Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jufka developer
#476 Re: Sarajevski derbi
Pozivam sve dobronamjerne navijace Sarajeva da se ipak pojave na derbiju, jer to nije derbi ako vi niste tu. Dodjite na sjever Grbavice da zajedno proslavimo derbi onako kako su ga nasi stari slavili, zajedno, bratski i komsijski, kad nam nije trebala ni ograda ni policija, kad su se igraci borili casno i posteno i kad su navijaci znali samo za korektno navijanje, bez vrijedjanja svojih komsija. Zaboravite sve price kojima vas kljukaju, pokazimo sta je SARAJEVSKI derbi i da smo jaci od sitnih dusa koje nas pokusavaju zavaditi. Dodjite da opet budemo ljudi, prijatelji, komsije i sugradjani.
voli vas zeljovac sa juga
-
Cafe Camargue
#477 Re: Sarajevski derbi
Evo ga, provalio nas. Puhrasno38 wrote:Da nije slucajno razlog losa finansijska situacija na Kosevu pa da se skupi koja hiljada na stadionu x 3KM i isplate pojedina dugovanja. Cuj bojkotuju utakmicu, pa odu gledati na Kosevu i placaju po 3KM. Da nije Varesanovicu poskupilo friziranje ili je Blekicu doslo 5 do 12 i valja iskihati sve one afere u koje je uvezan. Pa Blekic ima vise afera nego citava vlada federacije BiH.
-
romanovero
#478 Re: Sarajevski derbi
svaka(ti dalajufka developer wrote:Pozivam sve dobronamjerne navijace Sarajeva da se ipak pojave na derbiju, jer to nije derbi ako vi niste tu. Dodjite na sjever Grbavice da zajedno proslavimo derbi onako kako su ga nasi stari slavili, zajedno, bratski i komsijski, kad nam nije trebala ni ograda ni policija, kad su se igraci borili casno i posteno i kad su navijaci znali samo za korektno navijanje, bez vrijedjanja svojih komsija. Zaboravite sve price kojima vas kljukaju, pokazimo sta je SARAJEVSKI derbi i da smo jaci od sitnih dusa koje nas pokusavaju zavaditi. Dodjite da opet budemo ljudi, prijatelji, komsije i sugradjani.
-
LSD
#479 Re: Sarajevski derbi
Namagarcio ih je vec...gotovo je sad, Bila...prošla je lafina, sve se pripremilo, karte vec odštampane, cijena se zna, LED ekran ceka da pocne dernek...nema sad povlacenja i naknadne pameti (mada i ovi pametniji znaju kakva je lafina i lakrdija odigrana pred njihovim ocima, samo je lakše prozivati Amara,Žuju,Bukija,Ticu , petog desetog... nego priznati da ih je Bleki izlevatio ko najvece pocetnike.hrasno38 wrote:Da nije slucajno razlog losa finansijska situacija na Kosevu pa da se skupi koja hiljada na stadionu x 3KM i isplate pojedina dugovanja. Cuj bojkotuju utakmicu, pa odu gledati na Kosevu i placaju po 3KM. Da nije Varesanovicu poskupilo friziranje ili je Blekicu doslo 5 do 12 i valja iskihati sve one afere u koje je uvezan. Pa Blekic ima vise afera nego citava vlada federacije BiH.
- metar_drva
#480 Re: Sarajevski derbi
Bojim se da je teško lijepu riječ zabost u tvrdo uho. Nažalost, velika većina navijača (bilo kojeg tima) nema sopstveno, nego kolektivno ja. Kolektivno ja kod HZ je reklo bojkot s jedne, i pogurajmo Blekića s 3 rkema, s druge strane. Fudbal u svemu tome ionako nije bitan.jufka developer wrote:Pozivam sve dobronamjerne navijace Sarajeva da se ipak pojave na derbiju, jer to nije derbi ako vi niste tu. Dodjite na sjever Grbavice da zajedno proslavimo derbi onako kako su ga nasi stari slavili, zajedno, bratski i komsijski, kad nam nije trebala ni ograda ni policija, kad su se igraci borili casno i posteno i kad su navijaci znali samo za korektno navijanje, bez vrijedjanja svojih komsija. Zaboravite sve price kojima vas kljukaju, pokazimo sta je SARAJEVSKI derbi i da smo jaci od sitnih dusa koje nas pokusavaju zavaditi. Dodjite da opet budemo ljudi, prijatelji, komsije i sugradjani.
- Logovan
#481 Re: Sarajevski derbi
Evo saću sve pokušati ukratko objasnitiŠibicar wrote: Ja da se pitam,dobili bi to pišljivo O,oko kojeg ste toliko zapjenili,ali istini za volju,sumnjam da ste uopšte i mislili doći,ali to je već vaša stvar.Tačno se prije 2 dana vodila rasprava kako je neuslovno do slova O,kao prošli put,i zahtjevali ste pola slova LJ,jednostavno tražili ste dlaku u jajetu.Štampano 10 000 ulaznica,vi dobijete 3 000,po apsolutno korektnim cijenama,i onda se,na sreću nekih od vas,pojavi taj dodatni problem sa prostorom na sjeveru,istok odjednom postane tribina koja je 100% neuslovna i na kojoj vaše nježne nožice i svileni guzovi ne mogu ni u kom slučaju boraviti,tako da je bojkot bio "neizbježan".Niko sretniji od mene da je Grbavica Old Traford,pa da se svi raskomotimo i da dobijete čitav sjever,ali ona to trenutno nije,takva je kakva je,bolje nemamo i to je to.
Mi smo uvijek na sjeveru imali onaj dio sa slovom "o" i zdenku i uvijek smo ih popunjavali. Vi ste nama oduzeli taj dio iz (kako vi kažete) sigurnosnih razloga i potjerali ste nas u zdenku u koju može stati 600-700 navijača a vi ste za taj dio nama dali (pazite sad) 1500 ulaznica
Zar se to ne mogu pomaknuti navijači želje koji budu na sjeveru a ne nas tjerati u zdenku
Hoćete li da BiH ima svoj HEYSEL pa da se odlomi pola sjevera
Izvlačite se na tome da idemo na istok (proširili ste nam istok) tamo može stati 1500 bez problema ali ona se tribina raspada u pravom smislu te riječi i mi ćemo biti bliže sa manijacima i znamo šta se može desiti
- cappy_tempo
#482 Re: Sarajevski derbi
admini kljucajte ba ovo koji vam je vise.ovi ce i sekspira zajebati koliko pisu,al da nesta pametno napisu pa hajde...
okanite se vi vise hordi,blekica,sarajeva,koseva,pitara,udruzenja...imate svoje navijace,udruzenje,klub,a nas popustite na miru.nasa stvar hocemo li bojkotovati ili necemo,kao sto lsd kaze mi svakako ne bi dosli jer ne moze onda klepiti pare, ni mi a ni blekic,a i prepali smo se zelje i manijaka.
vi horde,pitari,simpatizeri sarajeva koji je vama ba vise pa se uzeli raspravljati sa njima? prate oni fksinfo i znaju bolje od nas sta se desava.20 strana pokusavate jedno reci,a oni opet po svom i vi mjesto da se usutite jos vise raspravljate.okanite se medvjedica nek pjevaju u svojoj sumi (nije vrijedjanje nego je fakat suma iznad juga i oni fakat pjevaju letece medvjedice),a mi cemo pogurat blekica sa 3KM,a slabic je ko makar 5KM ne da i uzivat u tv prenosu.
okanite se vi vise hordi,blekica,sarajeva,koseva,pitara,udruzenja...imate svoje navijace,udruzenje,klub,a nas popustite na miru.nasa stvar hocemo li bojkotovati ili necemo,kao sto lsd kaze mi svakako ne bi dosli jer ne moze onda klepiti pare, ni mi a ni blekic,a i prepali smo se zelje i manijaka.
vi horde,pitari,simpatizeri sarajeva koji je vama ba vise pa se uzeli raspravljati sa njima? prate oni fksinfo i znaju bolje od nas sta se desava.20 strana pokusavate jedno reci,a oni opet po svom i vi mjesto da se usutite jos vise raspravljate.okanite se medvjedica nek pjevaju u svojoj sumi (nije vrijedjanje nego je fakat suma iznad juga i oni fakat pjevaju letece medvjedice),a mi cemo pogurat blekica sa 3KM,a slabic je ko makar 5KM ne da i uzivat u tv prenosu.
- lerdi
#483 Re: Sarajevski derbi
Počinjete zvučati ko Dabić na suđenju (ovim ne želim da bukvalno upoređujem vas i njega, nego više figurativno kažem). Odkud sad mi krivi? Jel to i protiv vas kakva zavjera, a vi jadni jedini ispravni u priči samo što vam se noge podmeću? E da mi je doživjeti dan kad će neko reći da su njegovi zajebali. Zbog toga nam i jeste ovakvo stanje u državi. Gušimo se redom svi u "našim" govnima, al ne bi priznali da smrde da nam neko prisloni pištolj na glavu. Jebo ovo sve. Sa nekim se fakat ne može normalno razgovarati.
- emigrazione
#484 Re: Sarajevski derbi
Polako prijatelju, drugo ime za tvoju navijacku grupu je ''bojkot 1988'' tako da ne lupetas bezveze. Bojkotovali ste i gdje treba i gdje ne trebahrasno38 wrote:Da nije slucajno razlog losa finansijska situacija na Kosevu pa da se skupi koja hiljada na stadionu x 3KM i isplate pojedina dugovanja. Cuj bojkotuju utakmicu, pa odu gledati na Kosevu i placaju po 3KM. Da nije Varesanovicu poskupilo friziranje ili je Blekicu doslo 5 do 12 i valja iskihati sve one afere u koje je uvezan. Pa Blekic ima vise afera nego citava vlada federacije BiH.
- Logovan
#485 Re: Sarajevski derbi
hrasno38 wrote:Da nije slucajno razlog losa finansijska situacija na Kosevu pa da se skupi koja hiljada na stadionu x 3KM i isplate pojedina dugovanja. Cuj bojkotuju utakmicu, pa odu gledati na Kosevu i placaju po 3KM. Da nije Varesanovicu poskupilo friziranje ili je Blekicu doslo 5 do 12 i valja iskihati sve one afere u koje je uvezan. Pa Blekic ima vise afera nego citava vlada federacije BiH.
Isto ko da imaš 7-8 godina pa valjaš takve gluposti
- burek_in_space
#486 Re: Sarajevski derbi
Jebo ga i slovo O i ostala slova.
Niti ce navijachima Zhelje biti jasne mnoge stvari, niti ce ista stvar biti sa mojim Pitarima. Znam samo da je jedini gubitnik u svemu ovome fudbal, ma kakav on bio sada.
Nego, da ne bi bilo vishe prepucavanja koja nichemu ne vode, tema ode pod katanac.
Niti ce navijachima Zhelje biti jasne mnoge stvari, niti ce ista stvar biti sa mojim Pitarima. Znam samo da je jedini gubitnik u svemu ovome fudbal, ma kakav on bio sada.
Nego, da ne bi bilo vishe prepucavanja koja nichemu ne vode, tema ode pod katanac.
- Charuga
- Globalni moderator
#487 Re: Sarajevski derbi
Bujrum, opletite. Ali sve u granicama normale, da ne moram puno brisati .. 
- JThomas
#488 Re: Sarajevski derbi
derbi je prekosutra, a o njemu niko u ovom gradu ne priča van kruga onih par hiljada budala koji svakako idu na sve utakmice orilo-gorilo.
žalosno, al' tako je.
žalosno, al' tako je.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#489 Re: Sarajevski derbi
Boli nas briga.JThomas wrote:derbi je prekosutra, a o njemu niko u ovom gradu ne priča van kruga onih par hiljada budala koji svakako idu na sve utakmice orilo-gorilo.
žalosno, al' tako je.
Nas uzitak, nasha radost, nasha tuga, nama je najveci, njemu se radujemo.
Ovi sto se smatraju pravim navijacima Mancestera, Liverpula, Milana, Intera, Reala, Barselone nek uzivaju preko TV-a u čarima Kalča, Premijer lige, Primere i...
Nama nek ostave nash derbi kakav je takav je i sigurno niko od njih nikad nece dozivjeti vecu srecu od moje k'o kad ga Sarajevo zabije melji.
Zato da opletemo ponovo.
1:0
Last edited by F&N on 05/05/2011 09:34, edited 1 time in total.
- Omar500
#490 Re: Sarajevski derbi
Dobro si rekao, derbi nije kao što je nekada bio. Pa čak ni na nivou poslije rata, negdje do 2003 godine, jer su i tada derbiji bili odlični, sa punim stadionima, ali i solidnom igrom obje ekipe. Biće bolje valjda s ovim vremenom, kad bi bilo lijepo vrijeme, sigurno bi više ljudi došlo. Nadam se da će bar biti 15 000 navijača na stadionu, iako bi najmanje trebalo da bude 25 000.JThomas wrote:derbi je prekosutra, a o njemu niko u ovom gradu ne priča van kruga onih par hiljada budala koji svakako idu na sve utakmice orilo-gorilo.
žalosno, al' tako je.
- JThomas
#491 Re: Sarajevski derbi
kad sam ja k'o klinjo išao na prve derbije poslije rata, grbavica je uvijek bila premala za sve koji su htjeli doći čak i sa istokom i bez stolica na jugu. a na koševu norma bila 25 - 30 hiljada.
nekad bilo, sad se spominjalo...moj tip - 10-12 hiljada vrh i to ako bude lijepo vrijeme.
nekad bilo, sad se spominjalo...moj tip - 10-12 hiljada vrh i to ako bude lijepo vrijeme.
- smoki_choko
#492 Re: Sarajevski derbi
u kolko je sati derbi, zna li iko 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#493 Re: Sarajevski derbi
Bice lijepo vrijeme...i jedni i drugi imaju solidne rezultate u zadnjim tekmama..borimo se za Evropu i jedni i drugi...cijena karata sasvim ok..moglo bi se nagurati na neku cifru izmedju 15 i 20 hiljada.
Tuzno je sto se mora cekati 5-6 nekih nebitnih, za pravog navijaca, popratnih stvari da bi doslo vise raje ali sta da se radi to je nasa realnost.
Hajde ako nista drugo barem ce ,napokon,obje navijacke grupe biti na tribinama tako da ce barem na tribinama biti vatreno. A sto da ne,ako neko brzo u pocetku tekme zabije gol moglo bi se ocekivati i otvorena igra sa puno golova.
Moja prognoza 3:1

edit: 19.30 bi trebala biti satnica,ako se nesto ne promijeni.
Tuzno je sto se mora cekati 5-6 nekih nebitnih, za pravog navijaca, popratnih stvari da bi doslo vise raje ali sta da se radi to je nasa realnost.
Hajde ako nista drugo barem ce ,napokon,obje navijacke grupe biti na tribinama tako da ce barem na tribinama biti vatreno. A sto da ne,ako neko brzo u pocetku tekme zabije gol moglo bi se ocekivati i otvorena igra sa puno golova.
Moja prognoza 3:1
edit: 19.30 bi trebala biti satnica,ako se nesto ne promijeni.
- JThomas
#494 Re: Sarajevski derbi
pa i ova tema je živi dokaz za to što pričam.
-
north
#495 Re: Sarajevski derbi
Kakvih crnih 20.000 gledalaca, sve preko 12.000 je golem uspjeh.....
Morati će i jedna i druga ekipa još dosta toga uraditi u budućnosti, da bi derbi bio kao onda poslije rata, a o derbijima prije rata da i ne pričam....
Što se tiče prognoze, da imamo čovjeka na klupi koji ima gram mozga i da je situacija u klubu barem malo pozitivnija, i sa ovakvom poprilično ograničenom ekipom bih se nadao pobjedi....ovako koliko god raja se nafuravala i očekivala pobjedu Sarajeva.....mislim da bi i bod bio dobar....Žalosno, ali istinito....
Za razliku od terena, gdje će biti gutavo, na tribinama očekujem surovu dominaciju sjevera nad jugom kao i svaki put u posljednje vrijeme.....
Morati će i jedna i druga ekipa još dosta toga uraditi u budućnosti, da bi derbi bio kao onda poslije rata, a o derbijima prije rata da i ne pričam....
Što se tiče prognoze, da imamo čovjeka na klupi koji ima gram mozga i da je situacija u klubu barem malo pozitivnija, i sa ovakvom poprilično ograničenom ekipom bih se nadao pobjedi....ovako koliko god raja se nafuravala i očekivala pobjedu Sarajeva.....mislim da bi i bod bio dobar....Žalosno, ali istinito....
Za razliku od terena, gdje će biti gutavo, na tribinama očekujem surovu dominaciju sjevera nad jugom kao i svaki put u posljednje vrijeme.....
- smoki_choko
#496 Re: Sarajevski derbi
kolko je najvise bilo gledalaca na poslijeratnom derbiju na kosevu, ima li kakva statistika za to
-
north
#497 Re: Sarajevski derbi
Pa 98 na Koševu kad je bilo 1-1, mislim negdje oko 35.000....smoki_choko wrote:kolko je najvise bilo gledalaca na poslijeratnom derbiju na kosevu, ima li kakva statistika za to
- smoki_choko
#498 Re: Sarajevski derbi
mislis 1-0. a jest bilo krcato. narod bio zeljan gledanja fudbala i derbija
- ultima_palabra
#499 Re: Sarajevski derbi
On misli na mjesec dana prije toga... 3.maj, prekidi, utrčavanje na teren i sve ostalo.smoki_choko wrote:mislis 1-0. a jest bilo krcato. narod bio zeljan gledanja fudbala i derbija
Na oba derbija stadion je bio ko šipak.
-
LSD
#500 Re: Sarajevski derbi
Da otvore kapije stadiona i da mole raju da besplatno uđu i još da im daju po petaka na ulazu, opet nebi bilo više od 20 milja.
Ovako (sa ovim cijenama koje su sasvim OK) ako bude i 15 milja , to ce biti extra...ogadio se raji naš fudbal i ova liga i savez i sve i kriminalci u klubovima, sve se to ogadilo.
Zato se i prati više Real, Bayern, Barca,Čelzi i ostalo...a to bi trebali da se zapitaju malo majmuni u klubovima i savezu.
Ovako (sa ovim cijenama koje su sasvim OK) ako bude i 15 milja , to ce biti extra...ogadio se raji naš fudbal i ova liga i savez i sve i kriminalci u klubovima, sve se to ogadilo.
Zato se i prati više Real, Bayern, Barca,Čelzi i ostalo...a to bi trebali da se zapitaju malo majmuni u klubovima i savezu.