Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.
Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.
Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?
Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.
Necu ni da pitam koliko si TI puta bio u toj Srebrenici koju razlacis ko zvaku po ustima, koliko si TI doprinjeo njenom oporavku, koliko si TI uradio na tome da se cuje, zna, ponavlja sta se desilo i da se nikad, nikad ne zaboravi!
Necu da pitam jer me je strah da ce mi se povracati od tvog odgovora, a nakon svih bljuvotina koje su napisane o Suljagicu (od pljuvanja po diplomi, iskustvu, vjeri... koja bi valjda trebala biti licna stvar, pa preko onog gnusnog zamjeranja, potankog i potihog, covjeku sto je eto prezivjeo i eto uspio u zivotu umjesto da ceka neku Angelinu da mu humanitarnu donese, onog najzalosnijeg prebrojavanja kostiju koje je ukopao, dana koje je gdje proveo, koliko je ikara pojeo) ne mogu da podnesem jos jednu koja ce mi dokazati konacno da smo dotakli dno dna i da je svaka ljudskost u nama oglodjana do srzi!
Nisu cetnici krivi, vjeruj! Krivi smo mi sto smo postali neljudi kakvi smo postali! Zao mi je samo sto su toliki divni, hrabri i cestiti ljudi izginuli da bi ovakvi neljudi, govna da prostis, kao sto smo mi, postali ono sto smo postali i napravili od te zemlje sto smo napravili!
Jbg, mozda je trebalo da izgine jos jedan, taj omrazeni Suljagic, pa bi nam eto bilo rahatnije i bolje.
Sramota!