Tomahawk11 wrote:Dobro, evo svi pricaju o dobrobiti derbija.
Evo, ja cu jedan u kost po tom pitanju i vozdra ta prica.
Pricamo o tome kako su navijaci svijetla tacka derbija. Kako bez jednih ili drugih nema derbija. Da vas pitam onda, je li svijetla tacka pitarima dati mrvicu? Je li to derbi? Je li derbi zdenka sa 1000 ljudi? Da, problem su oni koji cupaju, pale. Slazem se, jesu. Njih se treba rijesiti. Cupao si prosli put, super. Krivicno odgovaras, zabrana na stadione uopste, sto si gledao, gledao.
Zato, ako hocemo derbi, manijacima jug i dva sektora zapada.
Pitarima na Grbavici....tribina po vasem izboru. Znam, ako tako bude, malo onda vama. Da sam s vase strane, vjerovatno bih tako razmisljao. Ali, morate i nas razumjeti. Na mizeriju ne mozemo pristati.
Mozda bude lakse sutra kad se izvrsi kompletna rekonstrukcija Grbavice. Onda ce kapacitet biti, koliko, 20 000?! Samo, bojim se da cemo i tad imati pretplatnike na sjeveru, zakupljene stolice na istoku i naravno, navijacku tribinu na jugu. Zapad je svakako suvisno i spominjati. Znam, komplikovano i zamrseno, ali mi tu ne mozemo nista, na vama je, domacinima, da se nekako organizujete.
Mene ne zanimaju sve te gluposti. Kao i svakog iskrenog ljubitelja ove igre, a uz to i svog kluba, zanima me da gledam derbi.
slazem se s tobom - a bila sam na vise derbija na kosevu, nego 'svojoj kuci'.
neophodno je uvesti video nadzor i direktno kaznjavati izgrednike. no, ne mozemo ocekivati da ce navijaci biti mudriji od uprave - a vas covjek se raduje steti koju snijeg napravi na jednoj nasoj tribini. pjeva kojekakve pjesme na dernecima... kakvu poruku salje svojim navijacima?
insanski je bilo da FKS ucestvuje u nekoj od akcija za obnovu Grbavice, ako hocemo graditi dobrosusjedske odnose. ali sta ocekivati od kluba ciji navijaci vlastitim fekalijama i ribom usmrde jednu od tribina stadiona koji im je dom tolike godine, samo da bi napakostili gostujucim navijacima?!
voljela bih da Zeljo bude mudriji od dva gradska kluba. da inicira normalizaciju odnosa. ali itekako razumijem revolt koji je divljacko unistavanje sjevera prosle godine izazvalo kod uprave Zelje. ko bi volio da mu gost upropasti nov namjestaj, mukotrpno zaradjen?
zbog svega ne vidim da ce nam se u skorije vrijeme vratiti ona zdrava atmosfera, u kojoj ti je bitnija dobrobit vlastitog kluba od stete po one druge.