Havana se nasekiro sto mu ranije ne rekoh da princ gostuje u Skenderiji--propustio koncert zivotaamrica wrote:HAVANA wrote:Jebem ti zivot.
ustanem i procitam da mi muz nije covjek nego politicki projekt
Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- muha_sa
#1201 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- amrica
#1202 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
muha_sa wrote:Havana se nasekiro sto mu ranije ne rekoh da princ gostuje u Skenderiji--propustio koncert zivotaamrica wrote:HAVANA wrote:Jebem ti zivot.
ustanem i procitam da mi muz nije covjek nego politicki projekt![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1203 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
dzabe to ovdje pricati, hoce djeca peticemuha_sa wrote:moram se i ja ukljucit malkice mada su mi djeca davno iz skole izasla.
-obicno mi forum sluzi za malo opustanja i zezu al bogme ponese me i kad neistinu procitam--tako i ovdje se poteze laz da nismo smjeli u ono doba-Titino doba-ici u dzamije i vjeronauku ucitmrzim laz-mene su uvijek ucili u mojoj kuci-sine,krivo sjedi a pravo govori
![]()
-evo mene zivog svjedoka--moji vrsnjaci ja i ja smo isli na vjeronauku--isli u mekteb-da,mekteb a ne mejtef--slobodno isli i niko nas nije mrko poprijeko zbog toga gledo.
-sve je bilo u redu dok nije doso novi hodza koji nije umio s djecom te me zbog ne znam ni ja sad cega opalio sipkom iza uhatako da se moja vjeronauka tim cinom zavrsila-ja tvrdoglav kakav sam ni u ludilu vise nisam htjeo u mekteb a niti me je ko mogo natjerat
![]()
zato nemojte zdravlja vam lagat ovu omladinu i govorit da se nije smjelo u dzamiju i kojekakve nebulozesve je do nas--u mojoj se kuci vazda kurban klao i u dzamiju islo i nismo nikad imali problema zbog toga.
-sad vi koji ste imali problema opletite
ps.---da dodam jos ovodevedeset druge sam se latio puske zbog bioloskog opstanka--to nema veze s vjerom i u odbrani vjere.
- amrica
#1204 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
oslobodjenje
"Ocjena iz vjeronauka, ipak, ulazi u opšti prosjek učenika do kraja ove školske godine • U Ministarstvu kažu da je ministar Suljagić podnio ostavku, premijer Musić negira da ju je primio
Ministar nauke i obrazovanja u Vladi Sarajevskog kantona Emir Suljagić podnio je ostavku, jer nije htio povući odluku da ocjena iz vjeronauka ne ulazi u konačan prosjek učenika. O svemu tome pisano je obavijestio premijera KS-a Fikreta Musića, koji je, međutim, novinarima u petak, po završetku vanredne sjednice Vlade, negirao da je od Suljagića dobio ostavku.
- O ostavci ministra Suljagića u ovom momentu nema nikakvog govora. Kada budem i ako budem primio takvu vrstu njegovog zahtjeva, o njemu ću se i izjasniti. A po poslovniku Skupštine postoje procedure kako se na ostavku reaguje, rekao je premijer Musić, te na ponovno pitanje novinara je li dobio pisanu ostavku ministra Suljagića, odgovorio izričitim "ne".
Jednoglasna odluka
No, informacije koje smo dobili u Ministarstvu nauke i obrazovanja govore drugačije i prema njima se Suljagić više ne namjerava vratiti na mjesto ministra.
- Na vanrednoj sjednici nije se govorilo o ostavkama. Zaključkom smo usvojili dopune instrukcije koja će biti upućena svim osnovnim i srednjim školama. Ministar Suljagić ih je ponudio članovima Vlade i Vlada se o njima jednoglasno izjasnila, rekao je Musić.
Prema dopunjenoj instrukciji, koju je usvojila Vlada KS-a danas, na sjednici kojoj Suljagić nije prisustvovao, ocjena iz vjeronauka će, ipak, ulaziti u konačan uspjeh učenika.
- Na dnevnom redu sjednice se nalazila samo jedna tačka, a to je da se utvrđeni tekst instrukcije proslijedi svim školama sa izmijenjenim elementima. U srijedu smo te izmjene na Vladi jednoglasno usvojili, ali to resorno ministarstvo nije prezentovalo javnosti. Dogovoreno je da ocjena iz vjeronauke ulazi u opšti prosjek učenika do kraja ove školske godine, te da se odluka ministra Suljagića počne provoditi od naredne. Također, Ministarstvo obrazovanja je zaduženo da formira ekipu koja će promjene u ocjenjivanju pripremiti za narednu školsku godinu, uz moguće uvođenje novog predmeta, a sve ovo je usaglašeno sa vrhovima dvije stranke u vlasti, tako da ne želim komentarisati ostavku ministra obrazovanja, kazao nam je u petak ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić."
Tragedija ove zemlje je u ovom plavom boldiranom.
Stranke, sastavljene od kunti i panti, raznih profila i zanimanja, uglavnom nesposobnih, odlucuju o svemu i svacemu
Nigdje strucnjaka, nigdje pametnog covjeka, nigdje nekoga ko se bori za opce interese, samo stranka i ja...
"Ocjena iz vjeronauka, ipak, ulazi u opšti prosjek učenika do kraja ove školske godine • U Ministarstvu kažu da je ministar Suljagić podnio ostavku, premijer Musić negira da ju je primio
Ministar nauke i obrazovanja u Vladi Sarajevskog kantona Emir Suljagić podnio je ostavku, jer nije htio povući odluku da ocjena iz vjeronauka ne ulazi u konačan prosjek učenika. O svemu tome pisano je obavijestio premijera KS-a Fikreta Musića, koji je, međutim, novinarima u petak, po završetku vanredne sjednice Vlade, negirao da je od Suljagića dobio ostavku.
- O ostavci ministra Suljagića u ovom momentu nema nikakvog govora. Kada budem i ako budem primio takvu vrstu njegovog zahtjeva, o njemu ću se i izjasniti. A po poslovniku Skupštine postoje procedure kako se na ostavku reaguje, rekao je premijer Musić, te na ponovno pitanje novinara je li dobio pisanu ostavku ministra Suljagića, odgovorio izričitim "ne".
Jednoglasna odluka
No, informacije koje smo dobili u Ministarstvu nauke i obrazovanja govore drugačije i prema njima se Suljagić više ne namjerava vratiti na mjesto ministra.
- Na vanrednoj sjednici nije se govorilo o ostavkama. Zaključkom smo usvojili dopune instrukcije koja će biti upućena svim osnovnim i srednjim školama. Ministar Suljagić ih je ponudio članovima Vlade i Vlada se o njima jednoglasno izjasnila, rekao je Musić.
Prema dopunjenoj instrukciji, koju je usvojila Vlada KS-a danas, na sjednici kojoj Suljagić nije prisustvovao, ocjena iz vjeronauka će, ipak, ulaziti u konačan uspjeh učenika.
- Na dnevnom redu sjednice se nalazila samo jedna tačka, a to je da se utvrđeni tekst instrukcije proslijedi svim školama sa izmijenjenim elementima. U srijedu smo te izmjene na Vladi jednoglasno usvojili, ali to resorno ministarstvo nije prezentovalo javnosti. Dogovoreno je da ocjena iz vjeronauke ulazi u opšti prosjek učenika do kraja ove školske godine, te da se odluka ministra Suljagića počne provoditi od naredne. Također, Ministarstvo obrazovanja je zaduženo da formira ekipu koja će promjene u ocjenjivanju pripremiti za narednu školsku godinu, uz moguće uvođenje novog predmeta, a sve ovo je usaglašeno sa vrhovima dvije stranke u vlasti, tako da ne želim komentarisati ostavku ministra obrazovanja, kazao nam je u petak ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić."
Tragedija ove zemlje je u ovom plavom boldiranom.
Stranke, sastavljene od kunti i panti, raznih profila i zanimanja, uglavnom nesposobnih, odlucuju o svemu i svacemu
Nigdje strucnjaka, nigdje pametnog covjeka, nigdje nekoga ko se bori za opce interese, samo stranka i ja...
- amrica
#1205 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
"Neka nam na prave cetvrti entitet u ko jem cemo mi, normalni ljudi, zivje ti bez stresova, ponizenja, svadja..."
Ivica Osim
Ivica Osim
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1206 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
amrica wrote:"Neka nam na prave cetvrti entitet u ko jem cemo mi, normalni ljudi, zivje ti bez stresova, ponizenja, svadja..."
Ivica Osim
Švabo reko: "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakvih kompleksa!"
Švabo
ovaj mu intervju treba u školske programe stavit, kao zaseban predmet
-
bosniak.m
#1207 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Da mi je samo znati ko je "normalan" i "kvalitetan" 
- aurora313
#1208 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa nemo' tako: A Slavko Jovicic Slavuj?amrica wrote:...Nigdje strucnjaka, nigdje pametnog covjeka, nigdje nekoga ko se bori za opce interese, samo stranka i ja...
-
biglebovski
#1209 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ti se vjerovatno nisi prepoznao u Osimovim rijecima.bosniak.m wrote:Da mi je samo znati ko je "normalan" i "kvalitetan"
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#1210 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Raja, subota je majka mu stara.
Lijepo vrijeme, hajte napolje, da se malo boje uhvati, valja se pripremit' za ljeto.
O vjeronauci, Suljagiću, Koketu i ostalom, ako se naoblači.
Lijepo vrijeme, hajte napolje, da se malo boje uhvati, valja se pripremit' za ljeto.
O vjeronauci, Suljagiću, Koketu i ostalom, ako se naoblači.
- JBT
#1211 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Bicu slobodan i citiracu jednu drugaricu sa foruma:
"Vratio se Valter, .... mu je Ceric mater".
A nije samo Valter nastradao. Nastradala je BiH jer je pala jedina gradjanska partija i zbog toga me je po prvi put strah da nasa BiH nece moci opstati ovakvom kakvom je danas imamo jer ce doci do podjele gdje ce Bosnjaci biti sabijeni na nekih 25% teritorije podjeljenje na neka ostrvca koja nece imati sansu da opstane u ovom okruzenju i gdje ce reis postati dozivotni reis, ali pod uslovom da to nesto sto ostane od BiH mogne toliko dugo trajati da bi moglo nadzivjeti reisa.
"Vratio se Valter, .... mu je Ceric mater".
A nije samo Valter nastradao. Nastradala je BiH jer je pala jedina gradjanska partija i zbog toga me je po prvi put strah da nasa BiH nece moci opstati ovakvom kakvom je danas imamo jer ce doci do podjele gdje ce Bosnjaci biti sabijeni na nekih 25% teritorije podjeljenje na neka ostrvca koja nece imati sansu da opstane u ovom okruzenju i gdje ce reis postati dozivotni reis, ali pod uslovom da to nesto sto ostane od BiH mogne toliko dugo trajati da bi moglo nadzivjeti reisa.
Last edited by JBT on 21/05/2011 10:39, edited 1 time in total.
-
Klodovik
#1212 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
I vjeronauku i politiku treba istjerati iz škola.zavrzlama wrote:ja da se pitam,ja bih ukinuo vjeronauku u skolama.....vjera i javne institucije ne idu zajedno,pogotovo na balkanu..
- nellington
- Država
#1214 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
valterbranisarajevo wrote: BiH će uvijek biti ono što je bila: šaren ćilim protkan raznim bojama...
Jes", ali nas već 20 godina svaki dan klofaju...
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#1215 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Vozdra Muha! Stiglo se iz Švecke?!muha_sa wrote: ja spremanprozovi kad krenes
![]()
-nego-jesil bio na koncertu zivotavidim da nam je grad obljepljen plakatima da nam gostuje princ Aca Pejovic
![]()
-tako isto nam obljepe grad plakatima uoci Bajrama--da nas za prvi dan zabavljaju Dara,Eka,Seka,Aca Lukas.
-jebi ga-sve vidim al sta cu kad volim ovaj grad
A za boldirano. I danas mi srce zaigra kad se sjetim jedne bajramske h(udbe) kad Aca efendija nadahnuto reče: "Braćo muslimani sretan vam praznik. Haj' živeli"!
- plain vanilla
#1216 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
i sta kaze, bgt?
spominje li crvene talibane?
ima li iko da se nije oglasio? osim sdp-a
- nellington
#1217 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa svaka Soptina kolumna je priča o Perici i biologiji (Perica naučio sve o slonu, a nastavnica ga na času pita o leptirovima. I kaže Perica "leti, leti leptir, pa sleti na slona" i nastavi o slonu). Tako i Sopta o SDPu, iz svega viri crveni Zlaja, bosanski nacionalista i prevarant...plain vanilla wrote:i sta kaze, bgt?
spominje li crvene talibane?
ima li iko da se nije oglasio? osim sdp-a
- JBT
- plain vanilla
#1219 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
nemam zivaca da je citam, a mozda bih se sta i slozila s njomnellington wrote: Pa svaka Soptina kolumna je priča o Perici i biologiji (Perica naučio sve o slonu, a nastavnica ga na času pita o leptirovima. I kaže Perica "leti, leti leptir, pa sleti na slona" i nastavi o slonu). Tako i Sopta o SDPu, iz svega viri crveni Zlaja, bosanski nacionalista i prevarant...
-
popajic
#1220 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ne kradi
Ne lazi
Voli bliznjeg svog...
Kako ovo zvuci komicno i zalosno !
Nikad vise " vjernika" , a nikad manje onog sto je oduvijek krasilo muslimane ovog prostora.Umjerenost, humanost, skrusenost u najboljem obliku te rijeci.Ali zato nikad vise lopuza i u prvim safovima, nikad vise prodavaca magle, nikad vise kamuflaznih odora zvanih religija- u politicke svrhe.
Importirase nam turbo brzinom nekakvu osionu,agresivnu , primitivnu i maksimalno iskljucivu " bracu"
Vjerski poglavar postade prvenstveno politicar i to kakav ! Huskac ,netolerantan ,udaljen od onog sto propovijeda Kuran milion svjetlosnih godina.
Tri rata se na ovim prostorima protjerivalo, klalo i ubijalo i u ime "svog" boga , uz zdusno ucesce i podrsku vjerskih poglavara.
Mustafa se pridruzuje ovoj ekipi, rado bi od ( rovitog) mira pravio haos. U cije ime, u ciju korist ?
Ovog napacenog naroda svakako ne.
Petica iz vjeronauke je za sve kriva
How yes no !
Ministar je "pao" - turbo mozgovi naprijed !!!
Ne lazi
Voli bliznjeg svog...
Kako ovo zvuci komicno i zalosno !
Nikad vise " vjernika" , a nikad manje onog sto je oduvijek krasilo muslimane ovog prostora.Umjerenost, humanost, skrusenost u najboljem obliku te rijeci.Ali zato nikad vise lopuza i u prvim safovima, nikad vise prodavaca magle, nikad vise kamuflaznih odora zvanih religija- u politicke svrhe.
Importirase nam turbo brzinom nekakvu osionu,agresivnu , primitivnu i maksimalno iskljucivu " bracu"
Vjerski poglavar postade prvenstveno politicar i to kakav ! Huskac ,netolerantan ,udaljen od onog sto propovijeda Kuran milion svjetlosnih godina.
Tri rata se na ovim prostorima protjerivalo, klalo i ubijalo i u ime "svog" boga , uz zdusno ucesce i podrsku vjerskih poglavara.
Mustafa se pridruzuje ovoj ekipi, rado bi od ( rovitog) mira pravio haos. U cije ime, u ciju korist ?
Ovog napacenog naroda svakako ne.
Petica iz vjeronauke je za sve kriva
Ministar je "pao" - turbo mozgovi naprijed !!!
- valterbranisarajevo
#1221 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Meni su najsmješniji oni "vjernici" koji brane vjeronauku, a svaka im druga: komunjare jebo vas Tito...da li se na vjeronauci pored lijeve ruke i šejtana, koka kole i Afganistana uče i psovke?.... 
- JoseMujica
#1222 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
pročitaj intervju sa Švabom u zadnjoj SB pa sam izvlači zaključke za sebebosniak.m wrote:Da mi je samo znati ko je "normalan" i "kvalitetan"
- JoseMujica
#1223 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
to je divna priča o koka koli i Afganistanu...a Afganistan No 1. svjetski proizvođač i izvoznik heroinavalterbranisarajevo wrote:Meni su najsmješniji oni "vjernici" koji brane vjeronauku, a svaka im druga: komunjare jebo vas Tito...da li se na vjeronauci pored lijeve ruke i šejtana, koka kole i Afganistana uče i psovke?....
možda priča kontra kole ide uz hit Celo selo šmrče belo
- bandini
#1224 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
valterbranisarajevo wrote:Međureligijske veze između mladih : Svako u svoj tor
Poznata je izjava kontraverznog prof. dr Džemaludina Latića u kojoj djecu iz „mješovitih brakova" naziva „isfrustriranom kopiladi koju je opsjeo šejtan"
http://brezanskafurka.blogger.ba/arhiva ... 13/1955114
a covjece sto se trudis da im nalazis to?
znaju oni sve samo se prave budalama
- rogoz
#1225 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
...a sta cemo sa onima koji nisu "vjernici"a brane vjeronauku?valterbranisarajevo wrote:Meni su najsmješniji oni "vjernici" koji brane vjeronauku, a svaka im druga: komunjare jebo vas Tito...da li se na vjeronauci pored lijeve ruke i šejtana, koka kole i Afganistana uče i psovke?....