Sarajevski supermarketi
-
pathyeshme
#1 Sarajevski supermarketi
U bazi foruma (preko tražilice) nisam uspio naći sličnu temu.
Maloprije sam pročitao o Robotu i marmeladi od 850g koja je uredno naplaćena kao ona od 3kg.. Uopšteno, imam jako loša iskustva sa Robotom (na Hrasnom). Npr., bude špica, gužva nekakva, a rade maximalno dvije kase. Onda, kad odem na voće po 2-3 minute čekam nekoga da mi izvaga. Dalje, ne mogu naći neke proizvode koje bih morao moći naći u jednom normalnom supermarketu, tako da neki dan nije bilo Megle mlijeka... Onda jedan dan otišao da kupim jaja, al nije ih bilo... I malo malo pa nema onoga što tražim... A pošto mi je najbliži stalno idem tu kupovati, i skoro uvijek se zajebem. Isto tako neki dan čovjek došao na kasu, a prodavačica nema kesu da mu dadne... Nakon što se on požalio na to (doduše malo drskijim tonom) ona mu kaže kao: Pa naredni put nosite ceker... I naravno čovjek je sve ostavio na kasi i samo izašao. Prije par dana isto tako došao na kasu, žena nema da mi vrati kusur... Kaže hajd tamo gdje se prodaju srećke za Lutriju i reci da sam te ja poslala da mi rasitniš... Ja tamo otišao i to rekao, a radnica na tom štandu će meni: Reci ti njoj da ja nisam banka.
Uopšteno, što se Robota tiče, imam osjećaj da se radnici maximalno ugnjetavaju i da ih dosta fali, jer pronaći nekoga da ti objasni gdje se nešto nalazi je ravno pronalasku igle u plastu sijena.
Elem, imate li vi sličnih iskustava sa ovim ili drugim supermarketima?
Maloprije sam pročitao o Robotu i marmeladi od 850g koja je uredno naplaćena kao ona od 3kg.. Uopšteno, imam jako loša iskustva sa Robotom (na Hrasnom). Npr., bude špica, gužva nekakva, a rade maximalno dvije kase. Onda, kad odem na voće po 2-3 minute čekam nekoga da mi izvaga. Dalje, ne mogu naći neke proizvode koje bih morao moći naći u jednom normalnom supermarketu, tako da neki dan nije bilo Megle mlijeka... Onda jedan dan otišao da kupim jaja, al nije ih bilo... I malo malo pa nema onoga što tražim... A pošto mi je najbliži stalno idem tu kupovati, i skoro uvijek se zajebem. Isto tako neki dan čovjek došao na kasu, a prodavačica nema kesu da mu dadne... Nakon što se on požalio na to (doduše malo drskijim tonom) ona mu kaže kao: Pa naredni put nosite ceker... I naravno čovjek je sve ostavio na kasi i samo izašao. Prije par dana isto tako došao na kasu, žena nema da mi vrati kusur... Kaže hajd tamo gdje se prodaju srećke za Lutriju i reci da sam te ja poslala da mi rasitniš... Ja tamo otišao i to rekao, a radnica na tom štandu će meni: Reci ti njoj da ja nisam banka.
Uopšteno, što se Robota tiče, imam osjećaj da se radnici maximalno ugnjetavaju i da ih dosta fali, jer pronaći nekoga da ti objasni gdje se nešto nalazi je ravno pronalasku igle u plastu sijena.
- P308
#2 Re: Sarajevski supermarketi
Robot je odavno spao na niske grane, posebno taj u Hrasnom
- Coppertone
#3 Re: Sarajevski supermarketi
Obicno kupujem vise stvari istovremeno, osim ako bas cijena nije drasticno veca. Meni je svejedno kupio nesto u marketu A,B ili C. Nekako idem koracima: nadredjenom u marketu ukazem(rijetko radnicima jer oni su najmanje krivi) - to sto radite nije ok, mogli bi ovako ili ako je zalba ne istresem se na radnika vec argumentovano idem kod nadredjenog ili osobe koja je za to. Ako ponove stavljam na crnu listu, ili ne kupujem kod njih ili kupujem samo minimalno. Vezano za marmeladu i slicne proizvode... moras pogledati sastav, proizvodjaca pa i ako ti na kasi kaze veliki iznos, niko te ne tjera na kupovinu.pathyeshme wrote:Uopšteno, što se Robota tiče, imam osjećaj da se radnici maximalno ugnjetavaju i da ih dosta fali, jer pronaći nekoga da ti objasni gdje se nešto nalazi je ravno pronalasku igle u plastu sijena.
Nekada sam iz Robota sedmicno teglio kesurine, sada odem ono bas kada mi nesto treba mozda par stvari kupim. Ugrobo, kupujem jedno 10% pa hajde i 15% od prijasnje kupovine. Oni ce profukcionisati kad promjene management i procese. Imaju prostor, solidno trziste, nista nije do kupca samo je do njih.
Mercator u Lozionickoj je koliko toliko OK, ali prije nekog vremena uputio sam im zalbu na koju nisu ni slova odgovorili. Ne mogu ih prisiliti na odgovor, ali mogu kod njih manje kupovati.
- vjesticanametli
#4 Re: Sarajevski supermarketi
ja sam neki dan trazila u merkatoru na dobrinji sefa jer sam na jebeni sir cekala 15 min. i hamsa me vidjela i konstantno ignorisala i usluzivala druge dok ja nisam rekla sta je ovo ba a ona meni drsko usluzujem musteriju
reko jel a ja 12 godina ovdje kupujem i ti me ignorises e neces i fino sefa i izbiflam sve ......... pitacu sta je bilo s tim definitivno...........dok je rezala drugim kupcima sir bila je toliko namrgoĐŽena da je onaj izrezani sir bukvalno bacala od huje na vagu
ma mars stoko
- uglavnomja
#5 Re: Sarajevski supermarketi
pathyeshme wrote:žena nema da mi vrati kusur... Kaže hajd tamo gdje se prodaju srećke za Lutriju i reci da sam te ja poslala da mi rasitniš... Ja tamo otišao i to rekao, a radnica na tom štandu će meni: Reci ti njoj da ja nisam banka.
izvini, ali moram
ps sto nisi karticu izvadio
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6 Re: Sarajevski supermarketi
pathyeshme wrote:žena nema da mi vrati kusur... Kaže hajd tamo gdje se prodaju srećke za Lutriju i reci da sam te ja poslala da mi rasitniš... Ja tamo otišao i to rekao, a radnica na tom štandu će meni: Reci ti njoj da ja nisam banka.
- sema911s
#7 Re: Sarajevski supermarketi
za ceker su u pravu jbte svi uzmu kesu i utrpa jedan artikal i onda izadje vani i bacci kesu na ulicu(mozda niste takvi al mnogo mnogo sugradjana to radi)
a za kusur sory al koliko vam je godina,. ja imam 26 i izgledam pravo djetinjasto i to mi se cesto desava i vecinom odem tako da uzmem kusur i kada usitnim mahnem prodavcici i odem, cesto joj kazem hvala sto ste mi pomogli da usitnim novce. bezobrazno od mene al kako ti meni tako ja tebi,.,.,
a za kusur sory al koliko vam je godina,. ja imam 26 i izgledam pravo djetinjasto i to mi se cesto desava i vecinom odem tako da uzmem kusur i kada usitnim mahnem prodavcici i odem, cesto joj kazem hvala sto ste mi pomogli da usitnim novce. bezobrazno od mene al kako ti meni tako ja tebi,.,.,
- Coppertone
#8 Re: Sarajevski supermarketi
a jelte, kakve veze ima zadnjih par postova s marketima?
- Edin H.
#9 Re: Sarajevski supermarketi
E tako se bori za ekologijupathyeshme wrote:Nakon što se on požalio na to (doduše malo drskijim tonom) ona mu kaže kao: Pa naredni put nosite ceker... I naravno čovjek je sve ostavio na kasi i samo izašao. Prije par dana isto tako došao na kasu, žena nema da mi vrati kusur...
- dječak sa šibicama
#10 Re: Sarajevski supermarketi
Robot je uvijek bio na glasu po maksimalnom ugnjetavanju radnika.
Ja se sjecam, to je bilo par godina nakon rata, jos u onom stoljecu
bio je samo onaj robot na Ciglanama i onaj mali dole na Grbavici ako se sjecate ko omanji supermarket montaznog tipa, elem skladiste Ciglane, dolazi gazdin sin, brat, sta li je vec ne sjecam se, i sve radnike natjera da ostanu do iza ponoci, jer se njemu digla ona stvar. Ljudi radili kofol inventuru, ma bezveze preslagivali robu po skladistu, prtili ves masine i sporete, slomili se oni radnici, a on nadrkan pa nije imao na kome drugom da se ispuca. A plata nikakva.
Danas zahvaljujuci ikoni iz predsjednistva, imaju supermarkete, i mogu handriti vise radnika. Ma fuj.
Ja licno najrahatnije kupujem u Merkatoru, nesto mi sirok, sve radi po pe esu, briga me ciji je. A cuo sam od jedne zenske sa kojom sam nekada radio, danas ona radi u racunovodstvu Merkatora, da su im plate solidne. I uvjeti rada. Pa hajd vjeruj.
Konzum, onako, solidne prodavnice ali asortiman suvise "todoricevski".
DP nista posebno, ali volim kupiti kod njih jer imaju one jeftine robe koja je tu i tamo i kvalitetna. Ostale ne posjecujem
Ja se sjecam, to je bilo par godina nakon rata, jos u onom stoljecu
Danas zahvaljujuci ikoni iz predsjednistva, imaju supermarkete, i mogu handriti vise radnika. Ma fuj.
Ja licno najrahatnije kupujem u Merkatoru, nesto mi sirok, sve radi po pe esu, briga me ciji je. A cuo sam od jedne zenske sa kojom sam nekada radio, danas ona radi u racunovodstvu Merkatora, da su im plate solidne. I uvjeti rada. Pa hajd vjeruj.
Konzum, onako, solidne prodavnice ali asortiman suvise "todoricevski".
DP nista posebno, ali volim kupiti kod njih jer imaju one jeftine robe koja je tu i tamo i kvalitetna. Ostale ne posjecujem
- mirnisan
#11 Re: Sarajevski supermarketi
kad prosetas po robotu u hrasnom vidis da je na niske grane spao. nekada moje omiljeno odrediste za kupovinu a danas jedva i da svratim. sve je ofucano.
najbolji izbor imam u merkatoru i nekako mi je najugodnije tamo kupovati.
- uglavnomja
#12 Re: Sarajevski supermarketi
mirnisan wrote:kad prosetas po robotu u hrasnom vidis da je na niske grane spao. nekada moje omiljeno odrediste za kupovinu a danas jedva i da svratim. sve je ofucano.![]()
oduvijek
siroko, mogu se troja kolica mimoici rahat, a sve slozeno, sredjeno, cisto, ima zraka za diHat, a iskreno, i asortiman im je bolji nego u drugim radnjama.
to je razlika u cijeni koju rado placam
plus ljubaznost na kasi, koja postoji jos samo u konzumu.
a dp nikad ni jedna nije rekla dobar dan, dovidjenja, izvolite...
a robot je postao rupa, od asortimana do usluge