne na pamet da uvede te časove u škole ... i ima podršku 80 000 ljudi ... i ima zakonski osnov ...eto nešto mi samo palo na pamet
![]()
sad me spali na lomači
A o spaljivanju...nije u mom domenu...pročitaj Kur'an, tamo su ti odgovori.
-
kojeime
#1640 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
.
Last edited by kojeime on 22/05/2011 10:44, edited 2 times in total.
- sarajlija_ba
#1641 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Mi smo ga našli. Nas 80.000 je našlo prostor u školama. Sad vi ateisti koji hoćete da izbacite vjeronauku iz škola nađite prostor za te učenike da bi mogli pohađati taj predmet.kojeime wrote: Ama, aj ti samo odgovorih na pitanje kak naci prostor za 40.000 djece i njihovu vjersku naoobrazbu. Dakle, nacini postoje. Samo ih treba htjeti provesti.
A za ostalo ti odgovorih u prethodnom postu.
Znaci, sve rijeseno? Idemo dalje
Mi smo riješili a vama ako ne odgovara valaj vam se snaći.
Samo se držite uslova koje sam naveo a koje smo mi ispunili.
- sarajlija_ba
#1642 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Prvo sud pa onda kazna koju sud odredi ako se dokaže krivica. Baš nemate pojma.kojeime wrote:Nema lomace. To hriscani radili vjesticama u srednjem viijeku. Mozda kiselina u lice...Marilyn wrote:@ sarajlija_ba
![]()
sad me spali na lomači
I vi došli da pričate o vjeronauci ?
Kako vas ba nije stid ?
-
Great Cornholio
#1643 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Mašala , neka nam djecesarajlija_ba wrote:Ima u BiH ali nema u SarajevuGreat Cornholio wrote: Ima u BIH garant preko hiljadu džamija, pa 40 učenika na jednu džamiju nije puno.![]()
A šta je sa ostalim uslovima ? Da se vjerska zajednica složi, da obezbijediš pare, da dobiješ saglasnost 90% roditelja.
Hajde lijepi moj...reci kako bi ti to odradio ?
- Marilyn
#1644 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
sarajlija_ba wrote:Ne čitam naučnu fantastikuMarilyn wrote:@ sarajlija_ba
![]()
sad me spali na lomači![]()
nije to naučna fantastika. mislim, fantastika možda jeste, ali naučna sasvim sigurno nije
kamenovanje
- bandini
#1645 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Marilyn wrote:sarajlija_ba wrote:Ne čitam naučnu fantastikuMarilyn wrote:@ sarajlija_ba
![]()
sad me spali na lomači![]()
nije to naučna fantastika. mislim, fantastika možda jeste, ali naučna sasvim sigurno nije![]()
kamenovanje![]()
vrlo suptilan i sofisticiran nacin kaznjavanja neistomisljenika
- Marilyn
#1646 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
a zašto bi mi tražili ? nama ne treba. neka traži onaj kome trebaSad vi ateisti koji hoćete da izbacite vjeronauku iz škola nađite prostor za te učenike da bi mogli pohađati taj predmet.
evo ja hoću da osnujem školu baleta. i ko će mi tražiti prostor? ja ili onaj ko neće balet
-
kojeime
#1647 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
.
Last edited by kojeime on 22/05/2011 01:55, edited 1 time in total.
- sarajlija_ba
#1648 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ista ti je procedura.Marilyn wrote:a zašto bi mi tražili ? nama ne treba. neka traži onaj kome trebaSad vi ateisti koji hoćete da izbacite vjeronauku iz škola nađite prostor za te učenike da bi mogli pohađati taj predmet.![]()
evo ja hoću da osnujem školu baleta. i ko će mi tražiti prostor? ja ili onaj ko neće balet![]()
Ubijedi ove u ministarstvu, onda ponudi roditeljima da se slože a pare su od poreza svakako tu...od nas roditelja koji plaćamo PDV.
Ako prođeš nadam se da neće jednog dana doći neki levat da ti to ukine svojim dopisom.
- sarajlija_ba
#1649 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Tema je Suljagić a ne šerijatski propisi.Marilyn wrote: nije to naučna fantastika. mislim, fantastika možda jeste, ali naučna sasvim sigurno nije![]()
kamenovanje![]()
Ako te nešto interesuje otvori temu pa pitaj.
-
Klodovik
#1650 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Možemo li mi koji bljujemo i na politiku i političke partije kako da se oslobodimo davanja novca istim kroz budžet? A i dobrom dijelu ublehaških nevladinih organizacija.Great Cornholio wrote:Mašala , neka nam djecesarajlija_ba wrote:Ima u BiH ali nema u SarajevuGreat Cornholio wrote: Ima u BIH garant preko hiljadu džamija, pa 40 učenika na jednu džamiju nije puno.![]()
Hajde lijepi moj...reci kako bi ti to odradio ?Ako je takva situacija onda bi škola trebalo dati na korištenje svoje prostorije za izvođenje vjeronauke, ali bi svi oni koji žele da im djeca idu na vjeronauku trebali platiti dodatni porez iz kojeg bi se finasirali vjeroučitelji, ocjena iz vjeronauke ne bi trebala ulaziti u prosjek, roditelji koji ne žele da plaćaju porez za finansiranje vjeruočitelja ne bi bili prisiljavani da plaćaju taj dodatni porez i njihova djeca ne bi bila prisiljavana da slušaju još jedan dodatni predmet ,zbog toga što druga djeca imaju vjeronauku.