Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5401 Re: Sarajevski derbi
Teska muka

- shalla
#5402 Re: Sarajevski derbi
Jbg ipak se radilo o 97-oj minuti al nebitno, po meni je ono crvenishalla wrote:Jebo mater svi pominju Suljićev faul (koji je vjerovatno trebao biti drugi žuti) a niko ne priča o situaciji iz cca 75-80 minute kad ja mislim Stanić čupa za dres igrača koji ga je već prošao (ne mogu s sjetiti jel bio Said, Nuhanović ili neko treći jbg) a komotno se u onoj poziciji mogao okarakterisati kao zadnji igrač odbrane...
Haj sviju vam ako neko može nek pronađe taj detalj pa da onda malo manje pričate o tom Suljićevom "drugom žutom" jer je sudija ovdje dao žuti a po meni je morao biti crveni karton...
-
vryzas
#5403 Re: Sarajevski derbi
Glupo je pricati o sudijama nakon onakve utakmice...sudjenje je bilo OK, a pobjedio je spretniji i sretniji tim.
Oba tima su pokusala igrati fudbal i drzati loptu na zemlji ali je teren bio katastrofalan. FKS konkretnije i opasnije u prvom, FKŽ u drugom poluvremenu. Izjave dva trenera su se "poklopile u bobu", a ljudi su sve pojasnili u par recenica.
Bitka za tutulu je tek pocela, a ocekujem da se na proljece u borbu za titulu ukljuci bar jos jedna ekipa (Siroki ili Zrinjski).
Cestitam normalnim navijacima FKS, a ovi "drugi" bi trebali po terapiju hitno!
Oba tima su pokusala igrati fudbal i drzati loptu na zemlji ali je teren bio katastrofalan. FKS konkretnije i opasnije u prvom, FKŽ u drugom poluvremenu. Izjave dva trenera su se "poklopile u bobu", a ljudi su sve pojasnili u par recenica.
Bitka za tutulu je tek pocela, a ocekujem da se na proljece u borbu za titulu ukljuci bar jos jedna ekipa (Siroki ili Zrinjski).
Cestitam normalnim navijacima FKS, a ovi "drugi" bi trebali po terapiju hitno!
-
rajvosagrad
#5404 Re: Sarajevski derbi
Kakav sudija,kakvi bakraci pobjeda je i vise nego zasluzena! Ko gubi ima pravo da se ljuti
http://www.youtube.com/watch?v=XKtGt9G3yvk
http://www.youtube.com/watch?v=XKtGt9G3yvk
- Obuca9
#5405 Re: Sarajevski derbi
Kako ono ide "stvar geografije, zemljopisa, filozofije, psihologije, astrologije...", zaboravio sam?
-
Senad_Duster
#5406 Re: Sarajevski derbi
leet wrote:Uvijek oplačem Veljačinim postovima..Ovi što nisu navijali od 60. minute se ne trebaju ni javljati.
Samo mi reci ko to nije navijao od 60 minute ? Primamo gol ja sam mislio jug će malo zastat jok Bogami Mi još više zagrmismo **** malo sarajv'o oooo
Do kraja tekme nije se stalo na jugu možda je malo slabije navijanje bilo nego u prvom al' sigurno nismo stajali i šutili kako to kone kažu
-
tcz
#5407 Re: Sarajevski derbi
BlueBlood wrote:evo gledam snimak na youtube, nemogu da vjerujem koliko smo jache i bolje navijali od komshinica....![]()
prije utakmice bjeze od nas kod juga i onda na sjeveru dizu neke djecije parole
ovo je razlika

- vozač
#5408 Re: Sarajevski derbi
Marlboro Man wrote:Obuco ne spamaj
jel mu se ovo digo???
said izgleda ozbiljno shvatio ono sa tribina "oni ti ga ...
- antidroid
#5409 Re: Sarajevski derbi
malokrvni, ove vase plave nisu kupljene kao ova dynamovaBlueBlood wrote:Sarajevo_Grad wrote:
http://www.dynamo-onlineshop.de/Halstuc ... 82%29.aspx
Ne kontam poentu?
Ono kao vi imate para pa ste isli u Dresden, pa i zastavu kupili?!
- Reglan
#5410 Re: Sarajevski derbi
Dig'o mu se Zeljo. 
- Obuca9
#5411 Re: Sarajevski derbi

Jao izjave
- veljaca
#5412 Re: Sarajevski derbi
Da, za dobrobit Premijer lige Drzave Bosne i Hercegovine.Obuca9 wrote:To Druže, za Dobrobit Premijer Lige BiH.veljaca wrote:Po pravilima: Povlacenje igraca sa ledja za dres - svugdje je zuti karton - osim kod ovih Prolicevih pulena .....![]()
Btw - jos ih postave sestoricu ....![]()
Sta hoces reci: da nije ono za zuti karton ? Bar ti kao dosta realan forumas .....
I ako se vratimo unazad - pa vi ste non stop kukali kako sudije navlace Zelji, kako ovo , kako ono .... I sada ne moze se ni reci da ono po pravilima fudbalske igre je za zuti ....
A evo sto se tice dosudjenog prekrsaja i izjave kapitena FK Zeljeznicar - Svrake:
“Sudija je dosudio prekrsaj na nekih 25 metara koji mozda jeste, a mozda i nije bio, nebitno ....."
Ova dva momenta navodim samo da ostanu zabiljezena - pa kada se pocnu potezati kontraargumetni - da se nadju ....
- BlueBlood
#5413 Re: Sarajevski derbi
ima video izjava kako je Amar prokomentarisao mec, nije ni slicno ovome sto je novinar napisaoObuca9 wrote:
Jao izjave![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5414 Re: Sarajevski derbi
A kada se vama svaku tekmu svira 35897893 prekršaja oko 16 metara onda je sve u redu, ma haj zdra'o.

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- Obuca9
#5416 Re: Sarajevski derbi
veljaca wrote:Da, za dobrobit Premijer lige Drzave Bosne i Hercegovine.Obuca9 wrote:To Druže, za Dobrobit Premijer Lige BiH.veljaca wrote:Po pravilima: Povlacenje igraca sa ledja za dres - svugdje je zuti karton - osim kod ovih Prolicevih pulena .....![]()
![]()
Sta hoces reci: da nije ono za zuti karton ? Bar ti kao dosta realan forumas .....
I ako se vratimo unazad - pa vi ste non stop kukali kako sudije navlace Zelji, kako ovo , kako ono .... I sada ne moze se ni reci da ono po pravilima fudbalske igre je za zuti ....
A evo sto se tice dosudjenog prekrsaja i izjave kapitena FK Zeljeznicar - Svrake:
“Sudija je dosudio prekrsaj na nekih 25 metara koji mozda jeste, a mozda i nije bio, nebitno ....."
Ova dva momenta navodim samo da ostanu zabiljezena - pa kada se pocnu potezati kontraargumetni - da se nadju ....
Jeste Suljić je mogao dobiti drugi žuti karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Zeba, kada je u 40 sekundi napravio dva starta nad istim Suljićem, oba za karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Adilović, kada je u dvije minute, dva puta simulirao jedanaesterac i tražio ga, ali nije.
Mogao je i Bogičević dati gol iz slobodnjaka, koji uopšte nije trebao biti direktni slobodni udarac, nego indirektni, ali nije.
Mogao je sudija u dva navrata pustiti Šunjevarića i Beloševića odmah nazad u igru, a ne da stoje dvije minute pored terena, kao što je reicmo Bogičevića u prvom poluvremenu pustio ISTE sekunde kad je izašao s terena, ali nije.
Dakle, zaključak, sudija Pilav je jako loše vodio meč, imao je nekoliko grešaka sa obje strane, ali da je za nekoga navlačio to nije.
A to šta je rekao taj kapiten i "reprezentativac" me ne interesuje. On je svoje ponašanje pokazao, kada je ono dijete što dohvaća lopte kod istoka, trznuo loptom, kao da će ga pogoditi. Tako se ponaša pravo gradsko dijete i kapiten i reprezentativac, nema šta. Ali bitno je po Saidu pljuvati, Said je papak...
Last edited by Obuca9 on 05/11/2012 11:30, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5417 Re: Sarajevski derbi
Jah, sve nebitno, a sve se navodi da ostane za argumentacije. Neka
Najgore je sto sad neko onako reda radi okarakterise ''da mozda nije bio faul'', a sudija ga svirao. Znaci, sudija je rekao da jeste, a njegova se pika, ne pita se Svrakina, moja, sta ti ja znam cija izjava.
Najgore je sto sad neko onako reda radi okarakterise ''da mozda nije bio faul'', a sudija ga svirao. Znaci, sudija je rekao da jeste, a njegova se pika, ne pita se Svrakina, moja, sta ti ja znam cija izjava.
- veljaca
#5418 Re: Sarajevski derbi
Nije 35897893 - nego 35897894 ........leet wrote:A kada se vama svaku tekmu svira 35897893 prekršaja oko 16 metara onda je sve u redu, ma haj zdra'o.![]()
- vozač
#5419 Re: Sarajevski derbi
ko je počeo rat, aaaaaaaaaaa???veljaca wrote:Da, za dobrobit Premijer lige Drzave Bosne i Hercegovine.Obuca9 wrote:To Druže, za Dobrobit Premijer Lige BiH.veljaca wrote:Po pravilima: Povlacenje igraca sa ledja za dres - svugdje je zuti karton - osim kod ovih Prolicevih pulena .....![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=WIz7jaDUz8w
- veljaca
#5420 Re: Sarajevski derbi
Neka ovo ostane zabiljezeno ..... Samo za arhivu .... I nije da bas nije navlacio za nekoga ...Obuca9 wrote:veljaca wrote:Da, za dobrobit Premijer lige Drzave Bosne i Hercegovine.Obuca9 wrote:
To Druže, za Dobrobit Premijer Lige BiH.![]()
![]()
Jeste Suljić je mogao dobiti drugi žuti karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Zeba, kada je u 40 sekundi napravio dva starta nad istim Suljićem, oba za karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Adilović, kada je u dvije minute, dva puta simulirao jedanaesterac i tražio ga, ali nije.
Mogao je i Bogičević dati gol iz slobodnjaka, koji uopšte nije trebao biti direktni slobodni udarac, nego indirektni, ali nije.
Mogao je sudija u dva navrata pustiti Šunjevarića i Beloševića odmah nazad u igru, a ne da stoje dvije minute pored terena, kao što je reicmo Bogičevića u prvom poluvremenu pustio ISTE sekunde kad je izašao s terena, ali nije.
Dakle, zaključak, sudija Pilav je jako loše vodio meč, imao je nekoliko grešaka sa obje strane, ali da je za nekoga navlačio to nije.
A to šta je rekao taj kapiten i "reprezentativac" me ne interesuje. On je svoje ponašanje pokazao, kada je ono dijete što dohvaća lopte kod istoka, trznuo loptom, kao da će ga pogoditi. Tako se ponaša pravo gradsko dijete i kapiten i reprezentativac, nema šta. Ali bitno je po Saidu pljuvati, Said je papak...
- Charuga
- Globalni moderator
#5421 Re: Sarajevski derbi
Tako je, u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Sudija je rekao svoje a ostalo je samo prazna prica ...Tomahawk11 wrote:Znaci, sudija je rekao da jeste, a njegova se pika, ne pita se Svrakina, moja, sta ti ja znam cija izjava.
P.S. Svi bi se trebali drzati ove izjave, ne samo za derbi nego i za svaku utakmicu ...
- veljaca
#5422 Re: Sarajevski derbi
Plavih_11 wrote:Tako je, u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Sudija je rekao svoje a ostalo je samo prazna prica ...Tomahawk11 wrote:Znaci, sudija je rekao da jeste, a njegova se pika, ne pita se Svrakina, moja, sta ti ja znam cija izjava.![]()
P.S. Svi bi se trebali drzati ove izjave, ne samo za derbi nego i za svaku utakmicu ...
To je upravo ono sto i ja zelim da ( po) kazem .....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5423 Re: Sarajevski derbi
Plavih_11 wrote:Tako je, u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Sudija je rekao svoje a ostalo je samo prazna prica ...Tomahawk11 wrote:Znaci, sudija je rekao da jeste, a njegova se pika, ne pita se Svrakina, moja, sta ti ja znam cija izjava.![]()
Yebo fudbal ako ce nam glavna tema biti sudija.
-
LSD
-
admir_adoo
#5425 Re: Sarajevski derbi
Daj nek neko malo obrati pozornost na Marlbora pa slomi se covjek niko da ga citiria
p.s. cestitke komsijama
p.s. cestitke komsijama