"Sarajevski rulet"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1 "Sarajevski rulet"

Post by Bobi »

Zagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"

SARAJEVSKI RULET igra je čiji su akteri razuzdani vozači koji jure za adrenalinom prolazeći punom brzinom kroz crvena svjetla na semaforu, a kako javlja bosansko-hercegovački Dnevni list, najhladnokrvniji u spomenutoj "igri" su upravo Zagrepčani i Beograđani...VIŠE
Ljudi...chuvajte se...nemam nishta pametnije :roll: da vam kazhem... :-) .
dr.iver

Post by dr.iver »

hrvati bacaju bombe (opet - nista novo)

mislim fakat neko zela, pa u sarajevu se vec furaju nve discipline, tipa pogodi pjesaka na tramvajskom stajalistu 120kmh i sl. :lol:

Salim se, ali mislim da je ovo laz koja se siri po forumima....
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

SARAJEVSKI RULET - Punim gasom kroz crveno

Piše: Mensud Zorlak

SARAJEVO - Sarajevski rulet najnovija je igra smrti u našem glavnom gradu. Glavni akteri su mladi razuzdani vozači koji jure za adrenalinom. «To je nešto novo kod nas. Dosad su se utrkivali od semafora do semafora poslije pola noći, a sada pod punom brzinom prolaze kroz crvena svjetla na semaforu. Na svu sreću, još uvijek nismo imali ozlijeđenih ni poginulih građana, ali se plašimo da će ih biti», rekao je načelnik Odjela prometne policije MUP-a Sarajevske županije Enes Ćerimagić dodavši da prometna policija čini sve napore da zaustavi horor na sarajevskim ulicama.

Visina oklada zavisi od frekvetnosti pješaka

Kako j rekao Adis Hajrulahović, mladić koji je bio redovan na ponoćnim utrkama ubrzanja po glavnim ulicama Sarajeva, sarajevski rulet je opasna igra i ne želi sudjelovati u njoj. Iako su oklade mnogo veće nego u ustaljenim utrkama automobila po ulicama, mišljenja je da je mnogo lakše ozlijediti nekoga i biti ozlijeđen. “Visina oklada zavisi od frekvetnosti pješaka na pješačkim prijelazima u pojedinim ulicama, ali i od razdoblja u kojem će vozač brzinom od 150 kilometara na sat proći kroz crveno svjetlo. Za sada najcjenjeniji je prolazak kroz crveno na semaforu koji se nalazi na raskrižju ispod zgrade Predsjedništva BiH i to u 14 sati poslijepodne”, rekoa je Hajrulahović naglasivši da se radi o izrazito dugačkom pješačkom prijelazu preko kojeg prelazi i do 50 osoba tijekom samo jednog intervala. ..dnevni-list.ba
debela

Post by debela »

dr.iver wrote:hrvati bacaju bombe (opet - nista novo)

mislim fakat neko zela, pa u sarajevu se vec furaju nve discipline, tipa pogodi pjesaka na tramvajskom stajalistu 120kmh i sl. :lol:

Salim se, ali mislim da je ovo laz koja se siri po forumima....
ne bih rekla da je laz. skoro svaki dan vidim makar jedan automobil koji prodje kroz crveno u centru gradu u po bijela dana.
SteficaCvek

Post by SteficaCvek »

mene je bogami strah uhvatio. ipak je drugacije kad postanes svjestan kako se te opklade odrzavaju
*Unreal*

Post by *Unreal* »

I ja sam imao nevjerovatnu situaciju oko 2h navecer na prometnoj raskrsnici, ukljucivao sam se u saobracaj ne pomisljajuci da ce neko proci kroz crveno... znaci meni je bilo zeleno svijetlo, i neki majmun je projurio kroz crveno, zamalo me zakacio pri velikoj brzini, centimetri su bili u pitanju... a ako cemo komentarisati ovu pricu, malo mi je prenapucana ali se nikad ne zna...
kilam

Post by kilam »

i meni se cini prenapucano al bude i situacija kad se lola zaleti od vjecne vatre prema markalama i dalje prema sebilju (vozi trakom gdje su tracnice sa 4 upaljena zmigavca...)
Marko99

#8 Sarajevski rulet

Post by Marko99 »

Super klade se na nase zivote! Pa vi prelazite ulice! Josh malo pa ce nas moci jebati na sred ulice razni kriminalci i hostapleri! A policija i sudovi neka samo sute i neka ne rade svoj posao i neka znaju da i njihova djeca moraju preci ulicu.....
8. sekretar SKOJ-a

#9 Re: Sarajevski rulet

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Marko99 wrote:Super klade se na nase zivote! Pa vi prelazite ulice! Josh malo pa ce nas moci jebati na sred ulice razni kriminalci i hostapleri! A policija i sudovi neka samo sute i neka ne rade svoj posao i neka znaju da i njihova djeca moraju preci ulicu.....
:(
pitt

Post by pitt »

Bas je to cool.....dok cjeli svijet ide koliko-toliko naprijed u svemu, mi nadjemo neki novi sport da se ponosimo njime. :oops:
stickitout

Post by stickitout »

Nabijem ih sviju na hasimagu pa nek bjeze s njega punom brzinom svi kompleksasi od Vardara pa do Triglava :D :D
pitt

Post by pitt »

i ti vala svasta na tog hashima nabijas.......dobro ti se ne osusi i otpadne :D
Interceptor

Post by Interceptor »

Ma, stara prica, nije to nikakav sarajevski rulet, vec beogradski-oni su to radili ranih devedestetih. Naravno, mi pokupimo sve sto ne valja...

Ovako to izgleda- stanu na zeleno i cekaju crveno. Kada se crveno upali, oni punim gasom krecu i prolaze kroz raskrsnicu.

Beogradjani su sami napustili ovaj "sport" jer je bio propasan i za najludje.
stickitout

Post by stickitout »

Koliko treba ovih tema otvarat, jel neko novine procita odma' temu otvori :D
Mystik

#15 Re: "Sarajevski rulet"

Post by Mystik »

Bobi wrote:Zagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"

SARAJEVSKI RULET igra je čiji su akteri razuzdani vozači koji jure za adrenalinom prolazeći punom brzinom kroz crvena svjetla na semaforu, a kako javlja bosansko-hercegovački Dnevni list, najhladnokrvniji u spomenutoj "igri" su upravo Zagrepčani i Beograđani...VIŠE
Ljudi...chuvajte se...nemam nishta pametnije :roll: da vam kazhem... :-) .
E moje drago Sarajevo, u sta te pretvorise.. :( Vise neces ni iz kuce moci izlaziti, u strahu da te nesto ne ubije na sarajevskim ulicama..A drotovi lafo nista ne znaju, nemaju ovlastenja..Bjezi hebo te ovo..Cccc..
Mystik

Post by Mystik »

Hej, a jel se pikaju neradni dani, npr nedjelja, kada bas i nema puno raje vani :D
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

stickitout wrote:Koliko treba ovih tema otvarat, jel neko novine procita odma' temu otvori :D
Ja sam prvi otvorio dok josh nije bilo u novinama...:D...ostali ne prate forum...sta cu im ja... :-) .
Šandor

Post by Šandor »

Već sam pisao da sam upoznao ljude koji su igrali ovu igru.

Jedan od njih sada ima 26 godina i oduzet je već 6 godina. Drugi ima 23 a oduzet je već 3 godine. Obojica praktično žive u bolnici jer su proteklih godina bili više u bolnici nego kod kuće. Strava i užas.

Obojica su bili na zadnjem sjedištu vozila koje je prolazilo kroz crveno ogromnom brzinom. Jednom od njih ukočeni su čak i prsti na rukama. :( A obojici je sve ispod prsa oduzeto.
Eshek

Post by Eshek »

Nije potpuna istina da policija ništa ne radi. Neku noć sam vidio kako je tip u 4 ujutro prošao kroz crveno (nije raskrsnica, bilo je pusto) i kako su ga specijalci doslovno izvukli iz auta k'o kera. Uopšte nisu htjeli da mu gledaju papire, to su uradili tek kad su ga malo "ručno" obradili (Ruke im se pozlatile). problem je što to mogu raditi samo kada nema svjedoka, a njih uglavnom ima uvijek.

Ali se uvijek može više uraditi!
Eshek

Post by Eshek »

P.S: Ne žalim nikog, ko je spreman ugroziti živote drugih zarad ličnog zadovoljstva i ćeifa.

Na*ebem im se matere :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Pegasus317 wrote:Nije potpuna istina da policija ništa ne radi. Neku noć sam vidio kako je tip u 4 ujutro prošao kroz crveno (nije raskrsnica, bilo je pusto) i kako su ga specijalci doslovno izvukli iz auta k'o kera. Uopšte nisu htjeli da mu gledaju papire, to su uradili tek kad su ga malo "ručno" obradili (Ruke im se pozlatile). problem je što to mogu raditi samo kada nema svjedoka, a njih uglavnom ima uvijek.
Ali se uvijek može više uraditi!
a koji si onda ti kuac neg svjedok? :roll: ili si ti duh ili si tako tajanstven ili si drot?

hajde sad da ne pretjerujemo...da sad treba nekog izmlatiti samo zato jer je prosao kroz crveno, ne treba.

Kako znas da je on bio od tih trkaca..mozda je covjek isao kuci i malo umoran nije vidio crveno, zamislio se i ko zna sta...cak i da je prosao misleci da nema nikoga sta ga ima ko mlatiti.

Nego, takvima se treba u kraj stati drugim metodama...treba naci nacin kako da se kazne naplacuju uspjesno.

A na kraju za one koji ucestvuju u takvim nelegalnim aktivnostima poput trka i krivicno gonjenje pa zatvor.
Eshek

Post by Eshek »

Tip je bio pijan, sa društvom, nije se udostojio ni smanjiti muziku, kada su ga zaustavili. Ispostavilo se da je strendžer u rent-a-caru.

A panduri me znaju slučajno (jedan, zapravo), učinili su mi uslugu nedavno (odveli me tipu koji mi je obio auto :D ), tako da --> ruka ruku pere
Sezam

Post by Sezam »

Pegasus317 wrote:Tip je bio pijan, sa društvom, nije se udostojio ni smanjiti muziku, kada su ga zaustavili. Ispostavilo se da je strendžer u rent-a-caru.

A panduri me znaju slučajno (jedan, zapravo), učinili su mi uslugu nedavno (odveli me tipu koji mi je obio auto :D ), tako da --> ruka ruku pere
Drotovi isprebijali stranog drzhavljanina :?
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

drotovi su idioti

jutros oko pola 6 ujutro, od energoinvesta prema stupu, ide drotovsko auto i ja normala za njim 60. prodje nova oktavia mozda 85-90 vozi, drotovi nista. prodje onaj stari clio, prvi sto se proizvodio, mozda jedno 70 km/h, kad rotacija, zaustavi ga.... :x
Last edited by Pretposljednji Mohikanac on 23/11/2006 18:49, edited 1 time in total.
muha_sa

Post by muha_sa »

idiotizam---jutros sam gledao reportažu sa zagrebačkih ulica--na Novoj tv.-retardosi punom brzinom kroz crveno a idiot ih snima iz drugog auta.
Nadam se i vjerujem--da onakvih retardosa kod nas nema
Post Reply