Sarajevski herojcici ili p....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Troll_Happens

#1 Sarajevski herojcici ili p....

Post by Troll_Happens »

Četiri na jednog: Tuča u Sarajevu

SARAJEVO - U utorak 15. svibnja oko 01.40 sati, obaviještena je Prva policijska uprava da je u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom u kojoj su sudjelovali P.D., rođen 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, s jedne strane i V.D., rođen 1986. u Mostaru, K.E., rođen 1987. u Sarajevu, B.J., rođen 1986. u Doboju i D.H., rođen 1983. u Banja Luci, svi nastanjeni u Sarajevu, s druge strane.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su zatekli navedene osobe, koje su imale vidne ozljede te je P.D., V.D.,K.E. i B.J, liječnička pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje su liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede, dok je D.H. liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

P.D., V.D., K.E., B.J. i D.H. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja.

O ovom događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a protiv navedenih osoba će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Sve heroj do heroja lako je u coporu napastli nekoga razlog napada koji god da je bio nebitan nemoze biti opravdwan 4 na 1. Cisti kukavicluk, kad svi udaraju da i ja udarim.
Joj zemljo gdje ides :x
*mima*

#2 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by *mima* »

Jedan001 wrote:Četiri na jednog: Tuča u Sarajevu

SARAJEVO - U utorak 15. svibnja oko 01.40 sati, obaviještena je Prva policijska uprava da je u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom u kojoj su sudjelovali P.D., rođen 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, s jedne strane i V.D., rođen 1986. u Mostaru, K.E., rođen 1987. u Sarajevu, B.J., rođen 1986. u Doboju i D.H., rođen 1983. u Banja Luci, svi nastanjeni u Sarajevu, s druge strane.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su zatekli navedene osobe, koje su imale vidne ozljede te je P.D., V.D.,K.E. i B.J, liječnička pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje su liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede, dok je D.H. liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

P.D., V.D., K.E., B.J. i D.H. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja.

O ovom događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a protiv navedenih osoba će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Sve heroj do heroja lako je u coporu napastli nekoga razlog napada koji god da je bio nebitan nemoze biti opravdwan 4 na 1. Cisti kukavicluk, kad svi udaraju da i ja udarim.
:? :shock: :roll:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ništa novo za Sarajevo....
Dori

#4 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by Dori »

Jedan001 wrote: Joj zemljo gdje ides :x
Nazalost u Evropu :roll:
Kradje, tuce, pljacke, ubistva, droga, beskucnici....sve je to vani normalno, samo sto je nama bilo i previse dobro i to nismo vidjeli. Mi uvijek vidimo pozitivnu stranu zapada i tezimo joj. Nazalost i ovo je Europa, samo ona strana koju ne zelimo da vidimo.

Ja radim sa strancima i ljudi (pogotovo Ameri) se cude kako smo sretni, jer su nam saobracajke, sitne kradje i poneko samoubistvo u crnoj hronici.
Tako da je i nama aman-zaman kad se neko potuce na ulici, ali nazalost imam osjecaj da ce te stvari uskoro postati "normalne", jer je i to dio onoga sto nam Europa donosi :sad:
lordi

#5 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by lordi »

Dena wrote:
Kradje, tuce, pljacke, ubistva, droga, beskucnici....sve je to vani normalno, samo sto je nama bilo i previse dobro i to nismo vidjeli. Mi uvijek vidimo pozitivnu stranu zapada i tezimo joj. Nazalost i ovo je Europa, samo ona strana koju ne zelimo da vidimo.

Ja radim sa strancima i ljudi (pogotovo Ameri) se cude kako smo sretni, jer su nam saobracajke, sitne kradje i poneko samoubistvo u crnoj hronici.
Tako da je i nama aman-zaman kad se neko potuce na ulici, ali nazalost imam osjecaj da ce te stvari uskoro postati "normalne", jer je i to dio onoga sto nam Europa donosi :sad:
Svaka cast na postu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dori

Post by Dori »

Ma iskreno, prosli mjesec sam poslovno isla u Rim i stomak mi se prevrnuo kad sam vidjela ZENU kako spava u kartonskoj kutiji na ulici nedaleko od Pradine prodavnice i policija je zato otjerala. Gomila prostitutki, narkomana u sred bijela dana.
Ja sam navikla na nase firgose i tu i tamo kojeg prosjaka, ali svi nekako imaju kuda otici na kraju dana i ljudi koliko toliko imaju osjecaj za pomoci drugima.
Zapadnjaci samo gledaju sebe (cast izuzetcima) i hladno su zaobilazili tu zenu sa ulice. Mislim da bi me manje pogodilo da je bio muskarac. Ne zato sto sam sad neka feministkinja, ali cinjenica je da smo ipak "slabiji" pol. Ona mi ne izlazi iz glave i pitanja zar je moguce da nema bas nikog da se pobrine o njioj? Kako ljudi dodju do tog.
I od sve moje raje stranaca jedina sam se ja nesto nasekirala, jer je to njima vise/manje normalno i to vidjaju svaki dan :(
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Fini komentari i pozitivna svijest :)
B-Baller

#8 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by B-Baller »

Jedan001 wrote:Četiri na jednog: Tuča u Sarajevu

Kako mozes nesto ovako napisati a nemas pojma o cemu se radi. Taj 'jadnik' koji je 'napadnut' od strane 4 se preziva Dacic a ime necu reci, je obicni majmun, mamin sin, tipicni odraz kakva majka takav sin! Tuca je izbila tako sto je ovaj 'jadnik' udario D.V. sa ledja u glavu kad su se svi bili smirili i rijesili problem usmeno. Ovaj 'napadnuti' nije bio sam nego sa nekim drustvom koji su se ogradili od njegovog ponasanja, i niko od njih nije ucestvovao u tuci niti je ko od njih bio meta napada.
Dalje isti taj 'jadnik' je kasnije udario jednog od ove 4 lopatom po glavi, koju je uzeo od smetljara koji je obavljao svoj posao.
Te kad je dosla policija i uspostavila red i mir 'jadnik'(Dacic H) je pred policajcem udario jednog od te 4 sakom.
Znaci nemoj pistai neke zakljucke kad ne znas o cemu je rijec!
Ja nisam ucestvovao u tuci al njega('jadnik' Dacic H) znam od ranije kad nam je dolazio na fax gdje mu je materesina profesorica i kurcio se po faxu.
Medjutim proracunao se pa nije dobro prosao sa svojim ponasanjem 8-) , zna on na sta mislim jedan veliki pozdrav od mene za njega.
Prema tome manje price o dogadjajima o kojima ne znate cijelu pozadinu.
On je obicni seronja koji voza neko dobro auto i dobacuje curama seljacke fore, samo zato jer mu tata i mama imaju para pa se ponasa kao govno najvece. A ni sestra mu nije nista bolja, jos jednom samo dokaz porodicnog odgoja. Nije svaka prica onako kako izgleda na prvi pogled.
Last edited by B-Baller on 18/05/2007 22:46, edited 1 time in total.
Tsubasa

Post by Tsubasa »

svaka cast za post...

nisu uopste sva cetvorica ucestvovali u tuci da razjasnim...

ne vjerujte sve sto novinari pisu ;)
wels

Post by wels »

Cetri,dva,pet ... na jednog :?

Nishta novo niti strano za bilo koji kutak kugle zemaljske.

Rijetki smo i ponosni mi uvijek bili, shto cekamo protivnika da prvi napadne.

:oops:
forUMASH

Post by forUMASH »

....njih dvojica, a ja i babo sami.... :oops:
tatoo

#12 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by tatoo »

Dena wrote:

Ovo ti je jedna velika generalizacija. Naravno ima svega ali ima zemalja i gradova u njima gdje se ovakve stvari dogadjaju jako rijetko. Po mom misljenju, a zivio sam jedno vrijeme u Sarajevu, grad je kritican sto se ovakvih stvari tice.
B-Baller

#13 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by B-Baller »

tatoo wrote:Ovo ti je jedna velika generalizacija. Naravno ima svega ali ima zemalja i gradova u njima gdje se ovakve stvari dogadjaju jako rijetko. Po mom misljenju, a zivio sam jedno vrijeme u Sarajevu, grad je kritican sto se ovakvih stvari tice.
I ja sam zivio u Njemackoj i bio u Berlinu, Sarajevo je nista za Berlin. I ti si malo pretjerao za Sarajevo, jest ima ovdje svega, al ni blizu sta ima u nekim glavnim gradovima u Europi. Evo ja sam rekao iz iskustva za Berlin, a da ne pocnem o Parizu, Londonu itd. Ti ovdje u Sarajevu mozes navece otici bilo gdje, normalno da cete u nekim naseljima zaustaviti, prebiti, opljackati al te nece ubiti samo zbog toga. Dok u drugim Europskim gradovima ne smijes otici u neke dijelove grada jer je 20 puta veca opasnost da cete ubiti samo jer si dosao gdje nisi 'trebao'. I upravu si da ima zemalja gdje ovakvih stvari rijetko ima, al to se one zemlje gdje su ljudima, kako ja volim da kazem, srca hladnija nego njihove zime. Medjutim znamo svi kakav je nas, ili juznjacki uopste, mentalitet.
prleitihi

#14 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by prleitihi »

B-Baller wrote:
tatoo wrote:Ovo ti je jedna velika generalizacija. Naravno ima svega ali ima zemalja i gradova u njima gdje se ovakve stvari dogadjaju jako rijetko. Po mom misljenju, a zivio sam jedno vrijeme u Sarajevu, grad je kritican sto se ovakvih stvari tice.
I ja sam zivio u Njemackoj i bio u Berlinu, Sarajevo je nista za Berlin. I ti si malo pretjerao za Sarajevo, jest ima ovdje svega, al ni blizu sta ima u nekim glavnim gradovima u Europi. Evo ja sam rekao iz iskustva za Berlin, a da ne pocnem o Parizu, Londonu itd. Ti ovdje u Sarajevu mozes navece otici bilo gdje, normalno da cete u nekim naseljima zaustaviti, prebiti, opljackati al te nece ubiti samo zbog toga. Dok u drugim Europskim gradovima ne smijes otici u neke dijelove grada jer je 20 puta veca opasnost da cete ubiti samo jer si dosao gdje nisi 'trebao'. I upravu si da ima zemalja gdje ovakvih stvari rijetko ima, al to se one zemlje gdje su ljudima, kako ja volim da kazem, srca hladnija nego njihove zime. Medjutim znamo svi kakav je nas, ili juznjacki uopste, mentalitet.
ezop je rekao..time što vam ne čine zlo..zli ljudi misle da vam čine mnoga dobra.. :D
tatoo

#15 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by tatoo »

B-Baller wrote:
Sve 5. Samo mi neke tu stvari ne stimaju. Berlin (multi) milionski grad, Pariz, London, a Sarajevo recimo ugrubo oko pola miliona. Naravno da ima kriminala i da ga niko nece suzbiti 100%. Moje misljenje je da ga ima previse na toliko ljudi, nemoras se sloziti. Druga stvar, cuj covjek moze otici bilo gdje ali je normalno da ga neko zavali fosnom u zatiljak za cenera. Nije normalno da neko bude zaustavljen, prebijen, opljackan. Cuj sad to treba pravdati tim sto te nece ubiti. I ta naselja ili dijelovi grada su poznati po tome vec godinama, a pomaka na bolje nema. Znaci nesto ne stima. I nazalost onda postane "normalno". Opet kazem, ovo je samo moje misljenje.
B-Baller

#16 Re: Sarajevski herojcici ili p....

Post by B-Baller »

tatoo wrote:Sve 5. Samo mi neke tu stvari ne stimaju. Berlin (multi) milionski grad, Pariz, London, a Sarajevo recimo ugrubo oko pola miliona. Naravno da ima kriminala i da ga niko nece suzbiti 100%. Moje misljenje je da ga ima previse na toliko ljudi, nemoras se sloziti. Druga stvar, cuj covjek moze otici bilo gdje ali je normalno da ga neko zavali fosnom u zatiljak za cenera. Nije normalno da neko bude zaustavljen, prebijen, opljackan. Cuj sad to treba pravdati tim sto te nece ubiti. I ta naselja ili dijelovi grada su poznati po tome vec godinama, a pomaka na bolje nema. Znaci nesto ne stima. I nazalost onda postane "normalno". Opet kazem, ovo je samo moje misljenje.
Pogresno sam se izrazio. Nisam htio reci da mislim da je normalno sto te neko napadne, prebije itd., naprotiv nije normalno, nego sam htio da kazem da je to svakodnevnica nesto na sta su ljudi navikli. I sto sam rekao za mentalitet, nije to problem samo Sarajeva vec svi gradovi u bivsoj Jugoslaviji imaju iste, pa cak i gore probleme. Mene situacija uopste ne cudi, kad vidis kako zakon funkcionise, NIKAKO. Jer ti napravis krivicno djelo i policija te uhvati dobijes prijavu ili ne platis recimo kaznu koju dobijes. Neces nikad otici u zatvor ako nisi poznat kao neko ko non-stop pravi probleme, jer nemaju mjesta u zatvoru da bi tebe strpali. Znaci mi imamo zakon koji ne funkcionise te policiju koja radi 'onako' svoj posao. I kad pogledas onda kriminal ovdje u Sarajevu te negdje u Europi gdje sigurno neces izmaknuti kazni koju si dobio, dojam uopste nije los toliko o Sarajevu. Jer reci nekom da moze u nekoj zemlji prebiti covjeka, strpat ga u bolnicu, a da za to nece odgovarati pa rekao bi to je raj za kriminal. Hocu da kazem da s obzirom na drustveno stanje i sve gore navedeno nekad se cudim kako situacija nije puno losija.
Ako mi ne vjerujete ovo sto sam napisao, ja imam dvije kazne(nisam nikome nastetio samo da se zna) koje nikad nisam platio pa mi je doslo da moram ici u zatvor umjesto toga, i to sam ignorisao, i nije mi policija dolazila na vrata. Kazne su stare vec 3 i 4 godine i nema sanse da ja odgovaram za njih.
Pa evo neki navijaci su hapseni nekilko puta, prvi put prije 4-5 godina, i ja sam bio uhapsen i niko od nas nikad nije odgovarao.
E sad mi reci iskreno jel jos uvijek mislis da je tako lose stanje u Sarajevu sa ovakvim sprovodjenjem zakona?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sinoc, u 21:30, ispred bristola, vidjeh svojim ocima "prodaju cigle"....
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Tsubasa wrote:svaka cast za post...

nisu uopste sva cetvorica ucestvovali u tuci da razjasnim...

ne vjerujte sve sto novinari pisu ;)
ma novinari su ti koji neznaju pisati. stave naslov da bi prodali novinu i onda masa to kupuje... fakat toliki neprofesionalizam na jednom mjestu ali naravno to nije samo kod nas svugdje toga ima. Sad mi treba da izmedju redova otkrivamo sta je bilo naslov bomba a kad procitas ni petarde unutra :)
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

mIRCerka wrote:Sinoc, u 21:30, ispred bristola, vidjeh svojim ocima "prodaju cigle"....
Istorija se ponavlja! :D :D :D

Eh, gdje nestase oni lijepi dani djetinjstva?! :)
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:Sinoc, u 21:30, ispred bristola, vidjeh svojim ocima "prodaju cigle"....
Dobro je, ide ovaj grad naprijed, vracamo se prijeratnim vrijednostima :) .
stardust3003

Post by stardust3003 »

Jesu li s "Bristola" il' su nove?
i pošto su? :-D
wels

Post by wels »

stardust3003 wrote:

Jesu li s "Bristola" il' su nove?
i pošto su? :-D

Misle da ce im dijaspora staro kupovat :D
kaubojstina

Post by kaubojstina »

Stvarno...koga boli briga :)
Djeca su se uvijek tukla, ne vidim oko cega dizes frku.
Vjerujem da su obadvije strane naucile lekciju. Bolje ikad nego nikad :)
Post Reply