Sarajevski sportski objekti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
das_ist_walter_41

#1 Sarajevski sportski objekti

Post by das_ist_walter_41 »

ovakva situacija za mene postaje neposdnosljiva. zbog nebrige kantonalne i gardske vlasti o sportskim objektima i gradnji novih, sve su nas repke i otisle u mjesta poput zenice, tuzle... cak nas je i reis napsutio sa ummetom... mislim da je doslo vrijeme, da se pocne vise paznje polagati u objekte. renovirati kosevo po evropskim standardima, pomoci zelji da uredi grbavicu, napraviti novu arenu za dvoranske sportove i dati ih na koristenje klubovima itd...
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#2 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by Halleluhwah »

das_ist_walter_41 wrote:ovakva situacija za mene postaje neposdnosljiva. zbog nebrige kantonalne i gardske vlasti o sportskim objektima i gradnji novih, sve su nas repke i otisle u mjesta poput zenice, tuzle... cak nas je i reis napsutio sa ummetom... mislim da je doslo vrijeme, da se pocne vise paznje polagati u objekte. renovirati kosevo po evropskim standardima, pomoci zelji da uredi grbavicu, napraviti novu arenu za dvoranske sportove i dati ih na koristenje klubovima itd...
:lol: :lol: :lol:

Eh, Das Ist Walter, sve mi to znamo, ali ništa da promjenimo. Nema volje nadležnih organa (prva stereotipna rečenica). Također, u doba recesije, to je na kraj pameti (druga stereotipna rečenica). No, doći će bolji vakat i za sport (i konačno treća).

Je li ono KK i RK Bosna odoše u Zetru? Sigurno gazda Skenderije bio prejeftin.
stolac-SARAJEVO

#3 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by stolac-SARAJEVO »

Ovako drug.Slazem se s tobom u pogledu ocajnog stanja.Nedavno je u jednim nasim novinama izasao bas interesantan clanak o stadionima u BiH i izmedju ostalog spomenuti su Kosevo i Grbavica.Zasto se ne obnavlja Grbavica zaista ne znam al sto se tice Koseva tu ti mogu rec da je jeftinije srusit postojeci stadion i izgraditi novi neko sve rekonstruisati i ispuniti uslove koje zahtjeva UEFA I FIFA da bi se na istom mogle igrate neke vazne utakmice.Pitanje Koseva i dobivanja licence nije samo pitanje stadiona nego i svih pratecih objekata oko stadiona(ceste,prilaza,cak i zelenila itd).Sto se tice Skenderije mislim da kantonalnoj ali i federalnoj vladi ne pada na pamet da ulazu u Skenderiju kad imaju ogormne dugove.
das_ist_walter_41

#4 Re: Sarajevski sportski objekti

Halleluhwah wrote:
das_ist_walter_41 wrote:ovakva situacija za mene postaje neposdnosljiva. zbog nebrige kantonalne i gardske vlasti o sportskim objektima i gradnji novih, sve su nas repke i otisle u mjesta poput zenice, tuzle... cak nas je i reis napsutio sa ummetom... mislim da je doslo vrijeme, da se pocne vise paznje polagati u objekte. renovirati kosevo po evropskim standardima, pomoci zelji da uredi grbavicu, napraviti novu arenu za dvoranske sportove i dati ih na koristenje klubovima itd...
:lol: :lol: :lol:

Eh, Das Ist Walter, sve mi to znamo, ali ništa da promjenimo. Nema volje nadležnih organa (prva stereotipna rečenica). Također, u doba recesije, to je na kraj pameti (druga stereotipna rečenica). No, doći će bolji vakat i za sport (i konačno treća).

Je li ono KK i RK Bosna odoše u Zetru? Sigurno gazda Skenderije bio prejeftin.
ma idu najvjerovatnije. kako tuzla moze graditi stadion slubodi u recesiji, ili zenica arenu napravila, i obnavljaju bilino polje
The idijot

#5 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by The idijot »

ZENICA JE BOSNE ZJENICA !!! ;-) :bih:
das_ist_walter_41

#6 Re: Sarajevski sportski objekti

The idijot wrote:ZENICA JE BOSNE ZJENICA !!! ;-) :bih:
kako da ne, al nije ovo mjesto za tu temu
MT87TM

#7 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by MT87TM »

ja ovog jade sad bih svi trebali da se malo svadjaju sa tobom o tvojoj konstattaciji ispali se druze
zalizani

#8 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by zalizani »

boldovana ključna riječ

dođi sa brojem i statistikom istomišljenika i napravi raspravu. :lol:

Čuj za mene... :D :D

trollenzi bitte? ja naturlich !!! :D :D

xxx :thumbup:
klixober

#9 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by klixober »

Jedino sto bi moglo biti pozitivno je onaj novi stadion Olimpika.

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?stadion-otoka

Ako to ne izgrade,nema nista pozitivno :)
The idijot

#10 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by The idijot »

MT87TM wrote:
ja ovog jade sad bih svi trebali da se malo svadjaju sa tobom o tvojoj konstattaciji ispali se druze
dobro je tebe Pichuga ;-)
MT87TM

#11 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by MT87TM »

The idijot wrote:
MT87TM wrote:
dobro je tebe Pichuga ;-)
Dobar,ti?
zecko_kupuz

#12 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by zecko_kupuz »

Danas prolazim pored Koševa i nešto posmatram. Na međusobnoj udaljenosti od 50-ak metara dva totalno različita svijeta - našminkana Zetra (uslovno govoreći) sa fino uređenim okolišom i parkingom, a i pomoćnim terenima, a s druge strane išarano i oronulo Koševo, sa zapuštenim "poslovnim" prostorima ispred.
herbion

#13 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by herbion »

komeba wrote:Jedino sto bi moglo biti pozitivno je onaj novi stadion Olimpika.

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?stadion-otoka

Ako to ne izgrade,nema nista pozitivno :)
Damir samo supljira i veoma je radostan zbog losih rezultata Olimpika,forsira RK Bosna a o stadionu samo ce se zavrsiti na maketi.Politika je cudo.
odvijac

#14 Re: Sarajevski sportski objekti

Post by odvijac »

nedopustivo je sto se grbavica ne pravi,a pocinju radove za otoku,fakat nidje veze,ali eto kod nas je sve naopako..
Post Reply