Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#18376 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Daryl Dixon wrote:
Bambino Blu wrote: Opet kazem ako cemo tako zasto onda npr nije nama protiv slobode na grbavici produzio 6-7 minuta ? Vec 3 minute a bila su 3 gola, po 3 izmjene + 10minuta ukupno valjanja grceva golmanovih odugvlacenja itd.. ? Tako da tu pricu ostavi za nekoga drugog. Ja znam trazite opravdanje vuna boli to sto smo vas uzeli oba puta u sezoni sto vam je sad evropa upitna al' jebiga zivot ide dalje samo vi nazad :izet:
vidi jaro nemam namjeru s' tobom da se raspravljam jer sudeci po tvojim neobjektivnim komentarima mogu zakljuciti da jos nisi punoljetan, bez uvrede ikakve naravno.. po vasim komentarima pola vas nije znalo da je Stevanovic prije ovog gore starta imao zuti karton pa se nesto ibretite i kolačite oči.. to za Slobodu ti ne bih znao reci pitaj ove tuzlenis univerzitatis i ostale, po komentarima vidim da prate i navijaju i za slobodu i za zelju.. pogledao sam drugu tekmu iz tog dvomeca sto su vas napunili i istu ste igru imali (ako ne i goru) kao i danas protiv nas.. okano ne brini se ti za nas, nama je raspored laksi za razliku od vas, vama slijede svinjski i čelik nama velež i mladost dk. :thumbup: sve u svemu svaka čast slobodi ako uzme kupi i/ili titulu, momci igraju pravo. pozdrav
Jesi li vidio za šta ga je dobio ? Baš gledam utakmicu :lol: Uklizavanje je bilo za kartona, al ovaj prvi karton NIJE BIO ni na mapi, Jakupović okrenuo kartone, debil.

Bilo je marisane na obje strane, priča kako smo vas prebili, a vi fol curice, je za obdaništa. Jednostavno smo vas dobili, drugi put ove sezone, ko zadnje levate :D

Ako dobijemo Svinje, završićemo Čelika ( hint: nauk iz prošle sezone ) 8-) Naši da su pametni premirali bi Veleža ( ako vam uzmu bod ) 8-)

@Samprotivsviju, iskreno ja bih bio sretan da smo vas opljačkali i da se s tim ponosim ( hint prošla sezona i "punčeva" titula ), na žalost to se uopšte nije desilo, nit je Stevanović trebao dobiti crveni i vi ste kao oštećeni, nego kmečite ko kakve babe, jer smo vas dva puta otresli ove sezone pa vam valjda teško pada + belaj u borbi za Europu :-D
jeza u ledja

#18377 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

mali_milojica wrote: Nije bilo faula na Benki,nego je on napravio faul i zbog galame i mlataranja dobija zasluzeni zuti.
Ma nema sanse. :-) Lik mu na ledjima, ovaj s loptom, i faul u napadu. :-)

Kad je bio taj start na Tijagu? Je li to nesto pred kraj? Jebo to. Mene zanima sta je bilo dok se utakmica igrala, ono malo 15 minuta efektivne igre.
SpecialOffer

#18378 Re: Sarajevski derbi

Post by SpecialOffer »

Utakmica za zaborava u svakom smislu te rijeci, osim "građana" koji su citavo vrijeme psovali (ko je gledao na YT-u stream zna o cemu pricam) od djece, preko mrtvih pa do boga te tako ostavili jak utisak.
Charuga
Globalni moderator

#18379 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ja sam na utakmici rekao da je Bekrić zaslužio karton kod onog povlačenja, ali sad kad sam gledao na snimku odlično se vidilo da su jedan drugog vukli svo vrijeme i da je trebao ili dati obojici ili ni jednom.
"Penal" na Benki je smiješan.
last mohicans

#18380 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote:
E pa oni koji su pogledali usporeni mogli su vidjeti da su jedan drugog povlačili. U onoj situaciji nije trebao ništa svirati, a kamoli dati Bekriću žuti. Niko ne kaže da je Jakupović dobar sudija, i vjerovatno će nas već prvom prilikom odraditi, ali nakon toliko golova iz offside i sudijskog guranja plačete zbog 1 žutog kartona. I da smo ga dobili ne znači da bi ste dali gol. Koliko ste koncentracije pokazali, čisto sumnjam.
Ja sam vec rekao da je taj zuti glup jer po onom sto sam ja vidio iako je Bekric povlacio igraca, da je sudija odmah svirao faul uvjeren sam da ne bi bilo zutog. Ovako ispada da mu je dao zuti samo zato sto je faul trajao nekih 20 metara. :-)
A sad pogledaj faul Kovacevica pred gol za sta je dobio zuti :-) , onda pogledaj na samom pocetku dva faula Blagojevica (prvi je bio slobodni na jedno 30 metara, drugi negdje na centru) od kojih ni za jedan nije dobio zuti. Pogledaj faul Kosorica nad Benkom, koji ovaj uopste nije svirao, vec je svirao faul u napadu za nesto sto je ocit zuti :-) . Potom faul Zahirovica mescini malo poslije gola negdje na centru. Itd.
I naravno crveni za Stevanovica.
Po meni ovi startovi Blagojevica na pocetku su kljucni razlog sto se utakmica dalje odvijala na taj nacin. Odmah tu dolazi do naguravanja, valjanja, protesta. Podjeli fino par zutih u prvih deset minuta i da vidis kako ce se primiriti. Cim je dao nekoliko zutih u narednih desetak minuta smo gledali bolji fudbal.

Usput, start Stevanovica je za direktan crveni.
Ovo za indirekt nisam ni skonto, ali i to je trebao svirati, mada je to manje-vise nebitno.
Volio bih negdje pogledati snimak ako ima.
Ova dva Blagojeviceva starta,iznimno oštra, gdje je jedan s leđa i s dvije noge,niko nije ni spomenuo.Najmanje za zuti.Govno je usralo utakmicu. Da su nas razbucali kao Sloboda, ja bih skinuo kapu i cestitao. Ovo, ma bjezi. Sadaka kao Zubanova 98 ili koje vec.
Daryl Dixon

#18381 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Bambino Blu wrote:
Daryl Dixon wrote:
Bambino Blu wrote: Opet kazem ako cemo tako zasto onda npr nije nama protiv slobode na grbavici produzio 6-7 minuta ? Vec 3 minute a bila su 3 gola, po 3 izmjene + 10minuta ukupno valjanja grceva golmanovih odugvlacenja itd.. ? Tako da tu pricu ostavi za nekoga drugog. Ja znam trazite opravdanje vuna boli to sto smo vas uzeli oba puta u sezoni sto vam je sad evropa upitna al' jebiga zivot ide dalje samo vi nazad :izet:
vidi jaro nemam namjeru s' tobom da se raspravljam jer sudeci po tvojim neobjektivnim komentarima mogu zakljuciti da jos nisi punoljetan, bez uvrede ikakve naravno.. po vasim komentarima pola vas nije znalo da je Stevanovic prije ovog gore starta imao zuti karton pa se nesto ibretite i kolačite oči.. to za Slobodu ti ne bih znao reci pitaj ove tuzlenis univerzitatis i ostale, po komentarima vidim da prate i navijaju i za slobodu i za zelju.. pogledao sam drugu tekmu iz tog dvomeca sto su vas napunili i istu ste igru imali (ako ne i goru) kao i danas protiv nas.. okano ne brini se ti za nas, nama je raspored laksi za razliku od vas, vama slijede svinjski i čelik nama velež i mladost dk. :thumbup: sve u svemu svaka čast slobodi ako uzme kupi i/ili titulu, momci igraju pravo. pozdrav
Takodjer ne bih ni za tebe rekao da si stariji vise od 15 godina max. Sto se tice igre sve je super vi ste igrali nesto al' hocemo li ovako kako je Murinjo osvojio LP ? Je li nekom extra svemirskom igrom kao barsalona tika taka ? Ili daj go i parakiraj Bus. Pasa moj lijepi ovo je moderni fudbal nazalost ja kazem ja bih volio da smo gledali lepravu igru al' nema toga kod nas i nece biti jos zadugo. Bitan je samo konacni ishod odnosno rezultat koji ide nama na ruku i to u oba navrate ove sezone. Jednom je slucajno drugi put je vec namjerno hahah pomiri se sa tim. I ja sam se pomirio onda kad je nuhanovicu usla i nikad vise od tada al' jebiga to je fudbal...
sve si rekao. sajonara :run:
ganjeta

#18382 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Charuga wrote:Ja sam na utakmici rekao da je Bekrić zaslužio karton kod onog povlačenja, ali sad kad sam gledao na snimku odlično se vidilo da su jedan drugog vukli svo vrijeme i da je trebao ili dati obojici ili ni jednom.

Na rise :D ono je penal i krađa Maharadža prodakšn reko.

:lol:

Smiješno je koliko bale i kmeče a udarali isto ili više od nas u prvom. Bordo curice :izet: .
Charuga
Globalni moderator

#18383 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ništa onda je do mene, sutra odmah idem oftamologu ... 8-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18384 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
mali_milojica wrote: Nije bilo faula na Benki,nego je on napravio faul i zbog galame i mlataranja dobija zasluzeni zuti.
Ma nema sanse. :-) Lik mu na ledjima, ovaj s loptom, i faul u napadu. :-)

Kad je bio taj start na Tijagu? Je li to nesto pred kraj? Jebo to. Mene zanima sta je bilo dok se utakmica igrala, ono malo 15 minuta efektivne igre.
Nije mu bio na ledjima. Kad je Benko glavom prebacio loptu,niko nije bio na njemu,sam,a Zeljin covjek se vec postavio u polozaj da gradi loptu od Benke,povuci nategni od obojice,faul za Zelju i zasluzen zuti.
cvrčak_na_hedonizmu

#18385 Re: Sarajevski derbi

Charuga wrote:Ja sam na utakmici rekao da je Bekrić zaslužio karton kod onog povlačenja, ali sad kad sam gledao na snimku odlično se vidilo da su jedan drugog vukli svo vrijeme i da je trebao ili dati obojici ili ni jednom.
Kao i žalbe na suđenje, kao opljačkani su :lol: :lol: :lol: Pobili se muški i dobli levate na iskustvo :D Dva derbija, dvije pobjede, logično, zna se ko je veći, stariji i trofejniji klub. "Samo" Zrinjskog da dobijemo i Europa je obezbjeđena 8-)

Treba zakljiučati temu, levati apsolvirani, aparati rade punom parom dok apoteke večeras ne mogu da nanesu sredstava za smirenje koliko se traže :D
LSD

#18386 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Ali koja dominacija manijaka na tribinama :izet: :izet:
jeza u ledja

#18387 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote:\
Ova dva Blagojeviceva starta,iznimno oštra, gdje je jedan s leđa i s dvije noge,niko nije ni spomenuo.Najmanje za zuti.Govno je usralo utakmicu. Da su nas razbucali kao Sloboda, ja bih skinuo kapu i cestitao. Ovo, ma bjezi. Sadaka kao Zubanova 98 ili koje vec.
E, drago mi je da je jos neko vidio. :D :-)
Znam da nisam mogao vjerovati kod jos prvog. Bila guzva, pa neko naguravanje kurci palci i cijelo vrijeme gledam sudiju, nesto ga je kao zovno i sve kontam pa gdje je taj karton, mozda ovi na streamu nisu prikazali, itd. :roll: Pet-deset minuta poslije, opet njegov start, ovamo na centru kraj klupa, i opet bez kartona. To je mozda 10, 15 minuta utakmice. Reko jebes ovo, koji je ovo kurac... :-)

A realno, i nasi i njihovi su se od samog pocetka valjali. Prvih deset minuta je bilo 2 minuta efektivne igre. Ne znam je li to samo do njih ili i do nas, ali mi se cinilo obostrano.
Sad iz ove perspektive, nije mi puno razlicito od pocetka utakmice jesenas na Grbavici. Odmah u startu krenuli sa par grubih startova, koji nisu sankcionisani, i onda do kraja tekme ide krkanje. :-)
ganjeta

#18388 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Sutra sam dežura, pardon danas pa se javi da ne čekaš :D .
al-em

#18389 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Ma ti si smijesan i pristrasan i ne bi smio biti moderator na sportskom forumu.
Vidis li ti ko je tu na lopti i ko ide prema protivnickom golu.
Pa nisu se dva vola srela na livadi pa udri. Hahah
last mohicans

#18390 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

LSD wrote:Ali koja dominacija manijaka na tribinama :izet: :izet:
Nakon gola,do tada pozorišna atmosfera.A i tada nije tačno,evo sad slusaj na snimku.
Charuga
Globalni moderator

#18391 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Namjerno gledam snimak da vidim to masakriranje i pljačku, ali do sada tanko ...
jeza u ledja

#18392 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

mali_milojica wrote: Nije mu bio na ledjima. Kad je Benko glavom prebacio loptu,niko nije bio na njemu,sam,a Zeljin covjek se vec postavio u polozaj da gradi loptu od Benke,povuci nategni od obojice,faul za Zelju i zasluzen zuti.
Gradio loptu? Ja se sjecam da je lopta bila ispred Benke, a Kosoric iza Benke i vuce ga. Meni je bilo za ociti zuti, ne samo za faul. Moguce da nisam vidio dobro.

A zuti jeste zasluzen jer nemas ti sta ulijetati onako sudiji u lice, makar bio sto posto siguran da si u pravu.
cvrčak_na_hedonizmu

#18393 Re: Sarajevski derbi

LARSSON1921 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ukratko, priča kako smo "prebili" pitare je nebuloza. Udaranja je bilo na sve strane, Jakupović retardiran i zaslužena pobjeda Željezničara. Ako dobijemo Zrinjski sigurno idemo u Europu, završićemo Čelik :D Eh sad, valja dobiti Zrinjskog, bolji su od komšinica sigurno ( što i nije teško kad su levati koje smo dva puta preslušali ) :D

Posebno kad ih izdominiraju stevanovic koji nije igrao 2 godine, zahirovic kojeg oni ne zele, lendric koji promjeni tri ekipe u jednoj godini, bekric sa viskom kila, "njihovo dijete" koje je visilo na sjeveru stanic

pa onda da ga hoce zabit benko lala
Nema ofsajd golova pa malo teže dolazi do šansi :( Možda ga zabije do kraja snimka :izet:
Charuga
Globalni moderator

#18394 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

al-em wrote:
Ma ti si smijesan i pristrasan i ne bi smio biti moderator na sportskom forumu.
Vidis li ti ko je tu na lopti i ko ide prema protivnickom golu.
Pa nisu se dva vola srela na livadi pa udri. Hahah
Tražit ću da me prebace na drugi pdf, samo da se uprazni mjesto.

Ako ideš prema protivničkom golu i vodiš loptu možeś vući za dres protivničkog igrača. Vjerovatno zato što te ganja i neda ti da priđeš bliže.

Idem da predam molbu za prebacivanje ... :run:
Ricken

#18395 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Ove neke pitare, padobrance stvarno postaje degutantno čitati. Možete li makar u porazu biti dostojanstveni. Neki lavovi ove temu su uspjeli, ali tebra šta je polovnih karaktera ovde :D Jbt kod da optužnicu za Haga prave.
Last edited by Ricken on 25/04/2016 00:46, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18396 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
mali_milojica wrote: Nije mu bio na ledjima. Kad je Benko glavom prebacio loptu,niko nije bio na njemu,sam,a Zeljin covjek se vec postavio u polozaj da gradi loptu od Benke,povuci nategni od obojice,faul za Zelju i zasluzen zuti.
Gradio loptu? Ja se sjecam da je lopta bila ispred Benke, a Kosoric iza Benke i vuce ga. Meni je bilo za ociti zuti, ne samo za faul. Moguce da nisam vidio dobro.

A zuti jeste zasluzen jer nemas ti sta ulijetati onako sudiji u lice, makar bio sto posto siguran da si u pravu.
Pazi,Benko ledjima okrenut od gola Zelje,prebacuje loptu glavom preko sebe,nikoga na njemu nema. Kad se okrenuo prema golu,vidi vec postavljenog igraca Zelje ispred sebe i odmah krece obostrano guranje,Zeljin pada,sudija svira faul za Zelju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18397 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Stvarno je smijesno pricati o tom jednom jebenom faulu Stevanovica koji jeste za sankcije nakon dvije izgubljene utakmice u sezoni u derbijima. Prvi zuti nije trebao dobiti ni u mislima drugi jeste bez ikakve dileme ali startova sa ledja je bilo i prije toga starta gedje se nisu podjelili kartoni. Sta je onda start nad Tiagom???? Krivicno djelo? Ali jok Pitari traze sta god mogu kao krivicu a nece da potraze krivicu u svom dvoristu i u lakrdiji koja im se dogadja citavu sezonu u klubu. Zeljo vam je dao cist ko suza gol na Kosevu i ko je vama kriv sto niste dali dva ili jedan. Dizete Duljevica u zvijezde a najobicnija je kita od igraca koji pola vremena provede valjajuci se po terenu ali je bitno da je frizurica na svom mjestu. Pa jebo te najaktivniji igrac Sarajeva je Leon Benko koji je i najstariji. I znaci Zeljo vas dobio dvije utakmice u kojima niste postigli niti jedan gol ....na polusezoni bio iza Sarajeva 5 bodova i najveci problem je sto Jakupovic nije dao crveni Stevanovicu. Jadno da ne moze biti jadnije!!! A da ne pocinjemo opet pricu o premiranju utakmica, puncima i punicama itd itd......
Daryl Dixon

#18398 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Charuga wrote:Namjerno gledam snimak da vidim to masakriranje i pljačku, ali do sada tanko ...
zaboravio si staviti naočale k'o da gledam :lol:
agnostic_front

#18399 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Hvala Jakupoviću :thumbup: :nargila: :nargila:
jeza u ledja

#18400 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

mali_milojica wrote:
jeza u ledja wrote:

Pazi,Benko ledjima okrenut od gola Zelje,prebacuje loptu glavom preko sebe,nikoga na njemu nema. Kad se okrenuo prema golu,vidi vec postavljenog igraca Zelje ispred sebe i odmah krece obostrano guranje,Zeljin pada,sudija svira faul za Zelju.
Jebiga moracu pogledati negdje snimak jer se onda ne sjecam cijele situacije. Znam samo sta mi je ostalo u sjecanju za to povlacenje. U tom trenutku mi se cinilo kao faul za cist zuti. Nije mi izgledalo kao "guranje", vec kao "povlacenje".
Post Reply