Sarajevski vozači - dno dna
-
JD
Svakom njegovo...
I meni je preseravanje kad papak vozi lijevom trakom na autoputu i ko nije mu pravo kad mu blicam da se makne u desnu. I meni je preseravanje kad vidim idiote koji se ne znaju prestrojiti a da se umalo zabiju u tebe, itd...
I meni je preseravanje kad papak vozi lijevom trakom na autoputu i ko nije mu pravo kad mu blicam da se makne u desnu. I meni je preseravanje kad vidim idiote koji se ne znaju prestrojiti a da se umalo zabiju u tebe, itd...
- JBT
Kaze covjek:
"Da ima ko da mi usadi u glavu Titovu pamet."
Nije on budala, jarane.
Mada je najjaci u borilackim vjestinama. Sa mackama kao sparing partnerima. Tita mi, konto sam da cu umrijet od smijeha kad sam vidio kako macku prebacuje ha levo ha desno.
Nije on budala, jarane.
Mada je najjaci u borilackim vjestinama. Sa mackama kao sparing partnerima. Tita mi, konto sam da cu umrijet od smijeha kad sam vidio kako macku prebacuje ha levo ha desno.
-
Any
a kako jeste na dohvat rukeJD wrote:a u gepeku nije na dohvat ruke ?Any wrote: vjerovatno znas da prsluce mora biti u vozilu i to na dohvat ruke:
da bi izvadio prsluce iz gepeka trebas izaci van vozila ako se ne varam
u slucaju kvara na vozilu ili nekog drugog razloga za zaustavljanje pri samom izlasku iz vozila trebao bi navuci prsluk
kako ces to ispostovat ako je prsluk u gepeku
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
I vama su solidno krenuli mozak prati i stirakti.
Daj bolan - nema tog prsluka koji je substitucija za mozak i cistu logiku.
Ako ti auto se pokvari i stane - ako te ne spasi glava od toga da zavrsis pod necijim tockovima - sumnjam da ce prsluce iste rijesiti. Ali eto - bitno je namiriti drotove i sistem.
Bas me interesuje na osnovu cega su odlucili - da uvedu prsluce - pod "mora"? Nadalje - sta ako se zavuces pod auto - jel treba s prslucetom pokriti - koljena - il' ga treba objesiti na retrovizor - da upozorava da se neko "muva oko auta"....itd.
Ja mislim da je fluoroscentni skafander - jedina sigurna opcija, i to s kapuljacom. Pa da vas i vanzemaljci mogu autostopom kuci vratiti ukoliko - vam auto stane.
Daj bolan - nema tog prsluka koji je substitucija za mozak i cistu logiku.
Ako ti auto se pokvari i stane - ako te ne spasi glava od toga da zavrsis pod necijim tockovima - sumnjam da ce prsluce iste rijesiti. Ali eto - bitno je namiriti drotove i sistem.
Bas me interesuje na osnovu cega su odlucili - da uvedu prsluce - pod "mora"? Nadalje - sta ako se zavuces pod auto - jel treba s prslucetom pokriti - koljena - il' ga treba objesiti na retrovizor - da upozorava da se neko "muva oko auta"....itd.
Ja mislim da je fluoroscentni skafander - jedina sigurna opcija, i to s kapuljacom. Pa da vas i vanzemaljci mogu autostopom kuci vratiti ukoliko - vam auto stane.
-
GoschaUkuchi
Uvijek sam se pitala zasto vecina vozaca kopa nos dok vozi.... A to cesto vidim dok stojim na semaforuDont Let wrote:Po čemu je to papanski? Ja mislim da je praktično i korisno![]()
Papanski je čopati nos u javnosti jer je nekulturno i odvratno!
-
Any
GoschaUkuchi wrote:Uvijek sam se pitala zasto vecina vozaca kopa nos dok vozi.... A to cesto vidim dok stojim na semaforuDont Let wrote:Po čemu je to papanski? Ja mislim da je praktično i korisno![]()
Papanski je čopati nos u javnosti jer je nekulturno i odvratno!
ubijaju dosadu
da imaju internet ili PSP nebi sigurno
- bpsang
a jel ga to treba i obuci u autu dok jos nisi izasao iz njega cccTeufik iz Los Angelesa wrote:nije, jer moras izaci iz auta da bih ga dohvatio, sto povlaci opasnost da te prolazece vozilo udari, a to jest i poenta postojanja prsluka
jos ce mo morati i kacige ko u f1 nosati
-
latinalover
JBT wrote:Kaze covjek:
Nije on budala, jarane.
imam ja cijeli klip bratski ples(zbogom Kikindo)
postavicu sad odma
tamo zivi moja saradnica koja mi parfeme salje
-
JD
Pa u zakonu otprilike pise da ih trebas upaliti u slucaju magle ili slabije vidljivosti (kisa snijeg itd), a ipak nema clana u kojem je izricito zabranjeno njihovo paljenje po danu ili noci, a ako se ne varam nema ni clana u kojem je propisana kazna za njihovo paljenje. Nesto se ne sjecam da sam taj clan procitao, ali ponavljam mozda se varam.sabanss wrote:Koliko znam, maglenke nije dozvoljeno paliti ako nema magle. Mislim da su drotovi ipak u pravu...JD wrote:Pa kratka + maglenke
Ne mozes samo maglenke upaliti, moras upaliti pozicije ili kratka.
A nisam ni rekao da drotovi nisu u pravu...
Ionako svaki drot tumaci svoj neki zakon, pa kad naleti na levata naplatice mu kaznu i za nepropisno udisanje zraka...
Meni je recimo jedan hairlija fol pisao prijavu za maglenke po danu (prije novog zakona kad nisu bila obavezna nikakva svijetla preko dana), zato sto se raspucao kad sam mu spomenuo rupe u zakonu i da mi ne moze naplatiti kaznu, mlad drot, vidi se jos uvijek emotivno vezan za sluzbu
ceif mi.Teufik iz Los Angelesa wrote:a zasto ih palis ako nema magle?
Bar palim svjetla po noci, pa makar ih bilo i viska
-
Teufik iz Los Angelesa
prica mi jaran, neki dan ga u lukavici zaustavili. bila mu pozicija upaljena, a ne kratka, i htjeli ga kaznit
dok nisu bolje prisli i vidjeli da svjetla rade. onda ga htjeli kaznit za pojas, a bio vezan, odvezo se da izvadi dokumente iz zadnjeg dzepa
uglavnom, prepirao se, i kad su se sjetili da je bio vezan, samo ga "opomenuli"
uglavnom, prepirao se, i kad su se sjetili da je bio vezan, samo ga "opomenuli"
-
Any
JD wrote:Pa u zakonu otprilike pise da ih trebas upaliti u slucaju magle ili slabije vidljivosti (kisa snijeg itd), a ipak nema clana u kojem je izricito zabranjeno njihovo paljenje po danu ili noci, a ako se ne varam nema ni clana u kojem je propisana kazna za njihovo paljenje. Nesto se ne sjecam da sam taj clan procitao, ali ponavljam mozda se varam.sabanss wrote:Koliko znam, maglenke nije dozvoljeno paliti ako nema magle. Mislim da su drotovi ipak u pravu...JD wrote:Pa kratka + maglenke
Ne mozes samo maglenke upaliti, moras upaliti pozicije ili kratka.
ima dosta stavki koje si procitao a opet ih ne postujes
kada te spucaju drotovi onda ti oni krivi
-
JD
Sto bi ih postovao kad mi prakticki ne mogu nista, moze mi naplatit mandatnu u najboljem slucaju ili me pustiti da idem... Znam sta mogu a sta ne, a ima i stara izreka - "sto nije zabranjeno, dozovoljeno je", a nas lijepi zakon pun rupa, rupica, i nelogicnosti...Any wrote: ima dosta stavki koje si procitao a opet ih ne postujes![]()
kada te spucaju drotovi onda ti oni krivi![]()
A drotovi nisu uopste krivi, kriv je zakon koji je takav i koji nije isti za sve...
- Qler
e hebi ga JD ti bas u kontru svemu
pise u zakonu da se maglenke pale kad je magla tj smanjena vidljivost... znaci da se NE pale kad je sve OK
i pojas je od prije rata obavezan... nije to donio novi zakon.... i jos 1000 stvari je tako... hebi ga zakon se mora postovati pa kakav god bio... zamisli kad bi svi prema svom nahodjenju pravili zakone na sta bi to licilo...
-
JD
@qler pa za pojas ni meni nije jasno sto sad svi o tome pricaju isto ko da prije nije bilo obavezno koristenje istog. Nas je narod stvarno nadprosjecno glup, pogotovo novinari koji su pisali clanke o novom zakonu...
A za maglenke pa bravo, znaci da se ne pale, ali opet ne pise da je izricito zabranjeno da se pale
tako ti je to kad drzava 10 godina pravi zakon, eto na sta lici
I naravno da se mora postovati, ali ne postuju ga svi, ne vrijedi za sve, i sto bi ja onda bio budala pa ga postovao? Sto da meni pauk dize auto kad stanem recimo tamo nize City Puba gdje je oznaceno da je taxi stand a nikad taxista tu parkiranih, a ne smiju dici onim mangupima sto kod katedrale parkiraju... dok god je tako ne yebem muriju 2%.
A za maglenke pa bravo, znaci da se ne pale, ali opet ne pise da je izricito zabranjeno da se pale
I naravno da se mora postovati, ali ne postuju ga svi, ne vrijedi za sve, i sto bi ja onda bio budala pa ga postovao? Sto da meni pauk dize auto kad stanem recimo tamo nize City Puba gdje je oznaceno da je taxi stand a nikad taxista tu parkiranih, a ne smiju dici onim mangupima sto kod katedrale parkiraju... dok god je tako ne yebem muriju 2%.
- Qler
ja sam neki dan uslikao drota nije vezan ugasena svjetla
stao mu na semaforu ispred auta i slikao
da vidis kako se izgubio 
to za maglenke.. mislim, pali ti, nisi jedini, al to im je osnov da ti izbiju 10-20KM iz dzepa....tebi.... a pojas.. e tu se i dalje ne slazemo
ja sam storgo ZA vezanje 
a ta parkiranja... imao sam negdje clip snimao drotove kako se vozaju i parkiraju ispred terapija na malti... mislim... jebi ga, mogu oni sta hocem al polako, nece moci dokle hoce...
to za maglenke.. mislim, pali ti, nisi jedini, al to im je osnov da ti izbiju 10-20KM iz dzepa....tebi.... a pojas.. e tu se i dalje ne slazemo
a ta parkiranja... imao sam negdje clip snimao drotove kako se vozaju i parkiraju ispred terapija na malti... mislim... jebi ga, mogu oni sta hocem al polako, nece moci dokle hoce...
-
JD
Ma jasta ne postuju ni oni nista, a fol provode zakon, hiljadu puta sam ih vidio il da prolaze kroz crveno il da pricaju na mob itd.Qler wrote:ja sam neki dan uslikao drota nije vezan ugasena svjetlastao mu na semaforu ispred auta i slikao
da vidis kako se izgubio
to za maglenke.. mislim, pali ti, nisi jedini, al to im je osnov da ti izbiju 10-20KM iz dzepa....tebi.... a pojas.. e tu se i dalje ne slazemoja sam storgo ZA vezanje
Heh ma sad nema kazni pa mi ne mogu naplatiti, prije novog zakona sam ih palio samo po danu jer nisu bila obavezna nikakva svjetla pa mi ni tad nisu mogli naplatit kaznu zbog maglenki
A dobro drotovi parkiraju gdje hoce naravno nece njih pauk dici, al eto recimo ispred terapija da golf 3 stane njemu ce odmah doci da pisu kaznu, a kad je neki bmw ili mercedes, samo okrenu glavu
-
tempora
Sa svakom novotarijom u zakonima o saobracaju, dolazi lavina komentara - od prezira, preko podsmijeha, do "racionalne" analize zasto taj zakon nije potreban. Obicno zavrsi komentarom "uostalom, sam sebe najvise volim, valjda cu da se cuvam i bez idiotskih zakona".
Hare Krisna...Hare Hare.....
Hare Krisna...Hare Hare.....