Sarajevski spiderman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Saraswati

Post by Saraswati »

Hierarchia wrote:
ibrik wrote:Fakat mi nije jasno kako to ranije niste skontali...fino se vidi i na slici, a ako ikoga interesovala ta zgrada morao je primjetiti da je fasada ravna i da nema prostora gdje bi ovaj covjek stajao sa vanjske strane...a novine su nam glavne...nikakve provjere informacija, niti bilo sta samo je bitno objaviti, pa makar se i provalili...
Briga njega, on se ogradio od informacije - "Sa vanjske strane zgrade bez ikakve zaštite, KAKO TVRDI FORUMAŠ BUGS BUNNY". :D
ImageImageImageImageImageImageImage
BugsBunny

#77 Re: Sarajevski spiderman

Post by BugsBunny »

Minnela wrote:
karanana wrote:
Hierarchia wrote: Ovo sa unutrašnje strane? :shock: :shock: :shock: No way.
jeste. vidis ove tanke crne linije. One ti govore da i iza frajera ima staklo. Znaci imas prozore pa onda imas jos jedan stakleni stit preko cijele zgrade. Sto li su to uradili? Jeli ovo vanjsko staklo blindirano i neprobojno?
kad smo vec kod stakla :D mene zanima kakvu onda ulogu imaju prozori?? moze li se prozor otvoriti i na tom vanjskom staklu? :D ako ne moze,zasto onda sluze ti prozori unutra? otvoris i opet nigdje svjezeg zraka? :? opet staklo ispred :? zaista ne kontam :roll: :D :D
Vanjsko staklo nije prozor :-) dakle ne otvara se. No, cisto sumnjam da su ministri sebi napravili nesto bez svjezeg zraka :D :D
karanana

Post by karanana »

Recimo zgrade CIA-e odnosno USAID-a u Sarajevu na mostu Bratstva i Jedinstva ima slican fazon, duple prozore, ali to je napravljeno iz razumljivih razloga vezanih za sigurnost i obranu objekta. A stvarno ne znam sta ova dupla stakla predstavljaju. Ako su neprobojna bit ce ovo dobra zgrada za nase snajperiste da dejstvuju po trebevicu i vracama. Ih gdje bi nam bio kraj da smo hin imali za vrijeme prvog oslobodilacko obrambenog rata.
forUMASH

#79 Re: Sarajevski spiderman

Post by forUMASH »

Minnela wrote: kad smo vec kod stakla :D mene zanima kakvu onda ulogu imaju prozori?? moze li se prozor otvoriti i na tom vanjskom staklu? :D ako ne moze,zasto onda sluze ti prozori unutra? otvoris i opet nigdje svjezeg zraka? :? opet staklo ispred :? zaista ne kontam :roll: :D :D
....morali su sprijeciti kontaminaciju naroda..... :roll: .....da glupost ne izlazi vani.... :D
ibrik

Post by ibrik »

Izmedju prozora i staklene fasade ima preko pola metra prostora i sa bocnih strana nije zatvoreno tako da ima strujanja zraka i kada otvoris prozor ulazit ce ti svjezi zrak u prostorije...jedino ne znam kako su regulisali to da strujanje ne bude prejako, odnosno da se ne stvara efekat propuhe, pa da stvara zujanje vjetra, ali to je vec stvar strucnjaka ja samo nagadjam...
black

Post by black »

fakat su gresku napravili sto nisu ovde dosli da traze savjet prije gradnje :oops:
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Minnela wrote:
black wrote:fakat su gresku napravili sto nisu ovde dosli da traze savjet prije gradnje :oops:
kako vidim ne pisem nigdje kako su trebali ili nisu, vec samo pitam nesto sto mi nije jasno :oops:
Svako zasto ima svoje zaoto
_sa_

#83 Re: Sarajevski spiderman

Post by _sa_ »

forUMASH wrote: ....morali su sprijeciti kontaminaciju naroda..... :roll: .....da glupost ne izlazi vani.... :D
hahahahaha :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Skyfox

Post by Skyfox »

mIRCerka wrote: *(nit zeleno nit plavo)...
:D
Stvarno... ja zakrvio sa starim oko boje meni vuce na zelenu a njemu plavo... jbga
Saraswati

Post by Saraswati »

black wrote:fakat su gresku napravili sto nisu ovde dosli da traze savjet prije gradnje :oops:
S obzirom ne postojeće tendencije, ne bi me čudilo :D :D :D
rashomon

Post by rashomon »

Skyfox wrote:
Stvarno... ja zakrvio sa starim oko boje meni vuce na zelenu a njemu plavo... jbga
Plavo!
Skyfox

Post by Skyfox »

rashomon wrote:
Skyfox wrote:
Plavo!
Ama zeleno :D bar zelenkasto...
Saraswati

Post by Saraswati »

Akvamarin :D :D
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Ovisi o vladajucoj koaliciji. Sad je plavkasta, a kad dodju "nasi" bice zelenkasta :D :D
rashomon

Post by rashomon »

Sve je to isto, plava je, blago rečeno...
Post Reply