Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator: O'zone

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32845
Joined: 29/06/2011 23:39

#6976 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Ne bunim se, naravno da sam pristao jer bajram, drugog taksija ne mozes dobiti.

Poenta je da je divljak stajao na SA taxi standu, dakle uzimaju reket od divljaka. Vjerovatno su iz drugih kantona.
Plavo-bijeli
Posts: 1625
Joined: 28/02/2010 19:25

#6977 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Plavo-bijeli »

Samo zovem Paju, ali i oni imaju debila svakakvih...
nedavno jedan hajd ulazim u auto hoću da stavim pojas kae ne radi.. hajd ok...
bili oko 4 pola 5 špica, on namjerno išao jednim putem gdje je najveća gužva(ja to nisam znao do tada), pa onda tek skrenuo putem kojim je mogao od samog početka, kao joj nisam znao...

Na kraju me došlo od malte do Ilidze 11.20KM, a inače me dođe sa njihovim oko 10km , i ja mu dajem 20 i on mi vrati kusur i ja izlazim i nisam ni gledao.. kad vratio mi 8km...pametno... mislim hajd 80pfeninga, trebao je hladno vratiti 9 jer me odveo u guzvu..ali ne volim ove sitne varalice i lopove, što prave od tebe glupana, ali hajde naredni put ko god mi vrati kusur gledam u dlan.
User avatar
drag_gost
Posts: 4108
Joined: 17/04/2010 19:09
Location: Tu, odmah :)

#6978 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drag_gost »

Samir i emir.. nikad problema sa njima. Sa taxi je olos. Ne svi naravno, ima tu dosta fine raje, ali ovi drugi svima pokvarise cejf.
Hakiz
Posts: 18468
Joined: 30/07/2015 20:01

#6979 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

thekupus wrote: 17/01/2021 17:44 Prepun grad divljaka. Već tri puta ove sedmice se zaustavljaju pored mene i pitaju treba li taxi. Gledam jučer tri djevojke čekaju ispred Alte, staje jedan na proširenje i kroz prozor ih pita dokle idu, i cure fakat uđoše. Ne znam kako su smjele.
Mlado ludo.
User avatar
dzeno123
Posts: 1420
Joined: 20/04/2009 20:39
Location: Dreamland

#6980 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Ma ni sarajevo taxiju nije kao prije, smjena je generacije. Sve je manje onih starih nadrndanih sto mrze sebe prvo pa svijet oko sebe cim ustanu ujutro.
Hakiz
Posts: 18468
Joined: 30/07/2015 20:01

#6981 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Da, ima toga da nova generacija nije ista kao stara.

A i korona je pomogla, meni se još nije desilo da neko prigovara zbog dužine vožnje kao što je bilo prije korone.

Nemaju posla, pa bolje mu je uzeti i 3-5 KM dva-tri puta dnevno nego stajati prvi na štandu 12 sati i ne uzeti ni jednu vožnju.

Sve se vraća, sve se plaća...
User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 9219
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

#6982 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bosanac sa dna kace »

dječak sa šibicama wrote: 24/12/2020 21:02 Cesto koristim Zuti, neoznaceno auto dodje jednom u pet slucajeva i to je ona bijela skoda oktavija koja je njihovo auto, ostali slucajevi su zuta auta sa oznakama, niko mi nikada nije rekao da ne govorim da sam u taksiju, ljudi svoj posao odrade posteno i nikakvih problema nikada nisam imao.
Sto je najvaznije, voze i kratke relacije, ne prave probleme kao uhljupi iz sa taksija.
Jesu Zuti taxi i Holland taxi jedna te ista firma, sestrinske firme, partner firme ili sta vec?
Holland taksi je najjeftiniji i najuljudniji. Meni se nikad nije desilo da mi kazu da ne govorim da sam u taksiju, i kusur vracaju do u zadnji fening.
User avatar
Perdita_Durango
Posts: 413
Joined: 21/08/2012 23:33

#6983 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Perdita_Durango »

Prije nekoliko godina dok sam radila u Sarajevu, 2016. cini mi se da je bila, cesto smo s posla pozivali taksi. Zapravo, svaki dan kad smo radili nocnu smjenu jer smo zavrsavali oko 2 iza ponoci ili 3 ili i kasnije. Najdraze nam je bilo pozvati Crveni taksi iskljucivo zbog jednog gospodina koji se javljao na telefon. Ne znam kako se zvao ali je bio jako kulturan i ljubazan. I tako iz noci u noc. Kroz nekoliko dana je gospodin po glasu, a i po vremenu poziva, vec znao tko zove, ljubazno bi odgovorio, rekao predvidjeno vrijeme taksija i pozelio ugodnu noc. To je bila 'sitnica' ali svaki put kad bismo ga pozvali, on je bio jako ljubazan. Ponekad bismo bili umorni, nenaspavani, bilo bi nam posla preko glave i kroz nekoliko recenica, svojom ljubaznoscu i prijatnoscu, gospodin bi nam uljepsao noc. Bio je tako ljubazan da imas dojam da je u pitanju jedan veliki gospodin i profesionalac. Upitali smo njegove kolege za njega, koji su nam takodjer potvrdili da sve ono sto smo i sami mislili o njemu, iako je malo smijesno stvoriti misljenje o nekome koga cujete 2-3 minute svaku noc kad narucujete taksi. Nisam mu uspjela upamtiti ime tad, nazalost. I trajalo je to nekoliko mjeseci, sve dok nismo kupili auto. Prvu noc kad smo trebali s posla kuci autom, mahinalno smo htjeli pozvati taksi prije nego smo se sjetili da imamo auto. Debili. Ali doslo mi je da pozovemo gospodina, zahvalimo mu se na ljubaznoscu koja se doista tako rijetko srece kod nas i pozdravimo ga. Onda sam pomislila da je to mozda malo cudno pa odustala od te ideje.

Uglavnom, ne znam da li je gospodin spomenut na ovih hrpu stranica, ne znam da li ga itko i prepoznaje kroz ovaj tekst i da li uopce gospodin i dalje radi, ali nesto mi je pao na um veceras jer je doista ostavio jako lijep dojam i ostao u jako lijepom sjecanju, iako ga nikad nismo upoznali.
Post Reply