bandini wrote:ma vazno je samo demagogiju prosipat
znaju oni za te izjave
vidis kako reisa pomno prate
vjerovatno znaju i kad kaki, kakva mu je stolica i kako najradije provodi vrijeme izmedju namaza
De ti nama izjave
bandini wrote:ma vazno je samo demagogiju prosipat
znaju oni za te izjave
vjerovatno znaju i kad kaki, kakva mu je stolica i kako najradije provodi vrijeme izmedju namaza
meni je rei komšija, i htio ne htio znam sve i kakve makine vozi i ko u kosi baštu i ko ga čuva i ko mu dolazi i odlazi, ja mislim da se Mick Jagger ne bi postidio takvog života...bandini wrote: znaju oni za te izjave
sarajlija_ba wrote:A ko tebe pita šta će moje dijete učiti i koliko će učiti ?bandini wrote: ma najbolje da uci SAMO vjeronauku
sta ce mu ostali predmeti
nek je uci u skoli, pa onda nek ode u mekteb nek je i tamo uci, pa kad dodje kuci i tamo mu ispirajte mozak
ne vidim potrebu za ostalim predmetima. vjeronauka daje sve potrebno za zivot
a te pateticne spike o krvi, zemlji, rodnoj grudi ostavi za neke druge prilike
Kome je bitno šta ti vidiš kao potrebu mom djetetu ?
90% ovakvih kao ja ima svoju glavu da razmišlja i kaže šta je najbolje za našu djecu.
Mi to plaćamo i mi se tu pitamo. Mi smo većina i naša se pika. Suljagić je to zaboravio al' smo mi tu da ga podsjetimo na to.
Tebe u toj priči ...nema.
Nego đe su te izjave Reisa Cerića ?
Opet razvodnjavaš moje pitanje.
Dovoljno velik da ce reiZ na kraju, prije ili kasnije, zaista morati pojesti sopstvene sline i uci u avanturu koju je nazvao sarajevsko ljeto, pa cemo da vidimo tih 90%... a i samog junaka Koketa.Palestinac1 wrote:Sta su izbori rekli?Chisum wrote:Takav je odnos 90%-10%, da se u ova zadnja dva dana samo jedan od reisovih poklonika morao klonirati 10 puta ne bi li ga ko opazio na temi.DaysleepeR wrote:ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%
koliko je ono Komšić dobio glasova više od Izetbegovića?
tu vam se krije odnos vjernici nevjernici, a ne u paušalnim procjenama, sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje, a drugo valjda iz principa neće za komunjaru...
dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije nipta moralno...
Izbori su rekli mnogo... a i stav roditelja i ishos u slucaju one zabe Arzije.
Ja kazem opet, daj boze da se "sarajevsko ljeto" desi, da se raskusuramo.
Molim ministra da ostane barem samo do tada, a kasnije neka svi idu u picku materinu ako hoce.
Koliko je to stotina hiljada glasova dobio SDP?
Koji je to procenat?
Pa i ti bi mogao odgovoriti na pitanje koja se prava oduzimaju za 90% gradjana?Dok ne dokažete ono što pričate onda se radi o grupnim halucinacijama.
Bujrum !
Dijelim mišljenje u vezi boldiranog.bandini wrote: a znas sta
svako ima glavu
al nekome glava sluzi nazalost samo za frizuru
nadam se da barem imas neku mocnu frizuru
za te izjave znas samo se pravis mutav a ako te zanima potrazi ih
DaysleepeR wrote:meni je rei komšija, i htio ne htio znam sve i kakve makine vozi i ko u kosi baštu i ko ga čuva i ko mu dolazi i odlazi, ja mislim da se Mick Jagger ne bi postidio takvog života...bandini wrote: znaju oni za te izjave
Divim vam se, stvarnoDaysleepeR wrote:ok, džematlijo, za koga si ti glasao?
Sad malo razvlačiš i uvlačiš druge u cijelu priču. Koliko ja znam ti si rekao da je SVE to Cerić izjavio a sad eto nije Cerić nego i drugi.valterbranisarajevo wrote: Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
Dovoljno velik. Aha. Nema te avanture jer je problem riješen normalnim putem.Chisum wrote:
Dovoljno velik da ce reiZ na kraju, prije ili kasnije, zaista morati pojesti sopstvene sline i uci u avanturu koju je nazvao sarajevsko ljeto.
bosniak.m wrote:Dijelim mišljenje u vezi boldiranog.bandini wrote: a znas sta
svako ima glavu
al nekome glava sluzi nazalost samo za frizuru
nadam se da barem imas neku mocnu frizuru
za te izjave znas samo se pravis mutav a ako te zanima potrazi ih![]()
De ti nama izjave.
Uzmi pletivo da ti džaba ne prolazi vrijeme..."Ja razlike drastične"sarajlija_ba wrote:Sad malo razvlačiš i uvlačiš druge u cijelu priču. Koliko ja znam ti si rekao da je SVE to Cerić izjavio a sad eto nije Cerić nego i drugi.valterbranisarajevo wrote: Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
Neću da guglam jer znam da to ne postoji a ti ako imaš izjave da je to Cerić rekao bujrum !
Čekam.
ne podržavam ja Suljagića, iskreno komplet SDP nabijem na neku stvar, ja nisam za njih glasao, nisam ta opcija, ja ti ovdje govorim iz svoje pozicije stare begovske familije, dakle gospode, mi smo se vazda gostili lijepo i rakijom mrsili dok je glupa raja revnosno postila i ginula za ideale koje smo im podastirali kako bi više love zarađivali, pokušavam rajo da vam pomognem da progledate, a moja se kasa puni kako god ga obrneš, kontaš?BiH-x wrote:Divim vam se, stvarnoDaysleepeR wrote:ok, džematlijo, za koga si ti glasao?![]()
Podrzao sam odluku Suljagica, ali kada vidim kakvi ljudi stoje iza njega (mislim na forumu) onda se stvarno dvoumim.
ps, glasao sam za SDP. Ako ne vjerujes, pogledaj moje postove iz oktobra prosle godine
valterbranisarajevo wrote:Ma neću da im tražim i poturam pod nos, ja stojim iza svojih izjava, ali eto "prošlogodišnji ramazanski intervju Cerića Zvonku Mariću"...Bila je o tome tema na forumu....šta je tu samo izgovorio i izvrijeđao ljude samo što nisu "vjernici"...
"Vjerniche" tebi je onaj Cericev govor normalan put??Palestinac1 wrote:Dovoljno velik. Aha. Nema te avanture jer je problem riješen normalnim putem.Chisum wrote:
Dovoljno velik da ce reiZ na kraju, prije ili kasnije, zaista morati pojesti sopstvene sline i uci u avanturu koju je nazvao sarajevsko ljeto.
sarajlija_ba wrote:Sad malo razvlačiš i uvlačiš druge u cijelu priču. Koliko ja znam ti si rekao da je SVE to Cerić izjavio a sad eto nije Cerić nego i drugi.valterbranisarajevo wrote: Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
Neću da guglam jer znam da to ne postoji a ti ako imaš izjave da je to Cerić rekao bujrum !
Čekam.
ma ko je reko manjini - ko te -ebe?suncica24 wrote:A sto se tice demokratije, Europe (ocemo li pobrojavati zemlje, a, usudi li se ko?), ljudskih prava, dragi moji biti demokratican, tolerantan i prozapadno orjentiran, na sto se neki ovdje desno kao pozivaju, NE ZNACI POSTOVATI VOLJU VECINE GUSECI PRAVA MANJINE, vec upravo obrnuto!
I nemojte sad da pocnemo od gusenja fasizma, nacizma, rasizma, seksizma... i zastite manjinskih prava roma, zena, djece, hendikepiranih, homseksualnih... i drugih osoba, jer bi daleko dogurali, a za to nam je ipak potrebno vise od par prosto prosirenih recenica i logickih sklopki koje ocigledno ponekim ili su iskljucene, ili jednostavno fale.
Bucati se frazama i konstatacijama kako je vjeronauka volja vecine pa zato manjinu ko 'ebe, je... suludo i krajnje politicki i drustveno nepismeno.
Ali, izgleda da smo takvi u globalu. Jedna rupa manje-vise, isto nam ga dodje.
Oduzima se pravo na ocjenu iz vjeronauke kao što je to slučaj u svim ostalim kantonima i RS-u.JBT wrote:Pa i ti bi mogao odgovoriti na pitanje koja se prava oduzimaju za 90% gradjana?Dok ne dokažete ono što pričate onda se radi o grupnim halucinacijama.
Bujrum !
suncica24 wrote:A sto se tice demokratije, Europe (ocemo li pobrojavati zemlje, a, usudi li se ko?), ljudskih prava, dragi moji biti demokratican, tolerantan i prozapadno orjentiran, na sto se neki ovdje desno kao pozivaju, NE ZNACI POSTOVATI VOLJU VECINE GUSECI PRAVA MANJINE, vec upravo obrnuto!
I nemojte sad da pocnemo od gusenja fasizma, nacizma, rasizma, seksizma... i zastite manjinskih prava roma, zena, djece, hendikepiranih, homseksualnih... i drugih osoba, jer bi daleko dogurali, a za to nam je ipak potrebno vise od par prosto prosirenih recenica i logickih sklopki koje ocigledno ponekim ili su iskljucene, ili jednostavno fale.
Bucati se frazama i konstatacijama kako je vjeronauka volja vecine pa zato manjinu ko 'ebe, je... suludo i krajnje politicki i drustveno nepismeno.
Ali, izgleda da smo takvi u globalu. Jedna rupa manje-vise, isto nam ga dodje.
sarajlija_ba wrote:Sad malo razvlačiš i uvlačiš druge u cijelu priču. Koliko ja znam ti si rekao da je SVE to Cerić izjavio a sad eto nije Cerić nego i drugi.valterbranisarajevo wrote: Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
Čekam.
De pročitaj ponovo. Pa onda ...potres_mozga wrote:"Vjerniche" tebi je onaj Cericev govor normalan put??Palestinac1 wrote:Dovoljno velik. Aha. Nema te avanture jer je problem riješen normalnim putem.Chisum wrote: