Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#20601 Re: Sarajevski derbi
Nego hocel bit 8 'iljada 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
vryzas
#20603 Re: Sarajevski derbi
Pitar sa Kariba wrote:![]()
![]()
Al` kad se pocnemo sicati uspjesima u evropi.
-
tcz
#20604 Re: Sarajevski derbi
i da jeBlueBlood wrote:Neko sa strane da dodje, neko ko ne zna nista ni o jednima ni o drugima, ne mora znati da je jedan mnogo trofejniji, da je igrao polufinale kupa UEFA, da je dao vise reprezentativaca, da ima svoj stadion, da sve sto je postigao kroz svoju historiju postigao je vlastitom snagom i radom i pomocu samo svojih navijaca. Ne mora znati da je jedan nastao iz ljubavi a drugi da je osnovala partija u to vrijeme "velike cetvorke" da bude i jedan "veliki" klubi iz Sarajeva otevsi ovome igrace i pokusavajuci ugasiti ovaj prvi a gle cuda ovaj osta' veci,bolji i uspijesni... Ne mora znati da u jedan klub neki stranac svoje novce ulaze, milione a drugi da zivi samo od svojih prihoda ono sto sam zaradi i sto navijaci iz svog dzepa i od svojih usta odvoje.
Ne trebaju mu nikakve tablice, dovoljno mu je da proseta gradom, svrati malo i do Grbavice i do Koseva, poprica onako uz kafu i sa jednima i sa drugima osjetice i shvatiti koji je veci, bolji i uspijesniji klub.![]()
– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.
i da je
Doživotnom diskvalifikacijom iz fudbala kažnjeni su funkcioneri Željezničara: Nusret Mahić, predsednik kluba, Edhem Tufo, sekretar kluba, i članovi uprave Stipo Vilić, Nedeljko Šljivar, Midhat Aganović, Ljubomir Nikolić, kao i Vojo Jovanović, tehnički rukovodilac kluba.
i da je
– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.
– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.
nije samo pomocu navijaca (al necete vi nikad to priznat)
Općina Novo Sarajevo je u budžetu za 2016. godinu planirala 200.000 KM za izradu projekta izgradnje stadiona “Grbavica”, nakon čega će biti poznato koliko ustvari vrijedi ova investicija – kazao je Feni načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
Bivši as kluba s Koševa u okviru kampanje "Za evropsku Grbavicu", kupio je jednu stolicu za ovaj stadion.
Stadion je na kraju srušen, a tribine sa tog stadiona su prenesene na Grbavicu,
i td.
ne da mi se vise traziti
- kakotakonikako
#20605 Re: Sarajevski derbi
U moga babe je veci nego u tvoga tate. Bas ste djeca.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20607 Re: Sarajevski derbi
I Lendric opet zabija....

-
bjelave
#20608 Re: Sarajevski derbi
Uz pomoc Avaza, taman su tu negdjePitar sa Kariba wrote:I Lendric opet zabija....
![]()
![]()
-
north
#20610 Re: Sarajevski derbi
Mitomanija se nastavlja..bambinu da Stanić izjavi da će dogodine igrati u polufinalu LP on bi to ovdje postavio i kleberio se..a otprilike je to negdje ta istina oko toga da ih ima više na Koševu
...To se u istoriji derbija na Koševu nije desilo, ali šta djeca znaju o zavičaju
Generalno, derbi postaje sve više i više za qrac, bez neke želje i iščekivanja ko ranije bar za mene, na žalost
Generalno, derbi postaje sve više i više za qrac, bez neke želje i iščekivanja ko ranije bar za mene, na žalost
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20611 Re: Sarajevski derbi
'ta ce Stanic....ne zna brojati dalje od 10 
- Logovan
#20612 Re: Sarajevski derbi
Jao majko moja, kakva je ovo izjava. I tebi još drago što je ovo izjavio.Bambino Blu wrote:Zvizzzz![]()
![]()
Stvarno moraš biti neinteligentan, pa da kažeš više naših navijača na Koševu. Ovako je samo sebe obrukao.
- rage_guy
#20613 Re: Sarajevski derbi
Jedva cekam rasprave o sudjenju poslije derbija i kako je utakmica ocigledno namjestena jer sudija nije svirao neki milimetarski ofsajd ili neki sitni prekrsaj na sredini terena. Pozdrav za Valjica unaprijed. Jel Valjic sudi? 
-
bjelave
#20614 Re: Sarajevski derbi
Me ne znaju ni gdje im je zavicaj,uz prugu, niz sine, ni jesu li ove sezone FK ili NK, a kamoli sta dalje.north wrote:Mitomanija se nastavlja..bambinu da Stanić izjavi da će dogodine igrati u polufinalu LP on bi to ovdje postavio i kleberio se..a otprilike je to negdje ta istina oko toga da ih ima više na Koševu...To se u istoriji derbija na Koševu nije desilo, ali šta djeca znaju o zavičaju
![]()
Last edited by bjelave on 12/10/2016 12:57, edited 2 times in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#20615 Re: Sarajevski derbi
Ovo boldirano treba naglasiti ...Pitar sa Kariba wrote:![]()
![]()
Al` kad se pocnemo sicati uspjesima u evropi.
- Anestezija
#20616 Re: Sarajevski derbi
1-1 Ahmo u 35' i Stevanovic u 45'
-
nema me tamo
#20618 Re: Sarajevski derbi
Bambino smiješ na šake.

- alberto_tomba
#20619 Re: Sarajevski derbi
To se sistem bio urotio protiv njih, licno Tito i Kardelj iz petnih zila su zapinjali da ih ugase, ali zeljeznicarska zadruga ih spasila i iz inata KPJ-u im napravila stadion. Đe ce ko sa zadrugom....tcz wrote:i da jeBlueBlood wrote:Neko sa strane da dodje, neko ko ne zna nista ni o jednima ni o drugima, ne mora znati da je jedan mnogo trofejniji, da je igrao polufinale kupa UEFA, da je dao vise reprezentativaca, da ima svoj stadion, da sve sto je postigao kroz svoju historiju postigao je vlastitom snagom i radom i pomocu samo svojih navijaca. Ne mora znati da je jedan nastao iz ljubavi a drugi da je osnovala partija u to vrijeme "velike cetvorke" da bude i jedan "veliki" klubi iz Sarajeva otevsi ovome igrace i pokusavajuci ugasiti ovaj prvi a gle cuda ovaj osta' veci,bolji i uspijesni... Ne mora znati da u jedan klub neki stranac svoje novce ulaze, milione a drugi da zivi samo od svojih prihoda ono sto sam zaradi i sto navijaci iz svog dzepa i od svojih usta odvoje.
Ne trebaju mu nikakve tablice, dovoljno mu je da proseta gradom, svrati malo i do Grbavice i do Koseva, poprica onako uz kafu i sa jednima i sa drugima osjetice i shvatiti koji je veci, bolji i uspijesniji klub.![]()
– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.
i da je
Doživotnom diskvalifikacijom iz fudbala kažnjeni su funkcioneri Željezničara: Nusret Mahić, predsednik kluba, Edhem Tufo, sekretar kluba, i članovi uprave Stipo Vilić, Nedeljko Šljivar, Midhat Aganović, Ljubomir Nikolić, kao i Vojo Jovanović, tehnički rukovodilac kluba.
i da je
– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.
– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.
nije samo pomocu navijaca (al necete vi nikad to priznat)
Općina Novo Sarajevo je u budžetu za 2016. godinu planirala 200.000 KM za izradu projekta izgradnje stadiona “Grbavica”, nakon čega će biti poznato koliko ustvari vrijedi ova investicija – kazao je Feni načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
Bivši as kluba s Koševa u okviru kampanje "Za evropsku Grbavicu", kupio je jednu stolicu za ovaj stadion.
Stadion je na kraju srušen, a tribine sa tog stadiona su prenesene na Grbavicu,
i td.
ne da mi se vise traziti
A ovo za opstinu i Koldzu, pa pljuju ga jer ne daje koliko su oni navikli da sisaju. Trebao je jedno 3 miliona izdvojiti pa da budu zadovoljni
- Logovan
#20620 Re: Sarajevski derbi
Trebao bi.SmoLe wrote:Hoće li igrati Duljević?
- Anestezija
#20621 Re: Sarajevski derbi
bice preko 10 000,sreca pa ova pauza bilaF&N wrote:Nego hocel bit 8 'iljada
-
Bambino Blu
#20622 Re: Sarajevski derbi
nema me tamo wrote:Bambino smiješ na šake.![]()
![]()
sa tobom ? po zivot oba mi roditelja
-
MensurM
#20623 Re: Sarajevski derbi
Pa mislio je na navijače i nije pogriješio.Logovan wrote:Jao majko moja, kakva je ovo izjava. I tebi još drago što je ovo izjavio.Bambino Blu wrote:Zvizzzz![]()
![]()
![]()
Stvarno moraš biti neinteligentan, pa da kažeš više naših navijača na Koševu. Ovako je samo sebe obrukao.
Što se tiče simpatizera, Sarajevo ih ima više na derbijima na Koševu.
-
Bambino Blu
#20624 Re: Sarajevski derbi
@nema me tamo i logovan na aparatima

- leškarenje
#20625 Re: Sarajevski derbi
Mogu li i ja na Haparate