Istina? Jel onaj slucaj kod Predsjednistva ima sta s tim?Najnovija 'igra' mladih razuzdanih vozača na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, poznata je kao Sarajevski rulet. Želja za adrenalinom mlade je vozače u glavom gradu naših susjeda dovela do smrtonosne ideje, jurnjava kroz crveno pri brzini od 150 kilometara na sat.
'To je novo kod nas. Dosad su se nakon pola noći utrkivali od semafora do semafora, a sada pod punom brzinom prolaze kroz crveno svjetlo na semaforu. Na svu sreću, još uvijek nismo imali ozlijeđenih ni poginulih građana, ali se bojimo da će ih biti', izjavio je za Dnevni list načelnik Odjela prometne policije MUP-a Sarajevske županije, Enes Ćerimagić, dodavši kako prometna policija čini sve ne bi li zaustavila 'horor' na sarajevskim ulicama.
Adis Hajrulahović i sam je redovno sudjelovao na utrkama od semafora do semafora. Kaže kako je Sarajevski rulet opasna igra u kojoj neželi sudjelovati. Unatoč visinama oklada smatra Adis, takva je 'igra' jako opasna i znatno je lakše nekoga ozlijediti i biti ozlijeđen.
'Visina oklada ovisi od broju pješaka na pješačkim prijelazima u pojedinim ulicama, ali i od razdoblja u kojem će vozač, brzinom od 150 kilometara na sat, proći kroz crveno svjetlo. Za sada je najcjenjeniji prolazak kroz crveno na semaforu na križanju ispred zgrade Predsjedništva BiH i to u dva poslijepodne,' ispričao je Hajrulahović za Dnevni list. Radi se o križanju, dodao je, na kojem u jednom intervalu cestu prelazi oko pedesetak ljudi.
No tom se rutom, priča Enis još nitko nije usudio proći. Zainteresirani su odustajali u posljednji trenutak. Navodno u Sarajevo na rulet dolaze sa svih strana, pa ih ima i iz Zagreba i Beograda.
No postoji sumnja, kako iza organizacije te smrtonosne igre stoji organizirani kriminal otprije poznat policiji. Osim 'zabave' za organizatore je organizacija 'Sarajevskog ruleta' i dobar izvor prihoda. Kotizacija za sudjelovanjevje 25 tisuća eura.
Ukoliko vozač uspješno prođe kroz crveno uz prethodno dogovorenu brzinu, dobije kotizaciju i novac od oklade. U suprotnom može izgubiti i život. Uz to vozači koji sudjeluju u smrtonosnoj igri potencijalni su počinitelji ubojstva. Preneseno sa NOVA TV, dnevnik.hr
Sarajevski rulet - kroz crveno za 20,000 eura
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ivy
#1 Sarajevski rulet - kroz crveno za 20,000 eura
- muha_sa
vjerovatno ima---isprepadala me i na pomisao da bi neki lik mogao i htjeo učestvovat u tom idiotizmuIvy wrote:sto ne znaci da nema takvih opklada?!muha_sa wrote:vozim svaki dan i vidim svakakvih iskompleksiranih idiota al za ovu budalaštinu prvi put čujem
-
Pretposljednji Mohikanac
kao sto rece neko, vozim svaki dan i svakakvih debila na cesti, al ovo je tipicno Pincomovo "objektivno" izvjestavanje u stilu vecernjaka. izmisljotina cista.
- Ivy
nece niko sa golfom platit, nego ce negdje kladionica pasti (guzonje koje imaju lovu, zabave radi), a golfash ce popushit foru i izgidosmo svi!rasta wrote:nebuloza za nebulozom...ko ima 25 hiljada eura a voza "napucanu" dvicu...kakva jurnjava 150 na sat u sred bijela dana preko pjesackog na kojem traje zeleno svjetlo...
ma yebem ti komsija mamu...
-
everybody hurts
Pa ne bih bas rekao da je potpuna izmisljotina, ali eto, kazu da je ovaj "hobi" pravi hit u beogradu(gdje je i nastao) i zagrebu bio prije nekoliko godina, a i sad se praktikuje redovno...
U srbiji je poginulo nekoliko ljudi zahvaljujuci ovom sranju, kod njih se ovaj "rulet" jos vozi u suprotnom smjeru

U srbiji je poginulo nekoliko ljudi zahvaljujuci ovom sranju, kod njih se ovaj "rulet" jos vozi u suprotnom smjeru
-
JD
kao prvo vec ima tema
kao drugo, opet govorim, ne mogu da vjerujem da neko povjeruje u ovo, pa isto da ne zivite u sarajevu
p.s. nema veze ovo sa udesom kod predsjednistva, nije prolazio kroz crveno nego jurio sinama i izletio na stanicu. sta mislite da se neko kladi koliko ce pri tome pjesaka pokupiti ? jasta...
kao drugo, opet govorim, ne mogu da vjerujem da neko povjeruje u ovo, pa isto da ne zivite u sarajevu
p.s. nema veze ovo sa udesom kod predsjednistva, nije prolazio kroz crveno nego jurio sinama i izletio na stanicu. sta mislite da se neko kladi koliko ce pri tome pjesaka pokupiti ? jasta...
- Ivy
JD ako pogledas ja sam prva postavila temu, a to sto muski vise vole da frajeri postavljaju teme na auto moto, to je vec drugi par cipelaJD wrote:kao prvo vec ima tema
kao drugo, opet govorim, ne mogu da vjerujem da neko povjeruje u ovo, pa isto da ne zivite u sarajevu![]()
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Malo si se zeknula...ja sam prvi postavio temu...Ivy wrote:JD ako pogledas ja sam prva postavila temu, a to sto muski vise vole da frajeri postavljaju teme na auto moto, to je vec drugi par cipelaJD wrote:kao prvo vec ima tema
kao drugo, opet govorim, ne mogu da vjerujem da neko povjeruje u ovo, pa isto da ne zivite u sarajevu![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=30653
- Better Man
Čitao sam o ovom slučaju u novinama i mogu reči da ljudi koji to rade nisu normalni! Spominje se da je i Nedžad Rašidagić, koji je s autom udario i ubio čovjeka na tramvajskom stajališištu učestvovao u tome i to upravo taj dan i u to vrijeme kad je skrivio tešku saobračajnu nesreću, a spominje se da se taj rulet sprovodi i na autoputu od Podlugova do Vogošće, gdje trebaš voziti suprotnom trakom, to jest voziđš prema Vogošći trakom kojom se dolazi od Vogošće prema podlugovima. Upravo je jedna djevojka prije par noći poginula za volanom, jer je u nju udario vozać koji je vozio od Podlugova prema Vogošći trakom kojom se vozi kad ideš iz pravca Vogošće!
-
memli strana
Ma dajte ljudi sta vam je kada bi to neko htjeo izvesti treba mu pomoc nekoliko ljudi da blokira predhodne rasksnice u dva poslije podne kada je spica ma nemoze ni u snu