Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BlueBlood

#21576 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

https://www.youtube.com/watch?v=2CrKgKe1R_g

treba opet ovo gledati kako bakljama gadjate obicnu publiku na sjeveru? neka hvala!
Sa_u_srcu

#21577 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

Dobijemo li 1100 stolica vi dobijate 1700 karata i kavez na jugu...ovo vam je info iz uprave sarajeva...tako da izvolite...
leškarenje

#21578 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Hrasno pravi placljivko jos uvijek..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Qoom

#21579 Re: Sarajevski derbi

Post by Qoom »

Derbi Sarajevo igra sutra protiv Mladosti, plavu nejač ćemo svakako izudarati kitom u čelo, tako da ne kontam ko to može zvati derbijem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21580 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Sa_u_srcu wrote:Dobijemo li 1100 stolica vi dobijate 1700 karata i kavez na jugu...ovo vam je info iz uprave sarajeva...tako da izvolite...
al u kurcu.....kad budete imali svoj stadion onda mozete tako odredjivati a dotle kurko onoliko koliko je definisao savezx minimalno
Ultras46

#21581 Re: Sarajevski derbi

Post by Ultras46 »

Qoom wrote:Derbi Sarajevo igra sutra protiv Mladosti, plavu nejač ćemo svakako izudarati kitom u čelo, tako da ne kontam ko to može zvati derbijem.
Kao i uvijek
refffko

#21582 Re: Sarajevski derbi

Post by refffko »

BlueBlood wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2CrKgKe1R_g

treba opet ovo gledati kako bakljama gadjate obicnu publiku na sjeveru? neka hvala!
Sa koje strane su prve baklje poletile?
hrasno38

#21583 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Qoom wrote:Derbi Sarajevo igra sutra protiv Mladosti, plavu nejač ćemo svakako izudarati kitom u čelo, tako da ne kontam ko to može zvati derbijem.
Pa jeste ko zadnjih godina........neki su radi tih udaraca kitom dobili i dozivotne banove jer nisu znali podnjeti poraze :lol: :lol: :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#21584 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Izdrzite jos malo.
Na ljeto ide Kop na Jugu pa cete dobiti i slovo O,ako budete fini :mrgreen:
Sa_u_srcu

#21585 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

hrasno38 wrote:
Sa_u_srcu wrote:Dobijemo li 1100 stolica vi dobijate 1700 karata i kavez na jugu...ovo vam je info iz uprave sarajeva...tako da izvolite...
al u kurcu.....kad budete imali svoj stadion onda mozete tako odredjivati a dotle kurko onoliko koliko je definisao savezx minimalno

Ovo ti je 10000 %%% provjerena informacija, a vidjet ces da se ne salim...dobijate 5% po pravilima
Logovan

#21586 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Pa kao i ovdje na forumu ja se ne sjecam da je ovdje i jedna manijak nekome psovao majku, porodicu, stadion Kosevo nazivao odvratnim nazivima kao sto su krmetnjak, sugavica itd itd. Ali ako sebe nayoves DIVOM i ponasas se iy te perspektive (ali samo ponasas) onda budi hadzija pa trpi kritike.
:? Čitaj živ bio šta se piše.
Melbourne_Australia wrote:Ne kontaju pitari nista.....Da vi mozete stadion kosevo napuniti sami na derbi mi bi dobili samo Jug. Ali posto ne mozete zbog velikog kapaciteta onda i zapad se da. Grbavicu mi i bez vas napunimo tako da je logicno da je veci intres da bude nas vise nego vas...Znaci vi ce te uvjek imati onaj cosak i tako ce vjecno biti....Vi sto mozete je samo zapad zatvoriti za gostujuce navijace, ja ne volim ici na kosevo jer je atmosfera kurac ali odem zbog ljubavi prema svom klubu....Tako da ne znam sta hocete vi??? Vi bi mozda cijeli sjever :lol: A opet kazem mi svoj stadion napunimo i bez vas i normalno da se nama jebe za vama....Isto bi vi radili na kosevu ali gore dodje 12 milja plafon za derbi a stadion prima 35...
Inače je stadion AFH tako lagano popuniti. 30 i nešto milja, ma šta je to. :D

Niste Grbavicu popunili baš svaki derbi. Znalo desiti da vam je sjever prazan. Možemo vam zapad zatvoriti i jug skratiti. Što da ne, 5% i to je to.

Nećemo cijeli sjever. Ko je to danas napisao? Čitaj.

Čuj na Koševu 12 milja plafon. :lol: Ispade posjeta kao sa Grbavice. :lol: Jest bilo oko 12 milja par puta, ali da je plafon, nije. :wink:
Bambino Blu

#21587 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Logovan wrote: Moguće, ali isto i za vas važi. Ista sranja pravite.

Skinut stolice na jugu i dati vam, ali i to vam je puno.

Moram ovako pisati vašim riječima, da bolje razumijete da ste isti klinac, ali izgleda i ovo slabo pali.

Zadnje "demoliranje" manijaka na kosevu je bilo 2011 https://www.youtube.com/watch?v=gu1LSzphYF0 (dokaz) kada smo krenuli uci na teren da proslavimo sa igracima i tada smo polomili ogradu, i onda naknadno par stolica. Mozda se u ostlaim derbijima slomila pokoja stolica od nervoze ili stajanja al to je sveukupno 50 stolica nije vise nikad bilo.

I ovo je velika razlika izmedju vas i nas, i vaseg i naseg demoliranja.

Klinac smiri se ;)

ganjeta wrote:
Anestezija wrote:Pucnjava na Ilidži, dvije podgrupe manijaka radi na uviđaju :lol: :lol:

Djeca cvijeća pričaju u zavičaju :oops: .

Image

Kad' smo vec oko suradjivanja sa murijom :D
mali_milojica

#21588 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Sa_u_srcu wrote:
hrasno38 wrote:

Ovo ti je 10000 %%% provjerena informacija, a vidjet ces da se ne salim...dobijate 5% po pravilima
Otkad znas kineski pa znas sta je Uprava rekla ?
:skoljka:
rajvosa-mitre

#21589 Re: Sarajevski derbi

Post by rajvosa-mitre »

Ako se navijaci Sarajeva ogranice ovaj derbi sa 1100 karata,navijaci Zeljeznicara sljedeci derbi dobijaju 5% od 34.500 trenutni stav uprave FK Sarajeva.Vidjet cemo na sta ce na kraju sve ovo izaci.
BlueBlood

#21590 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Bila akcija kupi stolicu za evropsku Grbavicu, FK Sarajevo nije se upristojilo zarad dobrosusjedskih odnosa da uplati ni jedne jedine KM, (ne ulazim u to gdje su neki navijači Sarajeva samoinicijativno dali određeni iznos i njima kao dobrim i čestitim komšijama sve najbolje). Hej bolan bjednici sa koševa nisu mogli uplatiti evo recimo 500KM da bi se na taj način malo relaksirali odnosi između dva kluba.

Nakon toga počela akcija kupovine desetogodišnjih ulaznica za Istok i vidi molim te opet FK Sarajevo nije našao za shodno da uplati simbolično recimo bar jednu stolicu na Istoku (kao što su to uradili mnogi drugi grad Osijek, Dinamo, Široki B, etc...). Znači njih ne zanimaju dobri odnosi između Želje i Sarajeva, jer ako ti komšija pravi ili renovira kuću normalno da ćeš odvojiti par dana da odeš da mu pomogneš, pa to su jbt osnovne civilizacijske tekovine.

Kada uzmemo u obzir da nisu platili ni štetu od prošlog derbija na Grbavici onda vidimo da ne postoji ni najmanji mogući razlog da im se da više od propisanog iz saveza. Iz svega ovoga je jasno da njih (upravu i neke navijače Sarajeva) pojede ljubomora i zavist prema Želji, drugog objašnjenja nema.

Zar ima potrebe nakon navedenog diskutovati o čaru derbija ili broju karata za goste? Po meni nema ni najmanje..
Sa_u_srcu

#21591 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

Ovo vam je info iz prve ruke a vi izvolite, brzo je derbi uvjerit cemo vas u to...
kudrilo

#21592 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

U svakoj većoj navijačkoj grupi će se naći par kretena, više puta potvrđeno. Problem je kad je nešto planski urađeno.
Melbourne_Australia

#21593 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: Pa kao i ovdje na forumu ja se ne sjecam da je ovdje i jedna manijak nekome psovao majku, porodicu, stadion Kosevo nazivao odvratnim nazivima kao sto su krmetnjak, sugavica itd itd. Ali ako sebe nayoves DIVOM i ponasas se iy te perspektive (ali samo ponasas) onda budi hadzija pa trpi kritike.
:? Čitaj živ bio šta se piše.
Melbourne_Australia wrote:Ne kontaju pitari nista.....Da vi mozete stadion kosevo napuniti sami na derbi mi bi dobili samo Jug. Ali posto ne mozete zbog velikog kapaciteta onda i zapad se da. Grbavicu mi i bez vas napunimo tako da je logicno da je veci intres da bude nas vise nego vas...Znaci vi ce te uvjek imati onaj cosak i tako ce vjecno biti....Vi sto mozete je samo zapad zatvoriti za gostujuce navijace, ja ne volim ici na kosevo jer je atmosfera kurac ali odem zbog ljubavi prema svom klubu....Tako da ne znam sta hocete vi??? Vi bi mozda cijeli sjever :lol: A opet kazem mi svoj stadion napunimo i bez vas i normalno da se nama jebe za vama....Isto bi vi radili na kosevu ali gore dodje 12 milja plafon za derbi a stadion prima 35...
Inače je stadion AFH tako lagano popuniti. 30 i nešto milja, ma šta je to. :D

Niste Grbavicu popunili baš svaki derbi. Znalo desiti da vam je sjever prazan. Možemo vam zapad zatvoriti i jug skratiti. Što da ne, 5% i to je to.

Nećemo cijeli sjever. Ko je to danas napisao? Čitaj.

Čuj na Koševu 12 milja plafon. :lol: Ispade posjeta kao sa Grbavice. :lol: Jest bilo oko 12 milja par puta, ali da je plafon, nije. :wink:
Zadnjih 5 derbija na kosevu ne ide preko 15 milja...Posjeta je u padu gore bas, sto ne znam ali je tako....I druga stvar!!! Vi ste mnogo blizu ljudi koji dolaze na tekmu sa djecom, velika vecina vasih koji dodju na nas sjever su u fazonu belaja i bacanja baklji...Tako da se mora i prostor prazan napraviti to jeste razmak izmedju vas i nas...I tu se gubi sigurno 500-1000 stolica...Uglavnom uvjek ce biti tako a pogotovu sto ste zadnjih par tekmi bas jeli govna sa divljanjem...
Sa_u_srcu

#21594 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

1700 karata dobijate i kavez na jugu, ovo vam je konacni odgovor za sva sranja koja pravite godinama unazad...covjek se ponada kada napravite istok da ce biti svima konfornije vi i dalje bezobrazni eh sada gledajte kako mi mozemo biti bezobrazni...
hrasno38

#21595 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

BlueBlood wrote:Bila akcija kupi stolicu za evropsku Grbavicu, FK Sarajevo nije se upristojilo zarad dobrosusjedskih odnosa da uplati ni jedne jedine KM, (ne ulazim u to gdje su neki navijači Sarajeva samoinicijativno dali određeni iznos i njima kao dobrim i čestitim komšijama sve najbolje). Hej bolan bjednici sa koševa nisu mogli uplatiti evo recimo 500KM da bi se na taj način malo relaksirali odnosi između dva kluba.

Nakon toga počela akcija kupovine desetogodišnjih ulaznica za Istok i vidi molim te opet FK Sarajevo nije našao za shodno da uplati simbolično recimo bar jednu stolicu na Istoku (kao što su to uradili mnogi drugi grad Osijek, Dinamo, Široki B, etc...). Znači njih ne zanimaju dobri odnosi između Želje i Sarajeva, jer ako ti komšija pravi ili renovira kuću normalno da ćeš odvojiti par dana da odeš da mu pomogneš, pa to su jbt osnovne civilizacijske tekovine.

Kada uzmemo u obzir da nisu platili ni štetu od prošlog derbija na Grbavici onda vidimo da ne postoji ni najmanji mogući razlog da im se da više od propisanog iz saveza. Iz svega ovoga je jasno da njih (upravu i neke navijače Sarajeva) pojede ljubomora i zavist prema Želji, drugog objašnjenja nema.

Zar ima potrebe nakon navedenog diskutovati o čaru derbija ili broju karata za goste? Po meni nema ni najmanje..
Gdje ce bolan skrgutali su zubima na svaku postavljenu stolicu na istoku jer od vlaznih snova ne ostade nista....pisanje po sirotinji...grupne faze....akademci koji kaznjavaju ostalu djecu po omladinskim ligama.....naravno mastalo se tu i o stadionu itd itd. Od svega ni cuna u po somuna....ona jedna jadna titula osvojena u zadnjem kolu da ne spominjem kako i jedan kup posteno. Sad opet dugogodisnja patnja u svakom aspektu.
Logovan

#21596 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote: Zadnje "demoliranje" manijaka na kosevu je bilo 2011 https://www.youtube.com/watch?v=gu1LSzphYF0 (dokaz) kada smo krenuli uci na teren da proslavimo sa igracima i tada smo polomili ogradu, i onda naknadno par stolica. Mozda se u ostlaim derbijima slomila pokoja stolica od nervoze ili stajanja al to je sveukupno 50 stolica nije vise nikad bilo.

I ovo je velika razlika izmedju vas i nas, i vaseg i naseg demoliranja.

Klinac smiri se ;)
Čekaj da ti klinac nešto objasni. Dođi...

Posljednji put ste napravili sranje 2014. godine. Provjeri sam, nije teško. Ne valja lagati. Lomili ste stolice i zaštitnu ogradu. Kup utakmica.

Velika razlika između vas i nas je u tome što mi znamo šta smo i kada smo uradili, dok vi krijete informacije i lažete i ne odgovarate na jednostavna pitanja (čast pojedincima).

Eto klinac ti je objasnio.
leškarenje

#21597 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Sabrina ima najveca muda u FKS....sad neka Siljak konta sta ce i kako...

Gledaj ti jadova,da Bogda onome ko je odlucio da se ovi siljci postave zenski rod nabijali na iste :oops:

Image
mali_milojica

#21598 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Sa_u_srcu wrote:1700 karata dobijate i kavez na jugu, ovo vam je konacni odgovor za sva sranja koja pravite godinama unazad...covjek se ponada kada napravite istok da ce biti svima konfornije vi i dalje bezobrazni eh sada gledajte kako mi mozemo biti bezobrazni...
Polako,udarit ce te kap :-)
Sa_u_srcu

#21599 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

leškarenje wrote:Sabrina ima najveca muda u FKS....sad neka Siljak konta sta ce i kako...

Gledaj ti jadova,da Bogda onome ko je odlucio da se ovi siljci postave zenski rod nabijali na iste :oops:

Image

Sve ovo leti dole prvih 10 minuta...smijem se kladiti
Logovan

#21600 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Melbourne_Australia wrote: Zadnjih 5 derbija na kosevu ne ide preko 15 milja...Posjeta je u padu gore bas, sto ne znam ali je tako....I druga stvar!!! Vi ste mnogo blizu ljudi koji dolaze na tekmu sa djecom, velika vecina vasih koji dodju na nas sjever su u fazonu belaja i bacanja baklji...Tako da se mora i prostor prazan napraviti to jeste razmak izmedju vas i nas...I tu se gubi sigurno 500-1000 stolica...Uglavnom uvjek ce biti tako a pogotovu sto ste zadnjih par tekmi bas jeli govna sa divljanjem...
A ona 2015. godina kada smo igrali derbi na Koševu je bila baš onako daleko, jedino se sjećaju oni stariji. :oops:

Isto važi i za vas za baklje. Jedno sranje ste započeli sa bakljama na Grbavici, dok ste zamalo izazvali belaj dok ste gađali opasne ljude iz lože/galerije. Vjerovatno ima još primjera.

Mi ako smo jeli više govana u zadnje vrijeme, onda to ne znači da ste vi zlatni, da vam treba dati prostora na Koševu, itd.
Last edited by Logovan on 11/04/2017 16:54, edited 2 times in total.
Post Reply