Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#23826 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Edin H. wrote:Pa trebalo I'm je dati tribinu, ali prvo da klub polozi kauciju za eventualnu stetu u toaletima, stolicama i ako ne pokupe smece za sobom. :oops:
Ne možemo im dati kompletan sjever iz tri razloga:
1. Imamo obavezu prema vlastitim navijačima sa godišnjom ulaznicom za sjever.
2. Sjever je jedina natkrivena tribina koja je u stanju primiti veći broj navijača oba kluba. Dakle, imamo obavezu prema vlastitim navijačima da im omogućimo da gledaju utakmicu bez mokre glave. Zapad ne treba računati kao tribinu, jer dok se podijele ulaznice i odbije se broj na godišnje karte ne ostane ni 300 ulaznica, a uz sve to je karta 20 KM.
3. Ako bi dali kompletnu sjevernu tribinu, to bi značilo da im dajemo 40% od ukupnog kapaciteta stadiona. Ruku na srce, ne možemo biti toliko velikodušni pored kapaciteta Grbavice i obaveze prema vlastitim navijačima.
Haris.ba

#23827 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

http://www.index.hr/sport/clanak/strava ... 64007.aspx
Argentinskim medijima i tamošnjom navijačkom scenom krenula je priča da je nesretnik bačen u smrt jer se otkrilo da je navijač-provokator Talleresa, koji se ubacio na tribinu rivala kako bi probio zabranu ulaska na stadion. Upravo zbog velikog neprijateljstva među navijačima gradskih rivala, kako bi se izbjegli njihovi žestoki sukobi, na derbije Cordobe na stadion mogu ući samo navijači domaće momčadi.
Samo se zafrkavajmo da ovo ne može kod nas.
Logovan

#23828 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Edin H. wrote:Pa trebalo I'm je dati tribinu, ali prvo da klub polozi kauciju za eventualnu stetu u toaletima, stolicama i ako ne pokupe smece za sobom. :oops:
Ne možemo im dati kompletan sjever iz tri razloga:
1. Imamo obavezu prema vlastitim navijačima sa godišnjom ulaznicom za sjever.
2. Sjever je jedina natkrivena tribina koja je u stanju primiti veći broj navijača oba kluba. Dakle, imamo obavezu prema vlastitim navijačima da im omogućimo da gledaju utakmicu bez mokre glave. Zapad ne treba računati kao tribinu, jer dok se podijele ulaznice i odbije se broj na godišnje karte ne ostane ni 300 ulaznica, a uz sve to je karta 20 KM.
3. Ako bi dali kompletnu sjevernu tribinu, to bi značilo da im dajemo 40% od ukupnog kapaciteta stadiona. Ruku na srce, ne možemo biti toliko velikodušni pored kapaciteta Grbavice i obaveze prema vlastitim navijačima.
Ne trebate davati čitav sjever.

Ne znam što se uopšte i spominje čitav sjever, ali eto. :-)
mekaba

#23829 Re: Sarajevski derbi

Post by mekaba »

@Edin H.
Jah , eto za Sarajevo navijali UDBASHI a za Zelju nisu. U to vrijeme UDBASHA bilo i po granapima. Bacate ublehe samo tako. Jedna od cuvenih ubleha je i ona o "Dolini Chupova". Niko, ama bash niko nema pojma sta to znaci i kojim povodom taj naziv za stadion Grbavica.Cak su i Osima pitali a covjek samo slegnu ramenima i rece: "Ma nemam pojma Bgm". :-) Dakle ubleharite samo tako. :run:
avetinja

#23830 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:Ne trebate davati čitav sjever.

Ne znam što se uopšte i spominje čitav sjever, ali eto. :-)
Ne trebamo i ne možemo. Zamjerka upravi je što je olako pristala na sve uslove MUP-a. Trebali su pružiti veći otpor, pokušati naći rješenje da se da još jedan sektor, tj. da se smanji tampon zona za jedan sektor i da se navijači ne legitimišu prilikom kupovine ulaznica. Da se razumijemo, meni ne bi smetalo da me legitimišu, ali samo ako je tribina pokrivena kamerama, da mi mogu pokazati snimak kao dokaz da sam uradio krivično djelo. Tada bi dobili oko 1600 ulaznica i sve bi bilo u redu. Nažalost, ispalo je drugačije. Sad na Koševu imate pravo dati 5%.
lakilaka

#23831 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

cuj ovoga niko ne zna odakle naziv dolina cupova. jebote koji ste vi izvrtaci tema i mitomani. fuj !!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23832 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Šta me doceko ba :mrgreen: hodamo u petak navečer oko 3 pored stadiona nas petorica,od toga tri zeljovca kad počeše iskakati na sube ....da je matori bio na straži zaspo bi....

Jebo te više stolica i tribina,lik svaki drugi post pominje iste,bjez ba.....to ti je isto ko u ratu kad su unproforci davali čokolade djeci,pa se ibrete neće da otpakuju.
Kad budes davao pare za stolice na stadionu koje je vlasnistvo kluba za koji navijas (sto je SF) onda jebi koliko hoces a dotle mozes samo valjati macice ispod lavora i supljirati ovdje pubertetlijama kako si ti ko neki zajebani popisanko u bordo bojama :-)
Ko je zajeban :sad: :lol: e moj senilko,pusti li te žena djahkad da malo iza djes sa rajom :run:
Sto da idem da cugam pa da pricam ovdje po forumu kako sam cuger i zajeban pa onda da praznim mjehur po javnim mjestima sto se zna kome prilici. Los si @lesko, mali i nedorastao zadatku. Ima dedica @hrasno jos uvijek puno puno veca muda od tebe i tebi slicnima ali bez obzira na senilnost jos uvijek pisa tamo gdje je mjesto i razlikuje se od zivotinjskih instikta.
avetinja

#23833 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

mekaba wrote:@Edin H.
Jah , eto za Sarajevo navijali UDBASHI a za Zelju nisu. U to vrijeme UDBASHA bilo i po granapima. Bacate ublehe samo tako. Jedna od cuvenih ubleha je i ona o "Dolini Chupova". Niko, ama bash niko nema pojma sta to znaci i kojim povodom taj naziv za stadion Grbavica.Cak su i Osima pitali a covjek samo slegnu ramenima i rece: "Ma nemam pojma Bgm". :-) Dakle ubleharite samo tako. :run:
Bivši direktor Kluba, Zdenko Jelić, jednom je prilikom objasnio popularni nadimak Dolina ćupova.

– Ima tom nazivu dugo, sjećam se dobro. Vezano je za Indokinu, odnosno za borbe oko tadašnjeg Laosa gdje su se dvije frakcije borile na području današnjeg Vijetnama. Bile su to višegodišnje i krvave borbe. Borili su se po klancima, a jedan od njih, najstrašniji u tom ratu u Indokini zvao se Dolina ćupova. Čini mi se da je to prvi put spomenuo Pero Žagar iz ljubljanske Olimpije koji je rekao: “Vi koji idete na Grbavicu, ostavite svaku nadu.” Time je aludirao da nemaju šanse da na našoj Grbavici osvoje išta osim rukovanja nakon poraza.
relativno84

#23834 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

:lol: :lol: :lol:
:nargila:
Tromblon

#23835 Re: Sarajevski derbi

Post by Tromblon »

Pitaj Zednku Jelića kad ne znaš.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#23836 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

avetinja wrote:
Bivši direktor Kluba, Zdenko Jelić, jednom je prilikom objasnio popularni nadimak Dolina ćupova.

– Ima tom nazivu dugo, sjećam se dobro. Vezano je za Indokinu, odnosno za borbe oko tadašnjeg Laosa gdje su se dvije frakcije borile na području današnjeg Vijetnama. Bile su to višegodišnje i krvave borbe. Borili su se po klancima, a jedan od njih, najstrašniji u tom ratu u Indokini zvao se Dolina ćupova. Čini mi se da je to prvi put spomenuo Pero Žagar iz ljubljanske Olimpije koji je rekao: “Vi koji idete na Grbavicu, ostavite svaku nadu.” Time je aludirao da nemaju šanse da na našoj Grbavici osvoje išta osim rukovanja nakon poraza.

Vazda ste kultura bili, Dante Aligijeri ovo ono.....
emigrazione

#23837 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Prava istina je da su ljudi, trgujuci na tadasnjoj stocnoj pijaci, krili pare od prodaje stoke u cupove od cuvenog grbavog Longe koji je tamo ordinirao i glumio hajduka, odatle nazivi "Grbavica" i "dolina cupova"...
hrasno38

#23838 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:Prava istina je da su ljudi, trgujuci na tadasnjoj stocnoj pijaci, krili pare od prodaje stoke u cupove od cuvenog grbavog Longe koji je tamo ordinirao i glumio hajduka, odatle nazivi "Grbavica" i "dolina cupova"...
Naselje Grbavica je dobilo ime po Mehmed begu Mehmedpašiću- Grbavici......al si nacitan ko Zajko Zeba :D
Charuga
Globalni moderator

#23839 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ma nije, od Longine grbe je ... :lol:
hrasno38

#23840 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Ma nije, od Longine grbe je ... :lol:
:D
mekaba

#23841 Re: Sarajevski derbi

Post by mekaba »

Indokina, fajt, mitraljezi,bombe, kosooke ljepotice,monsuni, grmljavina ovo, ono,strahote borbi..... eh sve to zajedno je "Dolina chupova" kaze Jelic a kad Jela kaze to je , kao kad Bundestag muhur udari. Znaci za sve mitoloske nejasnoce rjesenje ima Jela. :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#23842 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

:lol:
mekaba

#23843 Re: Sarajevski derbi

Post by mekaba »

emigrazione wrote:Prava istina je da su ljudi, trgujuci na tadasnjoj stocnoj pijaci, krili pare od prodaje stoke u cupove od cuvenog grbavog Longe koji je tamo ordinirao i glumio hajduka, odatle nazivi "Grbavica" i "dolina cupova"...
Pa zar nije ova Jelicheva prica interesantnija za narodne mase??? Mislim ovo Indokina,fajt, Rambo,pucanje, gromovi.......... daj usaglasite se hebem mu misha. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#23844 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

:lol:
Aj,oplakah :pisnuo:
avetinja

#23845 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Tu ste ga vi pretekli poistovjećujući se sa mitološkim bićima zvanim "divovi". :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#23846 Re: Sarajevski derbi

Post by AmiĐa_Idriz »

Ovo da nakucate na 1000 stranica pa kljucate? :mrgreen:
Ricken

#23847 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

jeza u ledja

#23848 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

listam bezze temu. ne mogu da vjerujem....pa jebemu jel tesko priznati da je bio penal? :roll: pa faul nije mogao biti ocitiji.
kad necete ovo priznat, necete nista. da jednom za svagda rijesimo da je rasprava o tome nemoguca.

kontam jesam li ja slijep ili sta, ali ima vas koji ste priznali da je trebao biti penal. ostali, stvarno sega. isto igra neka, ono, nece da priznaju pa makar, iako znaju i oni da znamo i mi da je faul ocit. :roll: uostalom nadjite jednog neutralnog ili jednog naseg koji ce reci da nije penal. sudija je bio tu, vidio je situaciju, a nije svirao - zakljucak - nije smio, nije htio svirati. debelo smo osteceni.

a eto, sad nastavite po svome. ja sam vise puta priznao kad je bila neka situacija koja vama odgovara.

neko spomenu mahreza ranije na temi. pa ova me situacija podsjeti, mescini da je bas bio mahrez na tekmi atletiko-lester kad je on oboren u 16. ja se derem penal penal, govno svedsko, i tako, :D i onda pogledam usporeni snimak, fakat izgleda kao da se poceo bacati prije kontakta.
ovdje nije takva situacija. nit je izgubio kontrolu nad loptom, nit se poceo bacati, a stevanovic je vise nego ocito postavio nogu kojom ga je zaustavio. al neka, nije penal i to ti je. nece raja ba da priznaju da ne bude poslije da je to odlucilo nesto. da smo dobili bez penala onda bi sve i jedan priznali da smo i penal trebali dobiti. :D jebiga, tako je to. jace je od vas. :D

i mi bi vjerovatno isto. mislim ja ne bi, ali vecina bi. raji tesko priznati. :)

hajmo sad, 3, 2, 1: "kmeee, kmeeeee"
wewa

#23849 Re: Sarajevski derbi

Post by wewa »

avetinja wrote:

odavno se ovako ne ismijah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pitar s Kariba

#23850 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar s Kariba »

A ja kontam ćupovi=pehari .. ono kao dolina pehara ... pa se sjetih da je samo jedan iz bivše juge .. ne mere bit množina :D
Post Reply