Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
manijak1 wrote: Nikad nisam rekao cura , do sad kad napisah evo sad ....baš sad .
Može i bik biti u štali ovan , jarac s kozama ......
... more i ovan sa kozom... nego, rodjak mi se nasikira kad ga je u trgovini napala djevojka jer ju je zovnuo CURO
Kao, cure su u stali A on je malo stariji Sarajlija, pa ga cudi ova nova generacija sto se folira
mamica 31 wrote:najgori su mi ovi sad kad kazu da se u Sarajevu nikad za djevojku nije govorilo CURA Kao, cura je u stali valjda je krava u stali
pa vjerovatno su dosta vremene provodili u i oko stale cim znaju dze su "cure"
Fakat, neki dan sam razmisljao o tome. Nisam ranije obracao paznju, al neki dan u jednoj Dzamonjinoj prici, prijeratnoj, procitah to 'cura'. Sto ce rec, da se govorilo cura i da ih je, pored stala, bilo i u gradovima.
jesi li primijetila kod "nas" na forumu kako one nase pisu "rekla sam si"
necu da se zavadjam sa curama , drage su mi, ali ne mogu a da ne primjetim ono SI
mamica 31 wrote:najgori su mi ovi sad kad kazu da se u Sarajevu nikad za djevojku nije govorilo CURA Kao, cura je u stali valjda je krava u stali
ja sam cuo drugu varjantu...generacija koja sada ima 50+ godina ... veli da je Cura ... neobavezna... a djevojka.. nekoga koga postujes
u smislu kada predstavljas "ovo je moja cura" odnosi se na ono ..bez obaveze....
Ma daj sta ba pricate to u vezi cura. Nije samo Bregovic i Himzo 0.5 ....rijec cura je za mene uvijek bila normalnija od djevojka ...koja mi je opet nekako crnogorski zvucala.
Kako to pjesnik kaze:
"...Dok sam kiselio noge u lavoru
gledao sam slike golih cura
sto se kupaju ..............u moru"
(M. Brecelj & Boris Belle...."Sta to radis buldozeru jedan")
Dakle cura je cura ....i u Sloveniji
Last edited by Stari on 08/11/2006 14:28, edited 1 time in total.