Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ibrik wrote:Fakat mi nije jasno kako to ranije niste skontali...fino se vidi i na slici, a ako ikoga interesovala ta zgrada morao je primjetiti da je fasada ravna i da nema prostora gdje bi ovaj covjek stajao sa vanjske strane...a novine su nam glavne...nikakve provjere informacija, niti bilo sta samo je bitno objaviti, pa makar se i provalili...
Briga njega, on se ogradio od informacije - "Sa vanjske strane zgrade bez ikakve zaštite, KAKO TVRDI FORUMAŠ BUGS BUNNY".
Hierarchia wrote:
Ovo sa unutrašnje strane? No way.
jeste. vidis ove tanke crne linije. One ti govore da i iza frajera ima staklo. Znaci imas prozore pa onda imas jos jedan stakleni stit preko cijele zgrade. Sto li su to uradili? Jeli ovo vanjsko staklo blindirano i neprobojno?
kad smo vec kod stakla mene zanima kakvu onda ulogu imaju prozori?? moze li se prozor otvoriti i na tom vanjskom staklu? ako ne moze,zasto onda sluze ti prozori unutra? otvoris i opet nigdje svjezeg zraka? opet staklo ispred zaista ne kontam
Vanjsko staklo nije prozor dakle ne otvara se. No, cisto sumnjam da su ministri sebi napravili nesto bez svjezeg zraka
Recimo zgrade CIA-e odnosno USAID-a u Sarajevu na mostu Bratstva i Jedinstva ima slican fazon, duple prozore, ali to je napravljeno iz razumljivih razloga vezanih za sigurnost i obranu objekta. A stvarno ne znam sta ova dupla stakla predstavljaju. Ako su neprobojna bit ce ovo dobra zgrada za nase snajperiste da dejstvuju po trebevicu i vracama. Ih gdje bi nam bio kraj da smo hin imali za vrijeme prvog oslobodilacko obrambenog rata.
Minnela wrote:
kad smo vec kod stakla mene zanima kakvu onda ulogu imaju prozori?? moze li se prozor otvoriti i na tom vanjskom staklu? ako ne moze,zasto onda sluze ti prozori unutra? otvoris i opet nigdje svjezeg zraka? opet staklo ispred zaista ne kontam
....morali su sprijeciti kontaminaciju naroda..... .....da glupost ne izlazi vani....
Izmedju prozora i staklene fasade ima preko pola metra prostora i sa bocnih strana nije zatvoreno tako da ima strujanja zraka i kada otvoris prozor ulazit ce ti svjezi zrak u prostorije...jedino ne znam kako su regulisali to da strujanje ne bude prejako, odnosno da se ne stvara efekat propuhe, pa da stvara zujanje vjetra, ali to je vec stvar strucnjaka ja samo nagadjam...