Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kemal Malovčić
#5251 Re: Sarajevski derbi
taj radonja baš neki genije 
- Mračajski proto
#5252 Re: Sarajevski derbi
Joj Moke, hajd' smanji malo.
- Kemal Malovčić
#5253 Re: Sarajevski derbi
mislim u negativnom smislu, našo je trenutak za takvo što 
- saravara
#5254 Re: Sarajevski derbi
Nisam ja zaboravio ni Škoru sa zastavicom i srednjim prstom al ovaj je brate kao pšto napisah DNO DNA..Sad se iživljavajte do sledećeg derbija i tako idemo dalje.Znam ja kako se osjećate a i vi znate kako se ja osjećam. Vjerujte mi da mi nije svejedno ni na posao sutra naj radije bih na bolovanje ali ljudi sa kojima radim i družim su normalni pitari i mi će mo i poslije saida biti jarani. Svi su rekli da je ono papanski, samo o tome govorim. A da je papak jest brate 100% i sami to znate samo nećete da priznate...Haj zdravoooooooo odoh jaObuca9 wrote:Auuu, zaboravili smo kad su se pojedini igrači hvatali za jaja ispred sjevera, kad je Radonja u Superkupu 1998. rešetao iz "mitraljeza" navijače Sarajeva...saravara wrote:Zaista ne pamtim da je na derbiju bilo ko PONAVLJAM BILO KO od igrača oba kluba onako loše postupio prema navijačima drugog kluba, nakon gola said se okreće ka jugu i drži za muda (koja očito nema) i nešto pokušava.F&N wrote:A jeste kivni na Saida. A sta vam je on toliko uradio pa ga toliko ne volite. Mora da vas zlostavlja cim su to neke furstracije.
Ovaj mali što je dao go više nego korektno otrči ka sjeveru i slavi(svaka čast), a krmak izaziva i navlači bjes nas normalnih navijača. Vjeruj neću prezati da ga uvrijedim bilo kako na sred ulice kad ga prvi put vidim ,nije moje da se spuštam na njegov nivo al mora se. O LJUDSKOJ KVALITETI dotičnog govori vam i sama situacija kad je igrao za A selekciju , neće da bude rezerva u svetinji ,on ko neki igrač. said husejnović DNO DNA.....
Zaboravilo se malo, jel' de?
- BHF_Manijak
#5255 Re: Sarajevski derbi
Je l' de, bas se u zadnje vrijeme Said spominje druze od strane Manijaka. Slazem se i to je tako. Eh sad , to spominjanje pomnozi sa puta 10, ali godina, eh toliko vi Amara spominjete!todd_smith wrote:Koliko sam mogao upratiti igrac koji se najvise spominjao sa vase strane bio je Said i fraze seljak, debel, kajmacar, papak itd...
Sto se utakmcie tice, ili ja fakat ne vidim ili nisam istu utakmicu gledao, ali molim gospodu bordo boje da mi kazu taj famozni Saidov ucinak u posljednjem derbiju!
Sjecam se mozda 2-3 prodora na utakmici, kad je Zolu izbacio 2 puta, te jednom Vasilica i jos nekog u paketu, te onog slobodnjaka, ali nista vise frajer nije na utakmici napravio da bi se u zvijezde ukivao!
Ali dobro, valjda nalet pa se mora neki idol naci. Pocelo je sa Suljicem, koji je propao pokusaj, pa se sad nasao Said. Igracina fakat, za ligu najjaci, ali sinoc blijeda partija za moj ukus. Jaci mi je recimo Sesar bio...
Vidim ismijava se i Zolino plakanje. Jah, fakat je cudno i pickasto sto dijete od 19 godina place jer je izgubilo svoj prvi derbi i sto je vezan za svoj klub te mu poraz tesko pada u najvaznijoj utakmici sezone.
Vidim i u Jovica su suzne oci, mora da je i on ckapi?
Ovdje se izgleda sa obje strane samo uzima bilo kakavmaterijal za ismijavanje iako realno nema osnove za to, samo eto da bi se nesto ismijavalo.
- al_neri
#5256 Re: Sarajevski derbi
@bhf manijak- Meni samo nije jasno sto ti pokusavas njima dokazati nesto kad ne ide. Pusti ih, nek bude da nas je Said zguzio, da je Zola ckapi itd. Sladje ce biti na kraju sezone
Meni je drago sto imamo igraca koji razumije sta je derbi, koji je odrastao uz nas klub, za razliku od DIVOVA

- Obuca9
#5257 Re: Sarajevski derbi
Ko o čemu...BHF_Manijak wrote: Vidim ismijava se i Zolino plakanje. Jah, fakat je cudno i pickasto sto dijete od 19 godina place jer je izgubilo svoj prvi derbi i sto je vezan za svoj klub te mu poraz tesko pada u najvaznijoj utakmici sezone.
14 godina je prošlo, a vi i dan danas ismijavate suze Alena Avdića, uz obavezni pogrdni nadimak "Žvaljo".
- Mračajski proto
#5259 Re: Sarajevski derbi
Kad Saraj'vo uzme derbi, oni prodaju priču da su važne titule i da ih to ne interesira. Kad oni dobiju derbi, onda pričaju o svojoj dominaciji i to kako smo mi nisko pali. Kad njihov neki plače, onda je to neka ljubav i dokazivanje, a mi najgori od sve djece. Jebi ga, uzeše vas polovnjaci iz Srbije. 
- BHF_Manijak
#5260 Re: Sarajevski derbi
Ja Avdica mogu ismijavati zbog drugih stvari, jer mi je ono totalno antipatica tip, ali zbog suza nakon izgubljene titule u 90-toj minuti u utakmici u kojoj je njegov tim dominantniji bio, to ne mogu!Obuca9 wrote:Ko o čemu...BHF_Manijak wrote: Vidim ismijava se i Zolino plakanje. Jah, fakat je cudno i pickasto sto dijete od 19 godina place jer je izgubilo svoj prvi derbi i sto je vezan za svoj klub te mu poraz tesko pada u najvaznijoj utakmici sezone.
14 godina je prošlo, a vi i dan danas ismijavate suze Alena Avdića, uz obavezni pogrdni nadimak "Žvaljo".
Plakali su i plakat ce mnogo veci i bolji igraci i od Nermina i od Alena. Kad je jedna onakva "mrcina" poput Kahna plakao u finalu Lp '99, ne vidim zasto ne bi ovaj momcic od 19 godina ili Avdic onomad. Dobro, ovo jeste finale LP, ali i ovij dvojici su ve dvije utakmice mnogo znacile.
-
LSD
#5261 Re: Sarajevski derbi
Zola je vec sad bolji igrac od tih nafatanih jeftinih srbijanskih polovnjaka....decko od 19 god. ne može da sakrije tugu nakon poraza od ocigledno slabijeg protivnika...mlad je pa ce nauciti da se u fudbalu svašta doživi.
Last edited by LSD on 04/11/2012 22:18, edited 1 time in total.
- Dide
#5263 Re: Sarajevski derbi
Jes vala, haj da im je zabio 2 gola pa mi ne bi bilo cudnoF&N wrote:A jeste kivni na Saida. A sta vam je on toliko uradio pa ga toliko ne volite. Mora da vas zlostavlja cim su to neke furstracije.
Nego njima je krivo sto znaju da imamo igracinu, i sto ga podrzavamo, a odavno nismo bili ovako uz jednog igraca
- BHF_Manijak
#5264 Re: Sarajevski derbi
Realno, najsladje je kad u derbiju uzmes 4 odnosno 6 bodova a jos uz to titula neka legne!Sarajevo_Grad wrote:Kad Saraj'vo uzme derbi, oni prodaju priču da su važne titule i da ih to ne interesira. Kad oni dobiju derbi, onda pričaju o svojoj dominaciji i to kako smo mi nisko pali. Kad njihov neki plače, onda je to neka ljubav i dokazivanje, a mi najgori od sve djece. Jebi ga, uzeše vas polovnjaci iz Srbije.
Sad je vasih 5 minuta dosla i ja to postujem, mi smo vas zejabvali prosle godine nakon 1:0, sad vi nas i to je to.
Ako vec pricamo o situacijama "ili-ili", onda da i ovo kazem. Iskreno ako bi mi neko ponudio sigurnu titulu na krau godine uz 0 bodova u derbiju, rado bih prihvatio. Naravno, najbolje je ono sa pocetka posta sto rekoh, no isto tako ne dajem prednost derbiju nad trofejima. Moje misljenje naravno.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5265 Re: Sarajevski derbi
Vala bude čoj`ku krivo kad se izgubi derbi, ali konama je ovaj nešto posebno vatra. Ovo na forumu je već otišlo u qrac. Hvala svima koji su sinoć doprinjeli da se derbiju poprilično vrati sjaj. Znam da komšinicama ne sjaji radi izgubljene tekme, al se mora priznati da se osjetilo ono nešto. Bilo je i ovde par dana dobre zajebancije i vrijedilo je. Do slijedećeg derbija mi vas
, a onda ko zna ko je na redu.....
-
todd_smith
#5266 Re: Sarajevski derbi
Tišina pred olujuKemal Malovčić wrote:
- Mračajski proto
#5267 Re: Sarajevski derbi
Al' jarane, ja ne kontam šta većina hoće? Kakvo ponašanje od nas, navijača Sarajeva? Da vas sažaljevamo? Derbi nije svaki dan, i logično da ću se radovati, i sve će tako biti do derbija na Grbavici. Boli me neka stvar šta će ostali reći, logično da je slađe ako vidim nekog vašeg kako cmizdri i slično. I vi bi isto. Pobjeda je pobjeda, minimalna, možda i nezaslužena, kažem možda. Na FTV-u onaj sa izvještaja govori da je zaslužena, no nebitno. Tri bobe su tu, ispunjen cilj, mi smo sretni, vi niste, Bože moj. Vi pričajte jedno, mi ćemo drugo, ali je rezultat jedan.
- BHF_Manijak
#5268 Re: Sarajevski derbi
Moze li mi neko objasniti, ko je gledao na tv-u prenos, situaciju kod Zeljinog slobodnog kojeg je izveo Bogicevic (Bandovic uhvatio zivu loptu), zasto su igraci Zelje onoliko protestovali i mlatarali rukama??? Bilo je jos bune, ali ono je baska, 4-5 igraca se hvata za glavu, ne mogu da vjeruju, samo nisam skonto sta? 
- BlueBlood
#5269 Re: Sarajevski derbi
Nekako nemam onaj osjecaj tuge poslije poraza od 1:0 na derbiju kako je prije bio znati,sta ja znam zasto... Manijaci odradili sve za 10+ korteo,koreografija,bakljada,navijanje... jedini - mi je bruku baklji zapaljenih prije utakmice, da se sve popalilo odjednom ne smijem ni zamisliti na sta bi licilo mada je i ovo jedna od jacih baljadi! Željo odigrao dosta dobro derbi,imali smo ozbiljnije prilike od komsija ali smo uvjek u zavrsnici kiksali...
Znamo svi da jos nista nije gotovo, ima jos do kraja prvenstva puno da se igra...
Znamo svi da jos nista nije gotovo, ima jos do kraja prvenstva puno da se igra...
- Impavidus
#5270 Re: Sarajevski derbi
BHF_Manijak jedan od rijetkih uvijek realnih i objektivnih "sa one strane miljacke"... 
-
salle_eh1986
#5271 Re: Sarajevski derbi
bio bio ovo post za 10 da nisi uprskao sa ovim boldovanimBlueBlood wrote:Nekako nemam onaj osjecaj tuge poslije poraza od 1:0 na derbiju kako je prije bio znati,sta ja znam zasto... Manijaci odradili sve za 10+ korteo,koreografija,bakljada,navijanje... jedini - mi je bruku baklji zapaljenih prije utakmice, da se sve popalilo odjednom ne smijem ni zamisliti na sta bi licilo mada je i ovo jedna od jacih baljadi! Željo odigrao dosta dobro derbi,imali smo ozbiljnije prilike od komsija ali smo uvjek u zavrsnici kiksali...
jedna od lošijih našim utakmica ove sezone, prvo inekako drugo se nismo sastavili
za utjehu je što ni kone nisu nešto posebno, da jesu dobili bi oni nas više od tih 1-0
da je bilo samo malo više trke, remi bi izvukli minimum
-
north
#5272 Re: Sarajevski derbi
Pa upravo to ne mogu da vjeruju...BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko objasniti, ko je gledao na tv-u prenos, situaciju kod Zeljinog slobodnog kojeg je izveo Bogicevic (Bandovic uhvatio zivu loptu), zasto su igraci Zelje onoliko protestovali i mlatarali rukama??? Bilo je jos bune, ali ono je baska, 4-5 igraca se hvata za glavu, ne mogu da vjeruju, samo nisam skonto sta?
Strasti se ne smiruju, neko je dobro primijetio dosta se natovarilo sa onog drugog portala došljaka (sa obje strane), pa filuju glupostima i smiješnim ko šukanjima..Nažalost, malo je zdrave i normalne zajebancije....
-
todd_smith
#5273 Re: Sarajevski derbi
Ma hajd` sad ce ponedeljak, neka se kljuca tema vise. Vidimo se u drugom dijelu sezone.
-
strafna
#5274 Re: Sarajevski derbi
DaBogda Vi vazda nas ovako nadigrali a mi Vas vazda uzimali

- BHF_Manijak
#5275 Re: Sarajevski derbi
Ma jok to bolan, prije nego sto je i izveden slobodni nesto se njih 4-5 hvatalo za galvu i signaliziralo. hajd prvo kontam sviran indirekt a ne faul, pa se cude, ali vidim Bogi ga direktno izvede, dakle nije to u pitanju. Jedino da nisu protestvovali za drugi zuti nekom od igraca FKS, ali hajd, nije toliko ni bitno...north wrote:Pa upravo to ne mogu da vjeruju...BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko objasniti, ko je gledao na tv-u prenos, situaciju kod Zeljinog slobodnog kojeg je izveo Bogicevic (Bandovic uhvatio zivu loptu), zasto su igraci Zelje onoliko protestovali i mlatarali rukama??? Bilo je jos bune, ali ono je baska, 4-5 igraca se hvata za glavu, ne mogu da vjeruju, samo nisam skonto sta?
Strasti se ne smiruju, neko je dobro primijetio dosta se natovarilo sa onog drugog portala došljaka (sa obje strane), pa filuju glupostima i smiješnim ko šukanjima..Nažalost, malo je zdrave i normalne zajebancije....