Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
BiH-x

#1026 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BiH-x »

valterbranisarajevo wrote:D sam ja napisao da se neko od izbjeglih Srebreničana treba vratiti u Srebrenicu, umjesto da živi u sarajevu bio bih odmah proglašen četnikom.... :D
Valtere, ako nam mozes pokazati dokaze za ove tvrdnje, bio bih zahvalan:

U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
sarajlija_ba

#1027 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bandini wrote: ponavljas se stalno
tvoje pravo je u mektebu
tamo se uci ta nauka o vjeri
A vi nemate odgovore na moja pitanja.
I mektebe smo mi finansirali kao što finansiramo i vjeronauku u školi i to 90% roditelja.
Naše pare - naša muzika.

Vi nemate odgovor na pitanje gdje je to u svijetu praksa da se zbog 10% ljudi ukida pravo za 90% ljudi pa da je bilo šta u pitanju.
Eto odgovorite mi da se ne ponavljam :D
kojeime

#1028 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 21/05/2011 01:46, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#1029 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

Hajde patriota odvadi malo i nemoj nam držati patriotske lekcije..Ima ovdje još onih koji su branili Sarajevo i BiH....

Ja sam recimo branio , pored Povelje Kulina Bana i rezolucije ZAVNOBIH-a, najvažniji dokument u istoriji BiH koji glasi:

da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda. a ne državu kojoj su djeca iz mješanih brakova "kopilad..." a ateisti ljudi bez morala....
Last edited by valterbranisarajevo on 21/05/2011 01:28, edited 2 times in total.
bandini

#1030 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

bosniak.m wrote:
sarajlija_ba wrote:
valterbranisarajevo wrote:Reis za ateiste govori da su ljudi bez morala,ljudi koji su glasali za građanske multietničke stranke su četnici, a djeca iz mješanih brakova su "kopilad", ljudima drugačije seksualne orijentacije treba polomiti kosti palicama, zato što su se usudili organizovati izložbu..hej da "pederi i lezbejke" organizuju izložbu, pa to je smak svijeta.......

A svi oni su također ravnopravni građani ove države osim za Cerića, Latića, Alispahića, Velića i taj kulturno civilizacijski krug koji sada traži demokratska prava...

Da i pse koji su također živa bića -božja stvorenja treba tamaniti na ulicama piše u zvaničnom glasilu IZ...
Imaš li ti kakve dokaze za ovo ?
Postiraj njegove izjave u kojima tvrdi ovako nešto.
I ja bih volio pročitati to...

ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
kad ste toliki poklonici Reisovog lika i djela morali bi ste znati i za te izjave
ili vi samo prihvatate ono sto vam odgovara??
vjerovatno nije rekao ni "kome ba da se mi prilagodjavamo"
bosniak.m

#1031 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

sarajlija_ba wrote:A vi nemate odgovore na moja pitanja.
I mektebe smo mi finansirali kao što finansiramo i vjeronauku u školi i to 90% roditelja.
Naše pare - naša muzika.

Vi nemate odgovor na pitanje gdje je to u svijetu praksa da se zbog 10% ljudi ukida pravo za 90% ljudi pa da je bilo šta u pitanju.
I dodaj tome da niko od tih 90% ne brani onima od 10% (ili koliko god u procentima bilo) da izučava šta god poželi.
bandini

#1032 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

sarajlija_ba wrote:
bandini wrote: ponavljas se stalno
tvoje pravo je u mektebu
tamo se uci ta nauka o vjeri
A vi nemate odgovore na moja pitanja.
Naše pare - naša muzika.

pa u cemu je problem??
vi finansirate mekteb, pa sto vam djeca ne uce tamo vjeronauku?
zasto ih gurate u skole
a gdje u svijetu je praksa da u drzavnim skolama ima vjeronauke?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1033 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Velkoski »

bandini wrote:
ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
kad ste toliki poklonici Reisovog lika i djela morali bi ste znati i za te izjave
evo ja prvi ne volim reis-a ali fakat pisete more gluposti ovdje :-) jos samo dodajte da se dijele bombe, kalasi itd. na casovima vjeronauke :roll: da nisam nikad isao na vjeronauku pomislio da je to nekakav mini teroristicki kamp jebo te..
sarajlija_ba

#1034 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bosniak.m wrote:
ratata wrote:dokaz mi je zdrav razum, neću da moje dijete ovisi o predmetu u kojem mora da zna sve o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri
Pa fazon je u tome što tvoje dijete ne mora uopće biti na tom predmetu... Slušam sinoć kako Dino dođe do neka 2,5 boda prednosti onoga koji pohađa vjeronauku i motam po glavi kako li je došao do te cifre... Ako, primjera radi, u jednom jedan učenik pohađa vjeronauku i ukupno ima 11 predmeta, a drugi ne pohađa i ima dakle 10 predmeta, pod pretpostavkom idealnog stanja da obojica imaju sve petice to je: 11X5/11=5,0, i u drugom slučaju 10X5/10=5,0, nikako da dobijem ono 2,5 :shock:
Nećeš ga ni dobiti. To možda samo Suljagić može izračunati pošto je on završio filozofiju a kod filozofa sve može pa i da je 2+2=156.
Ja sam danas računao prosjek svom sinu i ocjena iz vjeronauke nikako ne može premašiti vrijednost od 1,0.
Dakle, ako dijete ima prosjek bez vjeronauke od 3,9 onda sa vjeronaukom ima prosjek od 4,0.
Ovdje nije pitanje prosjeka nego principa.
Chisum

#1035 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chisum »

sarajlija_ba wrote:
valterbranisarajevo wrote:Naši političari su beskičmenjaci i paraziti koji su spremni napraviti pakt sa đavolom da bi se dokopali fotelja i pripadajućih privilegija. Emir Suljagić je jedini političar koji se bio spreman odreći i fotelje i privilegija radi principa.Zato je za mene velik kao Trebević :thumbup: ...I da stvarno možda je ovo početak nečega novog, ali sa novim umjesto istrošenih i iskompromitovanih političara...
Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.

Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.

Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?

Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.
Bice i to, ako bog da. Nije da zudim za tim, ali mi ne bi bilo ni zao... da jednom za svagda znam pored koga zivim.

Ima nas gradjana, a ima i nas boraca, s kojima se, sto ti kazes, ni cetnici nisu mogli zajebavati, a kamoli seljace od Visokog... i u mom mi gradu prijetiti. :)

Nego, kao sto rekoh, malo se Koke zejeb'o... bacio je na sto nesto sto mu se moze vratiti kao bumerang, jer, jednom dezerter - uvijek dezerter.
bosniak.m

#1036 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote:ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
Naravno da ne postoje, jer da postoje davno bi mu bile okačene oko vata. Ja nisam njegov POKLONIK i prihvatam samo činjenice, fakte, istinu. "Kome ba da se prilagođavamo je rekao", kako i zašto... mislim da znaš.
JBT

#1037 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

sarajlija_ba wrote:
valterbranisarajevo wrote:Naši političari su beskičmenjaci i paraziti koji su spremni napraviti pakt sa đavolom da bi se dokopali fotelja i pripadajućih privilegija. Emir Suljagić je jedini političar koji se bio spreman odreći i fotelje i privilegija radi principa.Zato je za mene velik kao Trebević :thumbup: ...I da stvarno možda je ovo početak nečega novog, ali sa novim umjesto istrošenih i iskompromitovanih političara...
Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.

Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.

Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?

Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.
Na ovu tvoju vrstu price, gdje odredjujes gdje ce ko biti ministar, covjek hladno moze reci "pa preseli se tamo gdje mislis da ti dijete nece biti diskriminisano jer mu ocjena ne ulazi u prosjek".
Ja ne mogu vjerovati da se ti nisi borio za BiH i Sarajevo. Ako si se borio za njih i smatras se patriotom onda ti prvi trebas postovati zakone te drzave i tog kantona i vlade istih koji zele sve to popeti na neki visi nivo. Medjutim ti ne postujes ministra, vladu, demokratski izbor u tim institucijama nego podrzavas nekoga ko te zakone rusi i prijeti nemirima i urusavanjem sistema koji cini kanton kantonom i drzavu drzavom.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1038 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

kojeime wrote:Ja cu zavrsiti ovim rijecima:

Vratice se Valter,
hoce malo sutra
Vratio se Valter, samo je njegova mati zaplatila (da budem kulturna)

JBT, imas PP bolan
bosniak.m

#1039 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote:a gdje u svijetu je praksa da u drzavnim skolama ima vjeronauke?

Države u kojima postoji vjeroispovjedno religijsko obrazovanje u javnim školama, nude ga u tri različita oblika:

Kao obavezan predmet (Austrija, Kipar, Finska, Njemačka, s izuzetkom nekih pokrajina, Grčka i Irska);

Kao fakultativni predmet (Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Mađarska, Italija - po izboru, Latvija, Malta, Poljska, Rumunija, Slovačka, Španjolska, Srbija);

Kao fakultativno-obavezni predmet (Belgija, Litvanija, Luksemburg, Portugal). U Bosni i Hercegovini religijsko obrazovanje postoji u sva tri oblika, u Švicarskoj dva (obavezno i fakultativno). U ovom sistemu, učenik mora izabrati jednu od nekoliko opcija kao dio svog nastavnog programa, i religijsko obrazovanje je jedna od tih opcija. U sistemima gdje je religijsko obrazovanje vjeroispovjedno orijentirano, često postoji niz različitih predmeta, od kojih učenici i/ili roditelji mogu odabrati jedan.

Odgovornost za nastavne planove počiva ili u rukama crkava i religijskih zajednica (Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovačka, Španjolska, Kipar, Češka Republika, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litvanija, Poljska, Rumunija) ili religijskih zajednica u saradnji sa državom (Austrija, Njemačka, Finska, Švicarska, Švedska). U svim ovim zemljama, većinska religija uspostavila je svoje vlastito vjeroispovjedno religijsko obrazovanje. U nekim od ovih zemalja, druge religije, ili barem one koje su službeno priznate od strane države mogu ponuditi i svoje vjeroispovjedno (denominacijsko) religijsko obrazovanje. " U Austriji, Belgiji, i djelomice Njemačkoj, denominacijsko religijsko obrazovanje nije samo ograničeno na katoličko i protestantsko učenje nego uključuje pravoslavne, jevrejske, muslimanske, budističke, i druge oblike religijskog obrazovanja"(Schreiner, 2002. str. 97).43 Vjeroispovjedno religijsko obrazovanje nekih od ovih religija je pravno dozvoljeno i u Hrvatskoj, Finskoj, Grčkoj, Rumuniji, Slovačkoj, Italiji, Španiji i Portugalu. Ali u Italiji, na primjer, gdje je katolicizam dominantan u kulturi i društvu, male protestantske crkve "ne koriste pravnu priliku da pruže religijsko obrazovanje svojih učenika u školama", i oni su zapravo "protiv bilo kakvog vjeroispovjednog religijskog obrazovanja u školama."44

Izvor: Kodelja, Z; Bassler, T (2004). Religija i školovanje u otvorenom društvu: Okvir za informirani dijalog. Ljubljana, Slovenija
sarajlija_ba

#1040 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bandini wrote: ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
Samo ti nama postiraj te izjave u kojima on kaže za kopilad, palice i ostalo.
Nemoj mi sad razvlačiti i razvodnjavati pitanje nego daj konkretno odgovor sa linkom na tu izjavu.
Ja ne znam za te izjave a ako postoje bujrum...pokaži ih svima.
sabaa

#1041 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sabaa »

Ma jeli moguće da pamet svari!!!
Hoće SDP = da nas prime u Evropu /hoće tamo da pobjegne od vjeronauke koja se ocjenjuje i ulazi u prosjek/.
Ma znadete li vi da se tamo vjeronauka isto ocjenjuje i ulazi u prosjek. /Koliko puta ste slagali da to nije tako?/
Ma šta li će Evropa misliti o nama ako nam ovi - kako sami sebi tepaju - obrazovani i najpametniji odu u Evropu i tamo "progovore"?
PROGOVORI DA VIDIM KO SI!!!
SDP=sarajevo.x.com, ako odeš ikad do Evrope, molim te nemoj reći ni riječi, a ako te pitaju za nas, molim te ne govori da smo ikad komunicirali!!! :bih:
bandini

#1042 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

leet wrote:
bandini wrote:
ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
evo ja prvi ne volim reis-a ali fakat pisete more gluposti ovdje :-) jos samo dodajte da se dijele bombe, kalasi itd. na casovima vjeronauke :roll: da nisam nikad isao na vjeronauku pomislio da je to nekakav mini teroristicki kamp jebo te..

ne shvatate sustinu problema
briga me za vjeronauku
nek idu ako hoce
problem je sto se nista ne moze uraditi bez vjerskih lidera
kako je moguce da jedan Ceric ima toliki uticaj na politiku i uredjenje drzave da prisili ministra da da ostavku??
to je glavna stvar
DaysleepeR

#1043 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by DaysleepeR »

ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%

koliko je ono Komšić dobio glasova više od Izetbegovića?

tu vam se krije odnos vjernici nevjernici, a ne u paušalnim procjenama, sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje, a drugo valjda iz principa neće za komunjaru...

dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije ništa moralno...
Last edited by DaysleepeR on 21/05/2011 01:37, edited 2 times in total.
bosniak.m

#1044 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote:ne shvatate sustinu problema
:mrgreen: De ti nama reisove citate!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1045 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Velkoski »

DaysleepeR wrote:
sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje
nadam se da nisi ozbiljan, ako jesi onda :lol: :lol:

evo, ja sebe smatram kakvim takvim vjernikom i evo i sad mislim da komsic TREBA da bude predsjednik ove jadne drzave ( bez nekih troclanih gluposti ) jer mi se cini da bi on mogao nesto poboljsati.
Last edited by Velkoski on 21/05/2011 01:40, edited 1 time in total.
kojeime

#1046 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 21/05/2011 01:47, edited 1 time in total.
sarajlija_ba

#1047 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bandini wrote: pa u cemu je problem??
vi finansirate mekteb, pa sto vam djeca ne uce tamo vjeronauku?
zasto ih gurate u skole
a gdje u svijetu je praksa da u drzavnim skolama ima vjeronauke?
Ja finansiram i mekteb i školu i hoću da moje dijete uči vjeronauku i u školi i u mektebu.
Prvo sam prolio krv da mi dijete može biti slobodno a danas finansiram školovanje mog djeteta.
Moje pare - moja muzika...i tako nas 90%.
Nema problema dok ne dođe nadobudni ministar i naručuje muziku na moj račun.
Da napomenem...nas 90%
Dakle, Suljagić je ministar za vas 10% pa neka naručuje svaku desetu pjesmu jer ga toliko sljeduje.

Kapiš ?
Klodovik

#1048 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Klodovik »

bandini wrote:
leet wrote:
bandini wrote:
ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo

ne shvatate sustinu problema
briga me za vjeronauku
nek idu ako hoce
problem je sto se nista ne moze uraditi bez vjerskih lidera
kako je moguce da jedan Ceric ima toliki uticaj na politiku i uredjenje drzave da prisili ministra da da ostavku??
to je glavna stvar
Suljagić je mogao ostati ministar, ali se nije htjela platiti cijena njegovog ostanka na tom mjestu.
BiH-x

#1049 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BiH-x »

DaysleepeR wrote: ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%

koliko je ono Komšić dobio glasova više od Izetbegovića?

tu vam se krije odnos vjernici nevjernici, a ne u paušalnim procjenama, sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje, a drugo valjda iz principa neće za komunjaru...
?
Jel to postoji neka sura koja kaze da musliman ne moze glasati za Komsica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR wrote: dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije ništa moralno...
Ajde se i vi odlucite jesmo li Teheran ili nismo :lol:
Last edited by BiH-x on 21/05/2011 01:38, edited 1 time in total.
bosniak.m

#1050 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

DaysleepeR wrote:ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%
Vjerovatno se misli na odnos roditelja koji su doobrovoljno poslali djecu na vjeronauku i onih koji to nisu jer želeda njihova djeca uče o vlastitj religiji (katolici, pravoslavci, jevreji...) ili da uče neki drugi predmet (etika, kultura religija...)
Locked