sarajevski stanodavci
Moderator: anex
-
efa štzngrm
#1 sarajevski stanodavci
Nakon 10 godina podstanarstva na pomen riječi gazda/gazdarica odmah mi se povraća. Otkud im tolika bahatost i zloba...kako reagovati na njihove gluposti..drsko ili igrati igre kako bi se sačuvao daljnjeg seljakanja..kakava su vam iskustva?
- alica.k
#2 Re: sarajevski stanodavci
ne znam dje nailazite na takve ljude, ja svoje podstanare vidim samo preko racuna kad mi uplate stanarinu.
- karanana
#3 Re: sarajevski stanodavci
a sta je tacno problem kad kazes bahatost i zloba?
-
efa štzngrm
#4 Re: sarajevski stanodavci
Recimo da upadaju u stan kada nisi tu, uvijek.........
- vjesticanametli
#5 Re: sarajevski stanodavci
promijeni bravu jer kad izdaju nema vise ulazenja. je li nestaju stvari ili samo rove nako bezze????? jesi li ramisljao o promjeni stana ili je prevelika zezancija (djeca, stvari i sl.) ..... ruzna situacija.......ja sam bila samo jednu god. podstanar i uhvatila sam tetu da koristi ves masinu u stanu koji nam je izdala dok nas nema kuci, a satovi odvojeni pa placala i njeno pranje vesa..........i fino suprug i ja njenom sinu kazemo
nije vise dolazila...........teta je bila malo rastresena od ratnih trauma pa je bilo korisnije razgovarati s njenim sinom
-
mojgrad
#6 Re: sarajevski stanodavci
Uh teska situacija, ma nista ili promijeni bravu ili trazi drugog stanodavca..
- DaysleepeR
#7 Re: sarajevski stanodavci
podvali nešto pred vrata kad ih otvori neka se slomi, neka vaza ili sl. pa je kasnije diskretno nazovi i priupitaj da nije slučajno svraćala do stana, kao primijetila si da su jedna vrata otvorena ostala...
- terapija
#8 Re: sarajevski stanodavci
Ja sam pravio neku vrstu ugovora sa svojim stanodavcima, gdje navedete lijepo uslove kojih se morate pridrzavati. Tu naravno stoji da nema ulazenja u stan dok je iznajmljen. Osim toga, pokusaj procijeniti osobu kroz pricu. Postavljaj sto vise pitanja cak i nevezanih za temu, cisto da vidis je li osoba na mjestu ili neko ko mulja, voli da zavali i slicno. Bolje ne zalaziti dublje u pregovore, ukoliko sumnjas. Samo ce te glava zaboljeti.
Ja vjerujem da je nepovjerenje prisutno s obje strane. I kod stanara i kod stanodavaca - jer ima nas svakakvih.
Ja vjerujem da je nepovjerenje prisutno s obje strane. I kod stanara i kod stanodavaca - jer ima nas svakakvih.