Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- House
#28876 Re: Sarajevski derbi
utakmica vrijedna svake marke. 
-
kiligonzales
#28877 Re: Sarajevski derbi
Napokon prava utakmica, Sarajevo je imalo bolje sanse, mogli su prakticno rijesiti utakmicu onom preckom, opet ni Zeljo nije bio los, rezultat realan.
Kad na Kosevu legne drenaza, imacemo jos pravih utakmica. Ovo je danas bilo top.
Kad na Kosevu legne drenaza, imacemo jos pravih utakmica. Ovo je danas bilo top.
- Logovan
#28878 Re: Sarajevski derbi
Fakat odlična utakmica. Ne vjerujem šta sam odgledao, na aparatima sam. 
-
kiligonzales
#28879 Re: Sarajevski derbi
Bogme i Adukor fuli zicer za pobjedu. Sve u svemu neka nule, obje ekipe ozbiljni kandidati za titulu. Ova bi sezona mogla biti daleko zanimljivija, jer pored Sarajeva, Zrinjskog, Zelje, igraju odlicno Siroki, Krupa i Radnik, sve u svemu moglo bi biti mnogo prosipanja bodova u ovoj sezoni za sve klubove. Mogla bi titula u grad da stigne.klosar pravi wrote:![]()
Hajde što navijaci nisu bili u elementu vec nisu ispunili Sjever...
U krizi su Horde opasnoj..
Da 1 ofsajd u drugom 100 posto nije bio drugi jeste...
Govorim za onaj ofsajd gdje se na terenu cisto vidi po onoj liniji da nije bio, al' je izuzetno teško procjeniti jer je upravo bio u liniji..
I na kraju slažem se apsolutno da ono nije bio faul na golmanu samo što se Harisu ne može A reci jer jednostavno se na prvu cinilo da je bio..
Na kraju krajeva potreban je bio usporeni snimak da kaze da nije bio tako da to sve govori..
Ma lijep derbi baš ostaje gorak ukus zbog prečke i one, al' se ne moze prigovoriti.
- House
#28880 Re: Sarajevski derbi
dobar travnjak radi čuda.

-
mirza_15
#28881 Re: Sarajevski derbi
Vala Siroki mene nije nesto impresionirao. Utrpali su Celiku 6 komada i to je to. Protiv krupe pogurani u sudijskom. Sada se patili protiv mladosti i u sudijskoj zabili gol. Protiv radnika 0:0... Nemaju mogucnost da naprave pravi pritisak i napadnu kada treba kao ove tri ekipe. Iako su trenutno prvi mislim da oni nisu kandidati za titulu. Zrinjski cekam da vidim poslije ispadanja iz Evrope.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#28882 Re: Sarajevski derbi
Utakmica dostojna lige petice.
Cestitke svima. Napokon pravi derbi.

Cestitke svima. Napokon pravi derbi.
- avetinja
#28883 Re: Sarajevski derbi
Dobar derbi. Šest godina smo morali čekati da ponovo vidimo četiri gola u mreži.
Jedino zbog čega sam se ibretio su parole na ogradama južne tribine. Jesu li u udruženju toliko nepismeni da ne znaju da se na velika štampana slova ne stavlja tačka?!
Nije da cjepidlačim, ali svaku utakmicu imaju ovakve ispade. Valjda za artikle iz marketinga zovu raju koja je obrazovanija da im objasni ili im proizvođač ispravlja greške.
Jedino zbog čega sam se ibretio su parole na ogradama južne tribine. Jesu li u udruženju toliko nepismeni da ne znaju da se na velika štampana slova ne stavlja tačka?!
-
todd_smith
#28884 Re: Sarajevski derbi
Fin derbi. Na trenutke Zeljo bolji, na trenutke mi.
Zeljo itekako uigranija ekipa vidi sa brda toliko barem. To je neka razlika bila u ekipama.
Sarajevo ocajno u odbrani. Komunikacija uopce i ne postoji, vise je tipa ko se nadje tu neka je nabije naprijed i to je to. Mali Kovacevic je bio los veceras, izvuklo ga je par glupih poteza Zeljinih igraca koji poklone faul dzaba i onda onaj ofsajd.
Zeljo nista posebno nije pokazao, samo na par trenutaka je pokazao da ima timsku igru, da nije samo nabij pa neka bude sta bude. I oni naivni u odbrani i zadnji vezni. Ali opet nije mala stvar psihicki se 2 puta vracati nakon sto 2 puta gubis u derbiju.
Po meni igrac utakmice onaj Zeljin bek, Pavic? Ne pratim previse sada domaci fudbal da znam odakle je dosao, ali lik je pokazao veceras da ima doktorat u fudbalu za sve ostale prisutne na terenu. Lik je sve ono sto sam se nadao da ce za nas biti Hodzic ili Bekic, a nisu ni blizu. Ima odlican centarsut, prodor i najbitnije lik mozga ima da otvori odbranu svojim prodorom i da vuce igrace sa sobom. Da Zeljo ima spretnije igrace i strucni stab sa njim su nas mogli razapeti veceras.
Zeljo itekako uigranija ekipa vidi sa brda toliko barem. To je neka razlika bila u ekipama.
Sarajevo ocajno u odbrani. Komunikacija uopce i ne postoji, vise je tipa ko se nadje tu neka je nabije naprijed i to je to. Mali Kovacevic je bio los veceras, izvuklo ga je par glupih poteza Zeljinih igraca koji poklone faul dzaba i onda onaj ofsajd.
Zeljo nista posebno nije pokazao, samo na par trenutaka je pokazao da ima timsku igru, da nije samo nabij pa neka bude sta bude. I oni naivni u odbrani i zadnji vezni. Ali opet nije mala stvar psihicki se 2 puta vracati nakon sto 2 puta gubis u derbiju.
Po meni igrac utakmice onaj Zeljin bek, Pavic? Ne pratim previse sada domaci fudbal da znam odakle je dosao, ali lik je pokazao veceras da ima doktorat u fudbalu za sve ostale prisutne na terenu. Lik je sve ono sto sam se nadao da ce za nas biti Hodzic ili Bekic, a nisu ni blizu. Ima odlican centarsut, prodor i najbitnije lik mozga ima da otvori odbranu svojim prodorom i da vuce igrace sa sobom. Da Zeljo ima spretnije igrace i strucni stab sa njim su nas mogli razapeti veceras.
- Logovan
#28885 Re: Sarajevski derbi
Pa vjerovatno takav font slova.avetinja wrote:Dobar derbi. Šest godina smo morali čekati da ponovo vidimo četiri gola u mreži.
Jedino zbog čega sam se ibretio su parole na ogradama južne tribine. Jesu li u udruženju toliko nepismeni da ne znaju da se na velika štampana slova ne stavlja tačka?!Nije da cjepidlačim, ali svaku utakmicu imaju ovakve ispade. Valjda za artikle iz marketinga zovu raju koja je obrazovanija da im objasni ili im proizvođač ispravlja greške.
Asistencija Ahmetovića kod drugog gola.
- avetinja
#28886 Re: Sarajevski derbi
I prije su bile slične parole, ali se nisu brukali.Logovan wrote:Pa vjerovatno takav font slova.
Asistencija Ahmetovića kod drugog gola.Vala svaka mu čast, odlično se snašao.
Dobro se snašao.
Zajmović me iznenadio, pogotovo za skok kod drugog gola.
- BHF_Manijak
#28887 Re: Sarajevski derbi
Ho's da vam ga poklonimo???armin071 wrote:Koliko je Kjosevski bio dobar toliko je Kovacevic bio los. Sta skide Amhetu onim refleksom ono je
- Ricken
#28888 Re: Sarajevski derbi
Dobra utakmica, dobar ambijent. Sarajevo igralo na kontre, a mi bili u situaciji da se vadimo cijelu tekmu, pa smo morali napadati. Iako su kone imale izglednije prilike, kao plod tih kontra napada, dojma sam da smo nešto bolja ekipa za Ivana Čurjuića koji odskače 3 klase od ove lige. Mladi golman Sarajeva se činio kao najslabija karika bordo tima. Šteta što to nismo iskoristili. Međutim nije ni naš kapiten briljirao, bio je katastrofalan.
Suđenje ne loše, uz samo dvije materijalne greške na štetu domaćih. Također, glavnom sudija treba kupiti bolji sat.
Suđenje ne loše, uz samo dvije materijalne greške na štetu domaćih. Također, glavnom sudija treba kupiti bolji sat.
- duminjo
#28889 Re: Sarajevski derbi
Ima li ikakav snimak zä nas koji Malo kasnimo?
Malo je bezveze citati Ove Komentare a nista ne vidjeti
-
Tromblon
#28890 Re: Sarajevski derbi
To Kao stariji bi se trebao sjetiti sudije Colica Sa istetoviranim grbom FKS na ruci I jednog derbiha na Kosevu 1:1. Uvijek bilo.hrasno38 wrote:Pazi sve je ok ali pomalo jeste degutantno da utakmicu sudi neko ko je igrao za Sarajevo ili nebitno za Zelju i koji javno pokazuje da je navijac tog kluba. Ne znam ali se ne sjecam da je bas se to do sada desilo i o tome savez mora voditi racuna ma sta ko mislio.avetinja wrote:Meni je svejedno ko je sudija, ako dobro odsudi utakmicu. Čak iako budu neke geške, ne bih ih pripisivao ljubavi prema bordo boji. Greške se dešavaju, znamo to iz prošlosti. Normalno da to utiče na ishod utakmice, ali šta je tu je. Nekad će povaliti nas, nekada vas. Da se odmah ogradim od optužbi o kmečanju prije i poslije derbija.
-
Tromblon
#28891 Re: Sarajevski derbi
Odlicna tekma. Bez prigovora. Sudija recimo ok. Pomocni na zapadu svaka cast. Istocni jefnom kiksao.
Pite imale konkretnije sanse. Kazna stigla za promasaje. Kod has bilo precise individual in gresaka da bi se ostvario bolki rezultat.
Pite imale konkretnije sanse. Kazna stigla za promasaje. Kod has bilo precise individual in gresaka da bi se ostvario bolki rezultat.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28892 Re: Sarajevski derbi
Maloduminjo wrote:Ima li ikakav snimak zä nas koji Malo kasnimo?
Pa bio ti je ba BHT, do 1 trajao
- decko_sa_kovaca
#28893 Re: Sarajevski derbi
Ma nema sta tekma je bila vrh 
- duminjo
#28894 Re: Sarajevski derbi
Ma Malo kasno doso kuci sinocTomahawk11 wrote:Maloduminjo wrote:Ima li ikakav snimak zä nas koji Malo kasnimo?
Malo je bezveze citati Ove Komentare a nista ne vidjeti![]()
![]()
Pa bio ti je ba BHT, do 1 trajao
neam BHT1
- armin071
#28895 Re: Sarajevski derbi
InsalahBHF_Manijak wrote:Ho's da vam ga poklonimo???armin071 wrote:Koliko je Kjosevski bio dobar toliko je Kovacevic bio los. Sta skide Amhetu onim refleksom ono je![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28896 Re: Sarajevski derbi
Nije on loš golman, samo je neiskusan. Njegov prvi derbi, treća utakmica koju brani.
Treba malo razumijevanja. Doduše, očekujem kod prve greške na Koševu psovanje svega i svačega.
Treba malo razumijevanja. Doduše, očekujem kod prve greške na Koševu psovanje svega i svačega.
- decko_sa_kovaca
#28897 Re: Sarajevski derbi
Nemoj te malog nema iskustva druga treca tekma mu u zivotu i odma derbi. Istrpi te ga bez psovki sa tribina i bice odlican golman i ovakav je bolji od pavlovica
- armin071
#28898 Re: Sarajevski derbi
Ma ne znam ali nekako nemamo srece sa tim golmanima bilo da ga sami pravimo ili dovedemo. Ali i ja sam za to radije da trpimo Vladna nego da onaj svaku trecu odbrani a onda prima golove sa centra i jos te nagradi srednjim na krajuTomahawk11 wrote:Nije on loš golman, samo je neiskusan. Njegov prvi derbi, treća utakmica koju brani.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28899 Re: Sarajevski derbi
Pavlovićeva slabost je bila to što je zakovan na liniji. Svaka ekipa bi gledala da to iskoristi. U kombinaciji sa reakcijama naše odbrane, idealno da nam svako strpa bar dva komada.armin071 wrote:Ma ne znam ali nekako nemamo srece sa tim golmanima bilo da ga sami pravimo ili dovedemo. Ali i ja sam za to radije da trpimo Vladna nego da onaj svaku trecu odbrani a onda prima golove sa centra i jos te nagradi srednjim na krajuTomahawk11 wrote:Nije on loš golman, samo je neiskusan. Njegov prvi derbi, treća utakmica koju brani.
Kovačević bar prati igru, živ je u svom prostoru. Ako ne dobije dovoljno prilike, neće ni biti od njega golman.
Nova je to teritorija za nas, ali najteže od svih mladih igrača je isprofilisati golmana.
I ja sam za to da trpimo Kovačevića, Pidru, Mujakića i ostale omladince na uštrb nekakvih bolikuraca Hodžića i kompanije.
- duminjo
#28900 Re: Sarajevski derbi
Ma nema golmana koji nije primio onakav (drugi) gol. Centarsut na drugu, zaleti se i uhvacen u raskoraku.
Göre je odbrana ispala u onoj situaciji kad se blagojevic onako Proseto i centriro
Göre je odbrana ispala u onoj situaciji kad se blagojevic onako Proseto i centriro