Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#24801 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bersK wrote:Preko 30 strana samo prepucavanja oko mjesta, stadiona, Sabine, raskopčanog, Kenčoa, Ferida vodaša, malenih, gurbeta, jufki, malezijaca, stolica, karata, tuča, Mupa, wca, uhljupa, tribine, huligana, ličnih karata, tampona, zdenki, kapaciteta, SFK-a, CSR, SDA. Da se čovjek zapita koji nam je kurac.
Slažem se.

Hajmo malo o derbiju.

Klubovi su u potpuno različitim situacijama. Željo se bori za titulu koju može remijem ili pobjedom uzeti komšijama, a Sarajevo vjerovatno za spas sezone. Kažem vjerovatno jer ćete teško uzeti kup. Široki Brijeg igra utakmicu historije kluba. Odštampali karte za sve tri tribine, naručili 5000 zastavica, tj. dvije tribine će biti u potpunosti prekrivene zastavicama, haman već slave. Vama poraz na Koševu i tempo subota-srijeda nikako ne idu u prilog. Što se tiče lige, tu su vam male šanse, jer se dosta stvari mora poklopiti. Da uzmete obje utakmice, da Željo iz dvije utakmice uzme samo bod, da Zrinjski iz dvije utakmice ne uzme više od tri boda. Male šanse, realno. Moja procjena je da ostajete bez oba trofeja.

S druge strane, mi imamo pet dana da se spremimo. Nedostajat će samo Stojanović, ali to je pojačanje za nas. Vi ste u punom pogonu, sem ako se neko u kupu ne povrijedi. Nismo pod imperativom pobjede, tako da nam je remi dovoljan. Uzeći u obzir statistiku na prošlim derbijima, remi je već garantovan. Slavko je defanzivan trener i neće ići na pobjedu. Čekat će priliku iz kontre i eventualno neke šanse preko Stevanovića. Očekujem da kontrolišete loptu, da imate veći posjed, da zadnjih 20 minuta krenete na sve ili ništa, jer nemate šta izgubiti, remi vam dođe kao poraz. Na kraju utkamice očekujem slavlje naših igrača i navijača (ako ih bude), a na kraju sezone i titulu.

Postava koju će Slavko izvesti je vjerovatno ova:

Kjosevski
Stanić-Kerla-Bogičević-Stevanović
Marković-Bekrić
Crnov-Zeba-Stevanović
Lendrić

To nam je najjača postava, s tim da mislim da je Boccacini kvalitetniji od Kerle.

Kao izmjene će vjerovatno ući Blagojević, Zakarić i Nikolić.
bersK

#24802 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Tomahawk11 wrote:
bersK wrote:Preko 30 strana samo prepucavanja oko mjesta, stadiona, Sabine, raskopčanog, Kenčoa, Ferida vodaša, malenih, gurbeta, jufki, malezijaca, stolica, karata, tuča, Mupa, wca, uhljupa, tribine, huligana, ličnih karata, tampona, zdenki, kapaciteta, SFK-a, CSR, SDA. Da se čovjek zapita koji nam je kurac.
O cemu da pisemo, reci nam?
O magovima na terenu Kerli, Ahmetu, Hebibu, Musi, Bogicevicu, Zakaricu, Bekicu....
O tome hoce li ko sutnuti na gol...
Da ne pitam hoce li ko dati gol :roll:

Pa moglo bi se malo prozborit o sastavima, transparentima, nekim koreografijama nesto, ne mora biti nesto efektivno, svakako gore od ovog sad nece moci. Ova tema je zaokruzena sa onom da djeca trebaju ic odvojeno u skolu. To je post svih postova ove teme i njena licna karta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24803 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
Tomahawk11 wrote:O cemu da pisemo, reci nam?
O magovima na terenu Kerli, Ahmetu, Hebibu, Musi, Bogicevicu, Zakaricu, Bekicu....
O tome hoce li ko sutnuti na gol...
Da ne pitam hoce li ko dati gol :roll:
O čemu drugom?
Ako neko bude tražio postotke na Google-u, prvo će mu ovu temu izbaciti i 5%.
Ma dobro, i to je prezvakano i dojadilo.
Nego, o cemu pisati kad je derbi u pitanju?
Ukratko, 5%, FKS dolazi poslije revansa kupa, utakmica za prestiz, FKZ dolazi po bod (ili sva tri, ako se bude dalo), s jednom rukom na trofeju.
I to je to. Igra? Koja igra? Patnja. Nema ko. Nema.
A treneri ziherasi. Bitno je ne primiti, a ako das gol, dobro i jest.
avetinja

#24804 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Ma dobro, i to je prezvakano i dojadilo.
Ukratko, 5%, FKS dolazi poslije revansa kupa, utakmica za prestiz, FKZ dolazi po bod (ili sva tri, ako se bude dalo), s jednom rukom na trofeju.
Možemo mi pisati o trenerima i igračima, ali nam je trenutno zanimljivije 5%, ali i na tu temu ponavljamo jedne te iste rečenice već desetak stranica. Bolje da malo promijenimo ploču, pa da ponavljamo malo o igračima, trenirima, taktici. Čisto da razbijemo monotoniju, ali ne moramo, nije ništa pod moranjem.
Charuga
Globalni moderator

#24805 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Kinaski wrote:Irfan Peljto sudi derbi, evo jedan info za novinare
Jutros u 9:37
Charuga wrote:Peljto sudi derbi.
Nije ti frišak info ... :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#24806 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma dobro, i to je prezvakano i dojadilo.
Možemo mi pisati o trenerima i igračima, ali nam je trenutno zanimljivije 5%, ali i na tu temu ponavljamo jedne te iste rečenice već desetak stranica. Bolje da malo promijenimo ploču, pa da ponavljamo malo o igračima, trenirima, taktici. Čisto da razbijemo monotoniju, ali ne moramo, nije ništa pod moranjem.
5% je samo odraz u ogledalu derbija.
O 5% se prica jer je sve ostalo neinteresantno, u drugom planu.
Pa i mediji jedino pisu o tome koliko su ulaznica dobili Zeljini navijaci, sta kaze pravilnik, je li CSR popravio sta treba popraviti na juznoj tribini i tako to...
Niko ne pise o Slavki, Cali, fudbalerima, mogucoj atmosferi, znacaju ovog derbija.
avetinja

#24807 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:5% je samo odraz u ogledalu derbija.
O 5% se prica jer je sve ostalo neinteresantno, u drugom planu.
Pa i mediji jedino pisu o tome koliko su ulaznica dobili Zeljini navijaci, sta kaze pravilnik, je li CSR popravio sta treba popraviti na juznoj tribini i tako to...
Niko ne pise o Slavki, Cali, fudbalerima, mogucoj atmosferi, znacaju ovog derbija.
Već sam rekao, kao da je nekome u interesu da se ne priča o igri i šta rezultat donosi, odnosno odnosi jednom i drugom timu.
Momak sa Sport1.ba se znao dobro potruditi pred meč i napisati iscrpan tekst o mogućim postavama, odnosu igrača i drugim sličnim temama.
Kinaski

#24808 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Charuga wrote:
Kinaski wrote:Irfan Peljto sudi derbi, evo jedan info za novinare
Jutros u 9:37
Charuga wrote:Peljto sudi derbi.
Nije ti frišak info ... :)
pisao bih ranije nego si mi dao dva zuta ;)
Kinaski

#24809 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

lendric wrote:Jel istina da peljto sudi?
jest macic i beljo iz mostara pomocnici
Nadzorna_ploca

#24810 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Omora neka danas. :mrgreen:
bersK

#24811 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Hajd mogu razumjeti ove "moje" sto likuju i prcaju pitare, al ne mogu da kontam ove druge kako mogu da trose vrijeme na prepucavanje a danas im tekma za titulu.
Nadzorna_ploca

#24812 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Pa forum je, ne moraju setati sa stadiona na stadion.
mosa rajvosa

#24813 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

Ljubitelje vozova i sina i rusioce sistema i drzava ne treba nikako pustiti na stadion,platite 10 milja sto ste duzni pa cemo vidjeti za dalje.
mosa rajvosa

#24814 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

lendric wrote:Imamo i primjer prošlogodišnjeg derbija gdje je nanesena šteta blizu 10.000 KM, koju još nismo naplatili od organizatora FK Sarajevo

Platite ljudima, bar je ovo duplo manje od 20 hiljada
Steta je nastala na jugu i vi ste nama duzni a mi CSR,treba samo citati.
Nadzorna_ploca

#24815 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Zar to nije gradski stadion, sto bi placao organizator. :izet:
bersK

#24816 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Evo ga opet.
avetinja

#24817 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca wrote:Zar to nije gradski stadion, sto bi placao organizator. :izet:
Ako iznajmiš stan i napraviš štetu, onda moraš vlasniku nadoknaditi štetu.

Za ovog gore, nismo mi vama dužni nego CSR-u. Ne možete vi zabraniti nama dolazak na stadion, a ne možemo ni mi vama. Možemo, ali pod uslovom kazne od strane Saveza. Kad smo već kod kazni, platite 803 uništene stolice i oštećenu ogradu. Obavezali ste se ugovorm, a mi ne želimo ići na sud.
Nadzorna_ploca

#24818 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

avetinja wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Zar to nije gradski stadion, sto bi placao organizator. :izet:

Za ovog gore, nismo mi vama dužni nego CSR-u. Ne možete vi zabraniti nama dolazak na stadion, a ne možemo ni mi vama. Možemo, ali pod uslovom kazne od strane Saveza. Kad smo već kod kazni, platite 803 uništene stolice i oštećenu ogradu. Obavezali ste se ugovorm, a mi ne želimo ići na sud.
Normalno da su njima duzni, oni ce i popraviti.
Pogresno mjesto, ja nisam u upravi FKS.
avetinja

#24819 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca wrote:
avetinja wrote:

Normalno da su njima duzni, oni ce i popraviti.
Pogresno mjesto, ja nisam u upravi FKS.
Ovaj drugi dio je bio za @mosa rajvosa koji bi da udara tarabe, a ne zna (ili zna, ali trola) da klubovi moraju omogućiti dolazak gostujućih navijača.
Maharadza

#24820 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

lendric wrote:
mosa rajvosa wrote:
lendric wrote:Imamo i primjer prošlogodišnjeg derbija gdje je nanesena šteta blizu 10.000 KM, koju još nismo naplatili od organizatora FK Sarajevo

Platite ljudima, bar je ovo duplo manje od 20 hiljada
Steta je nastala na jugu i vi ste nama duzni a mi CSR,treba samo citati.
Pa platite CSRu da im ne budete više dužni
Platite vi FKS-u da bi smanjili svoj ukupni dug sa 5MILIONA i 20hiljada na 'samo' 5MILIONA koliko dugujete državi. :lol:
mosa rajvosa

#24821 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

Necu reci da ste glupi al mogu slobodno reci da niste dovoljno pametni da shvatite neke stvari.
avetinja

#24822 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

:lol: :lol: :lol: :-)
Kinaski

#24823 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Jel ima prenos ove danasnje tekme gdje ? Sretno jufkama, izginite danas na terenu... da nam bude lakse za vikend :D
bersK

#24824 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Sretna hiljadita strana najpropuhastije teme na podforumu svima koji slave.
shbc

#24825 Re: Sarajevski derbi

Post by shbc »

Dzaba. Ne da se komsijama vise od 5% i bog... Taman nakljukamo Ferida tabletama da popravi cesme, a zaboravili da imamo polugodisnje za jug prodate. Jebiga. Pokusali smo. :sad:
Post Reply