KRIVIČNE PRIJAVE ZA DEZERTERE. Oslobođenje 5 mart 1993.Zokipfc wrote:"Nemas argument" -evo ti ga, stranica broj 3. "ne zanima me"Nekako s proljeća wrote:
Znaš koliko me zanima mišljenje dezertera.
Okružno vojno tužilaštvo u Sarajevu optužilo je Mirka (Sredoja) Vukovića, rođenog 1965. godine u Sarajevu, zbog krivičnog djela neodazivanju pozivu i izbjegavanje vojne službe. Nakon održanog glavnog i javnog pretresa, Okružni vojni sud je Vukovića osudio na kaznu zatvora od četiri godine i istovremeno mu produžilo pritvor.
Zahtjev za provođenje istrage podnesen je protiv Ninoslava (Pere) Pureta, rođenog 1952. godine u Sarajevu, zaposlenog u Pošti na Dolac Malti , i Slobodana (Pavla) Bokuna, rođenog 1952. u Sarajevu, zaposlenog u PTT ERC-u , zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neodazivanja pozivu i izbjegavanje vojne službe.
Ovo tužilaštvo optužilo je Sretena (Momčila) Ninkovića, rođenog 1951. u Čačku, bivšeg poručnika JNA, zbog krivičnog djela službe u agresorskoj vojsci, te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijala. Ninković je osuđen na šest godina zatvora i istovremeno mu je produžen pritvor.
To su ozbiljni zakonski prekršaji @zoki, teška krivična djela su u pitanju. Tu za LEGALNU VLAST i vojnike nema dileme, ma ko bio u pitanju. Naravno, ubiti civila za kaznu a bez sudskog procesa
Svi smo mi sanjali SLOBODU, al' se nisu svi borili i izborili za nju.