Jeste, Katarina... govorim o ranijim vremenima.
muha_sa wrote:
-za Istru znam da je bila dobra kafancuga-sa dobrom baštom--nalazila se na sadašnjem izlazu iz garaže BBI u Radicevu.
Muha, haveru stari...
Jeste, Istra, ali stara Istra, jer ne nakon toga prostor prebacen preko puta ulice, i bio je za kurac.
Prije toga je bila velika basta sa sljunkom, a i janje se znalo tu okrenuti.
KatarinaKosaca wrote:muha_sa wrote:
-Brodac mi u komšiluku-rahmetli Sultan držo--nikad ušo u njeg nisam

pojma nemam zašto.
Rahmetli su sva trojica i Zlaja i Futko zadnji umro.

Muha, lave, ne mogu da vjerujem da nisi tamo zalazio... bas je fino mjesto bilo. Fina raja, gradska.
A Katarina, dobro si napisala... Umrla su sva trojica, rahmet im dusi. Sultan je, koliko se sjecam, umro jos prije rata, (vidim da mikogoago nije znao, pa da napisem onda i ja koju), pa je bila prica da je umro za stolom, dok se slavio rodjendan.
Futka sam sretao cesto i nakon rata... A umro je nekada malo poslije Kindjeta, koliko se sjecam, jer sam jednom sreo jednu stariju ekipu, koja je bas krenula na neko neki teferic/pijanku, pa je s Futkom tada trebao ici i Kindje, ali, a ovih se rijeci jako dobro sjecam -
ne moze, jer je nesto slab... Nedugo zatim, Kindje je umro, a nakon toga i Futko.
Ja zaista ne mogu vise jasno da vidim ove stvari iz proslosti, pa moguce da nekada pogrijesim likove i datume, ali mi se sve cini da se sve ovo zbilo tada nekad.
Sjecam se da je bila prica kako ce Futko nakon Sultana preuzeti restoran, ali je starija raja i tada govorila (sa mnom u jedinici je bio jedan od njegovih bliskih prijatelja), da, kada se zna kako je Futko bio jedna "nestalna i nemirna" dusa, od toga nema nista...
Takva mu je bila i fudbalska karijera... Placaj ga ti suhim zlatom, al' dzaba - ne mozes ga ni za glavu ni za rep...