Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#6526 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

JOINT_1921 wrote:Sada slijedi remont ekipe, Zeljo se dodatno pojacava, osvaja titulu, nosioc u Evropi sljedece sezone, prolazak hadalja, u 3 pretkolu Inter, ispadanje u Play Off, dolazi nam neko tipa Molde, Lokeren, Luzern, i prolazimo u grupnu fazu evropske lige i time zacementiramo Zelju na vrhu za sva vremena...

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
Ovaj komentar uokviriti, lik je pobijedio internet :lol: :lol: :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6527 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

todd_smith wrote:
JOINT_1921 wrote:Sada slijedi remont ekipe, Zeljo se dodatno pojacava, osvaja titulu, nosioc u Evropi sljedece sezone, prolazak hadalja, u 3 pretkolu Inter, ispadanje u Play Off, dolazi nam neko tipa Molde, Lokeren, Luzern, i prolazimo u grupnu fazu evropske lige i time zacementiramo Zelju na vrhu za sva vremena...

Nije mu prvi put :lol: :lol: :lol: :lol:
Kemal Malovčić

#6528 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

To možda znaju ovi statističari je li istinito: čini mi se da se većina ovih karinaških derbija igra na Grbavici, dok su na Koševu bolji. Kažem čini mi se, možda debelo griješim.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#6529 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

todd_smith wrote:

Uokviri, uokviri... :) Pa se javi sljedece godine 8-) Jbga treba ponekad pustiti masti na volju... :lol:
salle_eh1986

#6530 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

north wrote:Super ti se čini.....Pa dobro sine, vjerujem da je ovo tebi plafon i da nisi navikao na bolje...tebi je ovo vrh vrhova, super, ako se zadovoljavaš sa ovakvim derbijem i da ovako očajnom Saajevu dvije utakmice uzete bod....blago tebi, ali dopusti da nas ima starijih koji pamte puno bolje derbije....da ne bude da kažem a je zbog toga što Sarajevo nije dobilo, derbi na Koševu kad je Željo dobio 3-2 ili kad je bilo 2-2 su el classici za zadnjih 7-8 derbija....i još i ovo da ne bude da je zbog rezultata i prošli derbi kad je Sarajevo je bio katastrofa samo što eto normalno bio zadovoljan pobjedom....
ne igra se ova liga kako bi se znalo ko je bolji u kantonu, kako ti već sabiraš te bodove, već se igra kako bi se znalo ko je najbolji u državi, a zna se način da se do toga dođe
nije onako kako ti vidiš ;)
KPNCTNJAH

#6531 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Truba. Igraci k'o da su igrali u starkama, a ne kopackama, svaki napad neko proklize... Bekricu dres stoji k'o Kiketu...
Baltazar_khan

#6532 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

KPNCTNJAH wrote:Bekricu dres stoji k'o Kiketu...
:lol:
todd_smith

#6533 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

JOINT_1921 wrote:
todd_smith wrote:

Uokviri, uokviri... :) Pa se javi sljedece godine 8-) Jbga treba ponekad pustiti masti na volju... :lol:
Doduse i to sto kazes, sef vam je rekao da igrate u Ligi Sampiona za godinu dvije 8-)
JOINT_1921

#6534 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

north wrote:
JOINT_1921 wrote:Meni se cini da 90% ovih komentara da je derbi bio los potencira 90% pitara... Zeljo imao sigurno 5,6 dobrih prilika na derbiju... Pa sta treba vise ? 8-) Vi se samo zahvalite Bogu i Dejanu...
Super ti se čini.....Pa dobro sine, vjerujem da je ovo tebi plafon i da nisi navikao na bolje...tebi je ovo vrh vrhova, super, ako se zadovoljavaš sa ovakvim derbijem i da ovako očajnom Saajevu dvije utakmice uzete bod....blago tebi, ali dopusti da nas ima starijih koji pamte puno bolje derbije....da ne bude da kažem a je zbog toga što Sarajevo nije dobilo, derbi na Koševu kad je Željo dobio 3-2 ili kad je bilo 2-2 su el classici za zadnjih 7-8 derbija....i još i ovo da ne bude da je zbog rezultata i prošli derbi kad je Sarajevo je bio katastrofa samo što eto normalno bio zadovoljan pobjedom....
Navikao sam i na gore, pa zato kazem da je ovo bilo sampionski od strane Zelje...

Sjecate se svi derbija prije 2 sezone, 0:0 sa Lazarom, crvenim kartonima, ka*inom od utakmice... Eh to ja zovem los derbi...

EH veceras je Sarajevo igralo isto kao i tada, jadno da ne moze jadnije, a Zeljo je pokazao zasto je prvi, zasto vam je od proslog derbija pobjegao 14 bodova, imao 5,6 finih prilika a Sarajevo samo poklon Hadzicu na koji je on isto reagovao kao i Adilovic na poklon Dzakmica... Dakle samo se vi tjesite da ste malo manje losiji od nas... 8-)
Charuga
Globalni moderator

#6535 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

inSighT wrote:
JoseMujica wrote:Auuuuu prizora ...sve;gori

Al ne treba nam ovo ljudi da gađaju igrače :-) hebote na šta je ovaj grad spao :-)
NE rise i odlepršaj na temu o politici! Tamo kenjaj do mile volje koliko smo "anti-evropski" i "seljački" grad! :evil:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje ...”
» inSighT

14 dana
Zavatoni

#6536 Re: Sarajevski derbi

Post by Zavatoni »

Kemal Malovčić wrote:To možda znaju ovi statističari je li istinito: čini mi se da se većina ovih karinaških derbija igra na Grbavici, dok su na Koševu bolji. Kažem čini mi se, možda debelo griješim.
podjednako lose...i jedna i druga ekipa ima prosjek od oko 0,5 golova po utakmici i na grbavici i na kosevu...
limeni

#6537 Re: Sarajevski derbi

Post by limeni »

Zavatoni wrote:
Kemal Malovčić wrote:
north wrote:Po meni se ozbiljno postavlja pitanje, ako izuzmemo navijače koje nekad ponese pa pretjeraju, da li ovo više zaslužuje da se zove derbi, vječito 0-0 je prevršilo svaku mjeru, pa haj da je 0-0, ali smislene akcije da čovjek vidi, a ne stalna nabijanja, pa glavne šanse ili šansa ispadne nakon pogreški odbrane, a ne neke lijepe akcije...Da se odmah razumijemo, Željo je bio bolji, imao veći broj šansi, ali sve nakon preglupih pogrešaka odbrane Sarajeva....sve u svemu živa katastrofa oba kluba, s tim da je kako i govorim cijelu polusezonu, Željo odron, a Sarajevo malo veći, ne previše veći, jer u suprotnom bi nas uzeli barem jednom u ova dva derbija ove sezone...

Katastrofa na šta se čovjek natjera da gleda :roll: ....
Dok ne bude dobrih terena, većih para da se plate bolji igrači koji će biti pravilo selektirani, neće ni biti dobrih mečeva.
A do tada treba traziti Radovce...a ne Todorovice, Melunovice i Dzakmice...
sve dok se krpimo polovnim igracima ( propalitetima) iz srbije nema nama evrope..moglo se nekada dovesti igrace poput ermina zeca, treba nam talenata..derbi i nije bio los, steta samo sto nije bilo golova..fine bakljade..
cestitke navijacima zeljeznicara na tituli.
Dr. Kuca

#6538 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Bekric se fura na Saida, misli ako se udeblja da ce bit bolji igrac. :lol: :lol:

A raja mi se smijala kad sam reko da ce ovo biti jako tvrd derby.
salle_eh1986

#6539 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

Ipak nismo bolji za 12 bodova, 9 je neka mjera :D
Horasio_Sarajlic

#6540 Re: Sarajevski derbi

Post by Horasio_Sarajlic »

Fenomenalna atmosfera prije, na i poslije utakmice, veličanstvena bakljada na Jugu što se rijetko vidja kod nas u BIH, jedini mi pravimo ovakve bakljade, sjetimo se Koševa prije par godina takodjer, sa druge strane papansko - seljačko ponasanje navijača Sarajeva, hajde nazovi ih navijačima pri pokusaju tri puta da prekinu utakmicu ubacivannjem baklji na teren i gađanjem protivničkih navijača bez ikakvog povoda i razloga, od kada idem na derbi a bgm idem od 79' nikada nije bilo ovakvog papanluka da se namjerno pokusava prekinuti utakmica, solidno navijanje komšija koji opet nisu pjevali svoje pjesme vec samo nas spominjali :-) sve u svemu šampionska je osvojena i ako ne matematički, komšije se branile bukvalno, čini mi se da je otvorenije igrao Čelik i Gradina zajedno :-) najbitnije nova titula proslavila se pred komšijama gdje nema veceg meraka, pred njihovim očima ... :mrgreen: samo ono zadrzavanje od skoro pola sata moglo se securityu i muriji odbiti od glavu ali eto ...

NAPRIJE ŽELJO LJUBAVI MOJA !!!

gol za golom eto nove pobjede s pobjedama dolaze i titule samo jedan gol može promjenit' sve sve do kraja Željo nema predaje ooooooo jedan gol ...
ultima_palabra

#6541 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ne znam vala šta ste i dolazili, nit ste igrali nit ste navijali :skoljka:

Mi standardno, realizacija katastrofa plus poklonimo svaku tekmu po jednu čistu šansu, sreća pa onaj klocko ne zna... Jug vrlo dobar, brojnost, glasnost, transparenti, bakljada :thumbup:
JOINT_1921

#6542 Re: Sarajevski derbi

Post by JOINT_1921 »

HAHAHAHAAH... :D :D :D

Image
popokatepetl_com

#6543 Re: Sarajevski derbi

Post by popokatepetl_com »

Onaj Adilovic je obicna klada, kakav flop nije ni cudo sto niko nece da ga kupi. Objektivno bili smo dosta bolji od Sarajeva ali djaba kad napadac ne zna zabiti gol.
Mračajski proto

#6544 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

Zašto Manijaci nisu ništa pjevali?
Dead Man Walking

#6545 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Sarajevo_Grad wrote:Zašto Manijaci nisu ništa pjevali?
Zbunile nas horde ovacijama za sampiona.
psy5000

#6546 Re: Sarajevski derbi

Post by psy5000 »

Dead Man Walking wrote:
Zbunile nas horde ovacijama za sampiona.
:lol: 8-)
Horasio_Sarajlic

#6547 Re: Sarajevski derbi

Post by Horasio_Sarajlic »

wannabe_ultra wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:Fenomenalna atmosfera prije, na i poslije utakmice, veličanstvena bakljada na Jugu što se rijetko vidja kod nas u BIH, jedini mi pravimo ovakve bakljade, sjetimo se Koševa prije par godina takodjer, sa druge strane papansko - seljačko ponasanje navijača Sarajeva, hajde nazovi ih navijačima pri pokusaju tri puta da prekinu utakmicu ubacivannjem baklji na teren i gađanjem protivničkih navijača bez ikakvog povoda i razloga, od kada idem na derbi a bgm idem od 79' nikada nije bilo ovakvog papanluka da se namjerno pokusava prekinuti utakmica, solidno navijanje komšija koji opet nisu pjevali svoje pjesme vec samo nas spominjali :-) sve u svemu šampionska je osvojena i ako ne matematički, komšije se branile bukvalno, čini mi se da je otvorenije igrao Čelik i Gradina zajedno :-) najbitnije nova titula proslavila se pred komšijama gdje nema veceg meraka, pred njihovim očima ... :mrgreen: samo ono zadrzavanje od skoro pola sata moglo se securityu i muriji odbiti od glavu ali eto ...

NAPRIJE ŽELJO LJUBAVI MOJA !!!

gol za golom eto nove pobjede s pobjedama dolaze i titule samo jedan gol može promjenit' sve sve do kraja Željo nema predaje ooooooo jedan gol ...
sto ces kuci ako slavis titulu, moj ti :D
Ah sto mi se sikiras :mrgreen: danas se nije radilo zbog derbija, od sabaha se zahebavalo, proslavila se titula ne sikiraj se, popilo se i mezilo cijeli dan, vozikalo se po gradu itd. valja ipak na posao sutra zahebavati pitare sve redom :mrgreen: :-D :bih:
Last edited by Horasio_Sarajlic on 08/05/2013 23:34, edited 1 time in total.
miki.ba

#6548 Re: Sarajevski derbi

Post by miki.ba »

ultima_palabra wrote:Ne znam vala šta ste i dolazili, nit ste igrali nit ste navijali :skoljka:

Mi standardno, realizacija katastrofa plus poklonimo svaku tekmu po jednu čistu šansu, sreća pa onaj klocko ne zna... Jug vrlo dobar, brojnost, glasnost, transparenti, bakljada :thumbup:
Odvadi malo :D
LSD

#6549 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Vala razocaran sam jer smo trebali pobjediti veceras i ovjeriti titulu, ali Adilović ne može/ne zna i jbg....inace, loša igra sa nepotrebnim nabijanjem lopte.
Eto komšije koje nas prozivaju godinama da štelimo titule su veceras imale priliku da svojom fenomenalnom igrom kratkih pasova i da zabiju 3 komada kako su najavljivali, pa smo ih vidjeli veceras na djelu...rinaka od ekipe.
A možda smo i od njih kupili bod, ko zna...mahala ce to sutra otrkiti , sigurno
Šibicar

#6550 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Horde,uz par bljesaka,nikad gore na Grbavici,ozbiljno,pa 10 puta bolje ste navijali onaj put kad ste bili samo u zdenci i na istoku.

Jebo ga šugavi 0-0 rezultat,bili smo bolji ali jebo to,0-0 i šutaj se nogom u guzicu,mi zadovoljni titula,pitari zadovoljni nisu zijanili,i to je to.
Post Reply