Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1576 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

goodbar wrote:Mislim da sam zakasnio na ovu temu,ali ipak da kazem i da pitam nesto,s nadom da ce ovo procitati neko ko zna,pa ce odgovoriti.Ja nisam u Sarajevu,ni u BiH,pa da pocnem-Krajem 70-ih u trendu je bio kafic "Dibek",neko je napisao da je to bila bosanska kafana,to je sada,onda nije bila,vec kafic sa alkoholom.Radio je konobar kome sam zaboravio ime,visok,debeo,jedno 120 kg,koji se odlicno kretao kroz guzvu,uz opasku"Samo dva milimetra da prodje Tvigi".Da li neko zna gdje je taj covjek?Neko pomenu i Murgu,konobara iz kafica "071",on je zapoceo konobarisanje u "Staklu".oko '79.god.Sta se desilo sa njim?Inace"Staklo",bosanska kafana,u to vrijeme,se zvanicno zvalo "Bascarsija",a na izlogu je visila tabla sa natpisom "STAKLO",da nisam nikad skonto,zasto to visi i kog debila to upozorava,da ne bi prosao kroz staklo.Sada je tu neki restoran koji se zvanicno zove "Staklo",ali vise nije to to.Iznad tramvajske na carsiji u nekadasnjoj "Milosa Obilica",svasta,bio je "A klub",gdje nisu sluzili pice vojsci,dalje je bio "Ski 84",gdje sam najcesce dolazio.Drzao je Huso Zagic,cesto je dolazio,tada,pocetkom 80-ih,Sevcet Hodza,clan nekadasnje grupe "Vatreni poljubac".Sta je sa tom dvojicom?Ko sto sada gledam,za sankom jedna manekenka,koja je,vjerovatno,imala gratis pice od Husa i Drita,Albanka iz Vase Miskina,s kojom sam furao 2-3 dana.Zna li neko sta je sa njom?Ova prva,manekenka,igrala je posle neku epizodnu ulogu u Kustinom filmu "Otac..."Pored "84"ski,to naglasavam,jer je bio jos jedan kafic "84"olimpik,s bocne strane "Sarajke"prema kinu "Dubrovnik".u koji je dolazila "neka"raja,dakle pored ski "84"su otvoreni "Mond" i "Monokl",ali '82 god.Dolje,niz carsiju,u jednoj od onih ulicica,bili su "Kalimero"i"Mirela",kafancine,u koje su dolazili jalijasi,slusala se narodna i bile su ceste frke.Ja bio po jednom,u svakoj. Ako ima neko da mi odgovori na ova pitanja,unaprjed zahvaljujem.VOZDRA
Smajo :-D rahmet mu duši :(
Huso i brat mu Halid Zagic.
khm :-) "Kalimero" držo rahmetli Rešo Torlak -- ni nalik nije "Mireli" a jel se puštala narodna jest--ne znam šta fali tadašnjoj narodnoj (ni nalik ovoj turbo folk)
kod Reše sam bio redovan gost a i u Mirelu sam cesto dolazio, na sprat, a nisam jalijaš.

takač wrote:čovjek čeka odgovor ustvari više odgovora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????
eto, odgovorih onoliko koliko me sjecanje služi :lol:
papedzaja

#1577 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by papedzaja »

I Zagići su rahmetli :(
iTo

#1578 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by iTo »

jedno pitanje za "djuturume" kad je "Bene" otvorio "Modenu" na carsiji
meni se ko cini da sam negdje cuo da je to birvaktile bila prva kafana u Sarajevu
muha_sa

#1579 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

papedzaja wrote:I Zagići su rahmetli :(
znam za Halida al nisam znao za Husu :(
iTo wrote:jedno pitanje za "djuturume" kad je "Bene" otvorio "Modenu" na carsiji
meni se ko cini da sam negdje cuo da je to birvaktile bila prva kafana u Sarajevu
negdje pocetkom sedamdesetih.
kakvi prva kafana :-) na toj lokaciji prva kafana bila Šadrvan kod Reše (drito preko puta Beneta koji je kasnije otvorio)--radila po svu noc, znali smo doc u 3 ujutro maksuz na puru :)
goodbar

#1580 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by goodbar »

Mogla se pura(s kajmakom)pojesti i u 5.ujutro kod Rese.A da li se neko sjeca onog kioska kod taxi stanice na carsiji.Radio neki pomali covjek,koji je tu i spavao,pa mu zakucas u bilo koji vakat,on se probudi i obari ti virsle,koliko god hoces,jer,koliko se sjecam,bilo je samo virsli.Nikada nije nijednu losu prozborio.
Logavina63

#1581 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Logavina63 »

Cuj "Stari Sat" zatvoren za Olimpijadu?!?
Svasta.Pa gdje sam ja (poslije) ponoci provodio do kraja 80-tih.Sigurno ne kod Dine Salmana na tavanu?
Zna li iko gdje i kako zavrsi Zlaja "coro" barmen iz Sata?
muha_sa

#1582 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

goodbar wrote:Mogla se pura(s kajmakom)pojesti i u 5.ujutro kod Rese.A da li se neko sjeca onog kioska kod taxi stanice na carsiji.Radio neki pomali covjek,koji je tu i spavao,pa mu zakucas u bilo koji vakat,on se probudi i obari ti virsle,koliko god hoces,jer,koliko se sjecam,bilo je samo virsli.Nikada nije nijednu losu prozborio.
zadevero si me s ovim :lol: nikako da se sjetim a dumam otkako si napiso ovaj post :lol:
goodbar

#1583 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by goodbar »

Mislio sam da ima staijih od mene,pa da ce se toga sjetiti,mada i ja imam finih godina.Taj kiosk,na taxi stanici,bio je prije svega,namjenjen za taxiste iz trece smjene,ali mogli su tu jesti i namjernici.Bio je to sklepani kiosk,cetvrtasti,sa metalnim okvirima,oni crveni su kasnije dosli.Otvoren je,sigurno,prije ' 78,kada tacno,ne mogu se sjetiti,a zatvoren posle '81,kada sam dosao iz vojske,njega vise nije bilo.Imao je neki nastavak,sa krevetom,u kojem je spavao kuhar,zakucas mu,on ustane,ko da nije ni spavao,vec samo lego da se odmori.Na koju stranu je kiosk bio okrenut,prema taxi stanici ili Vijecnici,gore,dolje,ne sjecam se.Kada sam prolazio preko dana,nisam ga ni primecivao,ali u sitne sate,kada alkohol pocne da struze,a nemas gdje jesti,onda odes ili na kiosk ili kod Rese na puru.
Mali dio svemira

#1584 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Mali dio svemira »

Gdje se tacno nalazi kafic FREAK?
miki.ba

#1585 Re: Nije Munib nego Halid Zagic drzao 84

Post by miki.ba »

senada wrote:
vesela wrote:"hipi klupu" sam jednom pokazala djeci i zavalili su se od smijeha, da sam se, na kraju pocela i ja smijati...

...a to je bilo bas dobro mjesto da "osajcas" jesu li svi na broju i saznas gdje se tu noc ide dalje...svi nabrojani kafici bude divne uspomene...u kafic smo isli na kafu, prije izlaska, da se dogovorimo gdje cemo dalje, pa onda na kraju opet u kafic, prije razlaza, da se pretabire dogadjaji...

neko je spomenuo Zagica...je li to onaj veci kafic, malo vise Carsije, pa desno, sto je drzao Munib Zagic?...ako jeste, radi li on jos uvijek?...ja sam najvise voljela Sat, u Logavinoj...

nekoliko puta sam sjedila u kaficu-restoran ispod vatrogasnog drustva, kod knjizare Zadrugar...tu je bila fina, intimna atmosfera i lagana muzika sa klavira, uzivo, naravno...zna li neko kako se to mjesto zvalo?

stariji od mene su mi pricali da su imali "korzo", gdje su setali onim dijelom ispred parka pa do klupe...kazu da je to bilo najvaznije mjesto "da budes vidjen" i da vidis ko te zanima...ima li iko iz te generacije?
.... ja sam spomenula kod Zagica "84" ... Staroga Sata se sjecam kao kroz maglu.... u Ulomljenici, sam imala"najbolju" drugaricu mog djetinjstva i mladosti... to je sasvim blizu Logavine... o.š. Razija Omanovic...
..... i mojoj djeci nije bila jasna "hipi klupa".... za njih klupa k'o klupa..... na kojoj sam ja ostavila skoro cijelo svoje djevojastvo...
muha_sa

#1586 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

jedva nadjoh ovu temu :-D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... 0429020#11

Sarajevski kafići: Gdje su nekada izlazili sarajevski rokeri, mahalci i šminkeri

Od kraja 70-ih godina prošlog stoljeća, jedan od zaštitnih znakova društvenog života u Sarajevu postali su kafići, svojevrsni simboli urbanizacije Sarajeva i okrenutosti mladih ljudi ka "zapadnim vrijednostima“. Svaka socijalna grupa je imala svoje omiljeno mjesto, a na neka, poput starog Kaktusa, su dolazili svi.

Image

"Starog kaktusa se i ja slabo sjećam, jer sam bio klinac od 13-14 godina. Međutim, imao sam tu sreću da sam upao u svu tu priču Skenderije, Doma mladih i bendova koji su tamo svirali. Ta ekipa koja je tu svirala me i uvela u izlaske. Uporediti tadašnji Kaktus sa nečim što sada postoji u gradu je nemoguće. To je bio neki hram izlaska. Svi koji bi izašli u grad, izašli bi i u Kaktus“, priča za Klix.ba Nedžad Podžić Poćko, menadžer današnje Muzičke scene Kaktus.

Prije ili poslije Kaktusa se izlazilo u Dedan, kod Piketa, a bio je aktuelan i KUK. U Kaktus se dolazilo, jer su tu bile svirke gotovo svake večeri. Obično su svirali demo bendovi, ali su tu bili i počeci bendova poput Zabranjenog pušenja, Plavog orkestra, Valentina...

Poćko navodi da je postojao čitav ritual od ulaska u stari Kaktus i da je on jedna baš sarajevska priča, kakva više ne postoji u ovom gradu i da je "kasnije postao više priča metalaca, kada su se ekipe podijelile na punk i metal. Punkeri su iz Kaktusa otišli u KUK".

"Naravno, ne može se više obnoviti ta priča i ta energija. Milion je razloga – i finansijskih i političkih i kulturnih. Novi Kaktus nije nikakva revolucionarna priča. Nije čak ni prostorom vezan za stari. Stari Kaktus bio je u prostoru Ars Aevija. Mi smo uzeli ime Kaktus čisto zbog toga da se ta priča Doma mladih, Skenderije i ljudi koji su znali šta je Kaktus probudi. To je bila institucija za generacije i generacije. Kaktus je radio nekih 20 godina, i to odlično. Nije nikada bilo pada i odgojio je čitave generacije. Ja sam sreo nekoliko ljudi koji su dosta stariji od mene, a koji su rekli da će doći čisto da ih želja mine. Novi Kaktus jedinu vezu sa starim ima u koncepciji i imenu.

Mi, danas, pokušavamo da podignemo bh. scenu, koja nema prostora u medijima niti bilo gdje drugo. Ima dosta demo bendova koji su pravo jaki, a nemaju gdje svirati niti pokazati šta rade. Mi guramo bh. scenu na taj način da svakog petka organizujemo nekog afirmisanog benda, uz koji ćemo vezati i neki demo bend. Je li revolucionarno ili nije, pokazat će vrijeme. Mislim da je ideja kao ideja super, jer pokušavamo da pokrenemo nešto vezano za bh. r'n'r. Svi bh. bendovi koji rade i sviraju dobit će priliku. Zasada su to samo bh. bendovi, a ako se projekat pokaže kao održiv i da može raditi, a bh. scena je tolika kolika je, onda ćemo se vjerovatno morati proširiti na region“, ispričao je Poćko za Klix.ba.

Gdje su izlazile Sarajlije

Prednost života u prijeratnom Sarajevu bila je što je tada svaki fakultet imao svoj studentski klub, poput AG-a na Građevinskom fakultetu, a i Filozofski i Fakultet političkih nauka imali su svoje klubove, kao i još neki fakulteti. U tim klubovima su često bile svirke na kojima su obično svirali demo bendovi, ali i neki poznatiji. U te klubove su uglavnom dolazili rokeri.

"Izlasci kao izlasci... Čaršija je uvijek bila 'in', a pored Dedana i Piketa, izlazilo se i u Lolo. Mahalci su izlazili kod Piketa i čaršijskim kafanama u tom nizu, a u Dedanu su se okupljali svi. Dedan je bio čudo. Nekad se znalo iskupiti raje sve do Sebilja. U BB i Estradu su izlazili šminkeri. Tu su izlazile trebice okrenute ka zapadnom stajlingu, Prva gimnazija i sl.

Pred rat je potez od Piramide, na Mejtašu, pa preko Bugattija do S.O.S.-a postao veoma popularan. Preko puta doma Ljubica Ivezić je bila popularna kafana Miris dunja, u jednoj velikoj kući. To je bilo aktuelno mjesto nekih tri, četiri godine, sve dok se nije desilo neko ubistvo i objekat je zamro. Također, Teatar je uvijek bio popularan, kao i Crvena galerija. Jazz klub Clou je uvijek bio popularan, primao je 30-ak ljudi, ali je imao neki svoj šmek. Sva ta mjesta su harala neke tri, četiri godine, a onda su jednostavno nestajala. Sada sve to izlapi. Bude godinu, dvije i ništa. Ja ne znam nijedan kafić da je krenuo nakon rata i održao nivo i neku tradiciju", priča Poćko za Klix.ba.

Studentski klubovi su, smatra Poćko, bili ubjedljivo najbolji. U studentskom domu na Bjelavama, su stalno bile svirke, kao i u Nedžarićima. I cijene su bile prilično niske. "Klipača" je bila negdje u vrijednosti jedne marke. O Slogi se ne treba ni pričati, uvijek je bila popularna. Stelex i Koliba su, kako on kaže, bili odlični.

"U Kolibi su Partibrejkersi imali svoj zadnji koncert u Sarajevu, pred sam rat, i to mislim baš na Dan Sarajeva, 6. aprila. Tu je i CDA, kao priča za sebe. Johnny Štulić je tu znao imati po tri koncerta zaredom. EKV je tu imao svoj posljednji predratni koncert, a Elvis J. Kurtović je tu doveo Caneta i Partibrejkerse kao mladi bend i najavio da će sigurno uspjeti. Tada su izašli Partibrejkersi i sprašili su odličan koncert. Od tada su bili redovni gosti. Ja sam tada imao oko 12 godina. I Darko Rundek je često svirao gore“.

Prva i najdugovječnija kafana u Sarajevu

Smatra se da je prva kahvana u zapadnoj Evropi otvorena u Sarajevu, negdje oko Bentbaše, 1534. godine, odmah nakon pojave prve kahvane u Istanbulu. Što se tiče kafana i kafića u obliku u kojem ih danas poznajemo, smatra se da je prvi takav objekat bio Evergreen, preko puta Vijećnice. Kasnije se pojavio Gong. Prvi caffe-bar bio je Lisac, za kojeg su tadašnji gradonačelnik Braco Kosovac i predsjednik Centralnog komiteta BiH Rato Dugonjić naredili su radnicima u općini da zanemare zakon, postupe po želji vlasnika Damira Lisca i upišu u registar stranu riječ caffe-bar. Kafana Park je do tada držala primat najvećeg gradskog okupljališta, a sa otvaranjem Lisca noćni izlasci su dobili novi oblik. Iz Parkuše se išlo u Lisac, a iz Lisca u Stari sat, koji je radiosamo noću, i to do posljednjeg gosta. Popularni su bili i Nava, Bene i Davor.

Najpostojaniji kafić u Sarajevu je S.O.S. u Gabelinoj ulici. Otvorio ga je Mustafa Šošić 26. decembra 1980. godine, a od tada nije prestajao sa radom.

"Danas rijetko koja kafana ima šmek prijeratnih sarajevskih kafana. Rajvosa, naprimjer, ima šmek, ali nije postojala prije rata. Tamo je sada ekipa koja je prije bila u Piramidi, Bugattiju, Mirisu dunja... Samo su se spustili s Mejtaša", ispričao je Poćko za Klix.ba.
Stari kenjac

#1587 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Stari kenjac »

Muha, ti si mogao dozivjeti(dovoljno si star) :D da u Domu mladih slušaš INDEXE dok su jos sviraki igranke. Ja jesam, prve godine gimnazije. Ambasadori i Ismeta Dervoz(trkaca kokoš) svirali u pauzama. Kasnije, INDEXE sam moga slusati uzivo samo na koncertima. Tugo golema. Pjevaca nema, Bode nema... :(
muha_sa

#1588 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Stari kenjac wrote:Muha, ti si mogao dozivjeti(dovoljno si star) :D da u Domu mladih slušaš INDEXE dok su jos sviraki igranke. Ja jesam, prve godine gimnazije. Ambasadori i Ismeta Dervoz(trkaca kokoš) svirali u pauzama. Kasnije, INDEXE sam moga slusati uzivo samo na koncertima. Tugo golema. Pjevaca nema, Bode nema... :(
nema mjesta gdje moja noga ušla nije :-) :lol: rano se pocelo tutnjat :-D rano se bogme pocelo i zaradjivat :-D nije bilo ono--daj mi jedvi kerma da idem na fuka :-) tako mi grah pao--ne žalim se boMMe :-D
NeenaSa

#1589 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by NeenaSa »

Covjece ... Bodo :(
A Ismeta, ne znam sto da velim otkako je usla ... nismo na istom levelu.
PPscroW

#1590 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by PPscroW »

Pozdrav ljudi, gdje se sada može izaći u Sarajevu, a da se uz kafu i čaj može čuti neka pjesma Galije, SMAK-a, Bijelog dugmeta, Azre i ostalih legendi pop-rocka? Ako nije problem predložite mi neka mjesta, i napišite gdje se tačno nalaze.
black

#1591 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by black »

PPscroW wrote:Pozdrav ljudi, gdje se sada može izaći u Sarajevu, a da se uz kafu i čaj može čuti neka pjesma Galije, SMAK-a, Bijelog dugmeta, Azre i ostalih legendi pop-rocka? Ako nije problem predložite mi neka mjesta, i napišite gdje se tačno nalaze.
onako na prvu mi naumpade 'rajvosa' u ulici kulovica
Sociolog

#1592 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Sociolog »

Pozzdravljam

malo eventualnog uppadate.. ja sam radio od 2008-2010... u malenom kaficu do 30 m2, na Marin dvoru, koji se zvao caffe Ciao... mozda, MOZDA, posljednje, jedno od posljednih autenticnih mjesta, gradske raje.. i na to sam ponosan.. Kakva je tu sve bila gradska ekipa, od 40+ s Marin dvora... čak i rodjak od Kusturicine zene, je znao često doći iz Beograda kad im je neke papire vadio... super, super ekipa..najbolji momenti u zivotu..po danu raja... s filozofskom faxa..naavecer starija raja, studenti... studenti, al' svi smo se znali, 97% isti standardni gosti..imalo je svoju dushu...ako nekad ovo nek pročita...pozz svima... od''plivača'' ''Mu.....'''
PPscroW

#1593 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by PPscroW »

black wrote:
PPscroW wrote:Pozdrav ljudi, gdje se sada može izaći u Sarajevu, a da se uz kafu i čaj može čuti neka pjesma Galije, SMAK-a, Bijelog dugmeta, Azre i ostalih legendi pop-rocka? Ako nije problem predložite mi neka mjesta, i napišite gdje se tačno nalaze.
onako na prvu mi naumpade 'rajvosa' u ulici kulovica
Jesu l' tu slučajno navijači Sarajeva? haha :D
DZONPI

#1594 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by DZONPI »

Meni su bili najgori oni kafici na Dolac Malti Azaro i slicno.Jednom zaglavi u muriji onako bezveze popodne.Najgora mjesta.Kuk Zub Stelex Filozofski Rebus su bili zakon.Mix raje iz Sarajva i studenti sirom bivse Juge fajrunt bude nastavak kod nekog naivnog studenda u njegovom stanu.Ujutru neznas nekad ni gdje si pa lagano kuci koja kifla usput.
Abebe Bikila

#1595 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Abebe Bikila »

Slucajno nasao ovu temu, procitao od prve do zadnje stranice, borio se s onim svabom da se prisjetim tih godina, muniba iz rocka kako gleda imas li slamku kao dokaz da si popio pice kod njega i da mozes mirno stajati ispred, dok nismo skontali gdje se imaju iste takve slamke kupiti pa mu dohakali. da ne ponavljam imena kafica samo bi dodao za "u neko doba" blue sargatos i kristal (mislim da se tako zove) na malti i tortilju gdje sam jedno vrijeme bio inventar, jeo, pio, maltene i spavao tamo.
dancing bar 77 je imao i stroboskop u ono vrijeme pa je to bila glavna fora uz lipps inc-funky town
duga odavno nije kafic, ali sada ima fantasticnu hranu, slucajno probao madjarsku corbicu i postao ovisnik.
sve se nadam da ce nekad opet postojati pozorisna, parkuse vise nema niti ce je biti kao ni nekadasnje raje, sto neko na pocetku rece prvenstveno smo se dijelili po muzici koju smo slusali i koliko se sjecam jedino je kao narodnjacki kafic bila selma, ako se dobro sjecam imena.

ima jos metuzalema :izet:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1596 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Pitar sa Kariba »

Nema više ni Rocka u Bravađiluku, sad se bobe nak`e prodaju. Jučer vidjeh....
quarterback

#1597 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by quarterback »

.
muha_sa

#1598 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Pitar sa Kariba wrote:Nema više ni Rocka u Bravađiluku, sad se bobe nak`e prodaju. Jučer vidjeh....
tu ti je birvaktile bila kovačka radionica iliti kovačnica--Munib držo :)

poslije Munib otvorio kafanu "Kod Muniba" :) pored lokanja mogla se i koja partija flipera odigrat :)
jedno vrijeme redovan gost :)
kasnije pro mjenila ime u "Rock"

sad nešto ala "badem"
KENJAC

#1599 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Auuu ja mislio da sam medju stariji,. Jesam kurko moj. Ovdje vas ima sto me mozete po pivu slat. Cim vi meni o Liscu pricate znaci da ste za gerijartija. Mi mladji sto smo prve Kole narucivali u Zvonu i Cengi vam moramo Vi govoriti. Nego jel se ko od vas "sminko" ispred Disco Kluba ( cuj disco kluba) Bosna ? E kakav je to rasadnik sminke bio ! Ni SOS mu nije bio ravan. Sta mi je zanimljivo , sve gazde pomenitih lokala su ostali isti . Stare dobre Sarajlije. Nema turbo nacionalista. U kontaktu sam i sa Mustafom i Sefkom i Slobom ... Jebaji ih ko ce ih se sad sjecat , a svi su ostali isti. E to me posebno raduje. I isti humor
...... Rjesava Sefko (Bugatti) ukrstene i pita buraza Muju " kako se zovu oni ljudi sto nose stvari onima sto se penju na Himelaje"? Kaze Mujo " Jel moram poimenicno"
Neko gore napisa kako me Koliba bila atrakcija dok se nije desilo ubistvo. Poslije tog je skoro zatvorila. E to je to. Desi ti se frka u kafani , jarane zatvaraj sam. Niko ti vise nece doci. Isao sam sa Jukom Prazinom u skolu. Vazda me pazio , pa i u ratu mi je valjo. Nikad niko , ni ja ni moja raja nije izaso na mjesta gdje on izlazi. A sad sa malim Delalicem selfije prave ovi novi.... Ajmo se dogovorit da o ovom Novom Sarajevu ne pricamo !
Edin H.

#1600 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

KENJAC wrote: Neko gore napisa kako me Koliba bila atrakcija dok se nije desilo ubistvo. Poslije tog je skoro zatvorila. E to je to. Desi ti se frka u kafani , jarane zatvaraj sam.
Kakvo se ubistvo desilo u Kolibi? Ja se toga ne sjecam.
Post Reply