Ljudi...chuvajte se...nemam nishta pametnijeZagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"
SARAJEVSKI RULET igra je čiji su akteri razuzdani vozači koji jure za adrenalinom prolazeći punom brzinom kroz crvena svjetla na semaforu, a kako javlja bosansko-hercegovački Dnevni list, najhladnokrvniji u spomenutoj "igri" su upravo Zagrepčani i Beograđani...VIŠE
"Sarajevski rulet"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1 "Sarajevski rulet"
Zagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"
da vam kazhem...
.
-
Bobi
- Forum administrator
SARAJEVSKI RULET - Punim gasom kroz crveno
Piše: Mensud Zorlak
SARAJEVO - Sarajevski rulet najnovija je igra smrti u našem glavnom gradu. Glavni akteri su mladi razuzdani vozači koji jure za adrenalinom. «To je nešto novo kod nas. Dosad su se utrkivali od semafora do semafora poslije pola noći, a sada pod punom brzinom prolaze kroz crvena svjetla na semaforu. Na svu sreću, još uvijek nismo imali ozlijeđenih ni poginulih građana, ali se plašimo da će ih biti», rekao je načelnik Odjela prometne policije MUP-a Sarajevske županije Enes Ćerimagić dodavši da prometna policija čini sve napore da zaustavi horor na sarajevskim ulicama.
Visina oklada zavisi od frekvetnosti pješaka
Kako j rekao Adis Hajrulahović, mladić koji je bio redovan na ponoćnim utrkama ubrzanja po glavnim ulicama Sarajeva, sarajevski rulet je opasna igra i ne želi sudjelovati u njoj. Iako su oklade mnogo veće nego u ustaljenim utrkama automobila po ulicama, mišljenja je da je mnogo lakše ozlijediti nekoga i biti ozlijeđen. “Visina oklada zavisi od frekvetnosti pješaka na pješačkim prijelazima u pojedinim ulicama, ali i od razdoblja u kojem će vozač brzinom od 150 kilometara na sat proći kroz crveno svjetlo. Za sada najcjenjeniji je prolazak kroz crveno na semaforu koji se nalazi na raskrižju ispod zgrade Predsjedništva BiH i to u 14 sati poslijepodne”, rekoa je Hajrulahović naglasivši da se radi o izrazito dugačkom pješačkom prijelazu preko kojeg prelazi i do 50 osoba tijekom samo jednog intervala. ..dnevni-list.ba
-
debela
ne bih rekla da je laz. skoro svaki dan vidim makar jedan automobil koji prodje kroz crveno u centru gradu u po bijela dana.dr.iver wrote:hrvati bacaju bombe (opet - nista novo)
mislim fakat neko zela, pa u sarajevu se vec furaju nve discipline, tipa pogodi pjesaka na tramvajskom stajalistu 120kmh i sl.![]()
Salim se, ali mislim da je ovo laz koja se siri po forumima....
-
SteficaCvek
mene je bogami strah uhvatio. ipak je drugacije kad postanes svjestan kako se te opklade odrzavaju
-
*Unreal*
I ja sam imao nevjerovatnu situaciju oko 2h navecer na prometnoj raskrsnici, ukljucivao sam se u saobracaj ne pomisljajuci da ce neko proci kroz crveno... znaci meni je bilo zeleno svijetlo, i neki majmun je projurio kroz crveno, zamalo me zakacio pri velikoj brzini, centimetri su bili u pitanju... a ako cemo komentarisati ovu pricu, malo mi je prenapucana ali se nikad ne zna...
-
Marko99
#8 Sarajevski rulet
Super klade se na nase zivote! Pa vi prelazite ulice! Josh malo pa ce nas moci jebati na sred ulice razni kriminalci i hostapleri! A policija i sudovi neka samo sute i neka ne rade svoj posao i neka znaju da i njihova djeca moraju preci ulicu.....
- 8. sekretar SKOJ-a
#9 Re: Sarajevski rulet
Marko99 wrote:Super klade se na nase zivote! Pa vi prelazite ulice! Josh malo pa ce nas moci jebati na sred ulice razni kriminalci i hostapleri! A policija i sudovi neka samo sute i neka ne rade svoj posao i neka znaju da i njihova djeca moraju preci ulicu.....
- stickitout
Nabijem ih sviju na hasimagu pa nek bjeze s njega punom brzinom svi kompleksasi od Vardara pa do Triglava

-
Interceptor
Ma, stara prica, nije to nikakav sarajevski rulet, vec beogradski-oni su to radili ranih devedestetih. Naravno, mi pokupimo sve sto ne valja...
Ovako to izgleda- stanu na zeleno i cekaju crveno. Kada se crveno upali, oni punim gasom krecu i prolaze kroz raskrsnicu.
Beogradjani su sami napustili ovaj "sport" jer je bio propasan i za najludje.
Ovako to izgleda- stanu na zeleno i cekaju crveno. Kada se crveno upali, oni punim gasom krecu i prolaze kroz raskrsnicu.
Beogradjani su sami napustili ovaj "sport" jer je bio propasan i za najludje.
- stickitout
Koliko treba ovih tema otvarat, jel neko novine procita odma' temu otvori 
-
Mystik
#15 Re: "Sarajevski rulet"
E moje drago Sarajevo, u sta te pretvorise..Bobi wrote:Zagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"Ljudi...chuvajte se...nemam nishta pametnijeZagrepčani i Beograđani najhladnokrvniji u "sarajevskom ruletu"
SARAJEVSKI RULET igra je čiji su akteri razuzdani vozači koji jure za adrenalinom prolazeći punom brzinom kroz crvena svjetla na semaforu, a kako javlja bosansko-hercegovački Dnevni list, najhladnokrvniji u spomenutoj "igri" su upravo Zagrepčani i Beograđani...VIŠEda vam kazhem...
.
-
Bobi
- Forum administrator
Ja sam prvi otvorio dok josh nije bilo u novinama...stickitout wrote:Koliko treba ovih tema otvarat, jel neko novine procita odma' temu otvori
-
Šandor
Već sam pisao da sam upoznao ljude koji su igrali ovu igru.
Jedan od njih sada ima 26 godina i oduzet je već 6 godina. Drugi ima 23 a oduzet je već 3 godine. Obojica praktično žive u bolnici jer su proteklih godina bili više u bolnici nego kod kuće. Strava i užas.
Obojica su bili na zadnjem sjedištu vozila koje je prolazilo kroz crveno ogromnom brzinom. Jednom od njih ukočeni su čak i prsti na rukama.
A obojici je sve ispod prsa oduzeto.
Jedan od njih sada ima 26 godina i oduzet je već 6 godina. Drugi ima 23 a oduzet je već 3 godine. Obojica praktično žive u bolnici jer su proteklih godina bili više u bolnici nego kod kuće. Strava i užas.
Obojica su bili na zadnjem sjedištu vozila koje je prolazilo kroz crveno ogromnom brzinom. Jednom od njih ukočeni su čak i prsti na rukama.
-
Eshek
Nije potpuna istina da policija ništa ne radi. Neku noć sam vidio kako je tip u 4 ujutro prošao kroz crveno (nije raskrsnica, bilo je pusto) i kako su ga specijalci doslovno izvukli iz auta k'o kera. Uopšte nisu htjeli da mu gledaju papire, to su uradili tek kad su ga malo "ručno" obradili (Ruke im se pozlatile). problem je što to mogu raditi samo kada nema svjedoka, a njih uglavnom ima uvijek.
Ali se uvijek može više uraditi!
-
Svemirski_Jebach
a koji si onda ti kuac neg svjedok?Pegasus317 wrote:Nije potpuna istina da policija ništa ne radi. Neku noć sam vidio kako je tip u 4 ujutro prošao kroz crveno (nije raskrsnica, bilo je pusto) i kako su ga specijalci doslovno izvukli iz auta k'o kera. Uopšte nisu htjeli da mu gledaju papire, to su uradili tek kad su ga malo "ručno" obradili (Ruke im se pozlatile). problem je što to mogu raditi samo kada nema svjedoka, a njih uglavnom ima uvijek.
hajde sad da ne pretjerujemo...da sad treba nekog izmlatiti samo zato jer je prosao kroz crveno, ne treba.
Kako znas da je on bio od tih trkaca..mozda je covjek isao kuci i malo umoran nije vidio crveno, zamislio se i ko zna sta...cak i da je prosao misleci da nema nikoga sta ga ima ko mlatiti.
Nego, takvima se treba u kraj stati drugim metodama...treba naci nacin kako da se kazne naplacuju uspjesno.
A na kraju za one koji ucestvuju u takvim nelegalnim aktivnostima poput trka i krivicno gonjenje pa zatvor.
-
Eshek
Tip je bio pijan, sa društvom, nije se udostojio ni smanjiti muziku, kada su ga zaustavili. Ispostavilo se da je strendžer u rent-a-caru.
A panduri me znaju slučajno (jedan, zapravo), učinili su mi uslugu nedavno (odveli me tipu koji mi je obio auto
), tako da --> ruka ruku pere
A panduri me znaju slučajno (jedan, zapravo), učinili su mi uslugu nedavno (odveli me tipu koji mi je obio auto
- Sezam
Drotovi isprebijali stranog drzhavljaninaPegasus317 wrote:Tip je bio pijan, sa društvom, nije se udostojio ni smanjiti muziku, kada su ga zaustavili. Ispostavilo se da je strendžer u rent-a-caru.
A panduri me znaju slučajno (jedan, zapravo), učinili su mi uslugu nedavno (odveli me tipu koji mi je obio auto), tako da --> ruka ruku pere
-
Pretposljednji Mohikanac
drotovi su idioti
jutros oko pola 6 ujutro, od energoinvesta prema stupu, ide drotovsko auto i ja normala za njim 60. prodje nova oktavia mozda 85-90 vozi, drotovi nista. prodje onaj stari clio, prvi sto se proizvodio, mozda jedno 70 km/h, kad rotacija, zaustavi ga....
jutros oko pola 6 ujutro, od energoinvesta prema stupu, ide drotovsko auto i ja normala za njim 60. prodje nova oktavia mozda 85-90 vozi, drotovi nista. prodje onaj stari clio, prvi sto se proizvodio, mozda jedno 70 km/h, kad rotacija, zaustavi ga....
Last edited by Pretposljednji Mohikanac on 23/11/2006 18:49, edited 1 time in total.